Şimdi Ara

Nokia Lumia 630 inceleme 'Uygun fiyatlı(!)' Windows Phone 8.1 (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
122
Cevap
0
Favori
3.331
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: prof.exx

    512 MB RAM Üstüne biraz daha koyup discovery almak çok daha mantıklı

    Bu arkadaşı eksileyenlerin başına sıcak vurdu heralde kitkat güncellemesi gelecek olan ve azda olsa TÜRK malı olan bir markanın ürününü savunun ne var lumia 630 da fazladan olan flaşı yok yoksa ona mı hayran oldunuz ??????
  • quote:

    Orijinalden alıntı: en323

    quote:

    Orijinalden alıntı: prof.exx

    512 MB RAM Üstüne biraz daha koyup discovery almak çok daha mantıklı

    Bu arkadaşı eksileyenlerin başına sıcak vurdu heralde kitkat güncellemesi gelecek olan ve azda olsa TÜRK malı olan bir markanın ürününü savunun ne var lumia 630 da fazladan olan flaşı yok yoksa ona mı hayran oldunuz ??????

    Kimseye birşey anlatamazsın müdür boşver gidip alsınlar wp çöplerini :) ama cidden bende neden eksi aldığımı anlamadım forumda koyun piskolojisi var biraz eksi alan birini gördüklerinde sebepsiz eksiye basıyorlar, ve ergenlik döneminde olan üye sayısı çok olduğu için ilk yorumlara karşı saçma sapan bir eksileme tutumları var Hiç mantıklı düşünmüyorlar, Allah için gmd ile 630'u yan yana koysan her yönden gmd parçalar bunu
  • Şu telefonu kötülemekten vazgeçin artık. Yeni aldım kullanıyorum ve bence harika bir cihaz. Nolmuş ışık sensörü yoksa? Manuel ayarlarsın çok mu zor? 512 mb ram oyunlarda ve arayüzde hiç sıkıntı çıkarmadı bende. Ekranın çözünürlüğü hiç düşük değil bence herşey gayet net gözüküyor. Ha belki arkasında flaş olmayabilir ama bu göz ardı edilebilir. 4 çekirdekli bir cihaz. Ön kamerayla işim olmaz diyorsanız bu telefonu gönül rahatlığıyla alabilirsiniz. Ayrıca burda bu telefonla o 6 ay kullanınca yavaşlamaya başlayan ram canavarı android çöplerini karşılaştırmayın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uriellus -- 16 Temmuz 2014; 1:17:33 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Uriellus

    Şu telefonu kötülemekten vazgeçin artık. Yeni aldım kullanıyorum ve bence harika bir cihaz. Nolmuş ışık sensörü yoksa? Manuel ayarlarsın çok mu zor? 512 mb ram oyunlarda ve arayüzde hiç sıkıntı çıkarmadı bende. Ekranın çözünürlüğü hiç düşük değil bence herşey gayet net gözüküyor. Ha belki arkasında flaş olmayabilir ama bu göz ardı edilebilir. 4 çekirdekli bir cihaz. Ön kamerayla işim olmaz diyorsanız bu telefonu gönül rahatlığıyla alabilirsiniz. Ayrıca burda bu telefonla o 6 ay kullanınca yavaşlamaya başlayan ram canavarı android çöplerini karşılaştırmayın.

    Neolmus 3310un akilli ozelligide yoksa. Varsin olmasin arayuzu cok akici cok saglam.

    Ama ayni fiyata akilli telefon varken 3310 alismisiniz. 630 kotu demiyoruz ama bu fiyattaki rakipleri cok daha donanimli. Hadi isik sensorunu idare edersiniz ama 512mb ram cok ciddi eksiklik. Hala pek cok populer oyun 512mb desteklemiyor. Wp de zaten oyun sayisi az, birde gelistiricisinin 512mb ye optimize versiyon cikarmasini beklemeniz gerek. Oda gelistirici piyasanin %4u icin bu masrafa girmeyi goze alirsa. Flash keza gece cekimlerinde surekli problem cikarcak bir nokta. Hep eksikligi hissedilir. Maliyeti 1-2$ olan bir seyden nokia nasil bir kesinti heaabi yapmis ilginc. Zamaninda tum telefon piyasasini bu ufak hesaplardan eksiklerden kaybettiler hala akillanmamislar. Ekran cozunurlugu icin yeterli demissiniz ama simdi ayni paraya hd film izlemek var, duz film izlemek. Ayni paraya hangisi tercih edilir. Yazilim konusunda belki gm icin hakli olabilirsiniz, hic kullanmadim bir sey diyemem ama moto g 630 ile ayni fiyatta cok daha iyi conanimlarda ve yazilim konusunda o bahsettiginiz sorunlardan hic birine sahip degil. Yeni android l yi alacagida kesinlesti. 630a nazaran cok cok daha iyi bir secim. Keza wp nin nispeten bsarili oldugu ingiltere pazarinda su an en cok satan model motog ve ve wp satislari bu sene dusmeye basladi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • darkaura kullanıcısına yanıt
    Bu mantık yürümez.

    Moto g ile aynı fiyata ve ondan çok daha iyi donanımlı HTC 8X var. 630 düşünen adamı 8x'e yönlendirsene o zaman. Ne diye daha kotu donanımlı android telefonları işin içine sokuyorsun?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: redbest

    Bu mantık yürümez.

    Moto g ile aynı fiyata ve ondan çok daha iyi donanımlı HTC 8X var. 630 düşünen adamı 8x'e yönlendirsene o zaman. Ne diye daha kotu donanımlı android telefonları işin içine sokuyorsun?

    Daha kotu donanimli?? htc 8x kamera disinda hic bir donanimsal avantaji yok, aksine cift cekirdek olmasiyla daha geride, eski nesil telefon. Bu mudur tavsiyeniz.

    Ayrica htc 8x in htc kaynakli ciddi destek problemleri var. Moto g google edition programina dahil oldugundan en guncel android surumlerini aliyor. Android l yi alacagi simdiden resmi olarak aciklamis durumda. Nexuslardan sonra en hizli guncelleme alan model.

    Birde ne kadar dogrudur, kullanmadigimdan kesin soyliyemem ama forumda htc windowsun ekran ve govde kalitesi uzerine bir suru sikayet var. Biraz aratin gorursunuz.

    Daha neyi tavsiye ettiginizi bilmiyorsunuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • darkaura kullanıcısına yanıt
    20 yıldır teknolojinin içindeyim diyen adama bak. İşte bilginiz tam bu kadar. 4 çekirdek, 2 çekirdek. Moto G'de a7 mimarili çekirdekler var, 8x'te a15 tabanlı. Bu ne anlama geliyor biliyor musun? Aynı frekans hızında a15 çekirdekleri, a7 çekirdeklerine göre yaklaşık 2 kat yüksek işlem gücüne sahip. Tekil çekirdek performansı çok çok daha yüksek ve verimli bir işlemci. S400'ün iki çekirdekli versiyonu da 4 çekirdekli versiyonundan çok daha iyi bir işlemci; çünkü dandik a7 çekirdeği kullanılmıyor onda. 4 çekirdekli S400, giriş seviyesi pazarda Mediatek'e bir cevaptı.

    Yine 8x'teki adreno 225, G'deki adreno 305'ten %30 daha yüksek işlem gücüne sahip bir gpu. Kaldı ki bu zaten 520'de bile kullanılan gpu.



    8x'in hiçbir destek problemi yok. Gdr3'ü de ilk alan cihazdı. Problem zaten olamaz; şu anki Lumialar,ne kadar destek alacaksa, 8X de o kadar destek alacak.

    Evet,1-2 kişi bir şeyler yazdı. Eee? Emin ol Moto G çok daha dandik bir kasaya sahip ki dünyanın en dandik telefon kasası olan G2 kullanıyorsun.

    Yıllardır şu forumda konuşup durursun ama senin kadar boş konuşanını; hatta bilgisi yetmiyorken bu kadar boş konuşanını az gördüm.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redbest -- 16 Temmuz 2014; 8:39:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sonofrhye kullanıcısına yanıt
    yeni bataryalar kolay kolay yıpranmıyor ya. özellikle sony telefonlarında cycle power serisi şarj istasyonlarında kullandığı bataryalarla aynı teknolojiyi kullanıyorsa o bataryalar 1000 şarja kadar kapasitesinin yüzde 90 ını koruyabiliyor. 6-10 yıl konusuna gelirsek o kadar yıl o cihaz kullanılmaz bence. 10 yıl öncesine baktığımızda 3310'lar var şimdi görüyor muyuz? Hayır
  • quote:

    Orijinalden alıntı: suvari25

    Mesut abi helal olsun !

    7 dk da verdiğiniz bilgileri, 1 saatlik incelemelerde bulamıyoruz.

    incelemelerin kısa ve öz olması taraftarıyım. Fakat son zamanlarda incelemelerde çok geyik muhabbeti yapılıyor ve bu zamanı kısıtlı olan arkadaşlar için ciddi bir problem.

    Erdi abi kırılmasın kendisi çok bilgili. Fakat son zamanlardaki programlarının hiçbirini izlemiyorum. Çünkü gereğinden fazlaca uzun ve gereksiz muhabbetlerle dolu.

    Kardes erdi abinin incelemeleri gayet iyi hem cogu kisi uzun olaun istiyor zamanin yoksa zamanin olunca seyredersin biz alacagimiz telefonu detaylica izliyoruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lj94 kullanıcısına yanıt
    Hmm... Düzgün, temiz kullansam 6-8 yıl da mı gitmez ki? Sürekli cep telefonu, hele hele akıllı telefon değiştiren biri değilim de...
  • redbest R kullanıcısına yanıt
    once kendi bilginize iyi bakin ondan sonra ukelalik yapin isterseniz. 8x deki islemci a15 mi? bilginiz bu kadar ama ukelalikda sinir tanimiyorsunuz. sozkonusu islemci qualcomm un krait islemci ailesinden. qualcommun kendi hibrit mimasi.

    htc 8x son zamanlarda neden fiyati bu kadar cok dustu saniyorsunuz. zamaninda piyasaya amiral gemisi olarak surulmus, iyi mali hic ucuza satarlarmi. hele nokia 630 gibi giris seviyesi telefonlarla ayni kefeye koyarak. sebebini yukada siraladigim gibi. htc en basindan beri wp gereken ozeni gostermedi. telefonlari olu pixelli ekranlarla geldi. guncelemede hep problem cikartti. googleda basit bir arama yapin, kullanicilarin sikayetleri tavana vurmus durumda.

    su fanboy gozluklerini bir cikarabilseniz pek cok farkli goreceksinizde aslinda.
  • darkaura kullanıcısına yanıt
    Bak arkadaşım; qualcomm'un tamamen kendi yarattığı bir mimari yok. Arm'ın referans mimarileri var. Dileyen lisans ücreti karşılığında bunu aynen alır kullanır, dileyen de qualcomm gibi modifiye ederek kullanır. Yani krait mimarisi denen şey, arm'ın referans tasarımı üzerine qualcomm'un modifiyesidir. İşte 8x'te de tam da böyle a15 tabanlı bir krait çekirdeği kullanılıyor. Mesajımda da "a15" değil, "a15 tabanlı" dedim. Yani yanlış olan bir şey yok. 4 çekirdekli s400 ise saf a7 çekirdekleri kullanıyor. Tamamen ucuza sunmak için üretilmiş bir işlemci. A7 çekirdeği ise biliyorsun, tekil çekirdek performansı yerlerde, ucuza mal olan bir çekirdek.

    Al bak burada yazıyor.
    http://briefmobile.com/htc-one-x-snapdragon-s4-krait-vs-nvidia-tegra-3-comparison

    Yani emin ol bilgisiz olan ben değilim.

    8x de piyasaya çıkalı neredeyse 2 sene oldu. Wp ekosisteminde Nokia'nın da hakimiyetini düşününce fiyatının ucuzlamasından daha normal olan bir şey yok. Zaten çoğu yerde hala 1000 kusur lira. Bazı perakende kanallarında fiyatı ucuzladı. Güncellemede falan da sorun çıkarmadı. Microsoft'un yayınladığı güncellemeyi aynen verdiler. Pek yakın zamanda 8.1 tam sürümü de alacak. Ölü piksel sorununu da lcd ekran kullanan hemen hemen her telefon başlığında gördüm. Bunları gördük diye hepsinde mi var bu ölü piksel? Varsa da verirsin garantiye.

    Kaldı ki hayatımda htc telefonum olmadı.

    Öğren arkadaşım. Burnun çok yükseklerde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sonofrhye

    Hmm... Düzgün, temiz kullansam 6-8 yıl da mı gitmez ki? Sürekli cep telefonu, hele hele akıllı telefon değiştiren biri değilim de...

    Kullanılacağını sanmam batarya dayanmaz o kadar yıla tabi her gün ben gibi şarja takan biriyseniz hiç dayanmaz 3 yıl gibi rahat kullanırsınız



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cihat_, -- 16 Temmuz 2014; 14:19:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: darkaura


    quote:

    Orijinalden alıntı: Uriellus

    Şu telefonu kötülemekten vazgeçin artık. Yeni aldım kullanıyorum ve bence harika bir cihaz. Nolmuş ışık sensörü yoksa? Manuel ayarlarsın çok mu zor? 512 mb ram oyunlarda ve arayüzde hiç sıkıntı çıkarmadı bende. Ekranın çözünürlüğü hiç düşük değil bence herşey gayet net gözüküyor. Ha belki arkasında flaş olmayabilir ama bu göz ardı edilebilir. 4 çekirdekli bir cihaz. Ön kamerayla işim olmaz diyorsanız bu telefonu gönül rahatlığıyla alabilirsiniz. Ayrıca burda bu telefonla o 6 ay kullanınca yavaşlamaya başlayan ram canavarı android çöplerini karşılaştırmayın.

    Neolmus 3310un akilli ozelligide yoksa. Varsin olmasin arayuzu cok akici cok saglam.

    Ama ayni fiyata akilli telefon varken 3310 alismisiniz. 630 kotu demiyoruz ama bu fiyattaki rakipleri cok daha donanimli. Hadi isik sensorunu idare edersiniz ama 512mb ram cok ciddi eksiklik. Hala pek cok populer oyun 512mb desteklemiyor. Wp de zaten oyun sayisi az, birde gelistiricisinin 512mb ye optimize versiyon cikarmasini beklemeniz gerek. Oda gelistirici piyasanin %4u icin bu masrafa girmeyi goze alirsa. Flash keza gece cekimlerinde surekli problem cikarcak bir nokta. Hep eksikligi hissedilir. Maliyeti 1-2$ olan bir seyden nokia nasil bir kesinti heaabi yapmis ilginc. Zamaninda tum telefon piyasasini bu ufak hesaplardan eksiklerden kaybettiler hala akillanmamislar. Ekran cozunurlugu icin yeterli demissiniz ama simdi ayni paraya hd film izlemek var, duz film izlemek. Ayni paraya hangisi tercih edilir. Yazilim konusunda belki gm icin hakli olabilirsiniz, hic kullanmadim bir sey diyemem ama moto g 630 ile ayni fiyatta cok daha iyi conanimlarda ve yazilim konusunda o bahsettiginiz sorunlardan hic birine sahip degil. Yeni android l yi alacagida kesinlesti. 630a nazaran cok cok daha iyi bir secim. Keza wp nin nispeten bsarili oldugu ingiltere pazarinda su an en cok satan model motog ve ve wp satislari bu sene dusmeye basladi.

    Hocam haklısınız ama artık birçok oyun 512 mb ye optimize oldu. 1 gb isteyenlerin %90'ı paralı zaten. Telefon çok akıcı çalışıyor bende en ufak kasma yapmadı ön kamera ve flaşa bişey diyemem zaten geceleri flaşla çekilen fotolar da düşük kaliteli oluyor. Cihaz 1-2 eksisi dışında harika. Ahize sesi, dış sesi ve kulaklığın verdiği ses iPhone'u geçer nerdeyse. Zaten Nokia böyle şeylere önem verir. Dersiniz ki; ağır oyun oynamam telefonu telefon gibi kullanırım ön kamerayla flaşla işim olmaz bu telefon tam sizlik



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uriellus -- 16 Temmuz 2014; 19:31:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu adam bu işi biliyor usta

  • prof.exx kullanıcısına yanıt
    Tamam flaş olabilir on kamera olabilir uygulama çok olabilir sanki zibilyon tane varda noluyo sizin kullandıklarınızın aynısı bizde de var ama 630 kesinlikle daha iyidir o çin telefonundan kitkat gelecekmiş gelsin bakalım ondan sonra güncelleme alacak mı ? Wp 2017'ye kadar destekli o zamana kadar bu tel hala güncel olacak ve inanılmaz gelişmiş olacak peki gmd ne olacak çop olacak. 2017'yi bırak 6 ay içinde kasmaktan kullanılmaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: doness

    Tamam flaş olabilir on kamera olabilir uygulama çok olabilir sanki zibilyon tane varda noluyo sizin kullandıklarınızın aynısı bizde de var ama 630 kesinlikle daha iyidir o çin telefonundan kitkat gelecekmiş gelsin bakalım ondan sonra güncelleme alacak mı ? Wp 2017'ye kadar destekli o zamana kadar bu tel hala güncel olacak ve inanılmaz gelişmiş olacak peki gmd ne olacak çop olacak. 2017'yi bırak 6 ay içinde kasmaktan kullanılmaz

    He he kendinizi böylemi kandırıyorsunuz. Telefon açık açık çöp her lumia gibi. Senin beğenmediğin telefon 5 tane güncelleme aldı. Lumia sanki japonyada üstün teknolojiyle üretiliyor. Hepsi çindeki fabrikalarda üretiliyor.
  • gokhans19 kullanıcısına yanıt
    Bırak ya gmd nedir 100 dolar değeri bile olmayan çin malı saçma sapan bi telefon 5 güncelleme almış çunku telefon sorunluydu hepsi bug güncellemesi sen eline wp almamış gelmiş burda konuşuyosun herşeye atlamayın aç bakalım o kral gmd'de 10 uygulama arka planda

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: doness

    Tamam flaş olabilir on kamera olabilir uygulama çok olabilir sanki zibilyon tane varda noluyo sizin kullandıklarınızın aynısı bizde de var ama 630 kesinlikle daha iyidir o çin telefonundan kitkat gelecekmiş gelsin bakalım ondan sonra güncelleme alacak mı ? Wp 2017'ye kadar destekli o zamana kadar bu tel hala güncel olacak ve inanılmaz gelişmiş olacak peki gmd ne olacak çop olacak. 2017'yi bırak 6 ay içinde kasmaktan kullanılmaz

    Telefon guncellenmeyince kasacagini nerden cikardin bikere? 6 atmış. Cahilce konustugun buradan belli dostum. 4.4 ile o telefon senelerce kullanilir. Yabancı forumlarda bir suru rom var istediklerini yüklerler android 6 bile portlanir açık kaynak kodlu sonuçta. 630 gibi her yönden eksiği olan rezil bir telefon 2050ye kadar guncellense ne olacak güldürme insani

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • prof.exx kullanıcısına yanıt
    tamam kardeş haklısın android kral

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.