Şimdi Ara

ONEPLUS ONE KULLANICILARI KULÜBÜ (Official Android 6 Geldi )

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10.516
Cevap
86
Favori
297.115
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar konunun ilk sahibi olan @Jin_paci ye konuyu bana devrettiği için teşekkür ederim.Konu hakkındaki görüş ve önerilerinizi PM ile bildirebilirsiniz.



    Offical Cyanogen 12.1 (CM-12.1-YOG4PAS3JL)' i Nasıl Kurabilirim? (Lolipop 5.1.1)

    Aşağıdaki full zip dosyasını indirip telefon hafızasına atın.

    Daha sonra wipe işlemlerini yapın ve dosyayı flashlayın.

    Offical Cyanogen 12.1 (YOG4PAS3JL)

    Son güncelleme


    Twrp :http://builds.cyngn.com/cyanogen-os/bacon/12.1-YOG4PAS3JL-bacon/d91bf047f5/cm-12.1-YOG4PAS3JL-bacon-signed.zip

    Fastboot :http://builds.cyngn.com/cyanogen-os/bacon/12.1-YOG4PAS3JL-bacon/d91bf047f5/cm-12.1-YOG4PAS3JL-bacon-signed-fastboot.zip

    Ota (Telefonunda YOG4PAS2QL kurulu olanlar için) :http://builds.cyngn.com/incremental/bacon/cm-bacon-49d90510ef-to-d91bf047f5-signed.zip




    Resmi Site

    http://oneplus.net/



    Google + Oneplus One Gurubu

    https://plus.google.com/communities/101527151862521651139


    Telefonu nasıl alabilirim?

    Öncelikle şunu belirteyim bu telefondan kullanmak istiyorsanız yurt dışına bir tanıdığınız olması gerekiyor. Daha önce davetiye ile satılan oneplus one bugün (21/04/2015) itibari ile davetiyesiz satışa sunuldu. Ama hala ülkemize satış yapmıyor.

    Daha detaylı bilgi için OnePlus One Almayı Planlayanlar Kulübü başlıklı konuya bakabilirsiniz.


    Resmi satış sitesi hangi ülkelere gönderim yapıyor?

    Avusturya, Belçika, Kanada, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Almanya, Hong Kong, İtalya, Hollanda, Portekiz, İspanya, İsveç, Tayvan, İngiltere ve Amerika Birleşik Devletleri (liste sürekli güncellenmektedir. Lüten resmi sitesini takip ediniz.)



    Mesut Çevik İnceleme

    http://www.donanimhaber.com/cep-telefonlari/haberleri/OnePlus-One-video-inceleme-Tam-bir-seri-katil.htm



    -----------------------------------------------------------------------

    *** AnTuTu Benchmark ***

    45000 - 50000 Arasındadır. (Ortalama)

    -----------------------------------------------------------------------


    Tasarım ve fiyat


     ONEPLUS ONE KULLANICILARI KULÜBÜ (Official Android 6 Geldi )


    Teknik özellikleri

     ONEPLUS ONE KULLANICILARI KULÜBÜ (Official Android 6 Geldi )


    .....:::Videolar:::....














    Kutu Açılımı





    4K Video Örneği






    LG G3 - One Plus One Benchmark Test.




    OnePlus One vs. HTC One M8 vs. Sony Xperia Z2 Benchmark Test.




    Galaxy Note 4 vs S5 vs OnePlus One Benchmark Test




    Canon 5D Mark III & Oneplus Karşılaştırma @onur tatar




    Oneplus One Düşme Testi




    Arka Kapak Değişimi




    Oneplus One Batarya Pil Değişimi




    Demontaj




    Nilkin Ekran Koruyucu Uygulama





    GENEL BİLGİ


    quote:

    Orijinalden alıntı: siranusta

    Bu sunum da root, recovery nedir custom recovery nedir, twrp, wipe, nedir neden yapılır nasıl yapılır dilim döndüğünce anlatmaya çalışacağım.

    Konu içerisindeki metinler resimler videolar internetten toplamadır yani bizzat yazmadım yazanlardan kopyaladım

    ROOT Nedir?

    Root kelimesi bilgisayar dilinde “kök dizin” anlamına gelir. Telefonda root kelimesinin anlamı ise telefonun sistem dosyalarının bulunduğu kök dizine ulaşmak ve bu dosyaları değiştirebilme yetkisine sahip olmak demektir.

    Satın aldığınız android telefonlar, marka model fark etmeksizin genellikle root’suz olarak çalışacak şekilde ayarlanmıştır. Yani, yeni aldığınız bir telefonda sistem dosyalarına ulaşamaz ve köklü değişiklikler yapamazsınız. Bunun sebebi ise, telefon üreticilerinin aldığı bir çeşit güvenlik önlemidir. Çünkü telefon kullanıcısının telefonun kök dizinine ulaşarak sistem dosyalarını silmesi veya bozması önlenmiş olur. Çünkü sistem dosyaları değiştirildiğinde telefon bir daha çalışmayabilir.

    Peki bazı uygulamalar sadece root’lu telefonda çalışıyor, neden? Çünkü android telefonlarda çalışan uygulamalar da, telefon root’lu olmadığı sürece sistem dosyalarına ulaşamazlar. Bu da bir güvenlik önlemidir.

    RECOVERY Nedir?

    Android'li cihazlar, bootloader, radio, recovery ve sistem olmak üzere birkaç yazılım parçasından oluşurlar. Bootloader, cihazınızı açtığınızda devreye ilk giren yazılımdır ve recovery\'nin mi, yoksa Android (\"system\") ve radio\'nun mu yükleneceğini seçer. Radio, cihazınızdaki antenleri denetler. Bu antenler sizi mobil ağ sağlayıcınızın baz istasyonlarına bağlarlar.

    Recovery, basit bir anlatımla Android\'den ayrı çalışan, çeşitli sistem görevlerini yerine getirebilen bir \"mini işletim sistemidir.

    Peki ya CUSTOM RECOVERY Nedir?

    Custom recovery, stok recovery\'nin üstüne yükleyebileceğiniz özel bir recovery\'dir. Custom recovery yüklemek için birçok nedeniniz olabilir, bunların çoğu ek işlevlerdir.

    - Üçüncü parti ROM\'ları stok Android üzerine yükleyebilme.
    - Nandroid yedekleri alabilme. Bu yedekler, kişisel verileriniz dahil her şeyi yedeklediğinden oldukça faydalıdır.
    - Android Debug Bridge (adb) ile iletişim olanağı sunar. Böylece sorun giderme ve diğer geliştiricilere yönelik işlevlere ulaşabilirsiniz.
    - Recovery\'ye kullanımı daha kolay, dokunmatik bir arayüz kazandırabilir.

    WIPE Nedir?

    Wipe işlemi, yeni ROM yani yazılım yüklemeden önce mevcut ROM’un kalıntılarını sildiğimiz işlemdir. Sadece yeni yazılım yüklemeden önce değil, mevcut yazılımı sıfırlamak istediğimizde de cihaza Wipe yapabiliriz.
    Wipe yaptıktan sonra cihazdaki yazılım da silinir mi?
    Wipe işlemi cihazdaki ROM’u yani yazılımı silmez. O sistem üzerinde yapılmış tüm işlemleri siler. Yani bir nevi fabrika ayarlarına dönmüş olursunuz. Ama çok daha kapsamlı bir şekilde.
    Wipe işleminden sonra mevcut yazılımınız tekrar çalışacaktır. Fakat tekrar tüm içerikleri yeniden kurmanız gerekecektir.

    FUL WIPE işlemi ne yapar?

    Full Wipe işlemi, en kapsamlı Wipe işlemidir. Sistemdeki önbellek, dalvic, boot ve sistem verilerini temizler. Wipe’a göre Full Wipe işleminin en belirgin farkı boot’u da silmesi. Android’deki boot dosyası silindikten sonra, cihaza yeni boot dosyası flashlamazsanız, cihazınızdaki yazılım yüklenmez ve cihaz boş ekranda yazılım bulamamış bir şekilde açık kalır.
    Yeni boot ve ROM yükleyecekler haricinde Full Wipe işlemi çok gerekli bir işlem değil.

    Recovery içine girdik, Wipe nereden yapılıyor?
    Recovery içine girdikten sonra karşımıza Wipe Data / Factory reset işlemi çıkıyor. Bu seçeneği seçip, uyguladıktan sonra Wipe Cashe işlemini de yapıyoruz.
    Full Wipe yapmak için Advanced kısmına girip; Wipe Dalvik Cache ve Wipe Battery Status işlemlerini de yapmamız gerekiyor.




    1- ColorOs yüklü cihazımı Cm11s versiyonuna nasıl çevirebilirim?



    2- CM11S, CM12 yüklü cihazımı Color Os versiyonuna nasıl çevirebilirim?



    Aşağıdaki linkten ColorOS u indirebilirsiniz. (Ben 2.0.5i yükledim.)

    http://forum.xda-developers.com/oneplus-one/general/coloros-4-4-4-custom-t3005991


    3- Stock rom nasıl yüklenir?@siranusta




    4- OTA ile CyanogenMod güncellemesi alamıyorum manuel nasıl yükleme yapabilirim?

    quote:

    Orijinalden alıntı: Darim

    Arkadaşlar muratai arkadaşımızın hazırladığı dosyayı düzenleyerek yeniden yüklüyorum. Ben bu şekilde 22Q dan başladım. güncellemeleri ard arda aldım. 38R güncellemesini de telefona yükleyip recovery ile yükledim. Şu an 38R ve hiç bir sorun yok. Ayrıca şunu belirteyim. TWRP rwcovery yükledim. 22Q dan hemen sonra. Güncellemeleri almada sorun yaşamadım.

    CyanogenMod güncelleme sorunu yaşayan arkadaşlar için çözüm:

    Oneplus One FASTBOOT ile CyanogenMod 11S Rom kurma rehberi. CyanogenMod 22Q kuracağız. Bu romu kurduktan sonra Ayarlar>TelefonHakkında>sistem güncellemelreinden güncellemeleri kontrol et tıklayarak önce 22R, Sopnra 25R, güncellemelerini yükleyeceksiniz.. Bu güncellemelerden sonra 30O güncellemesi gelecek. O güncelleme ile telefonunuzun Android sürümü 4.4.4 olacak. O güncellemenin hemen ardından 33R güncellemesini alacaksınız. Son güncelleme bu. Eğer güncellemeleri kontrol et dediğinizde sisteminiz güncel derse telaşlanmayın. 1 saat sonra tekrar kontrol edin. Ben telefonun romunu bu yöntem ile birkaçkez yükledim. Hiç bir sorun yaşamadım.

    Kurulum

    Bu rehber ile rom atarken telefonunuzu tuğlaya çevirme riskiniz vardır, o yüzden sorumluluk size ait ben mesuliyet kabul etmiyorum.

    Nexus Root Toolkit v1.8.8 burdan indirin. (http://www.wugfresh.com/nrt/ )
    Programla işimiz yok sadece içindeki fastboot.exe ile işimiz var o yüzden kurulumdan sonra program telefonu tanıyamadı vs derse paniklemeyin, kapatın gitsin programı.

    Rom dosyasını buradan indirin. (467 mb)
    https://www.androidfile.../?fid=23501681358539178

    Telefonu fastboot moduna sokmak için Telefon micro usb ile laptopa/bilgisayara bağlı olucak ve açık halde olucak. Yani menülerde gezinebilir halde olmalı. Sonra güç tuşuna basılı tutun 10 sn kadar, telefon kendini kapatacak ve bilgisayardan "USB Aygıt çıkarıldı" yani Dilong sesi duyacaksınız. O sesi duyduktan ve telefonun bildirim ışığı söndükten sonra güç tuşuna basılı tutmaya devam ederken birde ses arttırma (Volume up) tuşuna basılı tutun 2-3 sn kadar, fastboot mode logosu gelir ekrana.

    Yok gelmez is diğer yöntemi deneyin.

    OnePlus One Tollkit'i şu adresten indirin ve kurunhttps://www.androidfile.../?fid=23622183712467147
    Enter fastboot/recovery mode sekmesine tıklayın. Açılan pencerede reboot fastboot mode sekmesini tıklayın. Ekranda fastboot logosunu gördüyseniz sorun yok. Görmediyseniz bir yerde hata yapıyorsunuz demektir. İşlemleri yeniden deneyin.


    Fastboot logosunu gördükten sonra cm-11.0-XNPH22Q-bacon-signed-fastboot. zip klasöründeki dosyaları C:\Program Files (x86)\WugFresh Development\data içine çıkartın: C:\Program Files (x86)\WugFresh Development\data klasörünün içinde cm-11.0-XNPH22Q-bacon-signed-fastboot. zip klaöründe yer allan
    boot.img
    userdata.img
    system.img
    recovery.img
    cache.img
    modem NON-HLOS.bin
    sbl1.mbn
    sdi.mbn
    aboot emmc_appsboot.mbn
    rpm.mbn
    tz.mbn
    LOGO logo.bin

    dosyaları olması lazım. Bu dosyalar data klasöründe yoksa işlemleri yeniden gözden geçirin.

    Evet artık yüklemeye hazırız. Cihaz fastboot modunda ve tüm dosyaları C:\Program Files (x86)\WugFresh Development\data klasörünün içine attık.

    Şimdi C:\Program Files (x86)\WugFresh Development\data klasöründe boş bir yerde Shift tuşuna basılı iken fare ile sağ tıklayalım. Shift+sağ tık. Gelen Menüde Komut dosyasını burada çalıştırı tıklayalım. cmd ekranı açılacak.

    Komut dosyasında C:\Program Files (x86)\WugFresh Development\data> göreceksiniz. Buradan sonra aşağıdaki işlemleri yapınız.

    Bunu yazın:

    fastboot devices

    Eğer bir satır yazı çıkarsa herşey yolunda demektir.

    Bunu yazın:

    dir *.img

    Bunun gibi dosyaları görmeniz lazım:

    boot.img cache.img recovery.img userdata_64G.img etc

    Yok görmüyorsanız rom dosyalarını bu klasöre çıkartmamışsınız demektir, sakın aşağıdaki adıma geçmeyin.

    Aşağıdaki komutları copy paste yaparak girin. Hepsini bir copy paste etmeyin. Önce erase kısmını, sonrada flash kısmını girin. Buradan kopyala yaptıktan sonra sağ tık ile komut satırı penceresine yapıştır diyebilirsiniz. Yapıştır dedikten sonra enter a basmayı da unutmayın.

    Kilitli telefonlar için kod.

    fastboot oem unlock

    telefon baştan başlayacak, bir soru sorcak çince. Soldakini seçin. Telefon kendini sıfırlayıp kilidi kaldırcak.

    fastboot erase boot
    fastboot erase cache
    fastboot erase recovery
    fastboot erase system
    fastboot erase userdata


    Bu işlem telefondaki romu ve recovery yi siler aman ha!

    Eğer aşağıdaki komutlarda hata alırsanız telefonu kapatmayın, usb bağlantısını söküp yeniden takın. Tekrar komutları girin.

    fastboot flash boot boot.img
    fastboot flash userdata userdata.img -------------> 64 gb olanlar için --------> fastboot flash userdata userdata_64G.img
    fastboot flash system system.img
    fastboot flash recovery recovery.img
    fastboot flash cache cache.img
    fastboot flash modem NON-HLOS.bin
    fastboot flash sbl1 sbl1.mbn
    fastboot flash dbi sdi.mbn
    fastboot flash aboot emmc_appsboot.mbn
    fastboot flash rpm rpm.mbn
    fastboot flash tz tz.mbn
    fastboot flash LOGO logo.bin


    Eğer yukarıdaki komutlarda herhangi bir error yada file not found gibi hata görmezseniz, şu komutla telefonu yeniden başlatın:

    fastboot reboot

    İlk boot 2-3 sk sürecektir endişelenmeyin.

    Evet artık telefonunuza cm11 22Q rom yüklü. Artık bilgisayar ile işiniz kalmadı.

    Ayarlar>Telefon hakkında>sistem güncellemeleri>güncellemeleri kontrol et menüsünden tüm güncellemeleri alacaksınız.

    Kolay gelsin.

    Bu yazıda @muratai arkadaşımızın katkısı ile hazırlanmıştır. @muratai arkadaşımıza teşekkürü borç biliriz. :)




    5- EFS yedeği alma ve geri yükleme?


    Marketten terminal emulator indir, çalıştır ve root yetkisi ver.

    https://play.google.com/store/apps/details?id=jackpal.androidterm


    su[ (yaz Enter' a bas) 

    (Daha sonra sırası ile alttaki kodları yaz. Her satırdan sonra Enter)

    dd if=/dev/block/mmcblk0p10 of=/sdcard/modemst1.bin bs=512 (Enter)

    dd if=/dev/block/mmcblk0p11 of=/sdcard/modemst2.bin bs=512 (Enter)



    Böylelikle iki adet dosya hafıza kartına yedeklenmiş olacak. ( modemst1.bin ve modemst2.bin ) Bu yedekleri istediğin yerde saklayabilirsin. ( Mail, bulut sistemi, bilgisayar vs.)


    Aşağıdaki komutlarla da fastboot modunda geri yükleyebilirsin.


    fastboot flash modemst1 modemst1.bin 
    fastboot flash modemst2 modemst2.bin


    Aşağıdaki video @siranusta tarafından hazırlanmıştır.





    6- Oneplus one aşılamayan donma sorunu olması durumunda ne yapmalıyım?@barish

    Eğer ses kısma + güç tuşuna basılı tuttunuz buna rağmen reset olmadıysa bunları sırası ile uygulayınız.

    1- Sim kart ve parçasını çıkartın. (Yukarıda Batarya Değişimi videosunda var)
    2- Tırnağınız yardımıyla bir yerden kapak arasına girin ve çevresini dolaşarak açın. Pili sökmeye kalkışmayın bağlantı altında değil.
    3- Kameranın olduğu kapağın vidalarını açın.
    4- Orada pilden çıkıp gelen yatsı kablonun bağlandığı nokta klipsli, hafif çekince ayrılıyor.Çıkarıp tekrar taktın. (Yukarıda Batarya Değişimi videosunda var)


    7- Oneplus one sürücüleri yükleme?

    1- Öncelikle son sürücüleri yüklememiz gerekiyor indirin ve masa üstüne bir dosyaya çıkarın ADB USB Sürücü
    2- Aygıt Yöneticisine gidin Android cihazınızı bulun ve Sürücü Yazılımını Güncelle yi seçin.
    3- "Sürücü yazılımı için bilgisayarımı tara" yı seçin
    4- İndirdiğiniz sürücünün dosyasını gösterin ve ileri deyin
    5- Listeden ADB Interface seçin
    6- Android ADB Interface (bu bir imzalı sürücü). seçin ve yükleyin. İşlem tamam.

    8- Çift tıklama ile ekranı açma ayarları ?

    Menü / Ayarlar / Ekran ve Işıklar / Uyanmak için çift dokun - Tikle


    9- Çift tıklama ile ekranı kapatma ayarları ?

    Menü / Ayarlar / Durum Çubuğu / Uykuya geçmek için iki kez dokun - Tikle


    10- Sanal butonları nasıl aktif edebilirim?

    Menü / Ayarlar / Tuşlar / Ekrandaki dolaşım çubuğunu.. - Tikle


    11- Bidlirim çubuğu kısa yollarını nasıl düzenlerim?

    Menü / Ayarlar / Bildirim Çekmecesi / Kareler ve Düzen


    12- Cebimde ekran kendine açılıyor ne yapmalıyım?

    Menü / Ayarlar / Ekran ve Işıklar / Yanlış uyandırmaları önle - Tikle


    13- Meşgulken arayanlara mesajla verilen yanıtları nasıl değiştirebilirim?@siranusta

    Düzenlemek için Telefon simgesine tıklayın, Sağ alt köşede ki 3 noktaya tıklayıp / Ayarlar / Çağrı ayarları / Hızlı yanıtlara girip değiştirmek istediğiniz mesaja tıklamanız yeterli. İstediğinizi yazıp tamam butonuna basın. Orijinale dönmesi için 3 noktadan "Varsayılanları geri yükle" diyebilirsiniz.


    14- Mp3 ü nasıl zil sesi yapabilirim?@siranusta

    İstediğiniz mp3 dosyasını " Bilgisayar\A0001\Dahili depolama birimi\Ringtones " klasörü içerisine atıp telefon üzerinden " Ayarlar / Ses / Telefon zil sesi listesinden eklediğiniz MP3 dosyasını bulabilirsiniz.


    15- Cyanogen Mod da simgelerini nasıl gizlerim?@siranusta





    16- 4K Video çekiminde UHD mi, DCI mı?

    DCI 4K 4096×2160 çözünürlükle, UHD 4K 3840×2160 çözünürlükle çekim yapıyor.

    17- Ekran görüntüsü nasıl alabilirim?

    1. Yöntem

    Öncelikle ufak bir ayar yapalım,

    Ayarlar / Tuşlar / Güç menüsü / Ekrangörüntüsü (Tikle)

    Daha sonra güç menüsüne basılı tutun ekran görüntüsü alma seçeneği gelecektir.

    2. Yöntem (@ESvED1453)

    Güç + Ses Kısma

    tuşlarına aynı anda uzun basarak ekran görüntüsü alabilirsiniz.



    18- Hardbirck ve Softbirck olmuş Partisyonları zarar görmüş telefonların çözümü için gerekli adımlar


    quote:

    Orijinalden alıntı: siranusta

    @mcsememo'nun anlattımıyla

    Yanlis color os kurulumlarinda oneplus one'da fastboot, power on gibi islemler icin gerekli olan modem partisyon bilgileri silinebiliyor. Kisacasi guc,guc+ses azalt, guc+ses artir kombinasyonlari calismiyor, telefon fastboot veya recovery konsola girmiyor. Telefon hicbir sekilde tepki vermiyor. Hardbrick olan oneplus one'yi calisabilir hale getirmek icin asagidaki islemlerin yapilmasi gerekiyor.
     ONEPLUS ONE KULLANICILARI KULÜBÜ (Official Android 6 Geldi )
    Bu konunun cozumu ise Msm8974DownloadTool.exe uygulamasindan geciyor. Uygulamayi kullanmadan once bilgisayara yuklu olan fastboot,adb gibi suruculerin kaldirilmasi iyi olur. Sonrasında windows7/windows 8 driver imza kontrolunun kapatilmasi https://support.hidemyass.com/hc/en-us/articles/202723596-How-to-disable-Driver-Signing-check-on-Windows. Buradan gerekli ColorOS paketini indirip .zip'li dosya icindeki DRIVERS.ISO dosyasini 7zip gibi bir arsiv uygulamasi ile aciyorsun. Acilan klasor icindeki setup.exe dosyasini kuruyorsun.
     ONEPLUS ONE KULLANICILARI KULÜBÜ (Official Android 6 Geldi )
     ONEPLUS ONE KULLANICILARI KULÜBÜ (Official Android 6 Geldi )


    Sonra indirdigin color os klasoru icindeki Msm8974DownloadTool.exe dosyasini calistiriyorsun.

     ONEPLUS ONE KULLANICILARI KULÜBÜ (Official Android 6 Geldi )

    Enum butonuna tiklayarak bilgisayarin com portlari taranarak telefon bulunur. Telefonun yukaridaki kirmizi satirda oldugu gibi gozukmesi gerekiyor. Eger telefon gozukmuyorsa usb kablosunu baska bir porta takarak dene. Telefonu bilgisayara baglayarak guc+ses artir dugmelerine birlikte basiyorsun. Uygulama telefonu tanirsa color os kurulumu otomatik olarak basliyor. Color os img dosyalarinin kurulduguna dair yesil progress kutulari goreceksin. Islem bitince telefonuna color os kurulmus olacak. Sonrasinda cm stock rom kurabilirsin

    ColorOS kurduktan sonra da şu yöntemle CM11S kur telefonu kullanmaya devam et.

    Burada ekledigim oneplus one Cm11s patch romunu indir. Telefonu fastboot moduna al ve sirasiyla ONEPLUS ONE-0.bat,ONEPLUS ONE-1.bat,ONEPLUS ONE-2.bat dosyalarini tikla ve kurulumu baslat. Kurulum dosyalari XNPH433R 'ye ait. Kurulum sonrasinda iki defa ota yuklemesi gerceklesiyor. Istenirse kurulum dosyalari cm-11.0-XNPH44S dosyalari ile degistirilerek dogrudan cm-11.0-XNPH44S kurulumu yapilabilir. Asagidaki kurulum ile temiz kurulum yapilmis olur. erase reserve4.img ve erase persist.img komutuyla da wifi gibi eski donanim kalibrasyon bilgileri, sebeke, hatali tarih-zaman problemleri, audiofx f/c problemleri cozulmus olur.

     ONEPLUS ONE KULLANICILARI KULÜBÜ (Official Android 6 Geldi )

    Son bat dosyasi olan ONEPLUS ONE-2.bat dosyasi ile calistirilan fastboot komutlari
     

    @echo off
    echo ######### This patch is Created by ONEPLUS Technical Support. #######
    echo ###### This patch should only be used for ONEPLUS ONE 64GB Global Version. ######
    @echo off

    fastboot oem unlock
    fastboot erase persist
    fastboot flash persist persist.img
    fastboot erase reserve4
    fastboot flash reserve4 reserve4.img
    fastboot flash boot boot.img
    fastboot flash userdata userdata_64g.img
    fastboot flash system system.img
    fastboot flash recovery recovery.img
    fastboot flash cache cache.img
    fastboot flash modem NON-HLOS.bin
    fastboot flash sbl1 sbl1.mbn
    fastboot flash dbi sdi.mbn
    fastboot flash aboot emmc_appsboot.mbn
    fastboot flash rpm rpm.mbn
    fastboot flash tz tz.mbn
    fastboot flash LOGO logo.bin
    fastboot oem lock ( bu bölümü silebilirsin)
    fastboot reboot
    echo It is done Now :)
    pause
    Sonradan custom rom kurulumu yapilacaksa fastboot oem lock komutunun calistirilmasina gerek yok

     ONEPLUS ONE KULLANICILARI KULÜBÜ (Official Android 6 Geldi )



    19- TWRP RECOVERY Nasıl Yüklenir?


    Bilgisayarınıza driverların yüklendiği varsayımı ile anlatılmıştır.

    (Eğer yüklü değilse buradan indirebilirsiniz. http://developer.android.com/sdk/win-usb.html#download )



    1- Buradan son twrp dosyasını indirelim. (Şu anda 2.8.6.0)

    http://dl.twrp.me/bacon/

    2- Geliştirici Seçenekleri etkinleştirmeniz gerekir. Bunun için Ayarlar > Telefon Hakkında > Derleme Numarası nın üzerine 7-8 kez dokunarak açmalısınız. Daha sonra geri gelip (Ayarlar menüsü) Geliştirici Seçenekleri ' ne girip en üstten AÇIK konuma getirin. "Şimdi gelişmiş yeniden başlatma"' yı AÇIK konuma getirin. Daha sonra biraz aşağıda yer alan 'Cyanogen kurtarma modunu güncelle' seçeneğinin işaretli olmadığından emin olun.

    3- Telefonumuzun geliştirici seçeneklerinde yer alan USB hata ayıklama yı etkinleştirelim.

    4- Buradan fastboot u kullanmak için gerekli olan dosyayı indirip bilgisayarımızda boş bir klasöre çıkaralım.

    https://www.androidfilehost.com/?fid=95916177934545876

    5- Şimdi güç tuşuna basın ve yeniden başlat deyin, çıkan seçeneklerden "ön yükleyici (bootloader)" seçin. Telefon fastboot modunda açılacaktır. Telefonumuzu bilgisayara bağlayalım.

    Not: Alternatif olarak telefon kapalıyken ses açma + güç tuşuna basarak ta bootloader (fastboot) menüsüne gidebilirsiniz.

    6- Fastboot dosyalarını çıkardığımız klasörün içerisine girelim. Boş bir yerde Shift + Sağ tık yaparak açılan pencereden "Komut penceresini burada aç" diyelim.

    7- Şimdi

    fastboot devices


    yazıp Enter a basalım. Telefonumuz listede görünüyorsa sorun yok devam edelim. (Eğer yoksa adb sürücülerini yüklemeniz gerekecek.)

    fastboot flash recovery XXXX.img


    (XXXX olan yere indirdiğimiz twrp dosyasının bire bir adını yazalım.)

    yazıp Enter a basalım. Sorun yoksa 4-5 saniye sonra işlem bitmiş olacak. Yani twrp recovery yüklenmiş olacak.

    Not: İşlem bittikten sonra reboot etmeden telefonu elle kapatın (Ses kısma + Güç tuşuna uzun basın) , Daha sonra ses kısma + güç tuşu ile twrp recover ye ulaşabileceksiniz.

    Hayırlı olsun.

    20- CM12S' İ Nasıl Kurabilirim? (Lolipop 5.0.2)


    Öncelikle telefonunuzun yedeğini almanızı öneririm. Herhangi bir veri kaybınız olması durumunda sorumluluk kabul etmem. Çünkü imei si ile oynanmış cihazların cm12s yüklemeleri durumunda imei kaybı yaşadığı görülüyor.


    Yöntem 1

    Bu yöntem hali hazırda CM11S kullananlar için geçerlidir.

    Buradan romu indirin ve telefonun içerisine atın.

    http://builds.cyngn.com/cyanogen-os/bacon/12.0-YNG1TAS17L-bacon/e816218e8a/cm-12.0-YNG1TAS17L-bacon-signed.zip

    Sırayla

    1- Geliştirici Seçenekleri etkinleştirmeniz gerekir. Bunun için Ayarlar > Telefon Hakkında > Derleme Numarası nın üzerine 7-8 kez dokunarak açmalısınız. Daha sonra geri gelip (Ayarlar menüsü) Geliştirici Seçenekleri ' ne girip en üstten AÇIK konuma getirin. "Şimdi gelişmiş yeniden başlatma"' yı AÇIK konuma getirin.

    2- Şimdi güç tuşuna basın ve yeniden başlat deyin, çıkan seçeneklerden "kurtarma modu (recovery)" seçin. Telefon recovery modunda açılacaktır.

    Not: Alternatif olarak telefon kapalıyken ses kısma + güç tuşuna basarak ta recovery menüsüne gidebilirsiniz.

    3- Şimdi, daha önce telefonumuza attığımız zip dosyasını flash layacağız. "apply update" diyerek indirip telefona attığımız zip dosyasını seçip işlemi başlatıyoruz.






    Yöntem 2

    Bu yöntem diğer romlar ve OxygenOS kullanıcıları içindir

    Bu yöntemde, TWRP Recovery ile kurulum yapılacaktır. TWRP recovery telefonunuzda kurulmuş olmalıdır. Eğer kurulduysa devam edin.

    (Kurulmadıysa mesajın sonuna kurulum kalavuzu var. Oradan yararlanarak kurulum yapabilirsiniz.)


    Buradan romu indirin ve telefonun içerisine atın.

    http://builds.cyngn.com/cyanogen-os/bacon/12.0-YNG1TAS17L-bacon/e816218e8a/cm-12.0-YNG1TAS17L-bacon-signed.zip

    Sırayla

    1- Geliştirici Seçenekleri etkinleştirmeniz gerekir. Bunun için Ayarlar > Telefon Hakkında > Derleme Numarası nın üzerine 7-8 kez dokunarak açmalısınız. Daha sonra geri gelip (Ayarlar menüsü) Geliştirici Seçenekleri ' ne girip en üstten AÇIK konuma getirin. "Şimdi gelişmiş yeniden başlatma"' yı AÇIK konuma getirin. Daha sonra biraz aşağıda yer alan 'Cyanogen kurtarma modunu güncelle' seçeneğinin işaretli olmadığından emin olun.

    2- Şimdi güç tuşuna basın ve yeniden başlat deyin, çıkan seçeneklerden "kurtarma modu (recovery)" seçin. Telefon recovery modunda açılacaktır.

    Not: Alternatif olarak telefon kapalıyken ses kısma + güç tuşuna basarak ta recovery menüsüne gidebilirsiniz.


    3- Wipe' a tıklayın > Advanced Wipe > açılan menüde

    * Dalvik Cache
    * System
    * Data
    * Cache

    seçeneklerini işaretleyin.

    Aşağıda yer alan mavi oku sağa çekin ve işlem bitene kadar bekleyin.

    4- Geri gelerek twrp recovery i ana menüsüne dönün. "Install" e tıklayın ve yöntem 2 için indirdiğiniz rom dosyasını bulun ve seçin. Alttaki mavi oku sağa doğru çekin ve yüklenmesini bekleyin. Yükleme işlemi bittikten sonra SuperSU yüklensinmi diye soracaktır. Roor istiyorsanız onuda mavi oku sağa çekerek onaylayın ve telefonu Reboot diyerek yeniden başlatın.



    NOT: COLOROS tan geçişte sorun yaşayanlar tekrar cihazlarına ColorOS kursunlar ve aşağıdaki romu indirip flashlasınlar.

    http://www.vanir-exodus.net/exodus/bacon/exodus-official_bacon_5.0.2.041115.zip

    Bu romu çalıştırın, daha sonra 2. yöntemdeki romu kurabilirsiniz.



    Hayırlı olsun. :)



    21-CM12S sonrası imei kaybı yaşadım ne yapmalıyım? @raptor32


    http://www.mediafire.com/download/uukgumzi2hf6ey5/NON-HLOS.bin

    burdaki bin dosyasını flashlamanız yeterli.


    Kullanıcı Listesi

    1- Jin_paci (Kurucu Üye)
    2- teknokaptan
    3- enesaydin00
    4- bluering
    5- mesahin
    6- tr123456
    7- oTToTTo
    8- muratai
    9- MyLife®
    10- XsaNx
    11- SiriusBlack
    12- faysoft
    13- MMistanbul
    14- rambetiko
    15- akulata
    16- volki832
    17- YCNR
    18- scaley
    19- Mad_Wolf
    20- cuneyd01
    21- KingOfShadows
    22- nerdean
    23- barish
    24- pesbatu
    25- santhora
    26- vhkm
    27- jeymisozi
    28- IceRulez
    29- roadless
    30- reckoner
    31- ArGoDa
    32- sLevenTr
    33- firat_ozturk
    34- dartveder
    35- acer_sahibi77
    36- Mardini
    37- fuatgider
    38- beytom
    39- santhora
    40- tugiacar
    41- uniqueandroid
    42- cuncun75
    43- NayirNolamaz
    44- mesahin
    45- elix
    46- otmotvmhndsi
    47- fuku54
    48- bigbooss
    49- potentus
    50- kicgine
    51- financier1717
    52- victory3301
    53- Darim
    54- PRESSIX
    55- yunuseabas
    56- ESER63
    57- guray1981
    58- carter64
    59- simetri
    60- bigbooss
    61- nomenore
    62- siranusta
    63- serdalm
    64- red01
    65- onkuba
    66- mcht0112
    67- maskelisuvari
    68- Kuchiki
    69- atalham
    70- inanmayan denesin
    71- loti
    72- mahoqo
    73- ua_atacan
    74- YveJhin
    75- babaki
    76- okitai
    77- Zied217
    78- atalham
    79- ESvED1453
    80- Dreamparks
    81- ghostomer
    82- cartok
    83- Önder Çatalkaya
    84- rambetiko
    85- raptor32
    86- esiretti
    87- KoCaKuRT_
    88- XwarcraftX
    89- zafermtl
    90- GADALI
    91- yunusebas
    92- redkid06
    93- akulata
    94- EXERA
    95- must_my
    96- Fernando_S
    97- YEK67
    98- XsaNx
    99- burcink
    100- *President*
    101- ramazan_yıldız
    102- acaesar
    103- chevanton
    104- asdf_13
    105- vizi
    106- ESvED1453
    107- Kadirsu
    108- pyrosquad
    109- ardicli2000
    110- asi_karizmatik
    111- ademsin
    112- serdarrx
    113- Faux Carnival
    114- ilhan.44
    115- ardicli2000
    116- ozhanharnub
    117- taka61 (Ağustostan bu yana burada üye)
    118- fatihred
    119- bravocan
    120- cuncun75
    121- aaltay
    122- teyubesk39
    123- BilimveEdebiyat
    124- Mücahit YiLmaz
    125- sFenX_06
    126- ahmetyalvac
    127- werduet
    128- avroskin
    129- Byturkuaz
    130- mugioh
    131- stabilo
    132- énigma
    133- Byminik
    134- abdullahkan
    135- alpduman
    136- chevanton
    137- tibet53
    138- soner23
    139- hsnkks
    140- ol0c0lo
    141- oshinankara
    142- CnkYgT
    143- tolga68
    144- GAJU
    145- inzu
    146- doganays
    147- saintroyo
    148- eqex
    149- BiPeRVA
    150- sgurcan70
    151- pyrosquad
    152- tolga1461
    153-morpheussss
    154- tojblok
    155- hardlove_72
    156- trexmilennium
    157- mususi60
    158- Muratvw38
    159- sevindi42
    160- cemee
    161- twm
    162- Mangel1374
    163- pyrosquad
    164- Karizma_1612
    165- Garlinger
    166- GulfStream
    167- ahmethuawei
    168- EbuMuaz
    169- 19ali
    170- ozhanharnub
    171- GalPal
    172- osmangokkurt
    173 - sevindi42
    174- raptor32
    175- daimler1905
    176- eopariltay
    177- TnTTuRK
    178- must_my
    179- fairboy
    180- görgeç
    181- Akif Turhan
    182- Caperz
    183- railistic
    184- silen63
    185- TheBaBa55
    186- legendofbedwyr
    187- iceman2
    188- Jamiryov
    189- dr_arslan
    190- erdy232
    191- madmax_88
    192- Burkipower
    193- metinbahadir
    194- betais
    195- PCKopatik
    196- _botturgec_
    197- cathedral
    198- safahk28
    199- RoyalKozmetik
    200- victory3301
    201- kadiranasin
    202- karackol
    203- cryingkhan
    204- remiles01
    205- spazmol
    206 - yhygnr
    207 - megapolisx
    208 - A ®h Pozitif
    209 - resneli
    210- isikmuhamm
    211- mutomboo


    ...:::Kulüp İmzası:::...



     ONEPLUS ONE KULLANICILARI KULÜBÜ (Official Android 6 Geldi )

    Oneplus One
    Kullanıcılar Kulübü


    [link=http://forum.donanimhaber.com/m_94206296/tm.htm][image]https://store.donanimhaber.com/9f/51/d4/9f51d4eb653d3544adb8c9055808d7d0.png[/image][/link] 
    [color=#FF0000]Oneplus One
    Kullanıcılar Kulübü[/color]


     ONEPLUS ONE KULLANICILARI KULÜBÜ (Official Android 6 Geldi )

    Oneplus One
    Kullanıcılar Kulübü


    [center][link=http://forum.donanimhaber.com/m_94206296/tm.htm][image]https://store.donanimhaber.com/7a/d7/7e/7AD77E417A8A9256226A840CA0256706.png[/image][/link] 
    [color=#FF0000]Oneplus One
    Kullanıcılar Kulübü[/color][/center]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MMistanbul -- 18 Ağustos 2016; 15:42:06 >



  • SALI GUNU SIPARISIM GELIRSE BENDE KULLANICILAR KLUBUNE GIRICEM :)
  • 20 temmuzda elimde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayarlar-Arayüz-Hızlı ayarlar paneli- İme degiştirici var bu telefonun ime degiştirile biliyormu ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jin_paci -- 6 Temmuz 2014; 18:42:31 >
  • Bu telefonun imesini degistirebileegini iddaa eden cupra nickli Osman beyi herkes beklemede



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enesaydin00 -- 6 Temmuz 2014; 18:35:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlginç konu haydi hayırlısı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sipariş yurtdışı mı veriliyor alan arkadaşlar nasıl ulaştılar telefona ve fiyat hakkında bilgi sahibi olmak mümkün mü

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jin_paci

    Ayarlar-Arayüz-Hızlı ayarlar paneli- İme degiştirici var bu telefonun ime degiştirile biliyormu ?

    "ime", tam Türkçesi giriş yöntemi demekmis.

    InputMethodManager'ın kısaltılmış hali

    Bende ilk imei degistirme anlamistim ama ime imis. Cupra nickli üyeden alintidir bilgiler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bobbbb

    Sipariş yurtdışı mı veriliyor alan arkadaşlar nasıl ulaştılar telefona ve fiyat hakkında bilgi sahibi olmak mümkün mü

    Hocam ben forumdan enesaydin00 hocamdan temin ettim kendisi elden teslim etti istanbulda bana kendisine özel mesaj atıp soru sorabilirsiniz.
    imei işi ile ugraşan arkadaş sondurumlar nedir telefon elinize gectimi suan yeni güncelleme geldi telefona android L güncellemesinide 3 ay sonra alıcagı duyruldu kendi forumunda.
    @cupra



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jin_paci -- 7 Temmuz 2014; 0:26:37 >
  • İyi akşamlar,

    Amazon'dan baktım 450$'a satılıyor 16'lık cihaz. 150$ kar koymuşlar. Kendi sitesinden sipariş vermek istiyorum ama davetiye lazım. Alan arkadaşlardan rica etsem yollayabilirler mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gönderin bir tane çözeyim.. Gerçi çözdükten sonra da aman o fiyat olur mu diyeceksiniz, 120 tl devlete verirken sorun yok, 50 tl bilgiye verirken hep sorun oluyor nedense.. Neyse.. Yırtık dondan çıkan birine sinirlendim de..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cupra

    Gönderin bir tane çözeyim.. Gerçi çözdükten sonra da aman o fiyat olur mu diyeceksiniz, 120 tl devlete verirken sorun yok, 50 tl bilgiye verirken hep sorun oluyor nedense.. Neyse.. Yırtık dondan çıkan birine sinirlendim de..


    e yani adamlar haklı :) seni tanımıyorum etmiyorum ne diye sana 50 tl vereyim :) sen bana 50 tl ver ben inceleyip göndereyim sana :)

  • quote:

    Orijinalden alıntı: MyLife®

    quote:

    Orijinalden alıntı: cupra

    Gönderin bir tane çözeyim.. Gerçi çözdükten sonra da aman o fiyat olur mu diyeceksiniz, 120 tl devlete verirken sorun yok, 50 tl bilgiye verirken hep sorun oluyor nedense.. Neyse.. Yırtık dondan çıkan birine sinirlendim de..


    e yani adamlar haklı :) seni tanımıyorum etmiyorum ne diye sana 50 tl vereyim :) sen bana 50 tl ver ben inceleyip göndereyim sana :)



    İncelemeyecek, imei değişimi isteuenlerin telefonlarını halledecek. Pasaportu olmayanları 200-250 tl, pasaportu olanları 120 tl masraftan kurtaracak 50tl karşılığında. İyi fiyat cupra, bilgi herzaman parayı hakeder

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kullanıcıyım. Bana gelen ColorOs yüklü versiyon idi. CM11S yi nasıl yükleyeceğinizi anlatacağım. Cihaz yüklemeden sonra OTA güncellemelerini de alıyor.

    1- Buradan indir ve cihazın belleğine kopyala.

    2- Cihazı kapatın, ses kısma ve power tuşuna basarak recovery menüsünden install from sdcard (update from sdcard da olabilir tam hatırlamıyorum.) basın ve cihazın içine kopyaladığımız zipli dosyayı seçin.

    3- Yükleme bittikten sonra "reboot" deyin ve daha açılmadan ses kısma tuşuna basılı tutarak tekrar recovery menüsüne gelin. "wipe data and cache"i seçin. İşlem tamamdır.

    Cihaz rootsuz bir şeklide cm11 yüklü hale gelecek.

    3 ayrı cihazda da bu işlemi yaptım herhangi bir sorun olmadı. Yalnız cihazlar baştan Color Os yüklüydü. Tekrar belirtmek isterim.

    BURADAN öğrendim.

    Edit: Link Yenileme



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bluering -- 21 Kasım 2014; 11:00:11 >
  • bluering kullanıcısına yanıt
    Eyvallah hocam guzel bilgilendirme. Konuyu acan arkadas direk ilk sayfaya koyabilir bunlari. Benim suan kullandigim ve cinden alip burada sattiklarim da color os idi ama adamlardan rica ettim cm11s yukletip almistik.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Paylaşım için teşekkürler hocam ilk konuya yazdım paylaşımınızı.
    @bluering
  • bluering kullanıcısına yanıt
    merhaba hocam bende siparis verdim color os lu cihaz ama cm11s nasil sizce hangisini tercih ediyorsunuz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: teknokaptan

    merhaba hocam bende siparis verdim color os lu cihaz ama cm11s nasil sizce hangisini tercih ediyorsunuz?

    Çinden geliyorsa hocam cihazınız color os türkçe dil desteklemiyor cm11s'de ise tüm diller var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jin_paci -- 7 Temmuz 2014; 18:12:18 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pistachio

    İyi akşamlar,

    Amazon'dan baktım 450$'a satılıyor 16'lık cihaz. 150$ kar koymuşlar. Kendi sitesinden sipariş vermek istiyorum ama davetiye lazım. Alan arkadaşlardan rica etsem yollayabilirler mi?

    Saf saf davetiye yollar mısınız diye sordum ama biraz araştırdım ve onu bile 150-200$'a satıyorlarmış yeni öğrendim. En iyisi 450$'a almak sanırım.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bluering

    Kullanıcıyım. Bana gelen ColorOs yüklü versiyon idi. CM11S yi nasıl yükleyeceğinizi anlatacağım. Cihaz yüklemeden sonra OTA güncellemelerini de alıyor.

    1- BUNU indir ve cihazın belleğine kopyala.

    2- Cihazı kapatın, ses kısma ve power tuşuna basarak recovery menüsünden install from sdcard (update from sdcard da olabilir tam hatırlamıyorum.) basın ve cihazın içine kopyaladığımız zipli dosyayı seçin.

    3- Yükleme bittikten sonra "reboot" deyin ve daha açılmadan ses kısma tuşuna basılı tutarak tekrar recovery menüsüne gelin. "wipe data and cache"i seçin. İşlem tamamdır.

    Cihaz rootsuz bir şeklide cm11 yüklü hale gelecek.

    3 ayrı cihazda da bu işlemi yaptım herhangi bir sorun olmadı. Yalnız cihazlar baştan Color Os yüklüydü. Tekrar belirtmek isterim.

    BURDAN öğrendim.


    Siz nasıl temin ettiniz ?
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.