Şimdi Ara

2. seneye kalmayi dusunuyorum, sizce ne yapmaliyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
198
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,
    Baslikta da belirttigim gibi seneye kalmayi dusunuyorum. Hedefim ITU - Bilgisayar Muhendisligi'ydi ancak y-mf4 siralamam 50k. Bu sene YGS vurdu beni, durum boyle olunca LYS'ye zaten dogru duzgun hazirlanamadim bile moral bozuklugundan. ygs-1 siralamam 57k gelmisti cunku.

    Su an Ozyegin Uni. %50 burslu bilgisayar muhendisligi okuyabilirim ama ben seneye kalmamin gelecegim icin daha dogru olacagini dusunuyorum. Ne dersiniz? Sizce kalayim mi? Kalirsam basaracagima neredeyse eminim. Kalirsam ilk 3000 hedefleyip buna gore calisacagim. Yazin kalan zamaninda Turkce, turev, trigonometri'yi bitirip baslayacagim programima.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Eğer gelecekteki isini garantiye almak isiyorsan kal derim ben ,seneye sıkı bir çalışmayla cok rahat halledersin bu yildan bi alt yapin var cunku,tabi mezun olmanın boşluğuna düşmemen gerek o da sana bağlı artik

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • seni çok iyi anlıyorum.çünkü senin şuanki ruh halini ben de yaşadım.kalmakla gitmek arasında karar verecek kişi sensin.
    eğer iyi bir şekilde çalışıp en az 20 bine çekebileceğini düşünüyorsan ve kendine güveniyorsan kalmam daha yararlı olabilir.çünkü ilk 20 binin içinde iş bulma konusunda falan daha güzel bölümler var.
    ama dersenki ben bir yıl kalırsam ders çalışamam orası ayrı.ama şunu da bil.eğer mezuna kalırsan bir yıl çok çabuk geçecek.ne olduğunu anlamayacaksın.birde üstüne istediğin iyi bir derece yaparsan bir yıl sonra çok huzurlu bir yaz geçirirsin.
    şunu iyi düşün.eğer kalacaksan ders çalışmak zorundasın.çalışamayacağını düşünüyorsan, bu sıralamadan daha üsttüne çıkamayacağını düşünüyorsan gitmende fayda var.
  • Aslinda ilk 5000'e bile yukseltebilecegimi dusunuyorum. Bu sene yapmayi dusundugum sey her bir derse birer ay ayirip sinavlardan once bastan sona hizli tekrarlar yapmak ve bunlardan da sonra sinava kadar deneme cozmek. Ornegin eylul ayi biyoloji ayi, bu ay bastan sona tum biyoloji konulari (ygs-lys) bitecek. Sinava bir aya kala da bir kac gun bastan sona konu anlatim okuyarak tekrar biyolojiyi bitirip bir sonraki derste ayni seyi yapmak (ornegin fizik). Tum bunlardan sonra sinava 2-3 hafta kaldi diyelim. Bu surede de gunde 1-2 deneme cozup bu denemeler uzerinde duracagim. Tum bunlari yapinca ne konu eksigim kaliyor, ne de soru cozmemis ya da pratik yapmamis oluyorum. Geriye kalan yapamayacagim sorular ise dikkat hatalarindan, ya da gercekten cok zor olan sorular olacak. Planim bu. Peki siz ne yaptiniz? Anladigim kadariyla benim durumumda kalmissiniz. Ikinci sene tekrar girdiniz mi yoksa yerlestiniz mi? Ben acikca ders calismayi cok seven biri degilim. Bu nedenle yazin gunde 1,5 - 2 saat calisirken sezon baslayinca gunde 4-5 saat calismayi dusunuyorum ama tek bir sorun kaliyor. Mesela bir konuyu okudum ve anlamadigim bir yer var (benim boyle bir sorunum var, kafama oturmazsa rahatsiz olurum; ozellikle biyolojide cok sık oluyor) bu kismi kime soracagim ya da nasil halledecegim? Ya da bir sorum var ve sormam gerekiyor, kime soracagim? Yardimci olursaniz cok sevinirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Mezuna kalmak karaktere bağlı bişey kendini iyi analiz et vakitlerini düzenleyebilir misin düzenli çalışabilir misin bugüne kadar çalışkan disiplinli biri oldun mu çok iyi düşün bazen bu sıralamada olsan bile seneye kalmak pişmanlık olabilir aynı konumdaydım senle geçen sene derece yaparım diyodum altyapı da vardı evde odam değişti ev ortamım berbattı gidip kütüphaneye çalışamadım yine batırdım 53 den 27 ye çektim kendini ölç biç tart vaktimi güzel ayarlarım kararlıyım yaparım dersen mantıklı olabilir
    insanlar 7sene tıp okuyo sonuçta senin 1 senen hayatını değiştirecek çok önemli değil ama tekrar söylüyorum bikaç haftaya arkadaşların bölümlerini paylaşıcak herkes bölümüne odaklanmış üniversite hayatı yaşarken sen temel kavramlar çözüceksin dayanıklı olup düzenli çalışırsan yaparsın ancak
  • Anladim, tesekkur ederim. Vaktimi verimli kullanabilecegimi dusunuyorum aslinda. Gunde 4-5 saat calisacagim ve bunu ikiye ayiracagim. Sabah kahvaltidan hemen sonra telefonu interneti her seyi birakip derse kapanacagim 2-3 saat. Biraz aradan sonra tekrar kapanacagim ve gunun geri kalani benim olacak. Gecen sene oldugum kadar yogun olmam bu sene. Gecen sene okul ustune 3-4 saat calisiyordum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.