Şimdi Ara

Dikkat Gurbetçiler Geliyor! (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
141
Cevap
0
Favori
3.691
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
60 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Crussor ve rasmus61:


    Agziniza saglik!!!!!!!!!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Görmemişlik olayı doğru oranın amelesi gelip burda adam kesiliyor 3-5 kuruş atar diye bol bol şakşakcılarıda olur gelip burda artislik yapanlara gerçekten sinir kapıyorum.
    Ama yarı fiyatına diyorsunda adamlarda havadan kazanmıyor ki çalışıyor onlarda zamanında cesaret edip gitmiş çalışmış kaymağını çocukları yiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çocuklarıda öyle arkadaş vurdum duymaz..buğün sinemaya gittim. sırada bekliyorum bu uyanıklar önüme girip bilet almak istediler..siz ne uyanık çıktınız dedim..kız afallamış gibi bana baktı..erkek olanı buyur abi dedi..(buyur abi diyen türk)..diğer ikisi aksanından belli yurtdışından gelmişler..özellikle kız olanı çok rahat hareketleri ..kimseyi takmama hali.zaten benim önüme geçen kızdı..diyemedim yurtdışın da da mı böylesiniz..
  • Biri İstanbul-Ankara arası baya uzun süre arkalı-önlü gittik.

    Adam sürekli makas,saçma sapan sollamalar yapıyordu.

    Sonra bir mola verdi sonra ne kadar hızlı geldiyse arkadan yetişti bizi geçti.

    İlerde ne gördük?

    Adam takla atmış.

    Şimdi ne var?Ben hak etti demiyorum sonuçta içinde ailesi,çocukları var onlara yazık.

    Vallah düzgün kullananı da gördüm ama saçma sapan kullanan da ya bir yerde kamyon altına giriyor ya da uçuruma uçuyor.

    Ama şunu da söyleyeyim üçlerinde bu konun farkına varmış çok insan var.Uyku vs. planını önceden yapıyorlar.Onlarda hızlı gelmeyi hedefliyor ama adam önceden nerede çalışma vs. olduğuna bakıp nerede hızlı nerede yavaş gideceğine bile bakıyor.

    Bunlara dikkat edenleri de var toplu yarıglamamak gerek.

    Mesela babamda ayaklarını arabadan çıkaran gurbetçilere çok kızar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gökhan And Jetta

    quote:

    Orijinalden alıntı: pipi8D


    quote:

    Orijinalden alıntı: ahmetyasir45


    quote:

    Orijinalden alıntı: pipi8D

    Kiskanclik seziyorum

    harfi harfine doğru tespitler(hepsi için geçerli değil) cahillik seziyorum, ya da yaşın bahsedilenleri anlamaya yetmiyor

    Yazdigini goren turkiyeyi medeni bi yer sanacak. Kiskancliktan delirmissin :D konuyu yasa cekmenden belli, uzulme sende kazanirsin.

    Almanyada garajında 4 adet araç olan bir Almancıdan çok daha fazla kazanıyorum. Ve kıskanılacak bir durumdan ziyade durumlarına üzülecek bir durum olduğunu düşünüyorum. Almanyada Türk, türkiyede Almancı denilen, iki kültür arasına sıkışıp kendini ifade edemeyen, Türkiye'yi dingonun ahırı zanneden ve herşeyin rüşvet, pazarlık sayesinde hallolacağını sanan insanları neden kıskanayım? Q7 ye bindikleri içinmi ? Almanyada Q7 aldıkları parayla Türkiyede Jetta alamaz onlar.

    Türkiye oldukça medeni bir ülkedir. Medeniyetten kastınız, mini etek giyip, kafasına başörtü takmak ise, gurbetçi vatandaşlarımız kadar medeni olamadık o konuda malesef.

    Mensubu olduğu Türk Milleti'nin hiçbir örf anane ve kültüründen nasibini almamış, yaşam amacı marka ayakkabı ve kıyafetler giymek olan ve yaşadıkları avrupa ülkerinden bir nebze olsun ilim irfan öğrenememiş bu vatandaşlar bizim insanımız malesef.

    Dil, deseniz ne Türkçe var ne almanca ne fransızca... Ortaya karışık Tarzanca...

    Avrupadaki gurbetçilerimiz 3 ve 4. nesil olmasına rağmen %95 inin halen o ülkelerin işçisi konumunda çalışıyor olmasıda ayrı bir konu. Arkadaş, eğitim eşitliği denen zımbırtı var yaşadığın ülkede. Çalış çabala adam gibi kariyer edin. Yok illaki tamirci çöpçü, inşaat amelesi, asfalt işçisi olacak... Yazık. Bu insanların kıskanılacak bir durumu yok. Yine söylüyorum bu insanlar bizim insanımız, amcamız teyzemiz kuzenimiz, dayımız,halamız. Ama gerçekler ortada ve oldukça acı...

    Medeni değil dediğin ülkemdeki Ezan sesine hasret insanlardan bahsediyoruz. İnsanların birbirine kardeşim dediği ülkedir Türkiye. Havasıyla, doğasıyla, mevsimiyle coğrafyasıyla, deniziyle kumuyla bir cennettir Türkiye. Ve bu cennet aziz Türk Milletine nasip olmuştur. İnsanların birbirine sabahları Günaydın, Selamünalekyüm dediği ülkedir senin medeniyetsiz dediğin Türkiye. Akıllı, pratik ve zeki insanların olduğu, gözüne baktığında seni anlayan insanların olduğu ülkedir Türkiye.

    Herşeyden evvel Türkçe konuşulan ve Türkçe anlaşılan bir Ülkedir senin medeniyetsiz dediğin Türkiye. Her ne kadar plakanda D harfi yazsada sana yol verenlerin ve yolda kaldığında sana su, kahve, yemek kram edip yardım edenlerin olduğu ülkedir senin medeniyetsiz dediğin Türkiye.

    Seni ikinci hatta üçüncü sınıf vatandaş gören, dazlaklar tarafından öldürüldüğün, dayak yediğin, bazı avruğa ülkelerinde seçme ve seçlme hakkı dahil bir çok hakkı sana vermeyen ve günün bilmem kaç saati sana ÇAN sesi dinleten ülkeler medeni ülkeler. Sabah eline bok fırçasını verip b.k temizleten ülke medeni ülkedir. Alışveriş sırasında bile saç ve ten renginden senin Türk olduğunu tanıyıp kötü muamele eden avrupa ülkeleri çok medeni ülkelerdir.

    Önce medeniyetsiz dediğin Türkiye'yi tanı sonra yaşadığın yeri değerlendir ve öyle yorum yap gurbetçi arkadaş. Daha yazılacak çok şey varda sana bu kadarı yeter bence.


    Aşağıdaki video ortadaki gerçeği en açık şekilde gözler önüne seriyor. Bu adam Q7 ye binse ne olur, Roce Roce'a binde ne olur? Yazık sadece yazık...



    Ağzına sağlık hocam söylenecek söz birakmamissin. Videodaki röportajlari izleyincede ciddi anlamda üzüldüm. İstisnalar tabiki var ancak birçoğunun kültür seviyesi yerlerde geziyor. Adamın son eline aldığı kitap "Cin Ali'nin serüvenleri" dir ama sorsanız Türkiye'nin elit kesimini kendileri oluşturuyordur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sonradan gorme cogu, temelsiz para (en azindan burada vermek istedikleri imaj) ile kendini ispat etme ve insanlardan itibar gorme dusuncesi cok ilkel ve acinasi bir durum. Aynisi Almanya'dan ucakla donerken benim basima geldi. Ucakta arka dortluyu kapatmislar, bagira bagira su evi aldik, su altini taktik vs sacma sapik laflar, uyardim kibarca ama daha beter olup bu sefer sahsima yonelik ileri geri konusmaya basladilar. O an ne lanet tipler olduklarini anladim bunlarin. Hepsi degil tabii ki ama azimsanmayacak bir yuzdesi bu sekilde maalesef.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rasmus61

    Mesajların çoğu gurbetçilerin büyük çoğunluğunun kabalığı değilde sanki bizim çekememezliğimizden kaynaklı gibi :)

    +1
  • cekemeyecek bir durum yok, q7 im olup hanzo olacagima, şimdi ki durumumu tercih ederim.

    Ayrıca burada hanzoluklarini degil trafikte oluşturdukları tehdidi irdeliyoruz.

    bizdeki magandalar zaten bize yeter.

    bu arada ben de bir süre almanyada bulundum. bizdeki sokaktaki çingene, cincinli neyse almanyadaki Türk de o . Almanlar tiksinmis artik .

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu ülkede yönetici elit kesim ve onların yanaşmaları/beslemeleri hep halkı sömürdüler, kaynakları halkın eğitimine değil ceplerine akıttılar, doğru halkımız genel itibari ile donanımsız, cahil,çevresini algılamaktan aciz,beylik laflarla çabucak tava getirilebiliyor ama bir almanın eğitimine bizden en az 10 kat fazla yatırım yapıyor devleti.eli ve dili uzun adamlarımız sağolsun!!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ABCdiküçgeni


    1) geldikleri ülkelerdeki sıkı kurallardan sıkılmış olacaklar ki, tehlikeli ve dikkatsiz araç kullanıyorlar. Sağa sinyal verip sola dönüyorlar, ara sokaklarda sürat yapıyorlar, ve ışıklara vs uymuyorlar.

    2) burada ilk işleri, altlarındaki araçları 9-10 yaşındaki çocuklara vermelere oluyor. Geldikleri ülkede polis görse anında öpeceği bu duruma, malesef ülkemizdeki polisler göz yumuyor. 9-10 yaşındaki velet altında passatıyla, touranıyla sokakta cirit atıyor.

    3) Uzun yolda ve şehir dışında, konvoy halinde gezdikleri için, trafikte tehlike oluşturuyorlar. gereksiz sollamalarda, arkadan sıkıştırmalarda, ani duruşlarda bulunuyorlar.

    4) herhalde, geçmişten gelen "Bizim arabamız en süperi, en lüksü" duygusu yoğun basıyor olmalı ki, sollanmaya tahammül edemiyorlar. ez kaza uzun yolda birini sollayınca, arkandan hızlanıp seni solluyorlar, tekrar önüne geçip yavaşlıyorlar. defalarca yaşadım.

    5) Gene yoğun kuralcılıktan, kuralsızlığa geçişin etkisi olmalı ki, araçtan izmarit çöp atmalar, tükürmeler, gereksiz düdük ve sellektörler had safhada


    Biraz agir olucak ama hakkediyorsunuz bunu .

    1) Senin ulkenin kendi yerlisi bunlari yapmiyormu ? Yoksa o at gozlugun sadece gurbetcileri mi goruyor ?

    2) Bunu nerede gordun gercekten cok merak ediyorum. Hadi dag, tas, bayir bos arazi desen neyse diyecegim ,sen bu adamlari gerizekali mi saniyorsun geri donus biletlerini coluk cocuga emanet edeceklerini ? ayrica (burada ilk işleri) nedemek ya ? gorende her gurbetci ,araclarini cocuklarina veriyor sanacak . Sen yine o at gozlugunu cikarda anadoludaki o yas araliginda araba kullanan cocuklari bi gor.

    3) Bu neyin kafasidir ? 1nci siki yeniden oku

    4) Sen cekemiyorum agabey bu yuzden solluyorum desene ?

    5) Tabi Turkiyenin yerlisi ,kirmizdan gecmez kurallara uyar ,makas atmaz ,camdan izmarit atmaz ,copte atmaz o yuzden her yeri b*k goturuyor ,yere tukurmez ,HAHAHA GEREKSIZ duduk ve sellektor yapmaz (Allah iyilini versin ozellikle buna cok guldum) ,hepsi sutten cikmis ak kasik , abicim saka misin sen ya ?

    Simdi deginelim gercek konuya ben kendim gurbetciyim (hatta yalan olur doguma buyume belcika vatandasiyim) buradaki bazi arkadaslara soylemek istedigim bir kac laf var , cekememezliginizi bu kadar belli etmeyin ,nazar etme calis seninde olur madem Turkiyede sartlarinda boyle bi imkaniniz yok saygi duyarim ,sizin deyiminizle "gelin avrupada tuvalet temizleyin hani gurbetcileri gozunuzde hep boyle kucumsuyorsunuz ya" hani gozunuzde hayat burada cok ucuz ya hayvan gibi para kazaniyoruz ya...gel sende calis kazan bin .

    2.Bazi konularda tamamen size katiliyorum,bakin ben ailemle imkanlar dogrultusunda neredeyse hersene arabayla 3200 kusur kilometre vatana sila yolculugu yapan o 'alamanlardan biriyim' ki bu sene malesef nasip olmadi... herneyse yillardir cok sey gordum ve bunun dogrultusunda yaziyorum ,o gorgusuzlugu yapan genellikle almanyadan gelen son nesil gurbetcilerdir (sonradan gormus tipler) yazacak aslinda cok sey var ama , niyetliyim ve inanilmaz uyku bastirdi burda sonlandiricagim ,demek istedigim bu alamancilar senede 2 hafta tas catlasa bi kac ay izin alip vatanlarina dogru yolculuk yapiyorlar ,bunu onlara ki bizlere cok gormeyin ,konvoy yapiyorsalar genellikle aileler veya dostlar memleketlerine dogru yol aliyorlardir ve o bi kac haftalik tatillerini yolda heba etmemek icin biran once memleketlerine varmak icin cabaliyorlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pipi8D


    quote:

    Orijinalden alıntı: Gökhan And Jetta

    quote:

    Orijinalden alıntı: pipi8D


    quote:

    Orijinalden alıntı: ahmetyasir45


    quote:

    Orijinalden alıntı: pipi8D

    Kiskanclik seziyorum

    harfi harfine doğru tespitler(hepsi için geçerli değil) cahillik seziyorum, ya da yaşın bahsedilenleri anlamaya yetmiyor

    Yazdigini goren turkiyeyi medeni bi yer sanacak. Kiskancliktan delirmissin :D konuyu yasa cekmenden belli, uzulme sende kazanirsin.

    Almanyada garajında 4 adet araç olan bir Almancıdan çok daha fazla kazanıyorum. Ve kıskanılacak bir durumdan ziyade durumlarına üzülecek bir durum olduğunu düşünüyorum. Almanyada Türk, türkiyede Almancı denilen, iki kültür arasına sıkışıp kendini ifade edemeyen, Türkiye'yi dingonun ahırı zanneden ve herşeyin rüşvet, pazarlık sayesinde hallolacağını sanan insanları neden kıskanayım? Q7 ye bindikleri içinmi ? Almanyada Q7 aldıkları parayla Türkiyede Jetta alamaz onlar.

    Türkiye oldukça medeni bir ülkedir. Medeniyetten kastınız, mini etek giyip, kafasına başörtü takmak ise, gurbetçi vatandaşlarımız kadar medeni olamadık o konuda malesef.

    Mensubu olduğu Türk Milleti'nin hiçbir örf anane ve kültüründen nasibini almamış, yaşam amacı marka ayakkabı ve kıyafetler giymek olan ve yaşadıkları avrupa ülkerinden bir nebze olsun ilim irfan öğrenememiş bu vatandaşlar bizim insanımız malesef.

    Dil, deseniz ne Türkçe var ne almanca ne fransızca... Ortaya karışık Tarzanca...

    Avrupadaki gurbetçilerimiz 3 ve 4. nesil olmasına rağmen %95 inin halen o ülkelerin işçisi konumunda çalışıyor olmasıda ayrı bir konu. Arkadaş, eğitim eşitliği denen zımbırtı var yaşadığın ülkede. Çalış çabala adam gibi kariyer edin. Yok illaki tamirci çöpçü, inşaat amelesi, asfalt işçisi olacak... Yazık. Bu insanların kıskanılacak bir durumu yok. Yine söylüyorum bu insanlar bizim insanımız, amcamız teyzemiz kuzenimiz, dayımız,halamız. Ama gerçekler ortada ve oldukça acı...

    Medeni değil dediğin ülkemdeki Ezan sesine hasret insanlardan bahsediyoruz. İnsanların birbirine kardeşim dediği ülkedir Türkiye. Havasıyla, doğasıyla, mevsimiyle coğrafyasıyla, deniziyle kumuyla bir cennettir Türkiye. Ve bu cennet aziz Türk Milletine nasip olmuştur. İnsanların birbirine sabahları Günaydın, Selamünalekyüm dediği ülkedir senin medeniyetsiz dediğin Türkiye. Akıllı, pratik ve zeki insanların olduğu, gözüne baktığında seni anlayan insanların olduğu ülkedir Türkiye.

    Herşeyden evvel Türkçe konuşulan ve Türkçe anlaşılan bir Ülkedir senin medeniyetsiz dediğin Türkiye. Her ne kadar plakanda D harfi yazsada sana yol verenlerin ve yolda kaldığında sana su, kahve, yemek kram edip yardım edenlerin olduğu ülkedir senin medeniyetsiz dediğin Türkiye.

    Seni ikinci hatta üçüncü sınıf vatandaş gören, dazlaklar tarafından öldürüldüğün, dayak yediğin, bazı avruğa ülkelerinde seçme ve seçlme hakkı dahil bir çok hakkı sana vermeyen ve günün bilmem kaç saati sana ÇAN sesi dinleten ülkeler medeni ülkeler. Sabah eline bok fırçasını verip b.k temizleten ülke medeni ülkedir. Alışveriş sırasında bile saç ve ten renginden senin Türk olduğunu tanıyıp kötü muamele eden avrupa ülkeleri çok medeni ülkelerdir.

    Önce medeniyetsiz dediğin Türkiye'yi tanı sonra yaşadığın yeri değerlendir ve öyle yorum yap gurbetçi arkadaş. Daha yazılacak çok şey varda sana bu kadarı yeter bence.


    Aşağıdaki video ortadaki gerçeği en açık şekilde gözler önüne seriyor. Bu adam Q7 ye binse ne olur, Roce Roce'a binde ne olur? Yazık sadece yazık...



    Oturup bu kadar ugrasmissin ortaya tam kuru milliyetcilik kokan bir laf salatasi cikmis.

    Sen ne kadar nasil boyle soylersin yaee desen de bu cografya medeniyetsiz kardesim bu ulkemi sevmedigim anlamina gelmez fakat gercekler acidir.

    Almanyada tuvalet temizliyor diye aklinca sosyal mesaj verdigin adam senden daha guvende, huzurlu ve zengin malesef.

    Ordaki parayla burda cetta alamaz yaee cok kuvvetli bir arguman olmus zaten. Evet alamazda bu bizim geri kalmisligimizi gosterir be guzel insan.

    1918 den beri totomuzu toplamaya calisiyoruz gıdım ilerleme yok.


    Yarası olan gocunur...

    Senin anlayamadığın ve idrak edemediğin bir durum var. Malesef medeniyetin ne olduğunu bilmiyorsun.

    Almanya'da Tuvalet temizleyen adam, Türkiye'den ayrıldığına için eşşekler gibi pişman ama geldiği zaman Türkiye'ye ayak uyduramayacağından korkuyor. Çevre yok, dil yok, azda olsa eğitim yok çünkü.

    Medeni olmanın, yüksek model arabaya binmek ve bol çikolata yemek olduğunu anlayan sen ve senin gibi zihinlere tüm samimiyetimle acıyorum. Yukarıdaki video durumu tüm çıplaklığıyla ortaya koyuyor. Almanya da ki işçilerimiz Türkiye'ye göre üç beş kuruş fazla kazanıyor olabilir. Ancak bu durum kendi ülkelerinde fakir ve yoksul oldukları gerçeğini değiştirmiyor. Avrupa'da yada Türkiye'de yaşayan bir memur yada doktorun yaşam kalitesini rüyasına bile göremiyorlar.

    Almanya'ya giden kişiler zaten Türkiye'dede vasıfsız olan kişiler. Gidiyor ve orada yapmadığı iş kalmıyor. Sonuç ? Boşa geçmiş koca bir ömür... Dilini dişini bir ömür anlamadıkları insanların içinde ikinci sınıf vatandaş yerine koyulmak, Q7 ye binip çikolata tıkınmaktan çok daha mühim bir konudur.

    Almanya'da bir ev sahibi olan kişiler şuan 60-65 yaşındalar. Bu yaşta bir Türk Türkiye'de en az 8-9 araç değiştiriyor, en az 2-3 ev sahibi oluyor. Birinde oturduğu gibi ötekileri oğluna, kızına veriyor yada başkasına kiralıyor. Arsa, tarla vb gibi gayrimenkul yatırımları yapabiliyor. Ve tüm bunların yanında ve benim için en önemlisi evlatlarına iyi bir eğitim sağlıyor. Bu insanların medeniyetsiz olduğunu söyleyen sen ve senin gibi "Doşlant" kafalılar ömürlerinin boşa geçtiğini bilmiyorlar malesef.

    Ramazan bayramını yaşamanın sevincini, Kurban bayramında mis gibi ev ziyaretleri ve ikramları, Cuma namazının selasını duymanın şevkini yaşıyor. Bir mekana girdiği zaman merhaba yada selamünaleyküm demenin hazzı bana göre çikolata tıkınıp, ikinci sınıf vatandaş yerine koyulmaktan çok daha iyidir.


    Medeniyet dediğin kavram, kültür ve tarihi zenginlik içeren milletlerde bulunan bir kavramdır. Türk Milleti 14.000 yıllık sadece yazılı geçmişi ile dünyaya medeniyet, bilim ve insani prensipleri öğretmiş ve ortaya koymuş bir milletir. "Doşlant" çikolatası yemekten beyinleri sıvılaşmış zihinler, milliyetçilikleri senin gibi ayaklar altına almayı çok iyi bilirler. Bir bireyi birey yapan yegane unsur onun milliyetidir. Dünyanın neresine gidersen git, nasıl bir insan olduğundan ziyade hangi millete mensup olduğun sorulur ve mensup olduğun milleti temsil edersin.

    Türkiye'de eğitim, kariyer, dünya görüşü bakımından bir statü elde edememiş kişiler Avrupa'ya gider. Bu iki kere ikinin dört olduğu kadar açık ve nettir. Ancak Avrupada oluşan "medeniyetsiz Türk" algısını gerçekten medeniyet kavramını unutmuş almancı kardeşlerimiz oluşturmakta ve bizi uluslararası anlamda temsil edememektedirler. Çünkü kültürel yozlaşmaya maruz kalmaktadırlar. Ne alman ne Türk. Ortaya karışık...

    Türkiye'de ortalama bir otomobil alamaması bizim geri kalmışlığımızı değil çok daha zengin olduğumuzu gösterir. Yüksek vergi sadece Türkiye'nin değil, tüm Avrupa'nın ortak sorunudur. Ben belki Q7 araca bir Almancı kadar kolay binemesemde onlarda benim kadar kolay karpuz, kiraz, kavun, mevye sebze yiyemez. Bol domuz yağlı Alman sucuğunu tıkınıp durur.

    Sana öncelikli tavsiyem medeni, medeniyet kavramlarını araştır öğren oku ve ANLA, sonra laf ebeliği yapmaya çalış.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gökhan And Jetta -- 28 Haziran 2014; 12:32:02 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ABCdiküçgeni

    cekemeyecek bir durum yok, q7 im olup hanzo olacagima, şimdi ki durumumu tercih ederim.

    Ayrıca burada hanzoluklarini degil trafikte oluşturdukları tehdidi irdeliyoruz.

    bizdeki magandalar zaten bize yeter.

    bu arada ben de bir süre almanyada bulundum. bizdeki sokaktaki çingene, cincinli neyse almanyadaki Türk de o . Almanlar tiksinmis artik .

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gökhan And Jetta

    quote:

    Orijinalden alıntı: pipi8D


    quote:

    Orijinalden alıntı: Gökhan And Jetta

    quote:

    Orijinalden alıntı: pipi8D


    quote:

    Orijinalden alıntı: ahmetyasir45


    quote:

    Orijinalden alıntı: pipi8D

    Kiskanclik seziyorum

    harfi harfine doğru tespitler(hepsi için geçerli değil) cahillik seziyorum, ya da yaşın bahsedilenleri anlamaya yetmiyor

    Yazdigini goren turkiyeyi medeni bi yer sanacak. Kiskancliktan delirmissin :D konuyu yasa cekmenden belli, uzulme sende kazanirsin.

    Almanyada garajında 4 adet araç olan bir Almancıdan çok daha fazla kazanıyorum. Ve kıskanılacak bir durumdan ziyade durumlarına üzülecek bir durum olduğunu düşünüyorum. Almanyada Türk, türkiyede Almancı denilen, iki kültür arasına sıkışıp kendini ifade edemeyen, Türkiye'yi dingonun ahırı zanneden ve herşeyin rüşvet, pazarlık sayesinde hallolacağını sanan insanları neden kıskanayım? Q7 ye bindikleri içinmi ? Almanyada Q7 aldıkları parayla Türkiyede Jetta alamaz onlar.

    Türkiye oldukça medeni bir ülkedir. Medeniyetten kastınız, mini etek giyip, kafasına başörtü takmak ise, gurbetçi vatandaşlarımız kadar medeni olamadık o konuda malesef.

    Mensubu olduğu Türk Milleti'nin hiçbir örf anane ve kültüründen nasibini almamış, yaşam amacı marka ayakkabı ve kıyafetler giymek olan ve yaşadıkları avrupa ülkerinden bir nebze olsun ilim irfan öğrenememiş bu vatandaşlar bizim insanımız malesef.

    Dil, deseniz ne Türkçe var ne almanca ne fransızca... Ortaya karışık Tarzanca...

    Avrupadaki gurbetçilerimiz 3 ve 4. nesil olmasına rağmen %95 inin halen o ülkelerin işçisi konumunda çalışıyor olmasıda ayrı bir konu. Arkadaş, eğitim eşitliği denen zımbırtı var yaşadığın ülkede. Çalış çabala adam gibi kariyer edin. Yok illaki tamirci çöpçü, inşaat amelesi, asfalt işçisi olacak... Yazık. Bu insanların kıskanılacak bir durumu yok. Yine söylüyorum bu insanlar bizim insanımız, amcamız teyzemiz kuzenimiz, dayımız,halamız. Ama gerçekler ortada ve oldukça acı...

    Medeni değil dediğin ülkemdeki Ezan sesine hasret insanlardan bahsediyoruz. İnsanların birbirine kardeşim dediği ülkedir Türkiye. Havasıyla, doğasıyla, mevsimiyle coğrafyasıyla, deniziyle kumuyla bir cennettir Türkiye. Ve bu cennet aziz Türk Milletine nasip olmuştur. İnsanların birbirine sabahları Günaydın, Selamünalekyüm dediği ülkedir senin medeniyetsiz dediğin Türkiye. Akıllı, pratik ve zeki insanların olduğu, gözüne baktığında seni anlayan insanların olduğu ülkedir Türkiye.

    Herşeyden evvel Türkçe konuşulan ve Türkçe anlaşılan bir Ülkedir senin medeniyetsiz dediğin Türkiye. Her ne kadar plakanda D harfi yazsada sana yol verenlerin ve yolda kaldığında sana su, kahve, yemek kram edip yardım edenlerin olduğu ülkedir senin medeniyetsiz dediğin Türkiye.

    Seni ikinci hatta üçüncü sınıf vatandaş gören, dazlaklar tarafından öldürüldüğün, dayak yediğin, bazı avruğa ülkelerinde seçme ve seçlme hakkı dahil bir çok hakkı sana vermeyen ve günün bilmem kaç saati sana ÇAN sesi dinleten ülkeler medeni ülkeler. Sabah eline bok fırçasını verip b.k temizleten ülke medeni ülkedir. Alışveriş sırasında bile saç ve ten renginden senin Türk olduğunu tanıyıp kötü muamele eden avrupa ülkeleri çok medeni ülkelerdir.

    Önce medeniyetsiz dediğin Türkiye'yi tanı sonra yaşadığın yeri değerlendir ve öyle yorum yap gurbetçi arkadaş. Daha yazılacak çok şey varda sana bu kadarı yeter bence.


    Aşağıdaki video ortadaki gerçeği en açık şekilde gözler önüne seriyor. Bu adam Q7 ye binse ne olur, Roce Roce'a binde ne olur? Yazık sadece yazık...



    Oturup bu kadar ugrasmissin ortaya tam kuru milliyetcilik kokan bir laf salatasi cikmis.

    Sen ne kadar nasil boyle soylersin yaee desen de bu cografya medeniyetsiz kardesim bu ulkemi sevmedigim anlamina gelmez fakat gercekler acidir.

    Almanyada tuvalet temizliyor diye aklinca sosyal mesaj verdigin adam senden daha guvende, huzurlu ve zengin malesef.

    Ordaki parayla burda cetta alamaz yaee cok kuvvetli bir arguman olmus zaten. Evet alamazda bu bizim geri kalmisligimizi gosterir be guzel insan.

    1918 den beri totomuzu toplamaya calisiyoruz gıdım ilerleme yok.


    Yarası olan gocunur...

    Senin anlayamadığın ve idrak edemediğin bir durum var. Malesef medeniyetin ne olduğunu bilmiyorsun.

    Almanya'da Tuvalet temizleyen adam, Türkiye'den ayrıldığına için eşşekler gibi pişman ama geldiği zaman Türkiye'ye ayak uyduramayacağından korkuyor. Çevre yok, dil yok, azda olsa eğitim yok çünkü.

    Medeni olmanın, yüksek model arabaya binmek ve bol çikolata yemek olduğunu anlayan sen ve senin gibi zihinlere tüm samimiyetimle acıyorum. Yukarıdaki video durumu tüm çıplaklığıyla ortaya koyuyor. Almanya da ki işçilerimiz Türkiye'ye göre üç beş kuruş fazla kazanıyor olabilir. Ancak bu durum kendi ülkelerinde fakir ve yoksul oldukları gerçeğini değiştirmiyor. Avrupa'da yada Türkiye'de yaşayan bir memur yada doktorun yaşam kalitesini rüyasına bile göremiyorlar.

    Almanya'ya giden kişiler zaten Türkiye'dede vasıfsız olan kişiler. Gidiyor ve orada yapmadığı iş kalmıyor. Sonuç ? Boşa geçmiş koca bir ömür... Dilini dişini bir ömür anlamadıkları insanların içinde ikinci sınıf vatandaş yerine koyulmak, Q7 ye binip çikolata tıkınmaktan çok daha mühim bir konudur.

    Almanya'da bir ev sahibi olan kişiler şuan 60-65 yaşındalar. Bu yaşta bir Türk Türkiye'de en az 8-9 araç değiştiriyor, en az 2-3 ev sahibi oluyor. Birinde oturduğu gibi ötekileri oğluna, kızına veriyor yada başkasına kiralıyor. Arsa, tarla vb gibi gayrimenkul yatırımları yapabiliyor. Ve tüm bunların yanında ve benim için en önemlisi evlatlarına iyi bir eğitim sağlıyor. Bu insanların medeniyetsiz olduğunu söyleyen sen ve senin gibi "Doşlant" kafalılar ömürlerinin boşa geçtiğini bilmiyorlar malesef.

    Ramazan bayramını yaşamanın sevincini, Kurban bayramında mis gibi ev ziyaretleri ve ikramları, Cuma namazının selasını duymanın şevkini yaşıyor. Bir mekana girdiği zaman merhaba yada selamünaleyküm demenin hazzı bana göre çikolata tıkınıp, ikinci sınıf vatandaş yerine koyulmaktan çok daha iyidir.


    Medeniyet dediğin kavram, kültür ve tarihi zenginlik içeren milletlerde bulunan bir kavramdır. Türk Milleti 14.000 yıllık sadece yazılı geçmişi ile dünyaya medeniyet, bilim ve insani prensipleri öğretmiş ve ortaya koymuş bir milletir. "Doşlant" çikolatası yemekten beyinleri sıvılaşmış zihinler, milliyetçilikleri senin gibi ayaklar altına almayı çok iyi bilirler. Bir bireyi birey yapan yegane unsur onun milliyetidir. Dünyanın neresine gidersen git, nasıl bir insan olduğundan ziyade hangi millete mensup olduğun sorulur ve mensup olduğun milleti temsil edersin.

    Türkiye'de eğitim, kariyer, dünya görüşü bakımından bir statü elde edememiş kişiler Avrupa'ya gider. Bu iki kere ikinin dört olduğu kadar açık ve nettir. Ancak Avrupada oluşan "medeniyetsiz Türk" algısını gerçekten medeniyet kavramını unutmuş almancı kardeşlerimiz oluşturmakta ve bizi uluslararası anlamda temsil edememektedirler. Çünkü kültürel yozlaşmaya maruz kalmaktadırlar. Ne alman ne Türk. Ortaya karışık...

    Türkiye'de ortalama bir otomobil alamaması bizim geri kalmışlığımızı değil çok daha zengin olduğumuzu gösterir. Yüksek vergi sadece Türkiye'nin değil, tüm Avrupa'nın ortak sorunudur. Ben belki Q7 araca bir Almancı kadar kolay binemesemde onlarda benim kadar kolay karpuz, kiraz, kavun, mevye sebze yiyemez. Bol domuz yağlı Alman sucuğunu tıkınıp durur.

    Sana öncelikli tavsiyem medeni, medeniyet kavramlarını araştır öğren oku ve ANLA, sonra laf ebeliği yapmaya çalış.


    Hala alakasiz laf kalabaligi ile tribunlere oynuyorsun 2000 kelime yaziyorsun, özet yarim cumle.

    Gercekleri inkar edip, ama bizimde geleneklerimiz var yaeee niye oyle dedin kiiiiii diye kivranip durursun boyle.
    Okuyup arastirma önerinde cok iyi olmus, bir taktan cakmayip zeytinyagi gibi uste cikmaya calismissin.

    Yaaa onlar cok ezikk dinlemeyecem istee biz superizzz :(

    Sana medeni ramazanlar diliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pipi8D


    quote:

    Orijinalden alıntı: Gökhan And Jetta

    quote:

    Orijinalden alıntı: pipi8D


    quote:

    Orijinalden alıntı: Gökhan And Jetta

    quote:

    Orijinalden alıntı: pipi8D


    quote:

    Orijinalden alıntı: ahmetyasir45


    quote:

    Orijinalden alıntı: pipi8D

    Kiskanclik seziyorum

    harfi harfine doğru tespitler(hepsi için geçerli değil) cahillik seziyorum, ya da yaşın bahsedilenleri anlamaya yetmiyor

    Yazdigini goren turkiyeyi medeni bi yer sanacak. Kiskancliktan delirmissin :D konuyu yasa cekmenden belli, uzulme sende kazanirsin.

    Almanyada garajında 4 adet araç olan bir Almancıdan çok daha fazla kazanıyorum. Ve kıskanılacak bir durumdan ziyade durumlarına üzülecek bir durum olduğunu düşünüyorum. Almanyada Türk, türkiyede Almancı denilen, iki kültür arasına sıkışıp kendini ifade edemeyen, Türkiye'yi dingonun ahırı zanneden ve herşeyin rüşvet, pazarlık sayesinde hallolacağını sanan insanları neden kıskanayım? Q7 ye bindikleri içinmi ? Almanyada Q7 aldıkları parayla Türkiyede Jetta alamaz onlar.

    Türkiye oldukça medeni bir ülkedir. Medeniyetten kastınız, mini etek giyip, kafasına başörtü takmak ise, gurbetçi vatandaşlarımız kadar medeni olamadık o konuda malesef.

    Mensubu olduğu Türk Milleti'nin hiçbir örf anane ve kültüründen nasibini almamış, yaşam amacı marka ayakkabı ve kıyafetler giymek olan ve yaşadıkları avrupa ülkerinden bir nebze olsun ilim irfan öğrenememiş bu vatandaşlar bizim insanımız malesef.

    Dil, deseniz ne Türkçe var ne almanca ne fransızca... Ortaya karışık Tarzanca...

    Avrupadaki gurbetçilerimiz 3 ve 4. nesil olmasına rağmen %95 inin halen o ülkelerin işçisi konumunda çalışıyor olmasıda ayrı bir konu. Arkadaş, eğitim eşitliği denen zımbırtı var yaşadığın ülkede. Çalış çabala adam gibi kariyer edin. Yok illaki tamirci çöpçü, inşaat amelesi, asfalt işçisi olacak... Yazık. Bu insanların kıskanılacak bir durumu yok. Yine söylüyorum bu insanlar bizim insanımız, amcamız teyzemiz kuzenimiz, dayımız,halamız. Ama gerçekler ortada ve oldukça acı...

    Medeni değil dediğin ülkemdeki Ezan sesine hasret insanlardan bahsediyoruz. İnsanların birbirine kardeşim dediği ülkedir Türkiye. Havasıyla, doğasıyla, mevsimiyle coğrafyasıyla, deniziyle kumuyla bir cennettir Türkiye. Ve bu cennet aziz Türk Milletine nasip olmuştur. İnsanların birbirine sabahları Günaydın, Selamünalekyüm dediği ülkedir senin medeniyetsiz dediğin Türkiye. Akıllı, pratik ve zeki insanların olduğu, gözüne baktığında seni anlayan insanların olduğu ülkedir Türkiye.

    Herşeyden evvel Türkçe konuşulan ve Türkçe anlaşılan bir Ülkedir senin medeniyetsiz dediğin Türkiye. Her ne kadar plakanda D harfi yazsada sana yol verenlerin ve yolda kaldığında sana su, kahve, yemek kram edip yardım edenlerin olduğu ülkedir senin medeniyetsiz dediğin Türkiye.

    Seni ikinci hatta üçüncü sınıf vatandaş gören, dazlaklar tarafından öldürüldüğün, dayak yediğin, bazı avruğa ülkelerinde seçme ve seçlme hakkı dahil bir çok hakkı sana vermeyen ve günün bilmem kaç saati sana ÇAN sesi dinleten ülkeler medeni ülkeler. Sabah eline bok fırçasını verip b.k temizleten ülke medeni ülkedir. Alışveriş sırasında bile saç ve ten renginden senin Türk olduğunu tanıyıp kötü muamele eden avrupa ülkeleri çok medeni ülkelerdir.

    Önce medeniyetsiz dediğin Türkiye'yi tanı sonra yaşadığın yeri değerlendir ve öyle yorum yap gurbetçi arkadaş. Daha yazılacak çok şey varda sana bu kadarı yeter bence.


    Aşağıdaki video ortadaki gerçeği en açık şekilde gözler önüne seriyor. Bu adam Q7 ye binse ne olur, Roce Roce'a binde ne olur? Yazık sadece yazık...



    Oturup bu kadar ugrasmissin ortaya tam kuru milliyetcilik kokan bir laf salatasi cikmis.

    Sen ne kadar nasil boyle soylersin yaee desen de bu cografya medeniyetsiz kardesim bu ulkemi sevmedigim anlamina gelmez fakat gercekler acidir.

    Almanyada tuvalet temizliyor diye aklinca sosyal mesaj verdigin adam senden daha guvende, huzurlu ve zengin malesef.

    Ordaki parayla burda cetta alamaz yaee cok kuvvetli bir arguman olmus zaten. Evet alamazda bu bizim geri kalmisligimizi gosterir be guzel insan.

    1918 den beri totomuzu toplamaya calisiyoruz gıdım ilerleme yok.


    Yarası olan gocunur...

    Senin anlayamadığın ve idrak edemediğin bir durum var. Malesef medeniyetin ne olduğunu bilmiyorsun.

    Almanya'da Tuvalet temizleyen adam, Türkiye'den ayrıldığına için eşşekler gibi pişman ama geldiği zaman Türkiye'ye ayak uyduramayacağından korkuyor. Çevre yok, dil yok, azda olsa eğitim yok çünkü.

    Medeni olmanın, yüksek model arabaya binmek ve bol çikolata yemek olduğunu anlayan sen ve senin gibi zihinlere tüm samimiyetimle acıyorum. Yukarıdaki video durumu tüm çıplaklığıyla ortaya koyuyor. Almanya da ki işçilerimiz Türkiye'ye göre üç beş kuruş fazla kazanıyor olabilir. Ancak bu durum kendi ülkelerinde fakir ve yoksul oldukları gerçeğini değiştirmiyor. Avrupa'da yada Türkiye'de yaşayan bir memur yada doktorun yaşam kalitesini rüyasına bile göremiyorlar.

    Almanya'ya giden kişiler zaten Türkiye'dede vasıfsız olan kişiler. Gidiyor ve orada yapmadığı iş kalmıyor. Sonuç ? Boşa geçmiş koca bir ömür... Dilini dişini bir ömür anlamadıkları insanların içinde ikinci sınıf vatandaş yerine koyulmak, Q7 ye binip çikolata tıkınmaktan çok daha mühim bir konudur.

    Almanya'da bir ev sahibi olan kişiler şuan 60-65 yaşındalar. Bu yaşta bir Türk Türkiye'de en az 8-9 araç değiştiriyor, en az 2-3 ev sahibi oluyor. Birinde oturduğu gibi ötekileri oğluna, kızına veriyor yada başkasına kiralıyor. Arsa, tarla vb gibi gayrimenkul yatırımları yapabiliyor. Ve tüm bunların yanında ve benim için en önemlisi evlatlarına iyi bir eğitim sağlıyor. Bu insanların medeniyetsiz olduğunu söyleyen sen ve senin gibi "Doşlant" kafalılar ömürlerinin boşa geçtiğini bilmiyorlar malesef.

    Ramazan bayramını yaşamanın sevincini, Kurban bayramında mis gibi ev ziyaretleri ve ikramları, Cuma namazının selasını duymanın şevkini yaşıyor. Bir mekana girdiği zaman merhaba yada selamünaleyküm demenin hazzı bana göre çikolata tıkınıp, ikinci sınıf vatandaş yerine koyulmaktan çok daha iyidir.


    Medeniyet dediğin kavram, kültür ve tarihi zenginlik içeren milletlerde bulunan bir kavramdır. Türk Milleti 14.000 yıllık sadece yazılı geçmişi ile dünyaya medeniyet, bilim ve insani prensipleri öğretmiş ve ortaya koymuş bir milletir. "Doşlant" çikolatası yemekten beyinleri sıvılaşmış zihinler, milliyetçilikleri senin gibi ayaklar altına almayı çok iyi bilirler. Bir bireyi birey yapan yegane unsur onun milliyetidir. Dünyanın neresine gidersen git, nasıl bir insan olduğundan ziyade hangi millete mensup olduğun sorulur ve mensup olduğun milleti temsil edersin.

    Türkiye'de eğitim, kariyer, dünya görüşü bakımından bir statü elde edememiş kişiler Avrupa'ya gider. Bu iki kere ikinin dört olduğu kadar açık ve nettir. Ancak Avrupada oluşan "medeniyetsiz Türk" algısını gerçekten medeniyet kavramını unutmuş almancı kardeşlerimiz oluşturmakta ve bizi uluslararası anlamda temsil edememektedirler. Çünkü kültürel yozlaşmaya maruz kalmaktadırlar. Ne alman ne Türk. Ortaya karışık...

    Türkiye'de ortalama bir otomobil alamaması bizim geri kalmışlığımızı değil çok daha zengin olduğumuzu gösterir. Yüksek vergi sadece Türkiye'nin değil, tüm Avrupa'nın ortak sorunudur. Ben belki Q7 araca bir Almancı kadar kolay binemesemde onlarda benim kadar kolay karpuz, kiraz, kavun, mevye sebze yiyemez. Bol domuz yağlı Alman sucuğunu tıkınıp durur.

    Sana öncelikli tavsiyem medeni, medeniyet kavramlarını araştır öğren oku ve ANLA, sonra laf ebeliği yapmaya çalış.


    Hala alakasiz laf kalabaligi ile tribunlere oynuyorsun 2000 kelime yaziyorsun, özet yarim cumle.

    Gercekleri inkar edip, ama bizimde geleneklerimiz var yaeee niye oyle dedin kiiiiii diye kivranip durursun boyle.
    Okuyup arastirma önerinde cok iyi olmus, bir taktan cakmayip zeytinyagi gibi uste cikmaya calismissin.

    Yaaa onlar cok ezikk dinlemeyecem istee biz superizzz :(

    Sana medeni ramazanlar diliyorum.

    Takma adın gibi bir adamsın. Başka diyeceğim yok.

    Ayrıca yazdığım hiçbir cümleye cevap verememe aciziyetin ise oldukça dramatik.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gökhan And Jetta -- 28 Haziran 2014; 12:50:32 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gökhan And Jetta

    quote:

    Orijinalden alıntı: ABCdiküçgeni

    cekemeyecek bir durum yok, q7 im olup hanzo olacagima, şimdi ki durumumu tercih ederim.

    Ayrıca burada hanzoluklarini degil trafikte oluşturdukları tehdidi irdeliyoruz.

    bizdeki magandalar zaten bize yeter.

    bu arada ben de bir süre almanyada bulundum. bizdeki sokaktaki çingene, cincinli neyse almanyadaki Türk de o . Almanlar tiksinmis artik .



    Kendince tespit yapip duruyorsun neye cevap verecem :D

    İstatistik tektir, inanip inanmama veya karsi arguman sunma diye bir sey yoktur. İlk okul munazarasi degil burasi. Kisi basina dusen gsmh orani 3:1 iken, onlar cukulat yiyip q7 ye biniyor ama benimde mangal gibi yuregim var demek zır cahilliktir.

    Cahille tartisma her zaman yenilirsin diye bir söylem vardir, bu yuzden tartismiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pipi8D


    quote:

    Orijinalden alıntı: Gökhan And Jetta

    quote:

    Orijinalden alıntı: ABCdiküçgeni

    cekemeyecek bir durum yok, q7 im olup hanzo olacagima, şimdi ki durumumu tercih ederim.

    Ayrıca burada hanzoluklarini degil trafikte oluşturdukları tehdidi irdeliyoruz.

    bizdeki magandalar zaten bize yeter.

    bu arada ben de bir süre almanyada bulundum. bizdeki sokaktaki çingene, cincinli neyse almanyadaki Türk de o . Almanlar tiksinmis artik .



    Kendince tespit yapip duruyorsun neye cevap verecem :D

    İstatistik tektir, inanip inanmama veya karsi arguman sunma diye bir sey yoktur. İlk okul munazarasi degil burasi. Kisi basina dusen gsmh orani 3:1 iken, onlar cukulat yiyip q7 ye biniyor ama benimde mangal gibi yuregim var demek zır cahilliktir.

    Cahille tartisma her zaman yenilirsin diye bir söylem vardir, bu yuzden tartismiyorum.

    Bak arkadaşım. Cahil insan okuyamaz, okusa bile anlayamaz. Bunun en açık örneğisin. Okuyorsun ama anlayamıyorsun. Ben medeniyet, kültürel birlik, eğitim, aidiyet duygusu, zengin olmasa bile, KALİTELİ yaşamdan bahsediyorum. Sen halen para diyorsun.

    Birde atasözü kullanıp bana burada artistlik yapma. Gerçek açık ve net ortada. Mesele Q7 ye binmek değil, gmsh 3.1 değil 1 olsa bile, insani değerlerini kaybetmeden, kültürel yozlaşma içinde bulunup ne olduğu belli olmayan varlık haline gelmeden, eğitimli ve çağdaş olabilmekten bahsediyorum. Sen halen Q7 ye diyorsun. Okuyucuların takdirine bırakıyorum. Sen çene çalmaya devam et Hans

    Sana çağdaş, eğitimli ve buram buram MEDENİYET kokan insanlarla dolu mutlu ve medeni seneler dilerim. Senin medeniyet anlayışın Q7 direksiyonunda oturmak.


    [DHVideo=]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gökhan And Jetta -- 28 Haziran 2014; 13:54:46 >
  • Gelsinler fakat 5 liralık benzinle çok basacaklarını zannetmiyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ABCdiküçgeni

    cekemeyecek bir durum yok, q7 im olup hanzo olacagima, şimdi ki durumumu tercih ederim.

    Ayrıca burada hanzoluklarini degil trafikte oluşturdukları tehdidi irdeliyoruz.

    bizdeki magandalar zaten bize yeter.

    bu arada ben de bir süre almanyada bulundum. bizdeki sokaktaki çingene, cincinli neyse almanyadaki Türk de o . Almanlar tiksinmis artik .

    Çok doğru bir tespit
  • Adamların hakları halkıp ülkesini terketib el diyarlarda çalışıyolar. ee o ülkelerdede imkan var 1 arabaya 3 araba parası vermiyolar. sonra Türkiyeye geliyolar zaten çiftlik gibi ülke kural yok uygulayan yok kontrol eden hiç yok :) bence sonuna kadar haklılar bende onların yerinde olsam aynısını hatta daha fazlasını yaparım . ki etrafımdaki çok gurbetçi var ama hiç biri böle değil.....
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gökhan And Jetta

    quote:

    Orijinalden alıntı: pipi8D


    quote:

    Orijinalden alıntı: ahmetyasir45


    quote:

    Orijinalden alıntı: pipi8D

    Kiskanclik seziyorum

    harfi harfine doğru tespitler(hepsi için geçerli değil) cahillik seziyorum, ya da yaşın bahsedilenleri anlamaya yetmiyor

    Yazdigini goren turkiyeyi medeni bi yer sanacak. Kiskancliktan delirmissin :D konuyu yasa cekmenden belli, uzulme sende kazanirsin.

    Almanyada garajında 4 adet araç olan bir Almancıdan çok daha fazla kazanıyorum. Ve kıskanılacak bir durumdan ziyade durumlarına üzülecek bir durum olduğunu düşünüyorum. Almanyada Türk, türkiyede Almancı denilen, iki kültür arasına sıkışıp kendini ifade edemeyen, Türkiye'yi dingonun ahırı zanneden ve herşeyin rüşvet, pazarlık sayesinde hallolacağını sanan insanları neden kıskanayım? Q7 ye bindikleri içinmi ? Almanyada Q7 aldıkları parayla Türkiyede Jetta alamaz onlar.

    Türkiye oldukça medeni bir ülkedir. Medeniyetten kastınız, mini etek giyip, kafasına başörtü takmak ise, gurbetçi vatandaşlarımız kadar medeni olamadık o konuda malesef.

    Mensubu olduğu Türk Milleti'nin hiçbir örf anane ve kültüründen nasibini almamış, yaşam amacı marka ayakkabı ve kıyafetler giymek olan ve yaşadıkları avrupa ülkerinden bir nebze olsun ilim irfan öğrenememiş bu vatandaşlar bizim insanımız malesef.

    Dil, deseniz ne Türkçe var ne almanca ne fransızca... Ortaya karışık Tarzanca...

    Avrupadaki gurbetçilerimiz 3 ve 4. nesil olmasına rağmen %95 inin halen o ülkelerin işçisi konumunda çalışıyor olmasıda ayrı bir konu. Arkadaş, eğitim eşitliği denen zımbırtı var yaşadığın ülkede. Çalış çabala adam gibi kariyer edin. Yok illaki tamirci çöpçü, inşaat amelesi, asfalt işçisi olacak... Yazık. Bu insanların kıskanılacak bir durumu yok. Yine söylüyorum bu insanlar bizim insanımız, amcamız teyzemiz kuzenimiz, dayımız,halamız. Ama gerçekler ortada ve oldukça acı...

    Medeni değil dediğin ülkemdeki Ezan sesine hasret insanlardan bahsediyoruz. İnsanların birbirine kardeşim dediği ülkedir Türkiye. Havasıyla, doğasıyla, mevsimiyle coğrafyasıyla, deniziyle kumuyla bir cennettir Türkiye. Ve bu cennet aziz Türk Milletine nasip olmuştur. İnsanların birbirine sabahları Günaydın, Selamünalekyüm dediği ülkedir senin medeniyetsiz dediğin Türkiye. Akıllı, pratik ve zeki insanların olduğu, gözüne baktığında seni anlayan insanların olduğu ülkedir Türkiye.

    Herşeyden evvel Türkçe konuşulan ve Türkçe anlaşılan bir Ülkedir senin medeniyetsiz dediğin Türkiye. Her ne kadar plakanda D harfi yazsada sana yol verenlerin ve yolda kaldığında sana su, kahve, yemek kram edip yardım edenlerin olduğu ülkedir senin medeniyetsiz dediğin Türkiye.

    Seni ikinci hatta üçüncü sınıf vatandaş gören, dazlaklar tarafından öldürüldüğün, dayak yediğin, bazı avruğa ülkelerinde seçme ve seçlme hakkı dahil bir çok hakkı sana vermeyen ve günün bilmem kaç saati sana ÇAN sesi dinleten ülkeler medeni ülkeler. Sabah eline bok fırçasını verip b.k temizleten ülke medeni ülkedir. Alışveriş sırasında bile saç ve ten renginden senin Türk olduğunu tanıyıp kötü muamele eden avrupa ülkeleri çok medeni ülkelerdir.

    Önce medeniyetsiz dediğin Türkiye'yi tanı sonra yaşadığın yeri değerlendir ve öyle yorum yap gurbetçi arkadaş. Daha yazılacak çok şey varda sana bu kadarı yeter bence.


    Aşağıdaki video ortadaki gerçeği en açık şekilde gözler önüne seriyor. Bu adam Q7 ye binse ne olur, Roce Roce'a binde ne olur? Yazık sadece yazık...



    Hocam Allah kazancınızı artırsın, yalnız size biraz muhalefet edeceğim ben.

    İlk paragrafınız hakkında yazacağım pek bir şey yok. Yalnızca Almanya'da Q7 alınan paraya Türkiye'de Jetta alınması, bizim ekonomimizin zayıflığı diyelim.

    Şimdi ülkemizin medeniyetinden bahsetmişsiniz. Tamam, kılık kıyafet konusundaki medeniyete değinmiyorum. Elin Avrupalısı denize rüzgar türbinleri kurmayı düşünürken biz hala "Başörtüsü" tartışmaları yapıyorsak, kıyafet konusunu henüz aşamamışız demektir. O yüzden değinmiyorum.

    Şu an Türkiye'de yaşayan Türklerden kaçı mensubu olduğu Türk Milleti'nin kültürünü alabilmiş? Avrupa'daki Türk vatandaşını savunmuyorum ve övmüyorum. Ancak bizim insanımız içinde de örf ve adet kalmamış. Tabii adetten kastınız "düğünde takı takma" ve "bayramda el öpme" gibi adetlerse, tabii ona bir şey diyemem.

    Avrupa'daki gurbetçilerimiz orada "işçi" olarak çalışıyor olsalar da, bugün ülkemizde de çok farklı bir şey yok. Taşeronun taşeronu olarak çalışanları mı dersiniz, özel sektörde ezileni mi dersiniz, bizde de var onlar. Çalışıp çabalayıp adam gibi kariyer edinme şansınız Türkiye'de de çok zor. Devlet memuru olmak bile nice torpille mümkün oluyor. Gel gelelim orada tuvalet temizleyen adam en azından hakkını alıyor. Burada devlet memurları dahi yoksulluk sınırının altında yaşarken, taşeronlar ve özel sektör işçileri açlık sınırının da altında yaşıyor. Yetmiyormuş gibi, devlet kendi eliyle kendi işçisinin ve memurunun mesaisini çalıyor. Normal çalışma saati karşılığı 10 TL olan bir memur, 8 saatlik çalışmasının üstüne fazla mesai olarak 9. bir saat çalıştığı zaman yalnızca 1.45 TL fazla mesai ücreti alıyor. Bu fazlam mesai ücreti saat ücretinin üstüne ilave olmuyor, direk o parayı alıyor. Yani atıyorum 9 saat çalıştığı zaman 91,45 TL almıyor, 81,45 TL alıyıor. Kaba bir tabirle, 180 saat çalışan bir memur 2200 TL alıyorsa, 200 saat fazla mesai yaptığı zaman yaklaşık 2500 TL alıyor. Ayrıca faal personel olan memurlar 200 saat mesai yapıyor. Bizzat şahit oldum ve hala da oluyorum. Biz işçilerde ise durum daha karmaşık. Mesai ücretimiz normal saat ücretinin 1,5 katı. Ama ne var ki bunu resmi evrakta gösteremiyoruz. Kesinlikle fazla çalışmanın karşılığını yazamıyoruz. 220 saat de çalışsam evrakta 192 işliyorlar. Bunlar bir fiil yaşadığım sıkıntılar. Şimdi hakkımı alacak olduktan sonra Almanya'da b.k da temizlerim çöp de toplarım. Zaten burada yaptığım iş bunları da içeriyor. Çok geniş bir görev tanımım var. İzmarit de topluyorum, ot da yoluyorum, tuvalet de temizliyorum, kendi işimi de yapıyorum, başkası olmadığı zaman onun işini de yapıyorum falan fisman. Karmaşık bir durum.
    Devlet kendi eliyle bizi köle gibi çalıştırıyor yani.
    Neyse, şahsen yurtdışına gitmeyi Türkiye'ye tercih ederim, burada yaptığım iş de çok farklı değil sonuçta.

    Ezan sesi demişsiniz, din bir sömürü ve para toplama aracı olmuş, camilere gitmek istemiyorum bile. Her Cuma çıkışı aleni bir şekilde para toplanması hoşuma gitmiyor mesela. Devlet Diyanete ayırdığı bilmem kaç milyar dolar bütçeden camilere hiç ödenek ayırmıyor mu? Sonra her sokakta mutlaka bir cami var, hepsinde de 6-7 kişi anca namaz kılıyor. Cuma günleri belki biraz doluyor o kadar. Ama bir Hastahane, okul, kültür merkezi, sağlık ocağı ne bileyim bu tarz bir tesis camiye göre çok ama çok seyrek. Bu yüzden ülkemde iyice çarpıtılmış ve kullanılmış dini özleyeceğimi de zannetmiyorum. İnsanların birbirine kardeşim dediği, sonra da on numara "geçirdiği" yer Türkiye. "Dost ile ye iç, alışveriş yapma" gibi bir sözün geçerli olduğu yer Türkiye. Bugün Allah'ın selamını ağzından düşürmeyen esnaftan yemediğimiz kazık kalmıyor. Daha doğrusu kazık yememek için uyanık olmamız gerekiyor. Her bir insani yönüyle bitik bir ülkedir Türkiye. Yolda köpeği ezip duran otobüs şoförü, baktıktan sonra hiç bir şey olmamış gibi yoluna devam edip, bir de arka tekerleği ile iyice ezebiliyor. Böyle insanların arasında yaşıyoruz. Esnafı problem, memuru problem, hizmet sektörü problem, her yeri problem dolu memleketim.

    Havası, doğası, mevsimi, coğrafyası, tadını çıkartamadıktan sonra kıymetsiz. Bir sene çalışıp da, bir hafta tatil yapabilmek büyük bir külfet.

    Türkçe konuşulan ve Türkçe anlaşılan bir ülke evet, yolda kaldığınızda ikramla da karşılaşabilirsiniz, soyula da bilirsiniz. Hatta yolda "oyun oynayan çocuklar" tarafından "oyun" amacıyla arabanızın tepesine parke taşı atılabilir, öldüğünüzle de kalırsınız. Hatta yolda ön camınıza yumurta atmak, ağlayan bebek sesi vermek gibi yollarla sizi durmaya zorlayabilir, durduğunuzda da gasp edebilirler. Hatta trafik kazası yaptığınızda, arabanızı çeken çekici, torpidoda duran sigaranıza ve çocuğunuzun çikolatasına dahi göz dikebilir (Stepne gibi ıvır zıvırları zaten saymıyorum) ve ölü soyuculuğa da maruz kalabilirsiniz.

    Bu ülkede ikinci ya da üçüncü sınıf vatandaş olarak zatenden görülüyoruz. Türk insanının Türkiye'de değersiz olduğu, onun haricinde insan hayatının değersiz olduğu bir ülkedeyiz. Geçtim seçme ve seçilme hakkını, yaşamak bile mucize. Onun haricinde bir şeyiniz çalındığı zaman onu komple unutun. Hırsızlığın zaten cezası yok, çalınan bir şeyin bulunması için çaba harcayan da yok. Hani belki 40-50 bin TL'lik arabanız çalınacak da o zaman belki o da bulunma şansı olabilecek. Yoksa laptop şu bu çaldırdığınızda unutun siz onu. Yani zaten TC Vatandaşı olarak bu ülkede değeriniz olmuyor maalesef.

    Tanıdığım yer bu hocam benim. Şahsen bu sıkıntıları el memleketinde çeksem bu kadar koymaz hiç değilse "Gavur memleketindeyiz, yapacak bir şey yok" deriz, kendi memleketimizde ezilmektense...
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.