Şimdi Ara

Far temizliğinde özel parlatıcı sprey ? Aldım uyguladım :) (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
192
Cevap
17
Favori
56.184
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rahatbek

    diş macunu denedim sonuç alamadım. en kolay ve en basit geçici çözüm WD-404. Far temizliğinde özel parlatıcı sprey ? Aldım uyguladım :)
     Far temizliğinde özel parlatıcı sprey ? Aldım uyguladım :)
     Far temizliğinde özel parlatıcı sprey ? Aldım uyguladım :)



    şu WD40 yenilebilir bir şey olsa herhalde her yemeğe konurdu.

    kullanılmadığı alan yok




  • cihankrkya1 C kullanıcısına yanıt
    Selamlar, hocam senin sorunun tamamen vernikle alakalı hatta %100 diyebilirim.

    Bugün sanayiye gidip zımpara alırken boyacıya akrilik vernik sordum ve alman malı falan olunca aldım. Akrilik vernik yazıyordu üzerinde ve parlak da diyordu. Ama benim 2,5 sene önce uyguladığım favori vernikle uzaktan yakından alakası yok diyebilirim.

    Farlarıma sıkmadan önce faworiyi de evde denemiştim bir yüzeyde ve kalın sıksan bile cam gibi katılaşıp kalıyordu. Fakat bu aldığım vernik kalın sıkılınca bir beyazlık oluşuyor ve öylece donuyor. Sanki şeffaflaşması için bir şey gerekiyor gibi.

    Neyse plastik bir ürünü 1000 1200 2000 3000 ile zımparalayıp en son sıfır numara keçe ile de iyice matlığı aldıktan sonra verniği sıktım ama tamamen hayal kırıklığı. İyiki evde denemişim dedim yani. Yoksa fara girişecektim bende önümüzdeki günlerde :) Yazın mıcırlı yolda taş falan geldi iki farda da verniklerde kaportadaki boya delinmesi gibi delinmeler oldu. İki kat vernik atayım sonra pasta çekerim diyordum ama biraz daha bekleyeceğim anlaşılan.

    Bir diğer şey ise cam şişeye sıktığımda bile tamamn şeffaf yüzeydede mat gözüküyor ama pürmüz ile ısıttığımda ise şeffaflaşmaya başladı. Fawori artık sprey ürün grubu üretmiyor sanırım bulamadım o kullandığım verniği fakat sitesinnde yat verniği için parlama sıcaklığı 38derece diyordu. Nette bir vernikleme videosunda ise adam verniği sıkmadan önce kaynar suyun içine koyuyordu 50 60 derecede. Şimdi aklıma o geldi, acaba akrilik verniğin o mat görünümü tam karışamadığı için mi ? Testlerimi yaptıktan sonra sonuçları yazarım.

    edit: ekleme


    Isıtmayı denedim. Verniği videoda gördüğüm gibi 65 derece suya koydum ve 15 dakika beklettim. Fakat sıktığımda halen tamamen şeffaf değil buğulu bir görüntü oluşuyordu. Zaten sıkar sıkmaz anlaşılıyor bir terslik olduğu. Benim eski vernikte sıkar sıkmaz tamamen cam şeffaflığında bir vernik tabakası oluyordu. Bir terslik var bu işte ya da benim önceden aldığım akrilik değildi anlamadım gitti. Konuda benim tekniği uygulayıp memnun olanlar vardı acaba onlar hangi vernikleri kullandı yazarlarsa konunun ana sayfasına eklerim. Fawori bulabiliyorsanız onu alın benim test edip memnun kaldığım vernik oldu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 25 Ağustos 2016; 3:42:56 >




  • ya hocam ben polisanın kini aldım bide alırken adama özellikle sordum şeffaf bu deilmi diye... evet dedi. sıktıgımda dediginiz gibi böyle beyaz buhulu bişi oluyodu sonra babama dedim... oda akçalının şeffaf vernik yazılı vernigini almış akrilik şefaf vernik yazıyodu üzerinde... onuda denedim tekrardan zımparaya girişip ama yine aynı sonuç... 2 gün geçmesine ragmen hala kollarım agrıyo :D yapcıcak bişi yok agzım yandı ya bi daha hayatta ellemem farlara... belki dediginiz gibi verniklerin içerigini değiştirmiş olabilirler... bakalım götürcem kısmetse bi ara farcıya hallediversin bende farı maskeledigimle kendimi avutuyorm :D:D yinede hepinize sonsuz teşekkür ederim...
  • cihankrkya1 C kullanıcısına yanıt
    Sayenizde akçalı ve polisanın şeffaf verniklerinin iş görmediğini öğrendik hocam. Listemizden eleyebiliriz. Acaba benim favori akrilik değil miydi diyeceğim fakat satan adam abi sprey boyaların hepsi akrilik olur zaten demişti ama ayrıca yazmıyordu üstünde.

    Ben önceden de vernikle buna benzer bir şey yapmıştım oradan da güvenerek girişmiştim fara netteki videoları izleyerek. aslında şeffaf verniğin zımparalı yüzeye sıkıldığında cam gibi şeffaf bir yüzey oluşturması lazım ama hakiketen anlamadım gitti böyle saçma şeffaf vernik görmedim hayatımda.

    Bugün masa lambamda denedim. Düz sade siyah boyalıydı. 3000 zımparadan sonra bastım verniği. Cam gibi parladı şeffaf şekilde. Vernik kuruyunca da 3000 lik ile tekrar zımpara atıp, kalın orta ince pasta çekip enson da wax ile ciladım. araba boyası gibi oldu ama gel görki şeffaf yüzeyde böyle parlak ve canlı olmuyor hayret bir şey.




  • acaba araba cami plastigindende kaynaklaniyo olabilir... ben ugrasmiycam artik... bide bisey sorucam ben simdi farlari maskeledim ya muayeneden gecermi acaba arac o sekilde...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cihankrkya1 C kullanıcısına yanıt
    maskeledim derken ? farların fotodaki gibi buğulu ve kötü haldeyse geçirmeyebilirler hocam.
  • yok siyah boya ile diger yerlerini siyah yaptim onu demistim onlar gecermi muayneden..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cihankrkya1 C kullanıcısına yanıt
    Görüşü engelleyecek, azaltacak ya da karşıdan gelenin gözünü alacak şekilde modifikasyon yoksa sorun olmaz. Zaten genelde herkes far ayarından hafif kusur yiyor :D
  • Hocam verniği bulmak mesele. Benim yaptığım farlarda çatlama falan olmadı hiç. Vernik gerçekten çok etkili bir çözüm lakin ah ah kaliteli vernik bulamıyoruz. Şu ilk aldığım fawori marka şeffaf ve parlak vernik gibisini bulamadım. Parlak vernik olsa da mat gözüküyor hep.

    Ben de farları tekrar yenilemek istedim 2,5 sene falan oldu bir kaç taş vuruğu bulunduğu için manayla tekrar yapıp vernik tabakasını kalınlaştırırım üstüne de pasta çekerim dedim ama dediğim gibi ilk verniğim gibisini bulamadım.


    Konuda bir kaç arkadaş vernikle yapıp sonuca ulaşmıştı onlarla pm ile ulaşıp kullandıkları markaları soracağım bir ara. Bu süre zarfında vernikle yapmak isteyenler bir süre ertelesin. Fawori parlak şeffaf vernik bulabiliyorlarsa alsınlar:D
  • Vallahi hocam sizin işlem ne tam bilmiyorum sanırım standart usul zımpara ve pasta sistemi kullandınız. Eğer böyleyse 6 ila 1 sene arasında tekrar matlaşmaya başlıyor farlar. Ben de yapmıştım zamanında oradan biliyorum hatta zımparalayıp orjinal tabakayı kaldırınca farın eskimesi fabrika kaplamaya göre çok daha hızlı olmuştu pütür pütürdü.

    Vernikleme işini yabancı forumlarda görmüştüm öyleylikle uyguladım. Hatta megiuars vernikli set çıkartmış yeni. Vernikleme sistemi koruyucu olarak gerçekten güzel iş görüyor ama dediğim gibi verniği bulmak mesele.

    Sprey vernikte çeşit çok. Bir tane bulunca bir kaç kutu alıp yedeklemek lazım eğer bozulmuyorsa :D

    Ya da en sonunda şeyi deneyeceğim. Yat verniği alıp benim tabanca ile atacam, acaba o nasıl olacak çok merak ediyorum. Önce bir plexiglass da denemek lazım :D
  • Uygulamadan memnun olan olan arkadaşlar Akrilik vernik markasını pek yazmamışlar Yazılımı online arkadaşla özel mesajdan görüştüm ve bugün boyacılardan betex marka akrilik parlak vernik aldım 10 tl ye betex faworinin markasıymış ve artık ürünler bu Markayla geliyormuş internet sitesinide inceledim aynen o şekilde daha uygulama yapmadım şimdilik ürün fotolarını koyuyorum
     Far temizliğinde özel parlatıcı sprey ? Aldım uyguladım :)
     Far temizliğinde özel parlatıcı sprey ? Aldım uyguladım :)




  • ozdemirs8 O kullanıcısına yanıt
    vernik de önceden soldaki kutu gibiydi yazısı. Değişmiş görünümü ama umarım içerik değişmemiştir, bu vernikten çok memnun kalmıştım. Eğer hala eskisi gibiyse sonuç mükemmel oluyor.

    Yalnız boyacılara sormama rağmen ya bilmiyor ya da söylemiyorlar, alkol bu boya ve vernikleri çözüyor. Akrilik esaslı olmasının nedeni olsa gerek herhalde. İPA(izoproil alkol ) ile uzun süre etkileşimde olursa yapısı bozuluyor. O yüzden alkolle falan silmemek lazım verniği. Aynı şey DYO 'ya yaptırdığım rütuş boyasında da var. Özel oto boyası karışımı ama o da kuryunca ipa ile silindiğinde erimeye başlıyor. Fakat aracın üzerindeki vernik tabakasına ipa sürünce hiç bir şey olmuyor. Acaba araç üzerindeki vernik tabakasının içinde fabrikada ne katıyorlar. Epoxy boya/vernik dedikleri olay mı daha dayanıklı oluyor çift kopmpanetli sertleştiricili kullanıyorlar sanırım ondan alkole ve kimyasallara karşı daha dayanıklı bir vernik (clear coat ) tabakası.




  • iki şişeyi özellikle çektim fawori yazan eski ambalaj denildi zaten vernik değil mavi sprey boyaydı. Benim aldığımda altta üretici firma fawori yazınca ikna oldum ve aldım ama önce kırılan farımda deniyeceğim daha sonra araç üzerindekinde hafta sonunu bekleyeceğim salı yağış var vakit yok
  • Merhaba,

    Bu haftasonu burada yazan bilgiler doğrultusunda bende far parlatma olayına girdim. Ancak sonuç hüsran oldu. Yaptığım işlemleri aşağıda sıraladım. Niye böyle oldu hiç anlamadım. Tam bir hayal kırıklığı...

    Farların etrafını kağıt bant ile kapladım.
     Far temizliğinde özel parlatıcı sprey ? Aldım uyguladım :)

    1200'lük zımpara ile zımparaladıktan sonra
     Far temizliğinde özel parlatıcı sprey ? Aldım uyguladım :)

    1500'lük zımpara ile zımparaladıktan sonra
     Far temizliğinde özel parlatıcı sprey ? Aldım uyguladım :)

    2000'lik zımpara ile zımparaladıktan sonra
     Far temizliğinde özel parlatıcı sprey ? Aldım uyguladım :)

    3000'lik zımpara ile zımparaladıktan sonra
     Far temizliğinde özel parlatıcı sprey ? Aldım uyguladım :)

    MOTİP Marka Akrilik Sprey Vernik (Otomotiv için her türlü metal ve plastik aksamda kullanılır Kalıcı parlaklık ve her türlü koşula dayanıklı yazıyor)
     Far temizliğinde özel parlatıcı sprey ? Aldım uyguladım :)

    Ve İşte vernik sonrası muhteşem sonuç :(
     Far temizliğinde özel parlatıcı sprey ? Aldım uyguladım :)

     Far temizliğinde özel parlatıcı sprey ? Aldım uyguladım :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-83EAE4982 -- 24 Ekim 2016; 8:39:53 >




  • usta gazete korumali olanmi oluyor "vernik sonrası muhteşem sonuç" ?
    arzulanan netice bumuydu, fabrika cikisi boylemiydi yoksa zimpara husumetinden sonra olabilenin en iyisi bu mu ?
    ironi filan yapmiyorum, saygilar !
  • Ben de dayımın farını yapmak için aldım bir tane, üstelik oto boyacıdan aldım ama aynı seninki gibi oldu, hatta far üzerinde çatlak çatlak kaldı vernik kemikleşmedi. Tekrardan zımparalayıp pasta cila ile yaptım parlatmayı. Saatlerim gitti büyük hayal kırıklığı yaşadım.

    Ozdemirs8 favori marka vernik buldum yapacam demişti acaba ne yaptı bilmiyorum. Ben de favori arayacağım tekrardan bir o vernikle düzgün yapabilmiştim harikaydı vernik.

    Bunu çok tartıştık, konu ana sayfasını düzenleyeyim bari şu anda piyasada satılan akrilik verniklerin çoğu ile düzgün netice alınamıyor.

    Bir süre bu işlemi uygun veriği bulamadığınız taktirde yapmayın . Konuda farklı marka alıp yapanlar olmuştu sonuçları iyiydi ama onlar da bir daha uğramadılar konuya acaba hangi markayı kullanmışlardı.
  • Ankarada bu işlemi hesaplı yapan bir yer var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Akrilik vernik mantıklı bende zımpara yapmadım elle pasta kullanarak ovdum baya düzeldi ama küçük çatlaklar varmış ortaya çıktı
     Far temizliğinde özel parlatıcı sprey ? Aldım uyguladım :)
  • Vernik için ilk mesajı güncelledim arkadaşlar. Piyasada çok fazla vernik var, şeffaf bir cam ya da plastikte denemeden fara uygulamayın hemen.
  • arel.gr kullanıcısına yanıt
    Dostum en son resimden de anlaşılacağı gibi zımpara sonrası yaptığım vernik uygulaması tam bir hayal kırıklığı oldu. Vernik iyi parlatmadığı gibi far üzerinde çatlak çatlak bir görüntü oluşturdu. Resimlerden de anlaşılacağı gibi kullandığım vernik MOTİP marka. Forumda bir arkadaş MOTİP ile iyi sonuç aldığını yazmıştı o yüzden aldım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.