Şimdi Ara

IŞİD, Türkleri bırakacak iddiası

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
90
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Irak Şam İslam Devleti’nin (IŞİD), aralarında Musul Başkonsolosu ve görevlilerinin de bulunduğu Türk rehineleri en kısa sürede serbest bırakacağını açıkladığı iddia edildi.

    IŞİD’e yakın haber sitelerine dün düşen bir haberde, örgütün tüm Türk rehineleri serbest bırakacağı belirtildi. Haberde, “Irak Şam İslam Devleti’nin yakında tüm Türk esirleri serbest bırakacağı ve provokasyonlara en güzel şekilde cevap vereceği iddia edildi” denildi.

    ‘Kürtler çarpışmaya hazır’
    IŞİD’e karşı savaşmadığı gerekçesiyle eleştirilen Kürt yönetimi ise savaş hazırlığı yapıyor. Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani, Sünni lider ve Irak Parlamento Başkanı Usame el-Nuceyfi

    ile bir araya geldiği görüşmede “Kürdistan Bölgesi, Sünni ve Şii kardeşleriyle teröristlere karşı çarpışmaya hazırdır” dedi. Kürdistan Bölge Başkanlığı’nın resmi internet sitesinde yayımlanan açıklamaya göre görüşmede iki lider, Irak’ta tüm siyasi tarafların, sorunların çözümünde aktif olması ve terörle mücadelede ortak hareket etmesi konusunda fikir birliğine vardı. Barzani’nin açıklaması ile Kürt bölgesinden Musul’a yönelik peşmergeler de harekete geçti. Bölgede seferberlik çağrısı sonrasında silah altına alınmaya başladı. 60 bin olarak açıklanan silah altındaki peşmergelerin; eski peşmergelerin de silah altına alınması ile sayısı 110 bine çıktı.
    Erbil ve Dohuk’tan IŞİD’in denetimideki Musul sınırına tank sevkiyatı başladı. (Milliyet)



  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.