Şimdi Ara

The Sims'deki Eşcinsel İlişki Özgürlüğü Aslında Bir Hatadan Kaynaklanıyormuş

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
294
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  •     Simülasyon oyunlarının önde giden yapımlarından The Sims, bildiğiniz gibi aynı cinsiyette olan karakterlerin ilişki yaşamasına izin veriyor. Bazı kesim tarafından oldukça taktir edilen bu özellik aslında oyunun ilk dönemlerinde karşılaşılan bir hatadan dolayı oyunda yer alıyormuş.
     
        Oyunun programcısı Patrick J. Barrett'ın The New Yorker'a verdiği bir röportajda oyundaki karakterler arası ilişkileri kodladığını ve bu kodlar arasında eşcinsel ilişkilerin de bulunduğunu açıkladı. The Sims 1999 yılında düzenlenen E3'de gösterilince iki kadın karakterin yakın ilişkide olduğu görülmüş ve bu noktadan sonra EA eşcinsel ilişkilerin kaldırılmamasına karar vermiş.
     
         Barrett bu özelliğin tepki toplamamasının sebebi olarak da o zamanın insanlarının eşcinselliğe ne karşı olduklarını ne de şiddetli bir şekilde savunduklarını gösterdi. Twitter ve Facebook gibi sosyal medyanın da yardımı da olmayınca insanlar tepkilerini dile getirememiş.
     
         İlk Sims oyununun çıkışından itibaren EA, eşcinsel ilişkilere verdiği özgürlükten dolayı taktir ediliyor. Bildiğiniz gibi Nintendo'nun aynı tarzda simülasyon oyunu Tomodachi Life'da böyle bir özellik yer almıyor ve oyun pek çok kesim tarafından tepki topluyor. 









  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.