Şimdi Ara

IŞİD'i vurmaya hazırız

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
356
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  IŞİD'i vurmaya hazırız

    ABD Başkanı Barack Obama, IŞİD’e yönelik operasyon için hazır olduklarını söyledi. Ancak Obama sorunun çözümünün temelde askeri değil siyasi olduğunu vurguladı. Washington, Irak’a 300 askeri danışman gönderme kararı aldı.

    Irak’taki krizle ilgili beklenen açıklamasını yapan ABD Başkanı Barack Obama, IŞİD’i (Irak Şam İslam Devleti) vuracaklarının sinyalini verdi. Obama, radikal İslamcı gruba karşı gerektiği taktirde “ABD’nin hedefe odaklı ve kesin bir askeri operasyon için hazır olacağını” ifade etti. Irak ordusuna stratejik destek sağlamak ve eğitim vermek için 300 Amerikalı askeri danışman gönderileceğini de açıklayan Obama, yeni bir savaşaysa kapıyı kapadı. ABD Başkanı, “Bu sorunu onbinlerce asker göndermek ve Irak’ta daha önce zaten yapılanlara benzer biçimde kan ve servet dökmek suretiyle basitçe çözemeyiz. Nihayetinde bu, Iraklılar tarafından çözüme kavuşturulması gereken bir mesele” ifadesini kullandı.

    MALİKİ’YE UYARI

    Obama, Irak Başbakanı Nuri Maliki konusundaysa “Irak’ın liderlerini seçmek ABD’nin işi değil. Ancak şurası da açık ki, sadece kapsayıcı bir ajandaya sahip liderler Irak halkını gerçek anlamda biraraya getirebilir” diyerek Şii lideri eleştirmekten geri durmadı. Barack Obama, istihbarat çalışmalarına da ağırlık vereceklerini belirterek, “Irak’ın içindeki resmi daha iyi görebilmemiz için istihbarat, izleme ve keşif unsurlarımızı belirgin biçimde artırdık. Bu bize IŞİD’in ne yaptığını, nerede bulunduğunu ve bu tehdide karşı nasıl destek olabile-ceğimizi daha iyi anlama fırsatı verecek” diye konuştu. ABD Başkanı, Irak’ta yapacakları hamlenin herhangi bir mezhebe karşı olmayacağını da belirtti. ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’nin de ‘yakında’ Bağdat’a giderek temaslarda bulunacağı açıklandı.

    SİVİL kayıplara yol açabilir

    ABD’nin IŞİD’e karşı olası bir hava operasyonunda sivil kayıplara yol açma riski de bulunuyor. Körfez bölgesinde bir Amerikan uçak gemisi halihazırda bekliyor. Bunun yanısıra insansız hava araçlarıyla saldırı düzenleme de ABD’nin bir diğer seçeneği. Askeri yetkililer, Irak üzerinde Amerikan uçaklarının gözetleme uçuşları yaptığını açıkladı. Ancak IŞİD’in sivil yerleşimlerin olduğu yerlerde konuşlanması nedeniyle muhtemel bir Amerikan hava operasyonunun sivillerin ölümüne yol açabileceğine ve bunun sonucunda da harekatın erken sona erebileceğine dikkat çeken yorumlar da yapılıyor.


    kaynak:http://www.hurriyet.com.tr/gundem/26646460.asp







  • amerıka ulkeye gırerse asıl onlar cıkmazlar bi daha
  • israilliler şuan ellerinde şarap içip olayı kutluyordur.kaç bin senelik sorun ama hala dünyanın 1. gündemi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elbiskuha -- 20 Haziran 2014; 13:26:02 >
  • Irak'a yeniden demokrasi geliiii
  • Polat alemdar, numaradan da olsa ABDülhey'i vurur mu?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cem Uzan'a Hapis Şoku!
  • ALLAHU EKBERRRRRRRR!111BİRR1İBR
  • Demokrasi mi şeriat mı bakalım
  • umarım IŞİD John Kerry in boğazını paslı bıçakla kesmez
  • bence işidi alttan besleyen bunlar dertleri müslümanlar birbirini temizlesin...
  • Cumhuriyetçi başkan olsaydı sivil militan dinlemez yerle bir ederdi orayı havadan saldırdıkları bölgede canlı bırakmazdı ama obama yumuşak ve insancıl biraz daha

    Ayrıca şeriat geleceğine böyle demokrasi gelsin daha iyi.Ulan sanki Irak güllük gülistanlık bi ülkeydi de ABD girince bozuldu.Adamlar yıllardır mezhep ayrımcılığı yapıyorlar aralarında ,Saddam paso idam yapıyordu.

    ABD nin demokrasi getirmesine laf sokacağınıza geri kafalı müslüman kardeşlerinize konuşun.Kendi içlerinde birlik olsaydılar yaşanmayacaklardı bunları .2014 yılında Şii-sünni diye olduruyor adamlar birbirlerini herşey müstahak bu beyinsizlere.Umarım 100 kere demokrasi gelir oraya ,yeryüzünden silsinler oksijen israflarını

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkes Amerika ya laf atmış kardeşim siz yolunacak kaz görseniz yolmaz mısınız ?

    Adamlar yüzyılarrdır Haçlı zamanından beri Müslümanlarla savaştalar . Ancak bizim müslüman özellikle Araplar bunu hala anlamıyor hala kendileri ile savaşa giriyorlar gaza gelip . Yani kaç kez daha tarih tekrar edecek akıllanmak için ? Her yeri kaptırana kadar mı akıllanmayacaklar ?

    Helal olsun Amerika ve İsrail'e insanları iyi yönetiyorlar .
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.