Şimdi Ara

Turkcell “Tüm İstenmeyen SMS’leri Engeleyeceğim” Dedi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
1
Favori
1.536
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Turkcell daha önce istenmeyen SMS’lere yönelik bir hizmet çıkardığını ve artık bunların size ulaşmasının mümkün olmayacağını duyurmuştu. Bunun içinhttp://www.turkcell.com.tr/servisler/sms-plus sayfasını hazırladı ve aylık bedelini 1,99 TL olarak belirledi. Bunun için neden para istiyor, istemeli mi gibi soruları şimdilik kaydıyla bir kenara bırakalım.

    Ne var ki bu servis bazı durumlarda çalışmıyordu: Turkcell şebekesi dışından, özellikle de numara değil, alfanümerik adreslerden gelen mesajların engellenemiyordu. Yani size gelen mesajlarda Penis Büyütücü yazıyorsa Turkcell’e bir numara veremediğinizden buradan gelen istenmeyen mesajı engelleyemiyordunuz. Turkcell buna da çözüm bulduğunu müjdeledi.

    Turkcell iddialı bir biçimde artık bunun da üstesinden geleceklerini, artık 1,99 TL verildiğinde alfanümerik olan bu mesajların da engelleneceğini söylüyor. Ben onlara inanıyorum.

    Şimdi Penis Büyütücüler düşünsün.

    Tabii ki ben hala MOBİLSİAD ve BTK’ya yaptığım çağrıyı açık tutuyorum: Kurumlar kendi aralarında anlaşarak istenmeyen SMS’leri gönderen firmalara ciddi mesajlar verecek mekanizmalar kurmalılar. Bunu kurmadıkları sürece görevlerini yapmıyorlar, SMS’ten gelecek üç kuruş kar için kullanıcıların cep telefonu kullanım dirliğini hiçe sayıyorlar demeye devam edeceğim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0537 -- 18 Haziran 2014; 0:56:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Kullanıcılar için çok büyük bir adım. Ülkemizde abonelerine çağrı ve sms engelleme imkanı veren ilk ve tek operatör şu anda. Darısı diğerlerinin başına. Ücretli olması saçma olmuş. BTK'nın bu özelliği tüm operatörlere zorunlu ve ücretsiz yaptırması lazım. Spam ile mücadele edemiyorsa bari kullanıcıya bu imkanı versin.

    Dediklerinize katılıyorum. BTK lisans verdiği toplu sms firmalarının veritabanlarını inceleyip bu dataların kaynağını ve izinli olup olmadığını denetleyerek ağır yaptırımlar uygulaması lazım. Başlıksız sms olayında da iş operatörlere düşüyor. Aynı anda yüzlerce farklı numaraya mesaj göndermek açıkça suistimal olacağından sistemlerinin direk hattı bloke etmesi lazım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr. Boone -- 18 Haziran 2014; 3:36:00 >
  • Diğer operatörlere hizmeti ücretsiz sunma fırsatı vermiş işte. :)
    Arada geldiğinde rahatsız edici değil ilginç oluyordu bu reklamlar ama çok sık gelenler varsa mutlaka bıktırıyordur.
  • Kesinlikle çok iyi oldu artık şu Penis büyütücü mesajlarından kurtulmuş oluruz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Reklam SMS'si yani SPAMSMS'e oldum olası gıcığım. Her reklam sms sonrası gönderen firmayı ararım, SMS istemediğimi kavga gürültü söylerim. Ama hala geliyorsa Turkcell'i arar şikeyet ederim. Ama hala gelen vardı ben de bu sefer BİMER'e başvurdum. BTK'dan döenen cevap aşağıda. Sıradan mesaj.... Ne yazıkki devletimiz sağolsun hiçbir yaptırım uygulamıyor.

    BİMER'e başvuru sonucum.....


    Sayın XXXXX, Başbakanlık İletişim Merkezi'ne (BİMER) yapmış olduğunuz başvuru ilgisi nedeniyle Kurumumuza yönlendirilmiş olup, başvurunuz incelenmiştir. GSM abonelik sözleşmelerinde yer alan abone tercihleri arasında “işletmeciden ve/veya diğer firmalardan avantajlı servis ve tarifelerle ilgili kampanya duyuruları gelsin/gelmesin” hususu bulunmakta olup, bahse konu tercihler doğrultusunda işletmeciler ve/veya çözüm ortakları tarafından abonelere mesaj gönderilebilmektedir. Mevcut durumda GSM işletmecileri tarafından istek dışı mesajların engellenmesine yönelik olarak tüketicilere çeşitli alternatifler sunulduğu bilinmektedir. • Turkcell: İstek dışı mesajların 2780'e SMS olarak iletilmesi durumunda, tüketicilerin bir daha o kategoriden mesaj almamaları sağlanmakta, Turkcell çağrı merkezini arayarak almak istemedikleri kategorilerdeki mesajları belirten tüketiciler için de söz konusu mesajlar engellenebilmektedir. • Avea: İstek dışı mesajlar kapsamında, 7672 servis numarasına kısa mesaj göndererek Avea reklam mesajları ve/veya Avea üzerinden gönderilen diğer firma reklam mesajları engellenebilmektedir. • Vodafone: Katma değerli servisler kapsamında, 3 üncü parti firmalar tarafından sunulmakta olan içerik servislerine ilişkin tanıtım kısa mesajlarının gönderimi, abonelerin mesaj almak istemediklerine dair taleplerini Vodafone’a iletmeleri halinde engellenmektedir. Bu çerçevede, pazarlama amaçlı haberleşmenin engellenmesine yönelik olarak halihazırda işletmeci uygulamaları bulunmakla birlikte, kötü niyetli ya da rahatsızlık verici mesaj veya çağrıların engellenmesi hususunda işletmecilere getirilen bir yükümlülük bulunmamaktadır. Söz konusu çağrı veya mesajlara ilişkin şikâyet başvurularının adli makamlara iletilmesi gerektiği değerlendirilmektedir. Ayrıca, işletmecilerin kontrolünde olmayan ve Kurumumuzun da yetki alanında bulunmayan üçüncü taraf firmalar tarafından işletmeci şebekesi üzerinden gönderilen mesajların engellenebilmesini teminen Adalet Bakanlığı’nın koordinasyonunda bir Kanun tasarısı olduğu bilinmektedir. Bilgilerinizi rica ederiz Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Tüketici ile İlişkiler Müdürlüğü

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bu arada tesadüfen buldum, avea da çağrı engelleme servisi çıkarmış. Aylık ücreti 1 lira fakat sms engelleme yok.
    http://www.avea.com.tr/web/Servisler/Islemler/Arama/CagriEngelleme
  • Avea ya bir an önce bekliyorum

    Yanlız ücretsiz yapsınlar

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • atomcu kullanıcısına yanıt
    Bu konuda btk'ya baskı yapmalıyız. Ya spam ile etkin mücadele edecek, yok ben beceremiyorum derse de kullanıcıya bu imkani verecek servislerin ücretsiz olarak sunulmasını sağlayacak.
  • başlığı okudum, turkcelle helal olsun dedim ama içeriği okuyunca fos olduğunu anladım.

    neden derseniz, bugün 0505 ile başlayan bir numaradan bilmem nerdeki otelin yaz fırsatı geldi.

    şimdi bunu sistem nasıl engelleyecek... adamlar 3 operatörün de tüm numara havuzunu yüklemiş internete.

    datayı yükle bilgisayara, al bir kaç tane simkart, heryöne 5.000 10.000 sms paketiyle yolla mesajları... şikayet gelirse de numara değişikliği yap yada hattı iptal et yeni hat al.. sonu yok.

    prestij kaygısı olan büyük kurumların böyle işlerle uğraştığını zannetmiyorum.

    zaten yukarıda arkadaşların bahsettiği gibi ne tarz işletmelerin bu mecralardan müşteriye ulaştığını biliyoruz.

    bence bu işi bir bilişim avukatına bildirmek lazım @Dr.Boone

    http://www.meltembanko.av.tr/reklamcilar-ve-kisisel-veriler_12.html

    http://www.milliyet.com.tr/taciz-ettigi-kisi-bilisim-avukati-cikti/gundem/gundemdetay/15.03.2013/1680779/default.htm

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Derin bir soruşturma açılıp ağır cezalar verilmediği sürece bu tacizciler at koşturmaya devam eder. İnsanın mahremine kadar ulaşıyorlar ellerinde tckn,isim,adres,tarife,fatura,taahhüt bütün bilgilerimiz var. BTK sadece operatörlerin palavralarını forward ediyor. Hiçbir operatör başka operatörden gönderilen mesajları arabağlantı/sonlandırma ücreti almak için engellemiyor ve teknik olarak mümkün değil diyerek kullanıcılarla dalga geçiyorlar. Acilen webihbar gibi spam ihbar birimi kurulmalı ve kullanıcılar tarafından bildirilen çağrı, başlıklı/başlıksız sms'ler incelenerek sadece hatları kapatmakla kalmayıp kaynağı soruşturulmalı ve sorumlular en ağır şekilde cezalandırılmalı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr. Boone -- 19 Haziran 2014; 1:06:09 >
  • Aynı mesajı sürekli başka numaralara gönderen numaralar bloke ediliyor operatörler tarafından. Fakat adam 40 liraya yeni hat alıp işine devam edebiliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Önemli olan numaranın nereden alındığı. Gelenlere engelleme k ters bir yöntem olur.
  • Numaranızı verdiğiniz herhangi bir firma farklı firmalarla numaranızı paylaşabiliyor. Buna özellikle imza attığımız sıradan sözleşmelerde bile dikkat etmek gerekir. Şöyle bir örnek vereyim; bir sağlık kuruluşunda kayıt yaptırırken maddeleri biraz gözden geçireyim dedim ( genelde umursamayız küçük yazılan maddeleri ). Bir maddede telefon numaramın farklı firmalarla paylaşılmasına izin veriyorum tarzında bir şey yazıyordu. Genel olarak maddelerde yer aldığından ve sadece o madde çıkarılamayacağından telefon numaramı yazarak imzalamak durumunda kaldım. Bu çalıştığınız banka gittiğiniz hastane yada alışveriş yaptığınız herhangi bir yer de olabilir. durum bu şekilde olduğunda operatörler ne yapsın? Yukarıda bir arkadaşın belirttiği gibi bazı engelleme seçenekleri bulunuyor onu deneyebilirsiniz. örneğin turkcell seniz sürekli aynı markadan mesaj geliyorsa gelen mesajı 2780 e iletiyorsunuz bir daha aynı markadan mesaj gelmiyor.




  • bngzr B kullanıcısına yanıt
    İşte burada kanunlar devreye gidiyor. Birkaç yıl öncesine kadar haberleşme işletmecilerinin abonelik sözleşmelerinde bilgilerin paylaşılacağına dair maddeler dayatma olarak yer alıyordu fakat düzenlemeler sonucu bu maddeler isteğe bağlı olarak konuldu yani istemiyorum seçeneğini işaretlemeniz mümkün. Fakat bunların uygulanmayan yaptırımlardan korkup da yasaları dikkate aldığı tabi ki düşünülemez.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LAZOFLU

    Önemli olan numaranın nereden alındığı. Gelenlere engelleme k ters bir yöntem olur.

    bu tarz sitelerde listelenmiş hali mevcut..

    http://www.telefonarsivi.com/turkcell-telefon-numarasi/turkcell-532_333.html

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Verdiğiniz sitedeki numaralar bi işe yaramaz.Zira hangisinin aktif veya kapalı olduğu bilinmiyor.Konum bilgisi vs yok.Bu tür numara toplama işleri için en uygun yer Sahibinden.com gibi ilan siteleri.Bulunduğunuz konum, kullandığınız arabanın markası, ad soyad gibi bilgiler vs kabak gibi ortada.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yandex

    Verdiğiniz sitedeki numaralar bi işe yaramaz.Zira hangisinin aktif veya kapalı olduğu bilinmiyor.Konum bilgisi vs yok.Bu tür numara toplama işleri için en uygun yer Sahibinden.com gibi ilan siteleri.Bulunduğunuz konum, kullandığınız arabanın markası, ad soyad gibi bilgiler vs kabak gibi ortada.

    532 lerin çoğu aktiftir. iptal olduktan 1 yıl sonra yine piyasaya sürüyorlar.
    bayilerin camına da 532 li hat geldi diye yazıyorlar.
    en çok tacize uğrayan prefixler 532-542

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Burada çok ciddi bir noktayı gözden kaçırıyoruz. Sahibinden.com vs sitelerden bilgi toplanabilir fakat bence uğaştırıcı bir yoldur. Operatörlerin kendileri para karşılığında çeşitli profillere göre sınıflandırılmış (yaş, cinsiyet, il/ilçe, fatura tutarı vs.) veritabanlarını dağıtıyorlar zaten. Ve bunu siz izin vermeseniz bile el altından yapıyorlar. Şu ana kadar bunlara bir soruşturma açıldı ve ceza verildi mi? Hayr. Yani yaptığın iş doğru, aynen devam et diyor devletimiz.
  • Sandığınız gibi elle tek, tek toplamıyorlardır numaraları.Bot yazıp otomatik yapıyorlardır.
  • İstenmeyen numaralardan çağrı ve / veya sms engelleme hizmeti zaten android samsung telefonlarda var.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.