Şimdi Ara

::Hadi Bakalım Passat Severler Toplanalım:: (78 Üye) (338. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.880
Cevap
15
Favori
645.238
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 336337338339340
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Üretimde sıfır hata!

    Doğuş Grubu, Adapazarı’nda Alman Meiller ile gerçekleştirdiği ortak damper üretim tesisi ile ilk kez sanayiciliğe adım attı.


    Almanya, Çek Cumhuriyeti ve Polonya’da üretim yapan Meiller’in Adapazarı tesisi, sıfır hata ile üretim yaparak da rekor kırdı

    Volkswagen, Audi, Seat, Porsche, Bentley, Scania, Lamborghini, Bugatti, Skoda gibi otomotiv alanında önde gelen markaların Türkiye distribütörlüğünü yapan, finans alanında başta Garanti Bankası olmak üzere 10’un üzerinde kurumla boy gösteren, NTV, cnbc-e’nin yanına son olarak Kral TV’yi katarak medyadaki gücünü pekiştiren, ancak babadan gelme asıl işi müteahhitlik olan Doğuş Grubu, ilk kez sanayiciliğe de adım attı.

    Dünyanın en büyük damper üreticilerinden biri olan Alman Meiller ile Adapazarı’nda yüzde 49-51 ortaklıkla kurulan Meiller Doğuş Damper Fabrikası, geçen hafta sonu Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan’ın da katıldığı bir törenle açıldı.

    En iyi kaynakçı

    Doğuş Otomotiv’in ilk üretim merkezi olma özelliği taşıyan fabrikanın bu yıl sonuna kadar 16 milyon euro ciro elde etmesi bekleniyor. 5 yıl içinde 180 milyon euro ciro hedeflenen fabrikada bunun 60 milyon euroluk kısmı ise ihracattan sağlanacak.

    Fabrikada ilk deneme üretimleri Mart ayında başladı. İlk damper 5 Mart’ta üretildi. 18 Mart’ta da ilk ihracat gerçekleştirildi.

    Fabrikanın üretiminin yüzde 70’i ihracata yönelik olacak ve ihracatta da ilk hedef Avrupa ülkeleri. 3 vardiyada 3 bin damper üretilecek tesiste yaklaşık 150 kişi istihdam ediliyor.

    150 yıllık geleneksel bir aile şirketi olan Alman Meiller’in, Adapazarı tesisi Çek Cumhuriyeti ve Polonya’dan sonra üçüncü yurtdışı yatırımı oldu. Adapazarı fabrikası sıfır üretim hatası ile de bu alanda ekol olan Almanlar’ı şaşırttı. Nitekim açılışta bir konuşma yapan Meiller CEO’su Dr. Frank Hiller, “Burada ürünle ve çalıştığı şirketle gönül bağı olan insanlar gördük. Dünyanın en iyi kaynak işçilerini gördük. Çok iyi temel bilgisi olan iyi yetişmiş bu insanlara büyük hayranlık duyuyoruz” dedi.

    Bu kez Doğuş adı silinmeyecek

    DOĞUŞ Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, ilk kez sanayici kimliği kazanmalarına neden olan bu yatırıma büyük önem verdiklerini söyledi. Şahenk “Sanayicilik nasıl bir duygu?” sorusuna şu ilginç yanıtı verdi:

    “Yollarda Volkswagen gördüğümde de çok seviniyordum ancak kendi ürettiğimiz damperleri görmek beni daha fazla duygulandıracak ve gururlandıracak. Sanayicilik çok güzel. Bir şey üretiyorsunuz, yolda görüyorsunuz gururlanıyorsunuz. Bildiğiniz gibi biz müteahhit bir grubuz. Barajlar da yaptık. Barajları yapıp teslim edene kadar orada adımız olurdu. Ancak teslim ettiğimizde bizim adımız silinir DSİ’nin adı konurdu. Bu da biraz içimizi burardı. Şimdi öyle olmayacak. Üretimimizi yollarda göreceğiz ve hep gururlanacağız. Sanayicilik bir ruh bir aşk. Uzun soluklu bir koşu. Kendi çocuğunun doğumunu görmek, dünyanın en önemli markalarından birini buraya getirmek bizim için çok önemliydi.”




  • quote:

    Orjinalden alıntı: tanergode

    Sevgili VW-Passat,

    Ayrıca Türkiye'de SPORTLINE donanımı da yok. Zaten TAKE IT OR LEAVE IT (Ya Al Ya Da Bırak) tarzı bir satış politikası izleniyor. Siparişleri VW bayilerdeki satış temsilcileri "oluşturuyor" (renk, metalik boya, sunroof vb.) ve ne çıkarsa bahtınıza. Bence Türkiye'de satılan tüm PASSAT'ların SUNROOF'lu olması gerek ve alıcılar da bunu memnuniyetle karşılayacak ve bedelini de ödeyeceklerdir.

    Özel sipariş etmek de mümkün ama o zaman da 3 ay bekliyorsunuz, fakat anladığım kadarı ile Almanya'da da en az 3-4 ay beklemek gerekiyormuş. VW'nin ne kadar çok satış yaptığı ortada. Türkiye'de eskiden şeker, tüp, yağ kuyruğu olurdu, şimdi Passat kuyruğu var, showroom'da TSI'ler mesela 1 gün bile beklemiyor, sunrooflu BEYAZ KUĞU PASSAT TSI aynı gün satılmış...

    Taner Göde

     ::Hadi Bakalım Passat Severler Toplanalım:: (78 Üye)



    TANERGODE ustam,

    aslinda araba 2 ayda bitmisti ama malesef ben siparisimi durdurup bir kac özellik deyistirip hem kar ettim hemde bir kac özellik daha oldu misal Sis Lambalari yoktu onlari bir paket alarak taktirdim yaklasik toplam 400 € kar ettim.

    Siparis burada normal 8 ile 10 hafta arasi sürüyor. Simdi ise Teknoloji Paketi cikti malesef icinde yok yok ve karin neredeyse 3.750 €, ve arabayi alirken Teknoloji paketini siparis ederseniz 450 €

    Teknoloji Paketinde bulunanlar :


    Bi-Xenon-Scheinwerfer für Abblend- und Fernlicht
    CD-Wechsler für 6 CDs im Handschuhfach
    Dreipunkt-Automatiksicherheitsgurte hinten inkl. Gurtstraffer für die äußeren Rücksitze
    Frontscheibe in Dämmglas
    Kopfairbagsystem für Front- und Fondpassagiere inkl. Seitenairbags vorn und für die äußeren Rücksitze
    Leuchtweitenregulierung dynamisch, mit dynamischem und statischem Kurvenfahrlicht
    Multimediabuchse AUX-IN
    Scheinwerferreinigungsanlage
    Schiebe-/Ausstell-Glasdach, elektrisch mit Sonnenschutz/Jalousie
    Sonnenschutzrollo an der Heckscheibe mit elektrischer und an den Türscheiben hinten mit manueller Betätigung
    Parklenkasisstent mit Parksensoren v. und hinten

    Benim Sportline alma sebebim icinde Original Volkswagen Sportfahrwerk (Sporamasörler) olmasi. Ve bu sene 01.08.2008 tarihinde allahin izniyle Türkiyeye gelecem araba ile bakalim 2600km yolu dayanacakmi .

    Saygilar, VW_Passat




  • Sevgili VW_Passat,

    Verdiğin bilgiler için çok teşekkürler. Burada Passat'lar Trendline, Comfortline, Exclusive ve Highline olarak satılıyor. Metalik boya ve Sunroof en büyük iki opsiyon. Ayrıca ek donanımlar (Sonderausstattung) da sipariş edilebiliyor ve buna göre de fiyat ödeniyor. ÖTV denilen ve kanımızı emen bir vergi var (Öldüren Tek Vergi, ÖTV) ve özellkle araba ve benzinden alınıyor. Almanya'da 56 milyon otomobil var ama Türkiye'de 5,6 milyon otomobil var, nüfus sayısı aynı veya benzer iken. Bu nedenle ülkemizde Passat'a yüksek bir bedel ödüyoruz. Ama VW yine de satın alabileceğimiz modeller geliştirdi ve satışa sundu. Şu da var, Türk Comfortline'da olan birçok standart donanım Alman Comfortline'da yok. Ayrıntılarwww.vw.com.tr adresinde var ve ben de ikisini sürekli inceliyor ve karşılaştırıyorum. Bir önceki sayfada (112) Alman ek donanımlar (Sonderausstattung) listesini indirmiş ve buraya kopyalamıştım. Bizim hiç duymadığımız harika ek donanımlar varmış... Kıskadım mesela.

    Aracınla Türkiye'ye hangi yoldan geleceksin? Avusturya-Eski Yugoslavya-Bulgaristan mı yoksa İtalya-Gemi-Yunanistan veya Çeşme limanı mı? Aracın bu yolculuğu en iyi şekilde yerine getirecektir. Hiç merak etme.

    Selamlar ve senden çok paylaşım bekliyoruz.

    Taner Göde aus den Niederlanden aber seit langer Zeit in der Türkei...




  • Aslında 1.4 TSI+DSG güzelde kesin ne zaman gelicek bilinmediği için
    VW bayilerinde geliceği zaman belli midir
    quote:

    Orjinalden alıntı: Aatabay

    quote:

    Orjinalden alıntı: hakoist

    Passat 1.4 TSI DSG şanzuman gelicek mi?


    Selam hakoist,

    Eger secimin bu 3'lü arasindan olacaksa kesinlikle Variant Highline'i secmelisin.Bi-xenon farlar,sunroof, alcantara koltuklar gercekten muhtesem.Rengide cok hos ve kibar.TDi ve Variant olusuda cabasi Peki 0 km 1.4TSi almayi düsünürmüsün? 2009 model 1.4TSi Comfortline DSG mesela.. ooooooofff damardan girdim sanirim




  • Sevgili arkadaşlarım,

    3 hafta önceki mesajımda ilk VOLKSWAGEN PASSAT 1.4 TSI 122 HP COMFORTLINE 7-DSG aracın (en azıdan Adana'da) satıldığını, sahibine teslim edildiğini ve şu anda (Adana'da) yollarda gezindiğini yazmıştım. Sahibi bile bile ve özellikle 7-DSG'li PASSAT 1.4 TSI 122 HP sipariş etmemiş olabilir, sadece "bu aracın otomatik olanı var mı?" sorusunu sormuş ve satış temsilcisi de "evet var, şu anda gemide ve geliyor" demiş olabilir çünkü siparişleri satış temsilcileri Doğuş Otomotiv'e geçiyor. Aslında hem "ne çıkarsa bahtına" ve "özel sipariş" durumlarının ikisi de mevcut. Garip ama gerçek.

    VOLKSWAGEN PASSAT 1.4 TSI 122 HP COMFORTLINE 7-DSG sipariş edilebiliyor ve geliyor. Tek talihsizlik tüm bu durumların 2008/2009 model yılı değişim zamanına, ÖTV artışı belirsizliği zamanına ve 7-DSG'lerin henüzwww.vw.com.tr sitesinde resmi olarak sunulmaması zamanına denk gelmiş olmasıdır. Bu da satış temsilcileri, bayiler ve ithalatçı/distribütör arasında belirsizlik, bocalama ve boşluk yaratıyor. Diyebilirim ki şu anda Doğuş Otomotiv'e bağlı VW bayilerinde "stokta ne varsa ve gemide ne geliyorsa o satılıyor".

    Ekleme:
    Bir de tabi şu durum var: Doğuş'un elinde Tiptronic vites kutulu 1.6 FSI motorlu çok sayıda VOLKSWAGEN PASSAT var, Trendline, Comfortline ve Exclusive, Sedan ve Variant. Doğuş Otomotiv bu otomobilleri bakkalın satılmayan bayat etkmekleri fırıncıya iade edebildiği gibi Volkswagen fabrikasına iade edemiyor ve çok iyi biliyor ki VOLKSWAGEN PASSAT 1.4 TSI 122 HP motorlu ve 7-DSG vites kutulu modeli resmi olarak satışa sunduğu anda 1.6 FSI Tiptronic modeller kelimenin tam anlamıyla elinde kalacak. Satabildiği kadar 1.6 FSI motorlu ve Tiptronic vites kutulu Passat Sedan ve Variant satıp piyasa (müşteri) baskısına göre 7-DSG vites kutusunu resmileştirecek diye düşünüyorum.

    Taner Göde



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Taner Göde -- 4 Temmuz 2008; 9:06:36 >




  • www.vw.com.tr sitesinde Binek Araç Fiyatlarında halen satışa sunulan 1.6 FSI motorlu Passat'lar:

    Sedan
    Passat 1.6 FSI 115 hp Tiptr. Trendline Tiptr. 53.380,00
    Passat 1.6 FSI 115 hp Tiptr. Comfortline Tiptr. 56.430,00
    Passat 1.6 FSI 115 hp Tiptr. Exclusive Tiptr. 62.000,00

    Variant
    Passat Variant 1.6 FSI 115 hp Comfortline 50.640,00 (fiyata dikkat)
    Passat Variant 1.6 FSI 115 hp Tiptr. Comfortline Tiptr. 56.430,00 (Doğuş Otomotiv Tiptronic vites kutusu için 6.000 YTL istiyor!)
    Passat Variant 1.6 FSI 115 hp Exclusive 55.950,00
    Passat Variant 1.6 FSI 115 hp Tiptr. Exclusive Tiptr. 62.000,00
  • Triptronik vites için 6.000 YTL çok istiyolar abartı 1.4 DSG leri için daha fazla isterler o zaman
    quote:

    Orjinalden alıntı: tanergode

    www.vw.com.tr sitesinde Binek Araç Fiyatlarında halen satışa sunulan 1.6 FSI motorlu Passat'lar:

    Sedan
    Passat 1.6 FSI 115 hp Tiptr. Trendline Tiptr. 53.380,00
    Passat 1.6 FSI 115 hp Tiptr. Comfortline Tiptr. 56.430,00
    Passat 1.6 FSI 115 hp Tiptr. Exclusive Tiptr. 62.000,00

    Variant
    Passat Variant 1.6 FSI 115 hp Comfortline 50.640,00 (fiyata dikkat)
    Passat Variant 1.6 FSI 115 hp Tiptr. Comfortline Tiptr. 56.430,00 (Doğuş Otomotiv Tiptronic vites kutusu için 6.000 YTL istiyor!)
    Passat Variant 1.6 FSI 115 hp Exclusive 55.950,00
    Passat Variant 1.6 FSI 115 hp Tiptr. Exclusive Tiptr. 62.000,00




  • Sayın Doğuş otomotiv'in düz kravatlı ve ince topuklu yöneticileri,

    6.000 YTL'yi Tiptronik vites kutusuna vereceğime sokağın başındaki durakta zaten bütün gün işsiz oturan ve Murat 124'ten emekli taksi şoförü Ali Amca'ya veririm, hem vitesi o atar, hem arabaya bakar, yıkar, temizler. 6.000 YTL'yi bankaya koyar, yatırım yapar, döviz-repo-fon değerlendirir, kendisine bir gelir elde eder... Belki bana dua da eder.

    Ayrıca 7-DSG bile bu kadar pahalı değil (Golf ve Jetta fiyatlarına bakmadım daha) ve Almanya fiyat farkı 2.025 Euro, yani 4.000 YTL'den de az (ÖTV hariç).

    6-SPEED T.G.
  • Sömürme stratejisi, 1'al 3'e sat politikası. Nasılsa satınalırlar, nasılsa öderler....

    Kaba tabiriyle "enayi parası"....

    quote:

    Orjinalden alıntı: tanergode

    Sayın Doğuş otomotiv'in düz kravatlı ve ince topuklu yöneticileri,

    6.000 YTL'yi Tiptronik vites kutusuna vereceğime sokağın başındaki durakta zaten bütün gün işsiz oturan ve Murat 124'ten emekli taksi şoförü Ali Amca'ya veririm, hem vitesi o atar, hem arabaya bakar, yıkar, temizler. 6.000 YTL'yi bankaya koyar, yatırım yapar, döviz-repo-fon değerlendirir, kendisine bir gelir elde eder... Belki bana dua da eder.

    Ayrıca 7-DSG bile bu kadar pahalı değil (Golf ve Jetta fiyatlarına bakmadım daha) ve Almanya fiyat farkı 2.025 Euro, yani 4.000 YTL'den de az (ÖTV hariç).

    6-SPEED T.G.




  • slm arkadaşlar passatımın 6800 km de yağını kotrol etmiş ve yağ çubuğunun ortasının biraz üsünde olduğunu görünce şaşırmıştım . yola (tatile önce bartın sahilleri ve sonra ayvalık ören tarafı)çıkmadan dün servise uğradım ve yağının normal olduğu söylendi zaten yol bilgisayarı 200 cc bile azalsa uyarır dediler.ayrıca ilk çalıştırmada 10 sn kadar yüksek devir--1200--rölantiden normale doğru dönüşüün tsı motorun çalışma prensibi gereği normal olduğunu okeylettim.taner ...
  • Servisin 200 cc azalsa bile uyarır lafı bana biraz garip geldi, benim araçta 1 litre eksilince anca sinyal lambası yandı. Siz siz olun düzenli olarak motor yağınız kontrol eidn.


    quote:

    Orjinalden alıntı: ogüst

    slm arkadaşlar passatımın 6800 km de yağını kotrol etmiş ve yağ çubuğunun ortasının biraz üsünde olduğunu görünce şaşırmıştım . yola (tatile önce bartın sahilleri ve sonra ayvalık ören tarafı)çıkmadan dün servise uğradım ve yağının normal olduğu söylendi zaten yol bilgisayarı 200 cc bile azalsa uyarır dediler.ayrıca ilk çalıştırmada 10 sn kadar yüksek devir--1200--rölantiden normale doğru dönüşüün tsı motorun çalışma prensibi gereği normal olduğunu okeylettim.taner ...




  • quote:

    Orjinalden alıntı: tanergode

    Sayın Doğuş otomotiv'in düz kravatlı ve ince topuklu yöneticileri,

    6.000 YTL'yi Tiptronik vites kutusuna vereceğime sokağın başındaki durakta zaten bütün gün işsiz oturan ve Murat 124'ten emekli taksi şoförü Ali Amca'ya veririm, hem vitesi o atar, hem arabaya bakar, yıkar, temizler. 6.000 YTL'yi bankaya koyar, yatırım yapar, döviz-repo-fon değerlendirir, kendisine bir gelir elde eder... Belki bana dua da eder.

    Ayrıca 7-DSG bile bu kadar pahalı değil (Golf ve Jetta fiyatlarına bakmadım daha) ve Almanya fiyat farkı 2.025 Euro, yani 4.000 YTL'den de az (ÖTV hariç).

    6-SPEED T.G.


    Herkese merhaba,
    Öncelikle belirtmeliyim ki, bu topik bende alışkanlık yaptı.
    Diğer topikler Taner beyin yakıştırmasıyla aynen kıraathane bozması.
    Eski Passat'cı olarak aranıza katılabilir miyim?
    47 yaşında,23 yıllık hekimim. İstanbul'da yaşıyorum.
    İş yoğunluğundan fırsat buldukça forumu takip ediyorum
    Golf,Bora,Passat,A4'ten sonra son olarak Touareg 3.0 V6TDi kullaniyorum.
    Yani Doğuş sadakat plaketi verse yeridir.
    VW başlığı altında Touareg topiği ne yazık ki yok,
    açmayı düşünüyordum ancak Passat el freni ile ilgili dialogları görünce vazgeçtim.

    Asclepius




  • Merhaba arkadaşlar,

    Daha önce foruma mesaj yazmış ve bir VW alma isteğimi belirtmiştim. Hatta 47.500 YTL'ye DOD ta satılan 2.el 1.4 TSI Passat'ı tam almayı düşünürken sağlık sorunları nedeni ile ertelemiştim. Geçen hafta TANER arkadaşımız ile VW'ye giderek beyaz bir PASSAT'a baktık(forumda resmi olan), o araba da satılınca(bir kaç saat içinde) artık 9 yaşındaki oğlum EMRE'nin de isteği ve TANER BEY'in desteği ile gemide gelen bir BEYAZ PASSAT için kapora verdim ve kervana katıldım.

    Aslında arabamı teslim alana kadar 'ALDIM' diye mesaj yazmak istemiyordum ama bir kaç konuda yardıma ihtiyacım oldu. Yanıtlarsanız sevinirim arkadaşlar!

    1- Araba 2009 model, ama Temmuz'da tescil edilirse model yılı 2009'mu olacak?
    2- Eğer olmaz ise ,araba 15 Temmuz gibi gelecek, bu durumda parasını ve vergilerini yatırıp 15 gün bekleyip Ağustos'ta plakayı almak ve model yılını 2009 olarak tescil ettirmek daha mantıklı olmaz mı?
    3-Model yılını 2009 olarak tescil ettirmenin avantajı varmıdır sizce? yoksa uğraşmaya değmezmi?

    Zeki Topcu

    Mustakbel passat 1.4 TSI Beyaz sahibi.




  • asclepius dostum,

    ilk olarak aramıza hoşgeldin

    evet, bencede pişman olmuştur... 19''lik jantlarla türkiyede ikidebir lastik yararsın

    quote:

    Orjinalden alıntı: asclepius

    http://www.sahibinden.com/_fiyat_dustu_gozler_uzerinizde_olacak_WQQaXQQ7460277WQQpXQQdisplayitem

    Audi Q7 19 inch jantlı Passat,
    muhtemelen pişman olup satmaya karar vermiştir.

     ::Hadi Bakalım Passat Severler Toplanalım:: (78 Üye)


     ::Hadi Bakalım Passat Severler Toplanalım:: (78 Üye)


     ::Hadi Bakalım Passat Severler Toplanalım:: (78 Üye)





  • quote:

    Orjinalden alıntı: tanergode
    Ayrıca 7-DSG bile bu kadar pahalı değil (Golf ve Jetta fiyatlarına bakmadım daha) ve Almanya fiyat farkı 2.025 Euro, yani 4.000 YTL'den de az (ÖTV hariç).

    6-SPEED T.G.


    Jetta'da ve Golf'te DSG şanzıman farkı 3.500 - 4.500 YTL arasında değişiyor. Bence burada asıl yapılmış olan şu; manuel vitesli aracın fiyatını çok düşürmüşler, bu yüzden manuel-tiptronic arasındaki fiyat farkı çok olmuş. Bunun sebebi de " Passat Variant 50.640 YTL'den başlayan fiyatlarla " diye reklam yapabilmek için olsa gerek diye düşünüyorum.
  • Merhabalar,

    Benim aracımda 3 gün ile 2007 model olarak tescil edilenlerden. 26/27 haziran 2007 çıkışlı. Eğer Temmuza kalsaydı 2008 model olucaktı. Sizinkisi de aynı durum sanırım ve 2009 model olucak.


    quote:

    Orjinalden alıntı: zeki-

    Merhaba arkadaşlar,

    Daha önce foruma mesaj yazmış ve bir VW alma isteğimi belirtmiştim. Hatta 47.500 YTL'ye DOD ta satılan 2.el 1.4 TSI Passat'ı tam almayı düşünürken sağlık sorunları nedeni ile ertelemiştim. Geçen hafta TANER arkadaşımız ile VW'ye giderek beyaz bir PASSAT'a baktık(forumda resmi olan), o araba da satılınca(bir kaç saat içinde) artık 9 yaşındaki oğlum EMRE'nin de isteği ve TANER BEY'in desteği ile gemide gelen bir BEYAZ PASSAT için kapora verdim ve kervana katıldım.

    Aslında arabamı teslim alana kadar 'ALDIM' diye mesaj yazmak istemiyordum ama bir kaç konuda yardıma ihtiyacım oldu. Yanıtlarsanız sevinirim arkadaşlar!

    1- Araba 2009 model, ama Temmuz'da tescil edilirse model yılı 2009'mu olacak?
    2- Eğer olmaz ise ,araba 15 Temmuz gibi gelecek, bu durumda parasını ve vergilerini yatırıp 15 gün bekleyip Ağustos'ta plakayı almak ve model yılını 2009 olarak tescil ettirmek daha mantıklı olmaz mı?
    3-Model yılını 2009 olarak tescil ettirmenin avantajı varmıdır sizce? yoksa uğraşmaya değmezmi?

    Zeki Topcu

    Mustakbel passat 1.4 TSI Beyaz sahibi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lloyd -- 4 Temmuz 2008; 15:42:29 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: zeki-

    Merhaba arkadaşlar,

    Daha önce foruma mesaj yazmış ve bir VW alma isteğimi belirtmiştim. Hatta 47.500 YTL'ye DOD ta satılan 2.el 1.4 TSI Passat'ı tam almayı düşünürken sağlık sorunları nedeni ile ertelemiştim. Geçen hafta TANER arkadaşımız ile VW'ye giderek beyaz bir PASSAT'a baktık(forumda resmi olan), o araba da satılınca(bir kaç saat içinde) artık 9 yaşındaki oğlum EMRE'nin de isteği ve TANER BEY'in desteği ile gemide gelen bir BEYAZ PASSAT için kapora verdim ve kervana katıldım.

    Aslında arabamı teslim alana kadar 'ALDIM' diye mesaj yazmak istemiyordum ama bir kaç konuda yardıma ihtiyacım oldu. Yanıtlarsanız sevinirim arkadaşlar!

    1- Araba 2009 model, ama Temmuz'da tescil edilirse model yılı 2009'mu olacak?
    2- Eğer olmaz ise ,araba 15 Temmuz gibi gelecek, bu durumda parasını ve vergilerini yatırıp 15 gün bekleyip Ağustos'ta plakayı almak ve model yılını 2009 olarak tescil ettirmek daha mantıklı olmaz mı?
    3-Model yılını 2009 olarak tescil ettirmenin avantajı varmıdır sizce? yoksa uğraşmaya değmezmi?

    Zeki Topcu

    Mustakbel passat 1.4 TSI Beyaz sahibi.


    Merhaba Zeki,

    1-araba 2009 model olmasına rağmen ruhsatta "model = 2009, trafiğe çıkışı 2008" olacak
    2-bence bekle ve 2009 olsun, satarken problem çıkarmasınlar. (bazı uyanıklar bunu bile suistimal ederek fiyat kırmaya çalışıyorlar)
    3-bence avantajı var.

    kapora verdiğine ve Taner yanında olduğuan göre kesin ilave bazı şeyler istemişsindir. bizimle paylaşırmısın?

    şimdiden hayırlı olsun,




  • Sevgili Meke,

    Ne yazık ki hiç bir şey vermediler ve vermeye de hevesli görünmüyorlar. Taner'in arabasını aldığı zamanda sıra olmadığı için herhalde tavizkar davranmışlar. VW'de araba satışı(herhalde yalnız PASSAT için) eski zamandaki sıra beklenilen hale gelmiş ki hiç taviz yok. Fiyatlarda zaten indirim var. Listede yazan fiyat=aldığınız fiyat. İstersen alma!. Zaten yoldaki arabaları satıyorlar ve gelene kadar 15-20 gün var. Nasılsa satılır diye düşünüyorlar.
    (en önemlisi, Taner kardeşim kendini tanıtmadı, sade bir vatandaş olarak davrandı:))
    Diğer araba markalarında bekleme diye bir durum yok sanıyorum.

    Model ile ilgili çok ilginç bir durum var aslında. Senenin 2.yarısından önce 2009 model olarak üretilen araçların Mayıs'ta bile 2009 Model olarak tescil edilmesi lazım bence.
    VW Adana'da görüştüğüm arkadaş, araba 2009 model olmasına rağmen Temmuz'da yapılacak tescil ile arabanın 2008 Model olarak yazılacağını ve arabanın vergilerini(ÖTV+vs) Temmuz'da yatırıp, plaka almak için Ağustos'u bekleyemiyeceğimi söyledi. Eğer Ağustos'u beklersem bu durumda hem arabaya gelecek zamlardan(ödemeyi yapmama rağmen) hem de ÖTV'de olabilecek artışlardan etkileneceğimi belirtiyorlar.
    Halbuki araç 2009 model olarak üretilmiş. VW:COM.TR'ye girip baktığınızda "2008 model fiyat listesi" diye yazıyor. Ama yolda gelen araçların bazıları 2009 olabiliyor ve benimki de öyle. Araç 2009 model ama 2009 model olarak tescil ettirebilmek için fark ödemek gerekiyor! Hakikaten saçma bir durum.

    VW merkez'de konuyu iyi bilen birine danışmak lazım aslında ama kime??

    Zeki Topçu




  • quote:

    Orjinalden alıntı: zeki-

    Sevgili Meke,

    Ne yazık ki hiç bir şey vermediler ve vermeye de hevesli görünmüyorlar. Taner'in arabasını aldığı zamanda sıra olmadığı için herhalde tavizkar davranmışlar. VW'de araba satışı(herhalde yalnız PASSAT için) eski zamandaki sıra beklenilen hale gelmiş ki hiç taviz yok. Fiyatlarda zaten indirim var. Listede yazan fiyat=aldığınız fiyat. İstersen alma!. Zaten yoldaki arabaları satıyorlar ve gelene kadar 15-20 gün var. Nasılsa satılır diye düşünüyorlar.
    (en önemlisi, Taner kardeşim kendini tanıtmadı, sade bir vatandaş olarak davrandı:))
    Diğer araba markalarında bekleme diye bir durum yok sanıyorum.

    Model ile ilgili çok ilginç bir durum var aslında. Senenin 2.yarısından önce 2009 model olarak üretilen araçların Mayıs'ta bile 2009 Model olarak tescil edilmesi lazım bence.
    VW Adana'da görüştüğüm arkadaş, araba 2009 model olmasına rağmen Temmuz'da yapılacak tescil ile arabanın 2008 Model olarak yazılacağını ve arabanın vergilerini(ÖTV+vs) Temmuz'da yatırıp, plaka almak için Ağustos'u bekleyemiyeceğimi söyledi. Eğer Ağustos'u beklersem bu durumda hem arabaya gelecek zamlardan(ödemeyi yapmama rağmen) hem de ÖTV'de olabilecek artışlardan etkileneceğimi belirtiyorlar.
    Halbuki araç 2009 model olarak üretilmiş. VW:COM.TR'ye girip baktığınızda "2008 model fiyat listesi" diye yazıyor. Ama yolda gelen araçların bazıları 2009 olabiliyor ve benimki de öyle. Araç 2009 model ama 2009 model olarak tescil ettirebilmek için fark ödemek gerekiyor! Hakikaten saçma bir durum.

    VW merkez'de konuyu iyi bilen birine danışmak lazım aslında ama kime??

    Zeki Topçu


    Aslında siparişte ilave donanım istedinmi demek istedim, comfortline üzerine xenon, sunroof, elektrikli arka perde, dynaudio ses sistemi, aux çıkışı vs.




  • Yolda gelen arabalara herhangi bir değişiklik yapmak zaten söz konusu olmadığından sadece rengini beyaz olarak seçebildim. Sunroof ta yok yalnızca comfortline beyaz PASSAT. Bence xenon far vs önemli değil ama iyi bir muzik sistemi olmazsa olmazlardan. Inşallah beğenirim.Bundan önceki bir arabamda (Focus C-MAX Ghia TDCI) Sony müzik sistemi harika idi. Umarım onu aratmaz.

    Zeki Topçu

    quote:

    Orjinalden alıntı: meke


    quote:

    Orjinalden alıntı: zeki-

    Sevgili Meke,

    Ne yazık ki hiç bir şey vermediler ve vermeye de hevesli görünmüyorlar. Taner'in arabasını aldığı zamanda sıra olmadığı için herhalde tavizkar davranmışlar. VW'de araba satışı(herhalde yalnız PASSAT için) eski zamandaki sıra beklenilen hale gelmiş ki hiç taviz yok. Fiyatlarda zaten indirim var. Listede yazan fiyat=aldığınız fiyat. İstersen alma!. Zaten yoldaki arabaları satıyorlar ve gelene kadar 15-20 gün var. Nasılsa satılır diye düşünüyorlar.
    (en önemlisi, Taner kardeşim kendini tanıtmadı, sade bir vatandaş olarak davrandı:))
    Diğer araba markalarında bekleme diye bir durum yok sanıyorum.

    Model ile ilgili çok ilginç bir durum var aslında. Senenin 2.yarısından önce 2009 model olarak üretilen araçların Mayıs'ta bile 2009 Model olarak tescil edilmesi lazım bence.
    VW Adana'da görüştüğüm arkadaş, araba 2009 model olmasına rağmen Temmuz'da yapılacak tescil ile arabanın 2008 Model olarak yazılacağını ve arabanın vergilerini(ÖTV+vs) Temmuz'da yatırıp, plaka almak için Ağustos'u bekleyemiyeceğimi söyledi. Eğer Ağustos'u beklersem bu durumda hem arabaya gelecek zamlardan(ödemeyi yapmama rağmen) hem de ÖTV'de olabilecek artışlardan etkileneceğimi belirtiyorlar.
    Halbuki araç 2009 model olarak üretilmiş. VW:COM.TR'ye girip baktığınızda "2008 model fiyat listesi" diye yazıyor. Ama yolda gelen araçların bazıları 2009 olabiliyor ve benimki de öyle. Araç 2009 model ama 2009 model olarak tescil ettirebilmek için fark ödemek gerekiyor! Hakikaten saçma bir durum.

    VW merkez'de konuyu iyi bilen birine danışmak lazım aslında ama kime??

    Zeki Topçu


    Aslında siparişte ilave donanım istedinmi demek istedim, comfortline üzerine xenon, sunroof, elektrikli arka perde, dynaudio ses sistemi, aux çıkışı vs.




  • 
Sayfa: önceki 336337338339340
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.