Şimdi Ara

::Hadi Bakalım Passat Severler Toplanalım:: (78 Üye) (337. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6.879
Cevap
15
Favori
645.242
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 335336337338339
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 2005 eski kasaymış. bende diorum fiyat süper :))
    o zaman variantı düşün derim. ülkemizde tutulacak gibi
    quote:

    Orjinalden alıntı: hakoist

    2005 model olan
    http://www.sahibinden.com/_ilk_sahibinden_orjinalWQQaXQQ9550218WQQpXQQdisplayitem&keyword=passat

    2007 model olan
    http://www.dod.com.tr/VehicleCard.aspx?vehicleID=218646

    2006 variant
    http://www.dod.com.tr/VehicleCard.aspx?vehicleID=221242

    [simage][/simage][simage][/simage]




  • quote:

    Orjinalden alıntı: muratslx

    highline hariç dğerleri benzinli ve 1.6 sanırım.
    eger benzinli tercih edeceksen exc. daha uygun gibi görülüyor.
    quote:

    Orjinalden alıntı: hakoist

    Merhaba passat kullanıcıları Ford Connect GLX arabam var onu satıp passat almayı düşünüyorum.
    2005 Passat 35.000 Exclusive 44.000 YTL
    2007 Passat 37.000 Comfortline 57.000 YTL
    2006 16.000 Highline Variant 60.000 YTL

    Hangi araç daha iyidir.Yardımcı olursanız sevinirim.



    Highline donanım olarak öne çıkıyor.Bu üçü arasından kesinlikle 2006 highline




  • Hallo!

    Almanya'dan yazan sevgili VW_Passat arkadaşım. Aramıza Hoşgeldin. Amerika, Almanya ve Türkiye Passat Forumlarına katılıyorum ama en yoğun bulunduğum forum burası. Gördüğün gibi 113 sayfa oldu. CodeLinker arkadaşımıza (1. sayfada linkini bulabilirsin) bir Özel Mesaj yazar ve aracının özelliklerini belirtirsen listeye dahil edilmiş olursun.

    Resimler ve bilgiler harika! Metalik Refleks Gümüş benim, Lloyd ve Kaya5789'nin Passat'ları ile aynı renk. Kış ve yaz lastikleri kullanan dostlarımız var ama sanırım kış lastikleri hafif alaşımlı jantlar (Leichtmetallfelgen) üzerinde değil de çelik jantlar (Stahlfelgen) üzerinde kullanılıyor.

    Aramızda Almanca bilenler de var. Atabay, yanlış hatırlamıyorsam Ozi (sayfalara baktım alam bulamadım, 113 sayfa az değil) ve diğer arkadaşlarım. Ben de Hollandaca-Almanca-İngilizce Yeminli Tercüman olarak çalışıyorumwww.guventercume.com.tr

    En iyi şekilde yardımcı olmaya çalışırız. Aracın ve NAVI sistemi çok güzel. Handy (Cep Telefonu) aksesuarı burada yok ama.

    Tschüß, MfG, Selamlar, Hoşçakalın

    Taner Göde





  • Sevgili VW-Passat,

    Ayrıca Türkiye'de SPORTLINE donanımı da yok. Zaten TAKE IT OR LEAVE IT (Ya Al Ya Da Bırak) tarzı bir satış politikası izleniyor. Siparişleri VW bayilerdeki satış temsilcileri "oluşturuyor" (renk, metalik boya, sunroof vb.) ve ne çıkarsa bahtınıza. Bence Türkiye'de satılan tüm PASSAT'ların SUNROOF'lu olması gerek ve alıcılar da bunu memnuniyetle karşılayacak ve bedelini de ödeyeceklerdir.

    Özel sipariş etmek de mümkün ama o zaman da 3 ay bekliyorsunuz, fakat anladığım kadarı ile Almanya'da da en az 3-4 ay beklemek gerekiyormuş. VW'nin ne kadar çok satış yaptığı ortada. Türkiye'de eskiden şeker, tüp, yağ kuyruğu olurdu, şimdi Passat kuyruğu var, showroom'da TSI'ler mesela 1 gün bile beklemiyor, sunrooflu BEYAZ KUĞU PASSAT TSI aynı gün satılmış...

    Taner Göde

     ::Hadi Bakalım Passat Severler Toplanalım:: (78 Üye)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Taner Göde -- 3 Temmuz 2008; 9:34:07 >




  • Sayın HAKO IST arakdaşım,

    Tavsiyelerimize başvurduğunuzdan ötürü forum adına teşekkür ederim. Böylece forumumuzun esas amacı olan bilgilendirme yolunda hızla ilerlediği anlaşılıyor. Şahsi düşüncem, uzun süre kullanmayı, ailenizi gedirmeyi ve sizin de rahat edeceğiniz bir otomobil PASSAT VARIANT HIGHLINE 2.0 TDI TIPTRONIC olur ki rengi manyak muhteşem. Yani ben bu renge bakabilmek için gözlerime lazerle bakım yaptırmam lazım. BALKÖPÜĞÜ bence MOCCA ANTHRACID, METALİK REFLEKS GÜMÜŞ, SEDEFLİ SİYAH ve diğer VW renkleri ile birlikte M-U-H-T-E-Ş-E-M .......

    Hayırlı ve uğurlu olsun sevgili kardeşim. Çok değerli, kaliteli ve uzun süre hizmet edecek bir otomobil beğeniyorsun. Umarım sahibi de olursun.

    Taner Göde


     ::Hadi Bakalım Passat Severler Toplanalım:: (78 Üye)


     ::Hadi Bakalım Passat Severler Toplanalım:: (78 Üye)




  • Eger göstergeyi komple alacaksak çok canımı yakacaktır.
    sadece yazıyı bulabilirsem olabilir.

    quote:

    Orjinalden alıntı: Aatabay

     ::Hadi Bakalım Passat Severler Toplanalım:: (78 Üye)


    Sevgili turkwell,

    Krom Passat yazili ve cerceveli gösterge panelini servisten istetebilirsin 7-8 günde gelir Almanya'dan.




  • Arkadaslar boya koruma ve cila olarak istanbul dakiler için.Kesinlikle ve kesinlikle MEGUIARS öneririm.kızıltoprak FB stadı basın girişi karşısı.Aracınızı tanıyamıyacaksınız. Diger markalarda olusan Harelenme kesinlikle olusmuyor.özellikle siyah ve koyu renk araclarda dalga dalga görünen cila asla olmuyor.Ve parlaklık 2 yıl boyunca aynen devam ediyor.Benım aracımda vardı.biliyorum passatımada kesin yaptırıcam.

    http://www.meguiars.com/

    http://www.meguiars.com.tr/


    saygılar

    quote:

    Orjinalden alıntı: Aatabay


    quote:

    Orjinalden alıntı: drserkarakus

    bende mocca istiyordum ama kısmet olmadı..siyah cok guzel gösteriyor ama bir daha almam galiba..cok cabuk pisleniyor..arabamım sag on kapısını kasti olarak birisi çizmiş..2 hafta araba bir yerde yattı geldim cizilmis..10 cm vardır..gri olsa araba belli olmazdı ama şimdi yıkatınca kabak gibi meydana cıkıyor görüp gıcık oluyorum..servis olmadıgı için danısamadım ama nasıl yapılır bilmiyorum..sağ arka köseyede birisi hafif sürtünerek cıkmış..oradada iz var..bu gidisle arabada 1 sene içinde çizilmedik yer kalmayacak..artık alıştım sallamıyorum..
    ayrıca sonaxtan yaptırdıgım boya korumayıda hiç begenmedım ne korudugu var nede baska bırsey..ayrıca pastadan olusan dalgalanmalar belli oluyor..sanki bana bu koruma işleri falan hikayeymiş gibi geliyor yok yalıtım yok koruma yok bilmem ne bizlerden dünyanın parasını alıyorlar..ben pek ban yapmam ama benden onlara


    Aynen katiliyorum. Bende 3M'in yaptigi boya korumadan hic memnun kalmadim.. Pastadan olusan dalga dalga ince cizikler bende de var Yapilirken basinda durmama gibi bir gaflettte bulundum mutlaka güzel ülkemin işgüzar işçileri işi savsakladi




  • quote:

    Orjinalden alıntı: drserkarakus

    ayrıca sonaxtan yaptırdıgım boya korumayıda hiç begenmedım ne korudugu var nede baska bırsey..ayrıca pastadan olusan dalgalanmalar belli oluyor..sanki bana bu koruma işleri falan hikayeymiş gibi geliyor yok yalıtım yok koruma yok bilmem ne bizlerden dünyanın parasını alıyorlar..ben pek ban yapmam ama benden onlara



    Aldığım sıfır aracı bende Sonax'ta boya koruma yaptırmıştım, üstelik ciddipazarlıkla 270 ytl ye indiler 10 taksit.

    Ama ne işine yaradı dersen pek bir işime yaramadı, üstelik 6 ay içinde ön bölüme pasta cila yaptırdım, 20 ytl verdim. Bel altı tabir edilen tavan hariç komple pasta cila ise 100 YTL dediler.

    Demekki senede 2 defa pasta cila yaptırıp üstüne 70 YTL tasarruf edilebiliyor, yeni araç alan veya boya koruma yaptırmayı düşünen arkadaşlara tavsiyem böyle yapın




  • Sevgili Passat Severler,

    Geçenlerde vw yetkili servisine bu görmüş olduğunuz 2008 Passat için bagaj krom çıtası'nın fiyatını sordum..Almanyadan sipariş ile getirdiklerini, fiyatının'da 149.00 YTL olduğunu söylediler,sizce bu parça bu kadar eder mi? Muadil bir ürün bulmak mümkün mü? (gerçi orjinal'in yerini tutamaz)

     ::Hadi Bakalım Passat Severler Toplanalım:: (78 Üye)


    Sevgi ve Saygılarımla,
  • Yazarlar - 3 Temmuz 2008 - Şükrü KIZILOT - skizilot@yaklasim.com -

    İki gündür hiç otomobil satılmadı

    BÖYLE bir olay, ilk kez oluyor!..Sayısı bini aşan otomotiv yetkili satıcısı, 1 Temmuz Salı ve 2 Temmuz Çarşamba günlerinde, bir tane dahi motorlu taşıt satamadı. Bu gidişle, bir süre daha satamayacağa benziyorlar.

    NEDEN SATILAMADI? Evet... Bilin bakalım neden satılamadı? Tahmin ettiğiniz gibi değil. Son iki günün konusu olan Ergenekon olayı ile ilgisi yok.

    Otomotiv yetkili satıcılarının; 1 Temmuz 2008’den itibaren yürürlüğe giren, yeni ÖTV uygulamasına göre, ÖTV’yi nasıl hesaplayacakları ve ne şekilde fatura kesecekleri netleşmiş değil de onun için!.. Uygulama hukuken başladı ama Maliye Bakanlığı, uygulama esaslarını açıklayan tebliği hala yayınlayamadı. Satışlar da durdu...

    6 Haziran 2008 Tarihli Mükerrer Resmi Gazete’de, taşıtların ÖTV hesaplama yönteminde değişiklik yapıldı. Ana firma ve distribütör tarafından verilen indirimler yüzde 10 ile sınırlandırılırken, yetkili satıcının yapacağı indirime "cebinden ÖTV ödeme" koşulu getirildi.

    SINIRLAMA HUKUKA AYKIRI - Otomotiv satışlarına, ÖTV hesaplanması bakımından getirilen en fazla yüzde 10 indirim sınırlaması hukuka aykırı.

    Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un 4/a maddesine göre; bir malın satış koşulları, fiyatı, kár haddi vb. unsurları belirlemek ve bu yönde anlaşmalar yapmak (kamu eliyle yapılması dahil), yasaya aykırı.

    Anayasa hukukçusu bilim adamları, Prof.Dr. Atilla Özer ve Prof.Dr. Yılmaz Aslan’da yüzde 10’luk indirim sınırlamasının, Anayasa’nın başta sözleşme serbestisi olmak üzere, çeşitli maddelerine aykırı olduğu görüşündeler.

    KAFALAR KARIŞTI

    Birkaç gündür okurlarımızdan ve yetkili satıcılardan sorular yağıyor.

    - 1 Temmuz öncesi distribütör tarafından yetkili satıcılara fatura edilen taşıtların, müşteriye faturası kesilirken, yüzde 10’luk ÖTV indiriminin, yüzde kaç olarak uygulanacağı belli değil.

    - İndirimi sadece distribütör mü yapabilecek? Yetkili satıcı, distribütörün tanıdığının üzerinde ancak yüzde 10’luk sınır içinde indirim yaptığında ÖTV’yi cebinden mi ödeyecek?

    Bunlar belli değil.

    Getirilen uygulamanın, kamunun taşıt alımlarını da olumsuz yönde etkilemesi söz konusu. Şimdiye kadar, taşıt alımlarında kamu kurumları (belediyeler dahil) yüzde 10’un üzerinde (duruma göre yüzde 20, 30 hatta 40) indirimle taşıt alabiliyorlardı. Yeni sistemde, kamuya yapılan satışlarda bile yüzde 10’un üzerinde indirim yapılamayacak, yapılırsa, aradaki farkın yüzde 84’e kadar ulaşabilen ÖTV’sini, yetkili satıcı cebinden ödeyecek.

    Bu konuda yapılabilecek en anlamlı uygulama, hukuka ve hayatın olağan akışına aykırı olan, yüzde 10’luk indirim sınırlamasının kaldırılması ve otomotiv sektöründe duran satışları başlatmak için de sorunlara çözüm getiren uygulama tebliğini bir an önce yayınlamak olmalı...

    http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/9339780.asp?yazarid=82&gid=61&sz=2094&hid=9341339




  • Pasta cilamı kendim yapıyorum, makinam var, alıyorum üstüpümü,cilamı, beyaz/sarı pastamı kendim yapıyorum. Çocukluğum tamirhanede ve oto-yıkamada geçti, ellerimle ne arabalara pasta/cila, kuaför yapmışlığım var. O yüzden kendi işimi kendim yapıyorum.



    quote:

    Orjinalden alıntı: turkwell.com

    Arkadaslar boya koruma ve cila olarak istanbul dakiler için.Kesinlikle ve kesinlikle MEGUIARS öneririm.kızıltoprak FB stadı basın girişi karşısı.Aracınızı tanıyamıyacaksınız. Diger markalarda olusan Harelenme kesinlikle olusmuyor.özellikle siyah ve koyu renk araclarda dalga dalga görünen cila asla olmuyor.Ve parlaklık 2 yıl boyunca aynen devam ediyor.Benım aracımda vardı.biliyorum passatımada kesin yaptırıcam.

    http://www.meguiars.com/

    http://www.meguiars.com.tr/


    saygılar

    quote:

    Orjinalden alıntı: Aatabay


    quote:

    Orjinalden alıntı: drserkarakus

    bende mocca istiyordum ama kısmet olmadı..siyah cok guzel gösteriyor ama bir daha almam galiba..cok cabuk pisleniyor..arabamım sag on kapısını kasti olarak birisi çizmiş..2 hafta araba bir yerde yattı geldim cizilmis..10 cm vardır..gri olsa araba belli olmazdı ama şimdi yıkatınca kabak gibi meydana cıkıyor görüp gıcık oluyorum..servis olmadıgı için danısamadım ama nasıl yapılır bilmiyorum..sağ arka köseyede birisi hafif sürtünerek cıkmış..oradada iz var..bu gidisle arabada 1 sene içinde çizilmedik yer kalmayacak..artık alıştım sallamıyorum..
    ayrıca sonaxtan yaptırdıgım boya korumayıda hiç begenmedım ne korudugu var nede baska bırsey..ayrıca pastadan olusan dalgalanmalar belli oluyor..sanki bana bu koruma işleri falan hikayeymiş gibi geliyor yok yalıtım yok koruma yok bilmem ne bizlerden dünyanın parasını alıyorlar..ben pek ban yapmam ama benden onlara


    Aynen katiliyorum. Bende 3M'in yaptigi boya korumadan hic memnun kalmadim.. Pastadan olusan dalga dalga ince cizikler bende de var Yapilirken basinda durmama gibi bir gaflettte bulundum mutlaka güzel ülkemin işgüzar işçileri işi savsakladi






  • Konu ile ilgilendiğiniz için teşekkür ederim.
    Tavsiyeler üzerine Passat Variant'ta hafta sonu bakmaya gideceğim.
    Kullandığım arabayı makul bir fiyata alırlarsa Passatı alacağım.
    quote:

    Orjinalden alıntı: tanergode

    Sayın HAKO IST arakdaşım,

    Tavsiyelerimize başvurduğunuzdan ötürü forum adına teşekkür ederim. Böylece forumumuzun esas amacı olan bilgilendirme yolunda hızla ilerlediği anlaşılıyor. Şahsi düşüncem, uzun süre kullanmayı, ailenizi gedirmeyi ve sizin de rahat edeceğiniz bir otomobil PASSAT VARIANT HIGHLINE 2.0 TDI TIPTRONIC olur ki rengi manyak muhteşem. Yani ben bu renge bakabilmek için gözlerime lazerle bakım yaptırmam lazım. BALKÖPÜĞÜ bence MOCCA ANTHRACID, METALİK REFLEKS GÜMÜŞ, SEDEFLİ SİYAH ve diğer VW renkleri ile birlikte M-U-H-T-E-Ş-E-M .......

    Hayırlı ve uğurlu olsun sevgili kardeşim. Çok değerli, kaliteli ve uzun süre hizmet edecek bir otomobil beğeniyorsun. Umarım sahibi de olursun.

    Taner Göde


     ::Hadi Bakalım Passat Severler Toplanalım:: (78 Üye)


     ::Hadi Bakalım Passat Severler Toplanalım:: (78 Üye)





  • Pasta cila sık yapılması zararlı bir işlem aslın da. Ben sadece cilayı tavsiye ederim. Pasta her uygulamada boyadan bir miktar inceltmekte. Düzenli cila uyguladığımız da ve not olarak ''sonrasında asla ve asla fırça ve şampuan'' denen ne tür olursa olsun temizleyici kullanmadığımız sürece aracın ilk günkü gibi görünmesi için yeterli. Pastanın uygulama alanı boyası çok yıpranmış solmuş araçlar leke ve çizikler olmalı.


    quote:

    Orjinalden alıntı: lloyd


    Pasta cilamı kendim yapıyorum, makinam var, alıyorum üstüpümü,cilamı, beyaz/sarı pastamı kendim yapıyorum. Çocukluğum tamirhanede ve oto-yıkamada geçti, ellerimle ne arabalara pasta/cila, kuaför yapmışlığım var. O yüzden kendi işimi kendim yapıyorum.



    quote:

    Orjinalden alıntı: turkwell.com

    Arkadaslar boya koruma ve cila olarak istanbul dakiler için.Kesinlikle ve kesinlikle MEGUIARS öneririm.kızıltoprak FB stadı basın girişi karşısı.Aracınızı tanıyamıyacaksınız. Diger markalarda olusan Harelenme kesinlikle olusmuyor.özellikle siyah ve koyu renk araclarda dalga dalga görünen cila asla olmuyor.Ve parlaklık 2 yıl boyunca aynen devam ediyor.Benım aracımda vardı.biliyorum passatımada kesin yaptırıcam.

    http://www.meguiars.com/

    http://www.meguiars.com.tr/


    saygılar

    quote:

    Orjinalden alıntı: Aatabay


    quote:

    Orjinalden alıntı: drserkarakus

    bende mocca istiyordum ama kısmet olmadı..siyah cok guzel gösteriyor ama bir daha almam galiba..cok cabuk pisleniyor..arabamım sag on kapısını kasti olarak birisi çizmiş..2 hafta araba bir yerde yattı geldim cizilmis..10 cm vardır..gri olsa araba belli olmazdı ama şimdi yıkatınca kabak gibi meydana cıkıyor görüp gıcık oluyorum..servis olmadıgı için danısamadım ama nasıl yapılır bilmiyorum..sağ arka köseyede birisi hafif sürtünerek cıkmış..oradada iz var..bu gidisle arabada 1 sene içinde çizilmedik yer kalmayacak..artık alıştım sallamıyorum..
    ayrıca sonaxtan yaptırdıgım boya korumayıda hiç begenmedım ne korudugu var nede baska bırsey..ayrıca pastadan olusan dalgalanmalar belli oluyor..sanki bana bu koruma işleri falan hikayeymiş gibi geliyor yok yalıtım yok koruma yok bilmem ne bizlerden dünyanın parasını alıyorlar..ben pek ban yapmam ama benden onlara


    Aynen katiliyorum. Bende 3M'in yaptigi boya korumadan hic memnun kalmadim.. Pastadan olusan dalga dalga ince cizikler bende de var Yapilirken basinda durmama gibi bir gaflettte bulundum mutlaka güzel ülkemin işgüzar işçileri işi savsakladi








  • Cilanın sık yapılmasında bir sorun yok, hatta beya pasta da sık sık yapılabilir, ancak sıkıntılı olan sarı pastadır ki sarı pasta çizikleri gidermek için boyadan yenmesi için uygulanır. Eğer düzgün pasta cila yapılırsa şampuan ile arabanın yıkanmasında bir sorun olmaz ki şampuanın içerisine biraz cila sıkılırsa araba her yıkama sonrası cila yapılmış gibi parlar. Yıllarca bu işi yaptık ailece, o yüzden nerede ne kullanılır, kullanılmaz iyi biliyorum. Jant parlatma, döşeme/tavan/taban temizliği, bunlarla yıllarım geçti.


    quote:

    Orjinalden alıntı: proteo

    Pasta cila sık yapılması zararlı bir işlem aslın da. Ben sadece cilayı tavsiye ederim. Pasta her uygulamada boyadan bir miktar inceltmekte. Düzenli cila uyguladığımız da ve not olarak ''sonrasında asla ve asla fırça ve şampuan'' denen ne tür olursa olsun temizleyici kullanmadığımız sürece aracın ilk günkü gibi görünmesi için yeterli. Pastanın uygulama alanı boyası çok yıpranmış solmuş araçlar leke ve çizikler olmalı.






  • bunları tr de bulabilirmiyiz.

     ::Hadi Bakalım Passat Severler Toplanalım:: (78 Üye)


    DAY LIGHT LED

     ::Hadi Bakalım Passat Severler Toplanalım:: (78 Üye)
  • hakoist hayırlısı olsun
  • Passat 1.4 TSI DSG şanzuman gelicek mi?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: hakoist

    Passat 1.4 TSI DSG şanzuman gelicek mi?

    Ağustos ayında sanırım tr'de
  • quote:

    Orjinalden alıntı: turkwell.com

    Eger göstergeyi komple alacaksak çok canımı yakacaktır.
    sadece yazıyı bulabilirsem olabilir.




    http://cgi.ebay.com/ebaymotors/08-Passat-Trim-Kit-Dash-Bezel-OEM-LKQ_W0QQcmdZViewItemQQcategoryZ40017QQihZ012QQitemZ220251518439QQrdZ1QQsspagenameZWDVW

    Linkte ki gibi getirtebiliyosun diye biliyorum. Variant'da ahsap olmasaydi mutlaka alicaktim ve getirtebiliriz demislerdi bana serviste.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aatabay -- 3 Temmuz 2008; 20:41:58 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: hakoist

    Passat 1.4 TSI DSG şanzuman gelicek mi?


    Selam hakoist,

    Eger secimin bu 3'lü arasindan olacaksa kesinlikle Variant Highline'i secmelisin.Bi-xenon farlar,sunroof, alcantara koltuklar gercekten muhtesem.Rengide cok hos ve kibar.TDi ve Variant olusuda cabasi Peki 0 km 1.4TSi almayi düsünürmüsün? 2009 model 1.4TSi Comfortline DSG mesela.. ooooooofff damardan girdim sanirim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aatabay -- 3 Temmuz 2008; 20:47:06 >
  • 
Sayfa: önceki 335336337338339
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.