Şimdi Ara

İlk aracım CİTROEN C5 SXPK 2006 model

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.301
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Fethiye'den Alperen.

    Renault 19 var bizde. Benim de ehliyet yaşım gelince babamı gazladım ve 2. olarak Citroen C5 aldık.
    2006 model, 100bin kmde.


    1.6HDİ motor. Yeni araba olunca da 3 haftada 1000km yapıverdik. :) Şehirlerarası 5.2 lt yakıyor.(4.30 TL litresi) Sehir içi de 6.2 lt yakıyor.
    Kasaya göre(1.5ton) oldukça performanslı ve yakıtı az bir motormuş. Zaten alırken hiç yakıt sormadık, ne yakacak ki :)

    Hız sabitleyici, çift bölgeli otomatik klima, 8-9 kadar airbag(tam saymadım), sunroof, soğutmalı torpido gözü , elektrikli katlanır ısıtmalı yan aynalar, bel destekli koltuk, park destek sistemi , karartılmış camlar , farlar otomatik filan yanıyor , bluetooth bağlantısı, ABS ESP filan diye sıralanıp gidiyor. Çok donanımlı bir araç.

    R19 da 400 lt bagaj var zaten yarısını lpg kaplıyor. Bunun bagaj derya gibi. Uzun yola tatile de çok gidince epey rahatlatacak.

    Hız sabitleyici de güzel şeymiş uzun yolda sabitledim 110 a kendi gidiyor ya :)

    Süspansiyon da değişik. Köyde mantar aramaya gitmemiz gerekti, bi kaldırıyorsun arazi aracı gibi oluyor her yere çıktık valla. Uzun yolda da belli bir hızdan sonra yapışıyor zaten. Bi ayağı kaldırıma getiriyorsunuz araç dengeli filan duruyor çok hoşuma gitti.

    Hiç sunrooflu arabamız olmamıştı, gereksiz buluyordum ama baya güzelmiş. İçeriyi rahatlatıyor.

    R19'da camları kapatcaz diye uğraşıyorduk bunda kapatma tusuna fazla basınca otomatik cam sunroof aynalar vs. kapanıyor. Eve kadar ışık yakıyor.

    Araçta tıkırtı vs hiç bir şey yok. Uzun yolda aşırı rahatmış. R19 da oldukça rahat ama bu bi ayrıymış.

    Sürmesi daha zevkli reno yokuşlarda bayılırdı bu baya seri. Zırt pırt vites değiştirmiyorsun araba kavrıyor.

    Açıkçası aldığımız için çok memnunum. Etraftan fransız yaramaz tarzı bir sürü şey duyduk, ilk başta satıcıya olumsuz cevap vermiştik ama sonra gittik aldık arabayı iyi ki de almışız.

    Aracı çözmek biraz uzun olacak bi kolu kaldırıyosun otomatik bi şeyler devreye giriyor yol bilgisayarında yazıyor vs. artık bunları üniv. sınavı geçince tam öğreneceğim.

    Araca yapmak istediğim plaka aydınlatmalarını loş beyaz ısıkla değiştirmek ve arka cam üstüne küçük plastik spoiler tarzı bir şey oluyor 3-4 cmlik ondan düşünüyorum sadece.

    Muayeneden geçecekse onu araştıracağım bir de xenon far takmayı düşünüyorum.

    Zaten araç ağır abi olduğu için modifiye pek önerilmiyor hoş durmuyor.

    Honda vtec es alacaktım iyi ki almamışım o arabaların hem piyasa uçuk hem de donanım dedikleri 4 airbagmış.

    Araştıranlara aracı öneririm buradan da sorularınızı cevaplayabilirim. Teşekkürler.

    Arabanın da resmini çekmemişiz bi tane var daha eklerim .

    https://store.donanimhaber.com/12/92/1c/12921c6ed82b8f41dc211c9eaa4cd8d5.jpg

    Bu da emektar 19

    https://store.donanimhaber.com/75/2a/89/752a898beebfb4105a84ade49175a271.jpg (10 sene 160bin km.)


     İlk aracım CİTROEN C5 SXPK 2006 model İlk aracım CİTROEN C5 SXPK 2006 model



  • Hayırlı olsun yeni aracınız. Benimde komşum 2008 model 130 binde SXPK modeli C5'ini satıyor. 28 bin TL'ye bırakıyor. Siz kaça aldınız? Bende kararsızım alayım mı diye. İstanbul icinde kullanacağım için süpheliyim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2008 model yeni kasa mı? Yeni kasa ise bu fiyat imkansız derim. Tahminim 2008 eski kasadır. 2007 de kasa değişti ancak bi süre daha devam etti eskinin satışları.


    Araç temizse alınır niye alınmasın?

    Ben 29a aldım. Benim araçta boya değişen vs. yok. Tanıdıktan nasıl kullanıldığını bildiğimiz bir araçtı. Bu sınıfta ve bu markada bir arabayı benimsedikten sonra gözümüz kapalı aldık yani. Sizin araç da böyle güvenilirse alın derim. Yakıtı ortada. Bagaj geniş. D sınıfı bir araç. Donanımların çoğunu bulamazsınız 2014 modellerde. Adamlar o zamanda yapmış yani

    O kilometrelerde volan baskı balata genelde bitermiş o da pahalı tutuyor biraz 2000tl civarı onları da göz önünde bulundurun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erten4848

    2008 model yeni kasa mı? Yeni kasa ise bu fiyat imkansız derim. Tahminim 2008 eski kasadır. 2007 de kasa değişti ancak bi süre daha devam etti eskinin satışları.


    Araç temizse alınır niye alınmasın?

    Ben 29a aldım. Benim araçta boya değişen vs. yok. Tanıdıktan nasıl kullanıldığını bildiğimiz bir araçtı. Bu sınıfta ve bu markada bir arabayı benimsedikten sonra gözümüz kapalı aldık yani. Sizin araç da böyle güvenilirse alın derim. Yakıtı ortada. Bagaj geniş. D sınıfı bir araç. Donanımların çoğunu bulamazsınız 2014 modellerde. Adamlar o zamanda yapmış yani

    O kilometrelerde volan baskı balata genelde bitermiş o da pahalı tutuyor biraz 2000tl civarı onları da göz önünde bulundurun.



    Evet eski kasa. Kaza yok diyor. Ufak tefek çizikten dolayı az boyası varmış. Sunroof da var. Düşünüyirum ciddi ciddi. Teşekkürler.
  • hocam ne yaptınız aldınızmı aracı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sonofisiris

    hocam ne yaptınız aldınızmı aracı?

    Maalesef hala araç alamadım. Eski kasa Citroen C5'ten vazgeçme sebebim ise İstanbul şehiriçi'nde fazla yakması birde pek tavsiye etmedi çevremdekiler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maholin79 -- 26 Haziran 2014; 16:46:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende c4 ü verip önceki kasa c5 almayı düşünüyorum. bana da pek tavsiye eden olmadı torsiyon sorunu siferlerden bahsedenler oldu. aracı ne kadar kötüleyen varsa konforunada bambaşka diyorlar. ben kücücük punto için şuan istanbulda park edecek yer bulamıyorum. balina c5 le ne yaparım diye düşünüyorum bi yandan. yakıt ne alemdeymiş? ortalama sehir içi 6 6,5 diyorlar bana sizin bilginiz varmı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sonofisiris

    bende c4 ü verip önceki kasa c5 almayı düşünüyorum. bana da pek tavsiye eden olmadı torsiyon sorunu siferlerden bahsedenler oldu. aracı ne kadar kötüleyen varsa konforunada bambaşka diyorlar. ben kücücük punto için şuan istanbulda park edecek yer bulamıyorum. balina c5 le ne yaparım diye düşünüyorum bi yandan. yakıt ne alemdeymiş? ortalama sehir içi 6 6,5 diyorlar bana sizin bilginiz varmı?

    Bana da İstanbul içi 7 litre civarı yakar dediler.
    Arabanın donanım konusunda üzerine pek araba yok ama... Ama işte

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba. Benim verilerim söyle(hala devire dikkat etmiyoruz.Benzinli araç gibi genelde 3000-3500 bandında değiştiriyoruz.)
    Şehir içi: 6.7
    Şehirlerarası 6.2(Hızlı kullanıyoruz, genelde hız sabitleyici 130-140 arasında duruyor, arada artık yavaşlıyor tabi ki.)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.