Şimdi Ara

Activision: Destiny için 500 Milyon Dolar Harcadık

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
500
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  •     Halo serisinin yaratıcısı olan Bungie'nin PS3, Xbox 360, Xbox One ve Playstation 4 için hazırladığı bilim kurgu-shooter oyunu Destiny'nin Activision'a maliyeti oldukça yüksek olmuş görünüyor.
     
        Firmanın patronu Bobby Kotick'in açıklamalarına göre Destiny için toplamda 500 milyon dolar harcandı. Tabi bu sadece oyunu geliştirme masrafı değil. Bunun içinde pazarlama, paketleme, altyapı desteği, telif hakları ve diğer ödemeler de var.
     
        Destiny üzerinden 500'den fazla geliştiricinin çalıştığını belirtelim. Oyun oldukça büyük bir dünyaya sahip olacak ve üst düzey grafikler sunma amacında. Activision da bu kadar büyük maddi destek sağlayarak Call of Duty gibi milyar dolarlık bir seri yaratma peşinde koşuyor.
     




  • İşin içinde Activision, EA olunca insan çekiniyor.

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • yok 2 milyar dolar harcadınız tamam oyunu alacaz bu yüzden.
  • Hiç inandırıcı değil.

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • en son 100 milyon degilmiydi, bencede yalan zaten dayicaksiniz Seasonpass´lari DLC´leri bilmiyoruz sanki . avatar filmide 500 milyona cekildi deniliyordu arkasindan 100 milyona ilecekildigi ortaya cikdi..

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • 50 olmasın.
  • 500 milyon mu eski parayala sanırım 500.000 ediyor.Arkadaş ben böyle bir yalan görmedim.Hadi lan EA'nın alt şubesi Activision para göz yalancılar
  • Activision kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez deyip para basmış olabilir ama 500.000.000 dolar verdiğini sanmıyorum

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • 2014'te Destiny ve COD AW el ele gider. EA den icraat yok, Microsoft'da haloyu çıkaramadı büyük hata yaptılar
  • yarım milyar dolar :O şaka yapıyor her halde. oyun maliyetlerinden az çok anlayan biri bile bu rakamın sallama olduğu bilir. kaç oyun satacak da o yarım milyar doları kara çevirecek. bütün halo serisini destiny ile toplasan yapım maliyeti (reklam üretim altyapı dahil) yinede yarım milyar dolar tutmaz.

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Activision: Destiny için 500 Milyon Dolar Harcadık
  • Ben buna inanırım. CoD'dan o kadar para kazanıyorlar ki nereye harcayacaklarını şaşırmışlardır. Başkan da basın parayı önemli değil demiştir.

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pcrex

    yarım milyar dolar :O şaka yapıyor her halde. oyun maliyetlerinden az çok anlayan biri bile bu rakamın sallama olduğu bilir. kaç oyun satacak da o yarım milyar doları kara çevirecek. bütün halo serisini destiny ile toplasan yapım maliyeti (reklam üretim altyapı dahil) yinede yarım milyar dolar tutmaz.

    gta 5 254 milyon dolara yapıldı ve oyun 32 milyon sattı.her oyun 60 dolar dersek.(ki amerika dışı satışlardaki fiyat daha yüksek)1 milyar 900 milyon dolarlık gelirleri 1milyar 700 milyon dolarlık karları oluyor.yani destiny bu 500 milyonu kara çevirebilir.tabii doğru söylüyorlarsa.eğer doğru söylüyorlarsa destiny şu ana kadar yapılmış en büyük oyun projesi.

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • bu oyuna o kadar para harcayacağınıza insan cod için yeni bir motor yazar.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: umut söyler

    <blockquote class="quote"><i>alıntı:</i><br><br>Orijinalden alıntı: pcrex<br><br>yarım milyar dolar :O şaka yapıyor her halde. oyun maliyetlerinden az çok anlayan biri bile bu rakamın sallama olduğu bilir. kaç oyun satacak da o yarım milyar doları kara çevirecek. bütün halo serisini destiny ile toplasan yapım maliyeti (reklam üretim altyapı dahil) yinede yarım milyar dolar tutmaz.</blockquote><br>gta 5 254 milyon dolara yapıldı ve oyun 32 milyon sattı.her oyun 60 dolar dersek.(ki amerika dışı satışlardaki fiyat daha yüksek)1 milyar 900 milyon dolarlık gelirleri 1milyar 700 milyon dolarlık karları oluyor.yani destiny bu 500 milyonu kara çevirebilir.tabii doğru söylüyorlarsa.eğer doğru söylüyorlarsa destiny şu ana kadar yapılmış en büyük oyun projesi.


    gta5 in yapım maliyeti de şişirilmiş bir rakam, gerçek maliyetinin bu kadar olacağını düşünmüyorum ama satılan her gta5 oyunu için para doğrudan R* gitmez. 60$ ın içinde sony nin payı, satıcı mağazaların da karı, vergiler vs var. yani R* ın GTA5 satışlarından bahsettiğin karı yapması imkansız. illaki yüksek bir kar rakamına ulaşıyor ama dünyanın en çok beklenen ve en çok satan oyunlarından olan GTA5 den bahsediyoruz. Destiny o kadar satabilir mi? Onu geçtim Activision bir MMO için bu kadar riske girer mi? bence girmez ki COD da bile bu kadar para dökmezler.

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pcrex

    <blockquote class="quote"><i>alıntı:</i><br><br>Orijinalden alıntı: umut söyler<br><br><blockquote class="quote"><i>alıntı:</i><br><br>Orijinalden alıntı: pcrex<br><br>yarım milyar dolar :O şaka yapıyor her halde. oyun maliyetlerinden az çok anlayan biri bile bu rakamın sallama olduğu bilir. kaç oyun satacak da o yarım milyar doları kara çevirecek. bütün halo serisini destiny ile toplasan yapım maliyeti (reklam üretim altyapı dahil) yinede yarım milyar dolar tutmaz.</blockquote><br>gta 5 254 milyon dolara yapıldı ve oyun 32 milyon sattı.her oyun 60 dolar dersek.(ki amerika dışı satışlardaki fiyat daha yüksek)1 milyar 900 milyon dolarlık gelirleri 1milyar 700 milyon dolarlık karları oluyor.yani destiny bu 500 milyonu kara çevirebilir.tabii doğru söylüyorlarsa.eğer doğru söylüyorlarsa destiny şu ana kadar yapılmış en büyük oyun projesi.</blockquote><br><br>gta5 in yapım maliyeti de şişirilmiş bir rakam, gerçek maliyetinin bu kadar olacağını düşünmüyorum ama satılan her gta5 oyunu için para doğrudan R* gitmez. 60$ ın içinde sony nin payı, satıcı mağazaların da karı, vergiler vs var. yani R* ın GTA5 satışlarından bahsettiğin karı yapması imkansız. illaki yüksek bir kar rakamına ulaşıyor ama dünyanın en çok beklenen ve en çok satan oyunlarından olan GTA5 den bahsediyoruz. Destiny o kadar satabilir mi? Onu geçtim Activision bir MMO için bu kadar riske girer mi? bence girmez ki COD da bile bu kadar para dökmezler.

    ben bu haberin doğru olduğunu söylemedim.sadece kar elde edebileceklerini söyledim.ve evet dediğine katılıyorum.activison böyle bir riske girmez

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Şu oyunun MMO olmadığını halen anlayamadınız mı oyun Titanfall gibi değil normal bir single player hikayesi var!!!

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • O paranın yarısını COD a harcasaydınız keşke.
  • oyun oyuncuların umduklarını dıledıklerını veremezse zaten cod gibi bir seri oluşturamıcaklar harcananlarda boşa gidicek. çok para harçamak oyunu kalıtelı yada oyuncuları tatmın edıcek sekılde olacagı garantısı vermez
  • quote:

    Orijinalden alıntı: karamadam

    Şu oyunun MMO olmadığını halen anlayamadınız mı oyun Titanfall gibi değil normal bir single player hikayesi var!!!


    kardeş o single player hikaye dediğin şeyden wow da var ve TES online da. bilmem anlatabildim mi.

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.