Şimdi Ara

Windows 8.1'i kaldırmadan Ubuntu 14.04 kurulumu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.354
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Asus K52JC marka Laptop'um var. Windows'u silmeden yanına 14,04 kurmak istiyorum. Direk yanına kur desem sıkıntı çıkarır mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Yanlış hatırlamıyorsam disk bölümlendirmesini size sormadan yapıyor ve windowsa çok az yer bırakıyordu öyle yapınca, ancak genelde disk seçme ve boyutlandırma yeni başlayanlar için akıl karıştırıcı olabileceğinden kurulum yönergelerinde Windows'un yanına kurmak için hep sizin söylediğiniz yol gösteriliyor. Tercih size kalmış. Elle disk bölümleme size zor gelmezse elle bölümleyin, aksi takdirde doğrudan Windows'un yanına kur deyin.
  • en iyisi kurmadan önce windows disk yönetiminden ubuntu için ayrı bir bölüm oluşturun sonra ubuntu live cd'den disk bölümlemeye gelince başka bir şey seçin ordan size varolan disk bölümlerini gösterecek daha önceden ubuntu için oluşturduğunuz bölümü seçin bağlanacak noktayı / seçin, dosya sistemi ext4 olacak, bölümü biçimlendir seçeneğini isaretleyin ve şimdi yükleden devam edin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kurmadan önce virtualbox ile windows üzerinde deneyin. Sonra geri dönüşte sıkıntı yaşayanlar oluyor.

    https://www.virtualbox.org/wiki/Downloads
  • http://www.tamindir.com/vmware-player/

    Ben Vmware kullanıyorum daha hızlı diye düşünüyorum ama. Çünkü aynı şartlarda oracle virtual box da ubuntu kurdum baya yavaş kaldı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.