Şimdi Ara

Analiz: PC Oyunlarının Gelirleri Konsol Oyunlarını Geride Bıraktı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
456
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  •     Son yıllarda büyük adımların atıldığı PC oyun endüstrisinde gelirler de aynı oranda yükselmiş görünüyor. Daha önce oyun endüstrisiyle ilgili birçok rapor yayınlayan DFC Intelligence, yeni bir analiz raporu sundu. Firmanın analizine göre PC oyunlarının gelirleri, konsolları geride bıraktı.
     
        Firmanın patronu David Cole'un yayınladığı raporlara göre bu duruma sadece League of Legends ve Dota 2 gibi MOBA'ların değil, DayZ, Rust ve Hearthstone gibi diğer yapımların da büyük katkısı bulunuyor. Ancak firma yetkilisi, League of Legends ve Dota 2'nin pyiasayı domine ettiğini belirtiyor.
     
        Konuyla ilgili yaptığı açıklamalarda Cole, "Son dönemdeki atılımlarla birlikte konsol oyuncularının büyük bir kısmı da PC'de oyun oynamaya başladılar. Konsollarla PC arasında bir fark var. Konsollar artık bir lüks ürünü olarak görülüyor, PC ise gereklilik ürünü. Birkaç yıl önce endüstride bunun tam tersi hakimdi. Fakat şimdi PC, hitap ettiği kitleyi büyük ölçüde genişletti." cümlelerine yer verdi. 
     








  • Lol gibi gereksiz oyunlar temsil etceğine pcyi hiç olmasın daha iyi.
  • Ben de konsol oyuncusu olarak PC'ye geçtim, elimdeki konsolları verdim ya da sattım. Dota 2'de alabileceğiniz hiçbir itemin oyun içine etkisi olmasa da bir dünya para harcıyosunuz çok tatlı şeyler var.

    Konsolların geriye düşmesinin nedeni mevcut neslin bir kenara atılması, yeni nesilde ise maliyetlerin kâr getirecek kadar düşmemiş olması. Zamanla konsollar tahtını geri alır, konsol exc.lerine kimse karşı koyamaz :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • PC P2P'den ibaret oldu. Hl3'ü de zor görürüz zaten çıkarmıyorlar işte. Genel oyun satışlarında konsollar önde. GTA, COD, Fifa gibi önemli seriler konsollarda kat kat daha çok satıyor.
  • kesinlikle dogru bir analiz. pc son 4 5 yılda yaptıgı atakla konsol gelirlerini geçti. tabi bunda dijitalin önemi çok büyük steam, batte net, orgin gibi siteler pc yükselmesine büyük katkı sağladı.
    ve konsollarda pahalı olan oyunlar yüzünden bir çok konsol oyuncusu pc ye geçti.

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Steam olmasaydı harbi ayvayı yemiştik.. Oyun moyun çıkarmazlardı PC'ye.

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Beklenti meselesi. Ben sevmediğim için bu oyunları PC de yine multi platform oyunlar oynuyorum.

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Yukarida sayilan oyunlarin gelirlerinin konsollarin gelirlerini gectigi dogrudur cunku bu oyunlara surekli para yatirman gerek yalniz konsollara luks demek pek mantikli degil neden derseniz bu cihazlar Amerika,Avrupa,Avustralya ve gelismis Asya ulkelerinnde mesela ps4 hepi topu 400$,400€.Turkiye de 400 tl ne ise bu ulkelerde ki bu rakamlar da o nasil luks tuketime giriyor anlamadim.Bugun ust seviye bir komponentin parasi her iki konsolun fiyatindan daha pahali oyleki en ust seviye sisteme sahip olucam diyorsaniz bir komponentin parasina her iki konsolu birden alma sansiniz oluyor.Aciklama bence cok tuhaf.

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • pc olmazsa olmazdır, konsolu çok meraklısı değilsen 2. el alıp oynar sonrada satarsın. konsolun oyun fiyatları bile ayrı tartışma konusu.

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Evet o kadar çok gelir elde ediliyor ki, rockstar böyle mükemmel bir para kazanılan platforma gta5'i çıkarmıyor.
    Online tabanlı, f2p oyunlar pc'de daha çok yaygın olduğu için, elde edilen gelir fazla olabilir.Ama bunu genele yaydığımız zaman, yani tüm oyun türlerini bir yerde topladığımız konsol oyunlarının çok daha fazla sattığını rahatlıkla söyleyebiliriz.Konsol lüks oluyor da, sadece bir ekran kartının 1000 tl olduğu pc nasıl fakir oyuncağı oluyor, anlamak mümkün değil.He oyunları korsan oynamak ise haklısınız.Kimse korsanda pc'nin eline su dökemez.Eğer tr'nin saçma pc-konsol oyun fiyatlarını bir kenara bırakırsak, amerikada yeni çıkan bir oyunun pc ve konsol verisyonlarının aynı fiyatlarda satıldığını görebilirsiniz.Peki bu bilgiler ışığında tekrar soruyorum, konsol lüks ise pc nasıl lüks olmaktan çıkıyor.




  • Küçük bir detay: PC'de en çok oynanan oyunların önemli bir bölümü, en başta birer MOD olarak ortaya çıktı. CS, DayZ,, TF2, Dota, Garry's Mod... PC'nin aslında en önemli avantajı oyunlara çıkan modlar.

    Şimdi Just Cause 2 Multiplayer, Natural Selection gibi güzel yapımları da listeye ekleyelim.

    TES serisi, Minecraft, Terraria, Starbound, Edge in Space, Space Engineers, Mount & Blade, C&C, Total War serisi, GTA, Arma, Fallout ... liste uzar gider.

    İşte MOD kavramı bu kadar önemli. Hem yapımcısına (aslında yapımcı da oyuncu) para kazandırıyor hem de ana oyunun süresini belki de binlerce saat arttırıyor. Ana oyunun hatalarını/eksiklerini giderdiği gibi bambaşka özellikler de katıyor. Bir bakıma oyuncuya hayalindeki oyuna kavuşma şansı tanıyor. CS, Dota gibi modlar da daha sonra başlı başına birer oyun haline geliyor.

    Bugün Minecraft alan biri aslında birden çok alternatife sahip oluyor. Hexxit açar, Hunger Games oynar ya da bambaşka bir mod kurar. Maalesef konsolda böyle bir esneklik yok.

    Steam de sağolsun, Workshop ile mod yapımcılarına çok büyük bir kolaylık sağladı.

    PC'ye olan yönelimin en büyük bayraktarlarından biri de Steam. Oyun fiyatları olsun, tüm oyunların son derece başarılı bir arayüzde sunulması olsun muazzam. Dediğim gibi Workshop sistemi, Erken Erişim ve bağımsızlara olan desteğiyle oyun sektöründe olmazsa olmaz bir konumda.

    Bağımsızların önemini neyse ki Sony keşfetti de birçok bağımsız yapımcıya destek vermeye başladı. 2-3 sene önce bağımsızlar için en kolay çıkış noktası PC'ydi. Şimdi konsollara da bu anlamda yönelim var.

    AMA! Konsolun lüks olduğunu düşünmüyorum, ülkemiz için lüks sadece. Oyun fiyatları, yurt dışında PC-konsol arasında çok farklı değil (PC biraz daha ucuz). Bizdeyse tam tersi, uçurum değil okyanus var arada. Konsollardan daha fazla gelir elde edilecektir ilerde, bu şüphesiz. Daha her iki konsol da çok yeni ve ağır topları 2015'ten önce görmemiz mümkün değil. Multiplatform ağırlıklı gidiyorlar (ilk sene için normal).

    Dota, LOL falan ben de oynamıyorum ama oynayanı da yadırgamıyorum. Servet dökülmediği (F2P mantığının içine edilmediği) sürece kozmetik eşyalar da satın alınabilir.




  • Sony hissedarları GT 55 ve Blade Runner ağlamaya başlamış hemen ahahah. Aynen beyler PC'de hiç para dönmediği için firmalar hala PC'ye oyun çıkarıyor. Hiç para olmadığı için Star citizen gibi bi oyun PC exc oluyor. Hiç para olmadığı için bağımsız Yapımcılar PC'den doğuyor sonra sony ve Microsoft peslerinde köpeğe dönüyor. Aynen aynen.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BSC Misafiri

    Sony hissedarları GT 55 ve Blade Runner ağlamaya başlamış hemen ahahah. Aynen beyler PC'de hiç para dönmediği için firmalar hala PC'ye oyun çıkarıyor. Hiç para olmadığı için Star citizen gibi bi oyun PC exc oluyor. Hiç para olmadığı için bağımsız Yapımcılar PC'den doğuyor sonra sony ve Microsoft peslerinde köpeğe dönüyor. Aynen aynen.


    Senin gibileri boyle uyutuyolar iste yapilicak bisey yok.Adamin saydigi oyunlarin alayi online tabanli ve gozleri surekli senin cebinde olan oyun turleri.Senin gibileride cok iyi kandirabildiklerinden dolayi cok para kazanmalari cok dogal.Star Citizen in bagislarinin yarisi bu adamlarin cebinde degilse bende baska bisey bilmiyorum.Her 1-2 milyon dolara oyuna uafak tefek yeni ozellikler ve daha sonuda yok kimbilir ne kaldiracaklar ordan.Ote taraftan madem bu kadar cok para kazandiriyor GTA ve RDR gibi oyunlar pc ye ya cok gec ya da hic cikmiyor ve bu oyunlar konsollarda milyonlarca satiyor??? Neden Ubisoft ve daha bi cok firma gelirlerinin %90 ini konsollardan elde ettiklerini acikliyorlar??

    Bir komponentin parasina iki konsolu birden alabildigim bi ortamda,Pc konsoldan nasil daha ucuza gelir adamin dedigi gibi??? Bunu bir izah et.Sonra bize hissedar de.Ok?

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: GT_55

    Evet o kadar çok gelir elde ediliyor ki, rockstar böyle mükemmel bir para kazanılan platforma gta5'i çıkarmıyor. <img src="https://forum.donanimhaber.com/images/image/s3.gif" align="middle" border="0" alt=""><br> Online tabanlı, f2p oyunlar pc'de daha çok yaygın olduğu için, elde edilen gelir fazla olabilir.Ama bunu genele yaydığımız zaman, yani tüm oyun türlerini bir yerde topladığımız konsol oyunlarının çok daha fazla sattığını rahatlıkla söyleyebiliriz.Konsol lüks oluyor da, sadece bir ekran kartının 1000 tl olduğu pc nasıl fakir oyuncağı oluyor, anlamak mümkün değil.He oyunları korsan oynamak ise haklısınız.Kimse korsanda pc'nin eline su dökemez.Eğer tr'nin saçma pc-konsol oyun fiyatlarını bir kenara bırakırsak, amerikada yeni çıkan bir oyunun pc ve konsol verisyonlarının aynı fiyatlarda satıldığını görebilirsiniz.Peki bu bilgiler ışığında tekrar soruyorum, konsol lüks ise pc nasıl lüks olmaktan çıkıyor.


    güzel bir konuya değinmişsin, konsol neden lüks;

    bir düşünelim, konsolun varoluş amacı ve kullanıcının bu cihazda yapabildiklerini. Oyun, film, müzik, internet, video kayıt sosyal medya vb... tamamen eğlence odaklı. Evrensel tanımda eğlence lüks olarak geçer. Pc ise adamların dediği gibi bir gerekliliktir. Her işini görebilirsin, çok amaçlı ve kullanışlıdır. Bir evde konsol olmayabilir, pc ise hemen hemen her evde mutlaka bulunması gerekir. Mobil cihazların evdeki pc lerin yerini alabileceği düşüncesi vardı ama hiç bir mobil cihaz bir masa üstü yada diz üstü rahatlığı ve imkanlarını sünmüyor. Sadece eğlence için düşünülen pc bile çeşitli gündelik işlerde yeri geldiğinde kullanılabilir ama konsolu eğlence harici açan kaç kişi var?

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: pcrex

    quote:

    Orijinalden alıntı: GT_55

    Evet o kadar çok gelir elde ediliyor ki, rockstar böyle mükemmel bir para kazanılan platforma gta5'i çıkarmıyor. <img src="https://forum.donanimhaber.com/images/image/s3.gif" align="middle" border="0" alt=""><br> Online tabanlı, f2p oyunlar pc'de daha çok yaygın olduğu için, elde edilen gelir fazla olabilir.Ama bunu genele yaydığımız zaman, yani tüm oyun türlerini bir yerde topladığımız konsol oyunlarının çok daha fazla sattığını rahatlıkla söyleyebiliriz.Konsol lüks oluyor da, sadece bir ekran kartının 1000 tl olduğu pc nasıl fakir oyuncağı oluyor, anlamak mümkün değil.He oyunları korsan oynamak ise haklısınız.Kimse korsanda pc'nin eline su dökemez.Eğer tr'nin saçma pc-konsol oyun fiyatlarını bir kenara bırakırsak, amerikada yeni çıkan bir oyunun pc ve konsol verisyonlarının aynı fiyatlarda satıldığını görebilirsiniz.Peki bu bilgiler ışığında tekrar soruyorum, konsol lüks ise pc nasıl lüks olmaktan çıkıyor.


    güzel bir konuya değinmişsin, konsol neden lüks;

    bir düşünelim, konsolun varoluş amacı ve kullanıcının bu cihazda yapabildiklerini. Oyun, film, müzik, internet, video kayıt sosyal medya vb... tamamen eğlence odaklı. Evrensel tanımda eğlence lüks olarak geçer. Pc ise adamların dediği gibi bir gerekliliktir. Her işini görebilirsin, çok amaçlı ve kullanışlıdır. Bir evde konsol olmayabilir, pc ise hemen hemen her evde mutlaka bulunması gerekir. Mobil cihazların evdeki pc lerin yerini alabileceği düşüncesi vardı ama hiç bir mobil cihaz bir masa üstü yada diz üstü rahatlığı ve imkanlarını sünmüyor. Sadece eğlence için düşünülen pc bile çeşitli gündelik işlerde yeri geldiğinde kullanılabilir ama konsolu eğlence harici açan kaç kişi var?

    Pc tabi ki, bir gerekliliktir.Olmazsa olmazlardan.Ama iş oyun tarafına kayınca işin rengi değişiyor.Burada önemli olan hangi tür oyunları pc'de oynayacağımızdır.Pc var, pc var.Bazı pc'ler var, sadee flash oyun oynatabilir.Bazılarıda ultra ayarlarda 4k oynatır.Yani burada önemli olan oynayacağımız oyun türüdür.Hangi grafik ayarlarında oynamak istediğimiz, hangi oyun türünü oynadığımızdır.Herşey süper, full hd akıcı bir oyun deneyimi yaşamak istiyorsan pc konsoldan da lükstür.Ama dersen ki, basit oyunlar oynayacam, grafik önemli değil o zaman lüks olmaktan çıkar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: GT_55

    Evet o kadar çok gelir elde ediliyor ki, rockstar böyle mükemmel bir para kazanılan platforma gta5'i çıkarmıyor.
    Online tabanlı, f2p oyunlar pc'de daha çok yaygın olduğu için, elde edilen gelir fazla olabilir.Ama bunu genele yaydığımız zaman, yani tüm oyun türlerini bir yerde topladığımız konsol oyunlarının çok daha fazla sattığını rahatlıkla söyleyebiliriz.Konsol lüks oluyor da, sadece bir ekran kartının 1000 tl olduğu pc nasıl fakir oyuncağı oluyor, anlamak mümkün değil.He oyunları korsan oynamak ise haklısınız.Kimse korsanda pc'nin eline su dökemez.Eğer tr'nin saçma pc-konsol oyun fiyatlarını bir kenara bırakırsak, amerikada yeni çıkan bir oyunun pc ve konsol verisyonlarının aynı fiyatlarda satıldığını görebilirsiniz.Peki bu bilgiler ışığında tekrar soruyorum, konsol lüks ise pc nasıl lüks olmaktan çıkıyor.

    ps 4 ün 3 4 tane oyunu konsolun parasını geçiyor. ne anladım bu isten. zaten konsolun hilesi burda sana konsolu ucuza satarız. ama oyunlarda sana bunu misliyle ödetiriz zihniyeti.

    bundan 2 3 sene önce ps forumunda bisey paylasmıstın hatırlıyormusun dirty 3 ün konsol fiyatı 49 dolarken pc versiyonu 5 dolara satılıyordu. sen vermistin linki bulursam konuyu sana gôsteririm. :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ortada rakamsal verilere dayalı bir analiz varken konsol oyunlarının daha fazla kazandırdığını söylemek hata olur. Bir defa adı F2P (Free to Play - Bedava oyunlar) ama aslında kendisi P2W (Pay to Win - Öde Kazan) olan ve mantığı kim ne kadar para öderse o kadar daha güçlü oyun içi karakterlere sahip olurdan hareketle parayı götürüyorlar. Bugün cep telefonlarında oynadığımız Clash of Clans gibi bir oyun bile yapımcısına günde 5 milyon dolar kazandırıyor, artık gerisini siz hesap edin.

    İndie oyun cenneti olan PC'lere bu tarz sözde bedava oyunları da ekleyince tablo ortaya çıkıyor.

    Diğer konu ise her PC'nin 1500-2000 dolarlık PC olmadığı gerçeği, 500-600 dolarlık PC'lerde de gayet güzel oyun oynanabiliyor. Özellikle bu tarz F2P oyunların sistem özellikleri fazla yüksek değil. Bir WoW hala milyonlarca oyuncu tarafından oynanıyorsa gerisini siz hesap edin. Konsollar sadece oyun maksatlı olduğu için lüks kaçabiliyor.

    Bunların hepsine Humble Bundle, Steam gibi imkanları da ekleyince PC gerçekten de tam bir oyun cennetine dönüşüyor. Ama ben hala konsollarda oyun oynamayı seviyorum, arada PC'ye çıkan kalite oyunları da oynamayı ihmal etmiyorum...




  • Abi steam yaa pc kullanicisi olarak hic konsol almadim kotulemiyoeum aksine konsola ozel cikan oyunlar cok guzeller cidden. Ama zevk meselesi oluyor bu konuda hangi platformda oynacagin.
    Steam olmasa ileri gitmemiz cok zordu cunku hala steam varken de 5 dolara oyun almayip korsan indiren varken steam olmasa kim bir oyuna 150 tl verecek ha belki ozamam sadece lanet olasi aral game olmazdi yaninda rakip firmalar olurdur.

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GT_55

    Evet o kadar çok gelir elde ediliyor ki, rockstar böyle mükemmel bir para kazanılan platforma gta5'i çıkarmıyor.
    Online tabanlı, f2p oyunlar pc'de daha çok yaygın olduğu için, elde edilen gelir fazla olabilir.Ama bunu genele yaydığımız zaman, yani tüm oyun türlerini bir yerde topladığımız konsol oyunlarının çok daha fazla sattığını rahatlıkla söyleyebiliriz.Konsol lüks oluyor da, sadece bir ekran kartının 1000 tl olduğu pc nasıl fakir oyuncağı oluyor, anlamak mümkün değil.He oyunları korsan oynamak ise haklısınız.Kimse korsanda pc'nin eline su dökemez.Eğer tr'nin saçma pc-konsol oyun fiyatlarını bir kenara bırakırsak, amerikada yeni çıkan bir oyunun pc ve konsol verisyonlarının aynı fiyatlarda satıldığını görebilirsiniz.Peki bu bilgiler ışığında tekrar soruyorum, konsol lüks ise pc nasıl lüks olmaktan çıkıyor.

    bu konulara çok yazmam ama 2. el 300tl ye aldığım gtx660 şu an tüm oyunları rahat bir şekilde oynatabiliyor. full hd çözünürlükte. tutturmuşsunuz 1000tl lik ekran kartı diye.




  • Hımm o zaman PC gelirleri artığına göre yarın hemen konsolumu satıp bir PC alıyorum.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.