Şimdi Ara

bir mektup...

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
148
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Feryatname

    Cübbeli Ahmet Hoca Endülüs ziyareti yaptı, orası eskiden Müslüman devletiydi. Orada yaşayan Müslümanların Osmanlı’dan yardım istediği bir mektubu okudu sohbetinde.

    Endülüs Müslümanları tarafından yazılıp Sultan Beyazıt’a gönderilmiş Feryatname :

    Kafirlere karşı Allah’ın yardımıyla daima zaferler kazanan şehirlerin en şereflisi İstanbul’a yerleşen Allah’ın müslüman orduları ve Türk’lerle süslediği Osmanlı yurduna, din ve takva ehline, üzeraya ulemaya kadılara ve meşverette söz sahibi olan alimlere Endülüs’te gurbet yurdunda sahipsiz kalan kölelerde selam olsun.

    Karanlık Rum denizinin ortasında Endülüs’te büyük bir musibete uğrayan, şerefli bir hayattan sonra camii avlusunda sakalları yolunan ihtiyarlardan sokakta giderken örtüleri çekilip yüzleri açılan kadınlardan, zorla sürüklenip tecavüz edilen kızlarımızdan, oruçluyken zorla domuz eti yedirilen ninelerden sizlere selam olsun.

    Başımıza gelen felaketi ve hali perişanımız efendimize arz ederz. Muhammed’in (sav) dini uğrunda haçlılara karşı cihat ettiğimiz günlerde ölüme esarete işkenceye açlığa ve kıtlığa dayandık. Asırlardır haçlılar üzerimize çekirge sürüsü gibi geldiler. Şehitler vererek çarpıştık. Çoğunda da galip geldik. Bütün haçlı şövalyeleri üzerimize üşüştü. Hiç yardım alamadık. Zayıf düştük. Erzağımız cephanemiz tükendi.
    Aylarca kuşatma altında kaldık. Atlarımız mücahitlerimiz yorgun düştü. Salgın hastalıklara düçar kaldık. Ağır toplarıyla surlarımızı yıktılar. Şehirlerimizi işgal ettiler. Aramızda yapılan tam 55 şartlık anlaşmaya uymadılar. Castilla kralı Fernando ve komutanları bize şartlarınızı kabule diyoruz. Hiç baskı olmadan beldenize mallarınıza sahip olacaksınız dediler fakat ellerine düşünce verdikleri sözlerinden döndüler.
    Bizi zorla hristiyanlaştırmaya başladılar. Dinimizle ilgili bütün kitapları ve Kuran’ı Kerim’leri yırttılar. Alaya aldılar. Oruç tutan namaz kılan bir Müslümanı yakaladıkları zaman onu bayıltana kadar dövüp işkence ettikten sonra yaktıkları ateşlerde cayır cayır yakıyorlar. Kiliseye gitmeyenleri tokatlıyor, zindana atıyor, mallarına el koyuyorlar.

    Kuran okuyan ilahi söyleyen Muhammed (sav)’in adını ananları dövüyorlar. Ağır vergiler alıyorlar. Köleleştirildik. Kelime-i Şehadet getirmemiz yasak. Cenazelerimiz islami kurallara göre defn edemiyoruz. Elimizden alıyorlar çöplüğe atıyorlar. Köpeklerin önüne atıyorlar. İsimlerimiz bize sormadan değiştirildi. İtiraz edenin başına belalar geliyor. Küçük oğullarımız kızlarımız her sabah zorla kiliseye götürülüyor. Onlara yalan ve küfür öğretiliyor. Camilerimiz yıkıldı çöplüğe çevirildi. Ezanlar okunamıyor yerine çanlar çalınıyor.

    Rabbimiz Allah ve yaratılanların en hayırlısı Muhammed (sav) hatırına ve adına siz padişah efendimizden yardım dileniyoruz.


    Günümüzde değişen bir şey yok.
    Müslümanların bir olması şart. Bütün küfür milleti birleşti ve bize karşı, farkında değilmisiniz? Nasıl farkında olmazsınız ki, ülkemize gelen Suriyelileri de mi görmüyorsunuz?
    Suriye’de 800.000 esir var ve işkence, tecavüz altındalar. İnsanlar evini işini arabasını akrabasını bırakıp canını kurtarmak için kendi ülkelerinden beş parasız kaçtılar buraya sığındılar. Orada şimdi bizim gibi milyonlarca insan kaloriferli doğalgazlı lüks evlerini ocaklarını bıraktı burada çadırda yaşıyor. Onların başına gelen şeyin bizim başımıza gelmeyeceği ne malum ?

    Hristiyanların adetlerini adet edinirsek islamdan bu hızla uzaklaşmaya devam edersek başımızdan musibet eksik olmaz. Şu halimize bir bakın. Birbirinizi kıskanıp çekiştirip kavgaya düşüp kendi kendimizi tüketmeyelim. Birbirinize destek olun. Küfür tek millet oldu islama ehli sünnete karşı savaşıyor. Afganistan Irak Türkmenistan Çeçenistan Mısır, şimdi de Suriye gözler önünde. Kim savaşıyor Müslümanlarla? Bizi birbirimize düşürüyorlar. Dinimize sahip çıkalım. Yoksa bu devlet bu millet elimizden çıkacak gidecek…



  • KES LAN ARAP MİLLİYETÇİSİ
  • okuyalım lütfen..
  • Allah tüm Müslümanlara yardım etsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 15 gün sonra -- 27 Nisan 2014; 0:15:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.