Şimdi Ara

Yabancı dil sınavı kararsız kaldım,ne yapmalıyım ? Sınava gireyim mi ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
335
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba bugün LYS sınavının sadece 2 oturum ücretini yatırdım.Yabancı dil sınavı (LYS-5) e girip girmeme konusunda kararsız kaldım.Annem emekli İngilizce hocası,bu konuyu onla konuşmadım.Orta seviye İngilizce (İntermediate ) bilgim var.Okuduğumu anlayabiliyorum fakat devrik olmayacak şekilde cümle kurup cevap veremiyorum.İngilizce görmeyeli 4 sene oldu,en son lisede görmüştüm.Araştırmama göre sınav içeriği 80 sorudan oluşuyormuş.Önceki yıllarda çıkmış soruları incelediğimde deneme maksatlı çözerken bayağı zorlandım.Sınava girmiş olanlar,girecekler yardımcı olursa çok sevinirim..Ön lisans mezunuyum,lisans okumak istiyorum.

    1)LYS-5 sınav tarihi 15 Haziran 2014 önümde 1 buçuk ay var.Bu süre zarfında çalışırsam bir fakülteye yerleşebilirmiyim ? Baktığım kadarıyla kontejyanlar az.

    2)Sınavda 80 sorudan en az kaç tanesini yapmak gerekli ?

    3)Çalışmak için önereceğiniz bir kitap var mı ? Ayrıca mezun olursam İngilizce öğretmenliği mesleği dışında ne yapabilirim ?

    Son olarak genele dayalı olumsuz yorumlar gelirse lys-5 ten vazgeçip sözel bölüm üzerine iyice yoğunlaşacağım.Şimdiden çok teşekkür ederim.



  • 10.sınftayım takip bende lys-5 girmeyi düşünüyorum
  • Follow
  • slm

    bu zamana kadar evde ingilizce bilen biri varken ingilizce öğrenemediysen demekki hevesin yok bu konuda, yada yeteneğin. Dost acı söyler

    emekli ingilizce öğretmeni annen var,
    bence onunla konuş, hergün sana 1 saat yardım etse 1-2 ay yetermi yetmezmi o anlar.

    Sonra bize ne dediğini paylaşırsan sevinirim.
  • Doğru diyorsun da,çalıştırmadıktan sonra evde prof. olsa boşa Yetenek varda heves yok,lisede İngilizce sınavlarına hiç çalışmadan girerdim 50-65 arası notlarla geçerdim.İşin ucunda sınav olunca İngilizce öneme bindi,yoksa iş hayatına atılır öyle geliştiririm diyordum.
  • 50-65 arası geliyorsa pek hevesin yok demektir o 80 soru baba sorulardır genelde. Elbet bir yerler tutar düşük gelirse ama genelde düzgün yerler için 70 civarı gerekiyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.