Şimdi Ara

Aynı hatta ADSL Modem + Faks sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
969
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar,

    Faks almak ve ADSL için aynı hattı kullanıyorum. Tlf hattı önce dahili modeme, oradan da adsl modeme giriyor. Faks alırken çoğu zaman internetten kopuyorum. Bazen gönderirken de aynı problemi yaşıyorum.

    TT faksa bağlayan herkes bu sorunu yaşıyor diyor. Tabii ki TTnin hiç bir lafına olduğu gibi buna da pek inanmadım. Hattı koparmadan faks alabileniniz veya önerisi olan var mı?

    Teşekkürler

    Modemler: zoom x4 / conextant internal
    Faks yazılımı: Winfax pro v10



  • problem spliter problemine benziyor. benden sana tafsiye gelen hattı once modeme sonrasında fax modeme tak. o zaman problemin çözülecektir. dahili spliter var zoom 4x lerde modemden çıkan kabloyu fax modeme takar isen o zaman parazitsiz bir hat gelir..
  • Denedim işe yaradı çok teşekkürler. Faks gönderirken de alırken de internetten düştüğüm için cihaz bağlantı sırasının önemli olduğunu düşünmemiştim. Önemliymiş meğer. TTdeki faks için yeni hat al diyen elemanın telefonunu bulup adamı bir öpecem senden de selam söylerim.

    Tekrar teşekkürler ve saygılar.
  • Splitter Kullanmayı denedin mi?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: PartitiOn

    Splitter Kullanmayı denedin mi?


    Teşekkürler ama zoom modemler içerisinde zaten splitter var. Mesele Inf_onb arkadaşımızın önerdiği gibi hattı önce adsl modeme bağlayınca çözüldü. Eğer faks alır ve gönderirken çok kısa bir süre için (2-3 saniye) internetten düşüyorsanız, bağlantı sırasını önce adsl modeme girecek şekilde değiştirin. İşe yarıyor.

    Bir kaç saniyelik kesinti IP numaramın değişmesine ve dolayısıyla download işleminin ben müdahale edene kadar durmasına neden oluyordu. Bazen makina saatlerce birşey indirmeden öylece bekliyordu. Eee ne de olsa o kadar para veriyoruz 7/24 çalışmalı, hiç boşta kalmamalı öyle değil mi?!

    Saygılar
  • merhaba _png_,

    Telefon hatlarıyla, modemlerle ve hat sorunları ile boğuşmak istemiyorsanız, e-posta ile fax hizmeti veren InterFAX'ı denemenizi tavsiye ederiz. Detay içinwww.InterFAX.net/tr

    InterFAX TR
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.