Şimdi Ara

ÜNİVERSİTE KAYIT SİLDİRME VE DERS SAYDIRMA...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
25.454
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Şu anda üniversitede okumaktayım. Bu yıl üniversite sınavlarına tekrar girdim. Eğer puanım iyi gelirse üniversitemi değiştirip başka bir üniversitede yine aynı bölümü okumak istiyorum. Benim sormak istediğim şu; şimdi ben kaydımı sildirirsem, yeni kayıt yaptıracağım üniversitede, bu yıl görmüş olduğum dersleri saydırabilir miyim? İnternette bazı yerlerde, üniversiteden kayıt sildiren öğrencilerin, başka üniversitelere geçtiklerinde derslerini saydıramayacakları konusunda bazı şeyler okudum. Tecrübeli, bilgili arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim...



  • kaydını sildirirken transkript ıste. o transkript ıle yenı unv o derslerden muaf olursun. bolumde aynı olcagı ıcın bıre bıre sılerler. buna okuldakı bolum karar veıyor. bazen zorluklar cıkarırlar ama bolum aynı olcagı ıcın bıre bır sılerler. sıkıntı olmaz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bodrum67z

    kaydını sildirirken transkript ıste. o transkript ıle yenı unv o derslerden muaf olursun. bolumde aynı olcagı ıcın bıre bıre sılerler. buna okuldakı bolum karar veıyor. bazen zorluklar cıkarırlar ama bolum aynı olcagı ıcın bıre bır sılerler. sıkıntı olmaz.

    Peki dersleri hangi harf notuyla geçtiğim önemli mi acaba? CC altındaki notlarla geçtiğin dersleri saydıramazsın deniyor. Bilginiz var mı?
  • okuldan okula degısıyor bu. kıbrısta C NIN ALTINDAKI NOTLARI ORNEGIN GIRNE AMERICAN KABUL ETMIYOR.

    bunu gıdecegnız yenı okulun ogrencı ıslerıne sormanız daha saglıklı olucaktır. dedım gıbı okuldan okula degısıyor.
  • Ders içerikleri tutuyorsa sayarlar. Ders içeriklerini gösteren bir çıktı al, okuldan onaylattır. Sayıp saymamak yeni geçeceğin okulun intibak kuruluna kalmış. Biraz esnek bir durum yani şunu sayar, bunu saymaz demek zor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nbaps3

    Merhaba arkadaşlar. Şu anda üniversitede okumaktayım. Bu yıl üniversite sınavlarına tekrar girdim. Eğer puanım iyi gelirse üniversitemi değiştirip başka bir üniversitede yine aynı bölümü okumak istiyorum. Benim sormak istediğim şu; şimdi ben kaydımı sildirirsem, yeni kayıt yaptıracağım üniversitede, bu yıl görmüş olduğum dersleri saydırabilir miyim? İnternette bazı yerlerde, üniversiteden kayıt sildiren öğrencilerin, başka üniversitelere geçtiklerinde derslerini saydıramayacakları konusunda bazı şeyler okudum. Tecrübeli, bilgili arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim...

    Bu sene aynı şeyi ben yaptım yönetmeliğe göre cc altında ki notu muaf etmiyorlar çünkü başarılı sayılmıyorsun o dersten doğal olarak muaf hakkın olmuyor. Daha kötüsüde var cc veya üstü ile geçtiğin bir dersin var ama kredi uyuşmuyor tamamen kurulda ki hocalara bağlı dersi muaf edip etmemek ki beni etmediler. Eğer alttan çok dersin varsa o dersleri tekrar almak zorunda kalabilir ve okulu uzatabilirsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • up yapan arkadaşlar yardımcı olabilir mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ders saydırmada toplam kredilerin %10'unu aşmamak gibi bir kural mı var?
    https://oim.ieu.edu.tr/tr/ders-muafiyetleri-lisans-ve-onlisans

    burda yazana göre Ortak Zorunlu Derslerden (Türk Dili, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi İngilizcede Akademik Beceriler ve İngilizce) hariç bölümün toplam kredisinin %10unu geçemez diyor. Bu bütün ünivrsiteler için aynı mı?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.