Şimdi Ara

Power supply (adaptör) yardımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.127
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Hoparlörün power supply i (adaptör) arızalanmış. Yine buradan bir konu açmıştım, sağolsun bazı cevaplar gelmiş ama tam olarak izahını alamadığım için o cevapları değerlendiremem mümkün olamadı. 12 V 1.6 A arızalı adaptör yerine 14 V 0.8 A adaptörü kullanabilirmiyim? Arızalı olana gözle bakılınca hiç bir fiziksel hasar görünmüyor, internette yaptığım minik araştırmamda muhtemelen sargıların izalatöründe bir problem olacağı kanısına ulaştım acaba bu şeyi açıp tekrar tamir etmenin yolu varmıdır? Yardımlar için şimdiden teşekkür ederim.

    NOT: Elektrikçiye gidip yenisini al (internetten baktım en ucuzu 15 TL + kargo ortalama 25 TL oluyor, bendeki hoparlörün ki markası logitec satış fiyatı 5 sene evvel 45 TL idi) gibi olmayacak önerilerde bulunmayalım lütfen.



  • Kullanamazsınız.

    Kasanın psu'sundan alın ?
  • tamir edemessin ama psu yu deneyebilirsin. kasa psusunun sarı ucu 12v veriyor. onu bir deneyin bence
  • Kasanın psu sundan almayı daha öncede önermişlerdi ama ben pek anlamadığım için bilgisayarıda havaya uçurmayı göze alamadım. Bildiğim kadarı ile bir faz birde nötr gerekiyor bu işler için sarı 12v faz ise nötr hangisidir acaba?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dopac34

    Kasanın psu sundan almayı daha öncede önermişlerdi ama ben pek anlamadığım için bilgisayarıda havaya uçurmayı göze alamadım. Bildiğim kadarı ile bir faz birde nötr gerekiyor bu işler için sarı 12v faz ise nötr hangisidir acaba?

    Sarılar +12 volttur. Siyahlar da nötrdür. Hangi siyah hangi sarı diye sorma lütfen. PSU dan çıkan bütün sarılar +12 volt, bütün siyahlar da nötrdür. Kabloyu yanlış bağladım diye PSU havaya uçmaz. Kendini korumaya alır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 16 Mart 2014; 22:43:06 >
  • 12V yerine 14v olmaz ama 1.6amper yerine 2 amper olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu gün epey bir boğuşma sonucu belirtilen şekilde yaptım. Sonuç hüsran, hoparlör fan sesini veriyor, yük bindiğinde fan hızlı dönmeye başlayınca hoparlördeki çızırtıda orantılı şekilde artıyor. Sanıyorum parazit yapıyor çözüm için kablolara kömür koyuyorlar bildiğim kadarı ile ama benim öyle bir şansım yok. Yapacak arkadaşlara şimdiden uyarı olsun, sorunu çözebilecek bir muhteremede davetiye. Yardımlar için teşekkürler.
  • 220 volt geliyor adaptöre o yüzden biraz tehlikeli amatör birisiyseniz bence riske atmayın. Daha sonra siz yokken başkası bile tehlikeye girebilir.
  • xen_44 kullanıcısına yanıt
    Hangi adaptör anlayamadım? Ben bilgisayarın power supplyinden aldım 12 voltu 220 voltu başkası ile karıştırdınız sanıyorum
  • Bilgisayarın powersuply si parazit fan sesi veriyor (olmadı).
    Bu internet modem adaptörleri,, 12v 1A oluyor,, bir yerden alın, 5-10tl gibi birşey. abi ben bu adaptörü alacam ama ucu uyarmı uymazmı bilmiyorum deyin,, sessistemi kablolarını sokete değirin,, arada 0.6A fark olduğu için son sesini açınca ısınır, son ses açmadan rahatlıkla kullanabilirsiniz,, tabi öncelikle parazit yapmadığını dinlemeniz lazım, parazit yaparsa modeme uymadı deyip geri verin..

    Diğer seçenek; Bilgisayarcılardan 10-15 tl ye ikinci el, engüçsüz olandan power suply alın,, 250w mesela. yesil kablo ile herhangibir siyah kabloyu birleştirince drekt çalışır,, power çıkışında başka yük olmadığı için sessistemini rahatlıkla besleyecektir,, parazit olma durumu bu şekilde %30,, çünkü diğer psu nun kondansatör yüklerini bilgisayar çekiyor,, sessisteminede kuru voltaj kalıyor.

    Diğer seçenek; Merter elektronik - drenç net - blue mavi,, sitelerinden 12v 2A adaptör alabilirsiniz,, sessisteminde kullanacağınızı belirtin daha stabil modeli göndersinler..




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.