Şimdi Ara

SAMSUNG GALAXY S5 ROM-ROOT

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.572
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Samsung Galaxy S5 henüz satışa sunulmadı ancak satışa sunulduğu zaman ve cihazı kullanabilir hale geldiğimiz zaman kullanıcı şikayetlerini, cihaza root yetkisi kazandırmayı, custom rom flashlamayı ve karşımıza çıkabilecek sorunları bu konu üzerinden cevaplamaya çalışacağız.

    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


    ROM KURMAK VE ROOT YETKİSİ KAZANDIRMAK İÇİN İNDİRİLECEKLER LİSTESİ

    ODİN 3.07
    ODİN 1.85
    Buradan Cihaz Kullanıma Sunulduktan Sonra Stock Romların Listesine Ulaşabilirsiniz


    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


    CUSTOM ROM, STOCK ROM NEDİR?

    Öncelikle ROM nedir bunu açıklamalıyız ki Custom, Stock gibi bir ayrımdan söz edebilelim. ROM’un gerçek anlamı okunabilir bellek anlamına gelir (read only memory) fakat zamanla geliştiriciler tarafından evrimleştirilmiş ve işletim sistemi görünümünün, ROM belleğe yüklenen kısmına kısa ROM denilmeye başlanmıştır.

    Stock ROM’a gelecek olursak stock ROM telefonunuzu her hangi bir satın alma yoluyla aldığınızda telefonunuzla beraber gelen bir işletim sistemidir.

    Custom ROM ise yine cihazınızı tümüyle çalıştırıcak bir işletim sistemidir. Ancak cihazınızı aldığınız firmanın değil, başka bir geliştiricinin düzenlemesi, değiştirmesi ya da tamamen yeniden yazarak elde ettiği bir işletim sistemidir.

    Neden akıllı telefon kullanıcılarının bir çoğu stock ROM değilde custom ROM kullanıyor diyecek olursanız bunun bir çok nedeni vardır ve tahminen en önemlisi yeni özellikler kazandırma, kişiselleştirme, performans arttırma, batarya ömrünü uzatmaya yöneliktir.



    Custom ROM ile elde edebileceğiniz artılara gelecek olursak kısa şekilde özetlemek istiyorum;

    - Custom ROMlar geliştiriciye bağlı olarak hazırlandığından, bir şirket politikası izlenmediğinden dolayı kodları herkes tarafından izlenebilir ve incelenebilir. Eğer ROMda herhangi bir bug(takılma) sorun varsa bu sorunların çözümleride bir o kadar hızlı olmaktadır. Güncelleme destekleri stock ROMlara göre çok daha fazladır.

    - Stock ROMda bulunan fazlalıklar gereksizlikler custom ROMlarda romlardan atılır ve sade, hızlı bir ROM elde edilir. Bu her telefon açısından performansı arttırmaya yönelik bir eğilimdir.

    - Custom ROMlar ile yapacağınız kişiselleştirmelerde cihazınıza başka bir cihazın özelliklerini/iyileştirmelerinide alabilirsiniz. Örnek vermek gerekirse Samsung Galaxy Note3 cihazının tüm özelliklerini bir custom ROM sayesinde Samsung Galaxy S5 cihazında elde edebilirsiniz.




    Peki custom ROM’un eksileri neler;

    - Custom ROM yüklediğiniz taktirde, cihazınızda custom ROM bulunurken cihazınızda her hangi bir arıza durumunda garanti dışında kalabilirsiniz.

    - Yanlış yüklemeler sonucunda cihazınıza ciddi hasarlar verebilirsiniz. Yanlış ROM yüklenimi, yanlış mod yüklenimi gibi durumlarda cihazınızın dokunmatik işlevini, anakartını bozabilir imei numaranızı kaybetmeye kadar birsürü sorun yaşayabilirsiniz. Bu yüzden custom ROM yüklerken bu ROMun kendi akıllı telefon modelinize ait bir ROM olduğuna dikkat etmelisiniz. Örnek vermek gerekirse HTC One ROMunu Sony Xperia Z modeline flashlarsanız cihazınız büyük ihtimal bir daha açılmayacaktır.

    - Korkmayın çok uç bir durum olmadıkça, donanımında bir sorun olmayan telefonu kurtarmanın yolu her zaman vardır ama dikkatli olmak her zaman daha iyisidir.

    Size tavsiyem stock ROMdan sıkıldım, kasmalarından, cihazımın ısınmalarından müzdaripim diyorsanız custom ROMa biran önce geçiş yapmalısınız. Ancak bu işte yeniyseniz size yardımcı olabilecek birisini bulmanız şart. Bilmeden bu işi yapmanız yukarıdaki sorunlara yol açabilir.


    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


    ROOT NEDİR?

    ROOT basit anlamıyla cihazın tüm yetkilerine sahip olmak anlamına gelmektedir. Cihazınızın donanımsal ve bazı yazılımsal ayarlarında değişiklik yapmak için ROOT yetkisi almanız gerekmektedir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xemrex9797 -- 28 Şubat 2014; 22:55:26 >







  • Reserve
  • Reserve
  • Reserve
  • Reserve
  • Reserve
  • Bende çinden alınmış g9006v model numaralı s5 var, şimdi buna başka bir s5 in romunu çaksam ne olur? Bütün donanımlar özellikler aynı, yani çalışmaması için bir sebep yok gibi görünüyor. Bunu deneyen var mı daha önceden?
  • Ne yükleyeyim,ne yapayım taktik verin, s5 32gb.
  • MetaLX kullanıcısına yanıt
    Merhaba, her telefona model numarasına uygun olan Custom ROM'ları yüklemelisiniz. Aksi taktirde beklemediğiniz durumlar ortaya çıkabilir. Donanımsal özellikleri aynı olsa bile yazılımsal özellikleri farklı olduğundan telefonunuzu riske sokmuş olursunuz. G9006V için yazılan Custom ROM'ları kullanmanızı öneririm.
  • LeonHotsky kullanıcısına yanıt
    Telefonunuzda daha önce Custom ROM kullanmadıysanız dolayısıyla telefonunuz ROOT'lu da değildir. İlk önce uygun adımları kullanıp telefonunuzu ROOT edin, daha sonra gerekli forumlardan telefonunuza özel olan Custom ROM'ları indirip uygun şekilde Flash'layın.
  • xemrex9797 X kullanıcısına yanıt
    Yeni bir custom rom belirlemeden rootlamam saçma olurdu,önce bir rom belirleyip,haliyle yönetici izini alıp ki ROOT'lamak oluyor bu yükleyecektim.Bu zaten bildiğim ve sormamış olduğum,dolayısıyla gereksiz bilgileri paylaştığınız için sağolun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cihazinizi Root etmeden hicbir sekilde Custom yazilim kullanamazsiniz bu birincisi. İkincisi ise ben size yol gostermek amaciyla cevap verdim terbiyesizlige luzum yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.