Şimdi Ara

Apartmana Hırsız Dadandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.808
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar apartmanımıza hırsız dadandı

    Kapı kilitlerini zorluyorlar fakat açamıyorlar dün akşam bizim kapıyıda zorladılar babam uyanık olmasa herhalde girmişlerdi
    öğrendiğimiz kadarı ile ayakkabılar çalıyorlar

    Bodrum katta uyuşturucu kullanmak için bi alet bulmuş annem nerdeyse 2 yıldır orda polise haber veresek mi ?

    Birde apartmanda diafon yok giren çıkan belli değil

    Ne yapabiliriz ? lütfen bi yardım



  • hırsızları dövüp kahraman olabilirsin
  • Siper al
  • Valla tam yeri gelmişken ben size bir kaç fikir verdiğim yazımı paylaşayım faydası olur belki :

    EVİNİZİN GÜVENLİĞİNİ ÇOK UYGUN FİYATLARLA KENDİ BAŞINIZA NASIL ARTTIRIRSINIZ?

    Herkesin en çok önem vermesi gereken konu güvenliktir ve bunu en önemli olduğu mekan da oturduğunuz evdir dolayısıyla. Siz evde yokken gelen hırsızlar mala zarar verir, ama Allah korusun siz evdeyken karşılaşabileceğiniz hırsızlar çok daha kötüsüne sebep olabilir. O yüzden bence herkesin ilk yapması gereken şey evini nasıl daha güvenli hale getirebileceğini düşünmektir.

    Ben burada bunun birkaç yolundan bahsedeceğim, ama sadece uygun fiyata ve kendi başınıza yapabileceklerinize değineceğim. Yoksa dışarılara demir parmaklıklar çektirmeyi, demir kapılar yaptırmayı, pahalı alarm sistemleri yaptırmayı zaten herkes biliyor. Fakat herkesin bunlara bütçesi, zamanı vs yetmeyebilir. Bence bu konularda hemen aksiyon alınmalı başlangıç aşamasında ve sonradan bu pahalı sistemlere gerekirse yavaş yavaş geçilmeli. Yoksa pahalı olan bu sistemleri sürekli erteliyoruz ve sürekli risk altında yaşıyoruz. Hem de alınan risk verilmeyen paraya oranla çok fazla.

    1) Ev kapınızın barelini değiştirin :

    Özellikle ilk defa eve giriyorsanız zaten kesinlikle değiştirin. Anahtarınızı kaybettiyseniz değiştirin. Temizlikçinize, güvenlikçinize, kapıcınıza vs. anahtar verdiyseniz kesinlikle değiştirin. Bence kimseye bu konuda güvenmeyin ve bir şey yapmaz demeyin, çünkü örneklerle sabittir ki yapıyorlar. En az beklediğiniz insan yıllar sonra bile o anahtardan çıkarttığı kopya ile evinize girebilir. Kimse bu konuya yeterince ciddi yaklaşmıyor. Ucuz bir barelden bile alsanız 1 tane alın yedekte dursun, istemediğiniz bir durum olduğunda (sevgilinizden de ayrılabilirsiniz bu arada) hemen değiştirin kapınızın barelini kafanız rahat olsun.
    Bu durumlar olmadığı takdirde de kapınızı daha güvenli hale getirmek için de bareli değiştirmek çok kolay ve iyi bir yöntemdir. 4 tane yeni çıkan Kale’nin bareli bu konuda çok başarılı. Bunlar;

    Kale tuzaklı sistem barel : Fazla uzatmayayım daha önceki yazılarımda bulabilirsiniz bu barelle ilgili bilgiyi. Kısaca geçeyim, hırsızların evlere girmek için kullandığı en yaygın method bareli dışarıdan kırıp kendi barelini sokarak kapıyı açmaktır. Bu barelin ön tarafı kopmasına rağmen içeride kalan parça sayesinde hırsızların kendi barelini sokmasını önlemektedir. Üstelik siz de sonradan kendi anahtarınızla kapıyı açıp girebileceğiniz için çilingire 50,00 tl kapı açma parası ödemek zorunda da kalmazsınız.

    LİNKİ :http://www.hirdavatfirsati.com/p-3406-Bareller-(Kapi-gobegi-silindir)-Kale-164-KTB-S-68-mm-Tuzakli-Sistem-Barel-164-KTB-S-.html

    Kale YGS yüksek güvenlikli barel : Bu barel fiyat olarak biraz yüksektir ama maximum güvenliği sağlar size. 2 türlü güvencesi vardır; alt tarafında ekstra çelik takviyesi bulunduğu için yukarıda bahsettiğim hırsızlık methodunu engeller, ikinci hırsızlık methodu olan maymuncuk yoluyla açmayı da engelleyen sistemi içerir. Biri bu bareli açmaya çalıştığı zaman sistemini bozar barel ve açılmaz.

    http://www.hirdavatfirsati.com/p-3584-Bareller-(Kapi-gobegi-silindir)-Kale-164-YGS-Yuksek-Guvenlikli-Silindir-164-YGS-.html

    Kale alarmlı tuzaklı barel : Kale'nin Dünya'da bir ilk olan alarmlı barelini duymuşsunuzdur belki. Duymadıysanız da ben bahsedeyim kısaca. Diğer barellerden montaj olarak hiçbir farkı yoktur. Bu da tuzaklı bareldir, yukarıda bahsettiğim Kale tuzaklı barel gibi yani. Bunun güzelliği barelin uç kısmı kırılınca 80 desibel gücünde bir alarm çalmasıdır. Neye yarar, zaten tuzaklı açılmaz dememiş miydin diyebilirsiniz burada. Şöyle bir durum var, bazı kapılarda gömme tas kullanılıyor veya dandik kilit kullanılıyor. O kapılarda tuzaklı barel kırıldıktan sonra dahi kalan kısmı kırmak için uğraşınca hırsızlar amaçlarına ulaşabiliyorlar. Ama bu barel sayesinde alarm çalınca hırsız daha fazla uğraşamıyor ve kaçıyor. Öyle bir güzelliği var yani ürünün, fiyatı yüksek gelmezse bence kesin alın.


    http://www.hirdavatfirsati.com/p-4411-Bareller-Kapi-gobegi-silindir-Kale-164-ASM-mandalli-tuzakli-alarmli-barel-silindir-kilit-gobegi-164ASM-.html



    Kale tüpten şifreli barel : İşte en son çıkan ve en pahalı barel. Anahtarı kopyalanamıyor, en önemli özelliği bu. Ayrıca hırsızların maymuncukla bu ürünü açması da mümkün değil, piyasadaki ürünlerin aksine 3 taraflı şifre sistemi kullanıldığı için. İçinden 5 anahtar çıkıyor ve alt tarafındaki çelik parça sayesinde kırılmaya karşı da güçlendirilmiş durumda. Yok yok yani, paranız varsa bu ürünü de kesinlikle tavsiye ederim.


    http://www.hirdavatfirsati.com/p-4458-Bareller-Kapi-gobegi-silindir-Kale-tupten-sifreli-anahtari-kopyalanamaz-yuksek-guvenlikli-silindir-barel-kapi-gobegi-164CEC-.html




    2) Dış Kapınıza emniyet kelepçesi takın :

    Bu da son derece basit bir işlemdir. Üstten takacağınız bir emniyet kelepçesi ile içerideyken daha rahat uyuyabilirsiniz. Tabi çelik kapıcıların taktığı dandik olanlardan bahsetmiyorum, emniyet kelepçeleri arasında en sağlamı Marelli markalı emniyet kelepçeleridir. Bundan alırsanız hırsızların bunları kırması gibi sorunlarla karşılaşmazsınız. Yalnız burada bir tavsiyem olacak, kasa ile kapınızın arasında yükseklik farkı olmamasına dikkat edin. Eğer yükseklik farkı olursa emniyet kelepçesi tabanı gerekir ve normal kelepçeleri takamazsınız.

    http://www.hirdavatfirsati.com/p-3581-Celik-Kapi-Aksesuarlari-Marelli-saten-emniyet-kelepcesi-MSTEK-.html



    3) Dış kapınıza çelik rozet takın :
    Çelik rozet zaten yeni yapılan çelik kapılarda standart oldu. Ama eski kapılarda bulunmuyor. Bu çelik rozet barele dışarıdan müdahalede bulunulmasını engellemek amacıyla kullanılıyor. Normal yale kapağa oranla çok daha güvenlidir, tabi hırsızlar bunları da bertaraf etmenin yollarını buluyorlar ama en azından işlerini zorlaştırırsınız. Bu ürünü takabilmek için kapınızda ve kilidinizde 2 delik olması gerekir (çelik rozet vidalarının geçmesi için, üstten vidalı değildir çünkü çelik rozetler). Kale 2000 tipi kilitlerde hali hazırda bu delik olur, ki kapınız eskiyse bu kilidin bulunma olasılığı fazladır. Siz yine de bir kontrol edin kilidinizi. Bu kilit varsa yapmanız gereken tek şey çelik rozetin deliklerine denk gelecek şekilde kapıda 2 tane delik açmaktır. Göründüğü kadar zor bir işlem değildir, eliniz matkap tutuyorsa rahatlıkla yapabilirsiniz. Ama çilingire giderseniz 40,00 tl den başlarlar kapıyı açmaya.

    http://www.hirdavatfirsati.com/p-3587-Celik-Kapi-Aksesuarlari-Sari-celik-rozet-SCR-.html

    4) Alüminyum, PVC pencerelerinize ve kapılarınıza Pencere güvenlik kilidi takın :

    Alüminyum kapılarınız ve pencereleriniz hırsızlara karşı evinizin en zayıf noktasıdır. Genelde çok dandik malzeme kullanırlar bunları satanlar ve dışarıdan bir tornavida ile bunları rahatlıkla açabilir herkes. Bunu zorlaştırmak için yapmanız gereken en kolay şey Pencere güvenlik mandalı satın almak ve üstten bunları bağlamaktır. Evdeki tüm pencerelere ve kapılara bunları kesin uygulayın bence. Hatta kritik yerlere ve kapılara 2 ya da 3 tane takarsanız çok iyi olur. Çok büyük maliyetlere katlanmadan çok önemli bir güvenlik açığını kapatmış olursunuz.

    http://www.hirdavatfirsati.com/p-3870-Diger-Urunler-Pimapen-emniyet-mandali-(pencere-guvenlik-kilidi)-MANDAL-.html

    Bunun alarmlısı da çıktı, çok süper olmuş, en azından kritik yerlere bunu takmanız çok daha mantıklı :

    http://www.hirdavatfirsati.com/p-4510-Alarmli-pimapen-emniyet-kilidi-pencere-kapi-guvenlik-kilidi.html



    5) Çelik kapılarınızdaki kilitleri değiştirin :
    Yenilerden bir çelik kapınız varsa üstünde muhtemelen Kale monoblok tipi çelik kapı kilidi vardır. Bu kilitleri yerinden çıkararak Kale kancalı monoblok çelik kapı kilidi ve Kale döner sürgülü çelik kapı kilidi kullanabilirsiniz. Aynı şekilde üst tarafta Kale plus tipi çelik kapı emniyet kilidi bulunmaktadır, onları da Kale kancalı plus çelik kapı emniyet kilidi ve Kale döner sürgülü plus çelik kapı emniyet kilidi ile rahatlıkla değiştirebilirsiniz. Bunların sadece karşılık kısımlarında ufak oynamalar yaparak bu kilitleri değiştirebilirsiniz, diğer tüm ölçüleri birbirleriyle aynıdır. Bu yeni kilitler kapıya daha iyi tutunduğu için hırsızların levye veya benzeri bir araçla kapıyı açmaları imkansıza yakındır.


    http://www.hirdavatfirsati.com/p-3433-Celik-Kapi-Kilitleri-Kale-262-R-kancali-monoblok-celik-kapi-kilidi-sistem-barelli-262-R-.html

    http://www.hirdavatfirsati.com/p-3435-Celik-Kapi-Kilitleri-Kale-287D-doner-surgulu-plus-celik-kapi-emniyet-kilidi-mandalli-german-barelli-287-D-.html



    6) Evinize kasa alın :

    Kasa almak hırsızların eve girmesini önleyen bir sistem değil, malınızı korumanızı sağlayan bir önlemdir. Hepimizin evimizde hizmetliler çalışıyor ve evi onlara emanet edip gidiyoruz. Değerli eşyalarınızı çalıp kaçsalar kimsenin bir şey diyebileceği bir durum yok. Bence alın bir kasa koyun dolabınızın gizli bir yerine, en azından aklınız rahat olsun. Değerli eşyalarınızı saklayacağınız bir yeriniz olur. Artık çok pahalı da değil bu kasalar herkesin alabileceği düzeyde fiyatları var. Yapmazlar demeyin siz işinizi sağlama bağlayın.

    http://www.hirdavatfirsati.com/c-226-Kilitler-(Kale-Kilit-vb.)-Dijital-sifreli-kasalar.html

    7) Yale kablosuz alarm sistemini kurun :

    Tüm bunlar evinizi daha güvenli hale getirir, fakat bunları desteklemenin en iyi yolu bir alarm sistemidir. Peki niye Yale kablosuz alarm sistemini tercih etmelisiniz? :

    * 3 numara tanımlayabiliyorsunuz ve alarmın çalması halinde sırayla bu 3 numarayı arıyor ki çok önemli bir özellik bu. Yoksa alarm çalar çalar durur, sizin ruhunuz duymaz.

    * Kablosuzdur ve evinize bir dünya kablo çekmenize gerek kalmaz.

    * Yale güvencesiyle satıldığı için çok kalitelidir. Ayrıca kapınızın üzerinde ve balkonunuzun dış kısmında olan yale amblemli siren hırsızları kaçırmak için yeterlidir.

    * Kablosuz olduğu için montajını kendi başınıza yapabilirsiniz.

    http://www.hirdavatfirsati.com/p-4414-Alarm-ve-guvenlik-sistemleri-Yale-kablosuz-alarm-seti-sistemi-PREMIUM-B-HSA-6400-.html

    Evinizin dışarı açılan tüm noktalarını bu şekilde daha güvenli hale getirebilirsiniz. Bunların maliyetleri çok fazla değildir ve siz rahatlıkla kendi başınıza bunları yapabilirsiniz. Unutmayın ertelediğimiz bu güvenlik önlemleri bize çok daha ağır olarak geri dönebilir, aman diyeyim. Bu ürünlerin tümünü evden çıkmanıza bile gerek kalmadan internetten veya herhangi bir hırdavatçıdan (tabi bazı yeni ürünler olmayabilir) çok uygun fiyatlarla alabilirsiniz. Evinize 2-3 günde gelir ve hemen uygulamaya geçersiniz. Daha fazla beklemeyin, harekete geçin..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mimarin -- 4 Temmuz 2014; 17:41:30 >




  • mimarin M kullanıcısına yanıt
    aşırı faydalı, teşekkürler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mimarin

    Valla tam yeri gelmişken ben size bir kaç fikir verdiğim yazımı paylaşayım faydası olur belki :

    EVİNİZİN GÜVENLİĞİNİ ÇOK UYGUN FİYATLARLA KENDİ BAŞINIZA NASIL ARTTIRIRSINIZ?

    Herkesin en çok önem vermesi gereken konu güvenliktir ve bunu en önemli olduğu mekan da oturduğunuz evdir dolayısıyla. Siz evde yokken gelen hırsızlar mala zarar verir, ama Allah korusun siz evdeyken karşılaşabileceğiniz hırsızlar çok daha kötüsüne sebep olabilir. O yüzden bence herkesin ilk yapması gereken şey evini nasıl daha güvenli hale getirebileceğini düşünmektir.

    Ben burada bunun birkaç yolundan bahsedeceğim, ama sadece uygun fiyata ve kendi başınıza yapabileceklerinize değineceğim. Yoksa dışarılara demir parmaklıklar çektirmeyi, demir kapılar yaptırmayı, pahalı alarm sistemleri yaptırmayı zaten herkes biliyor. Fakat herkesin bunlara bütçesi, zamanı vs yetmeyebilir. Bence bu konularda hemen aksiyon alınmalı başlangıç aşamasında ve sonradan bu pahalı sistemlere gerekirse yavaş yavaş geçilmeli. Yoksa pahalı olan bu sistemleri sürekli erteliyoruz ve sürekli risk altında yaşıyoruz. Hem de alınan risk verilmeyen paraya oranla çok fazla.

    1) Ev kapınızın barelini değiştirin :

    Özellikle ilk defa eve giriyorsanız zaten kesinlikle değiştirin. Anahtarınızı kaybettiyseniz değiştirin. Temizlikçinize, güvenlikçinize, kapıcınıza vs. anahtar verdiyseniz kesinlikle değiştirin. Bence kimseye bu konuda güvenmeyin ve bir şey yapmaz demeyin, çünkü örneklerle sabittir ki yapıyorlar. En az beklediğiniz insan yıllar sonra bile o anahtardan çıkarttığı kopya ile evinize girebilir. Kimse bu konuya yeterince ciddi yaklaşmıyor. Ucuz bir barelden bile alsanız 1 tane alın yedekte dursun, istemediğiniz bir durum olduğunda (sevgilinizden de ayrılabilirsiniz bu arada) hemen değiştirin kapınızın barelini kafanız rahat olsun.
    Bu durumlar olmadığı takdirde de kapınızı daha güvenli hale getirmek için de bareli değiştirmek çok kolay ve iyi bir yöntemdir. 4 tane yeni çıkan Kale’nin bareli bu konuda çok başarılı. Bunlar;

    Kale tuzaklı sistem barel : Fazla uzatmayayım daha önceki yazılarımda bulabilirsiniz bu barelle ilgili bilgiyi. Kısaca geçeyim, hırsızların evlere girmek için kullandığı en yaygın method bareli dışarıdan kırıp kendi barelini sokarak kapıyı açmaktır. Bu barelin ön tarafı kopmasına rağmen içeride kalan parça sayesinde hırsızların kendi barelini sokmasını önlemektedir. Üstelik siz de sonradan kendi anahtarınızla kapıyı açıp girebileceğiniz için çilingire 50,00 tl kapı açma parası ödemek zorunda da kalmazsınız.

    LİNKİ :http://www.hirdavatfirsati.com/p-3406-Bareller-(Kapi-gobegi-silindir)-Kale-164-KTB-S-68-mm-Tuzakli-Sistem-Barel-164-KTB-S-.html

    Kale YGS yüksek güvenlikli barel : Bu barel fiyat olarak biraz yüksektir ama maximum güvenliği sağlar size. 2 türlü güvencesi vardır; alt tarafında ekstra çelik takviyesi bulunduğu için yukarıda bahsettiğim hırsızlık methodunu engeller, ikinci hırsızlık methodu olan maymuncuk yoluyla açmayı da engelleyen sistemi içerir. Biri bu bareli açmaya çalıştığı zaman sistemini bozar barel ve açılmaz.

    http://www.hirdavatfirsati.com/p-3584-Bareller-(Kapi-gobegi-silindir)-Kale-164-YGS-Yuksek-Guvenlikli-Silindir-164-YGS-.html

    Kale alarmlı tuzaklı barel : Kale'nin Dünya'da bir ilk olan alarmlı barelini duymuşsunuzdur belki. Duymadıysanız da ben bahsedeyim kısaca. Diğer barellerden montaj olarak hiçbir farkı yoktur. Bu da tuzaklı bareldir, yukarıda bahsettiğim Kale tuzaklı barel gibi yani. Bunun güzelliği barelin uç kısmı kırılınca 80 desibel gücünde bir alarm çalmasıdır. Neye yarar, zaten tuzaklı açılmaz dememiş miydin diyebilirsiniz burada. Şöyle bir durum var, bazı kapılarda gömme tas kullanılıyor veya dandik kilit kullanılıyor. O kapılarda tuzaklı barel kırıldıktan sonra dahi kalan kısmı kırmak için uğraşınca hırsızlar amaçlarına ulaşabiliyorlar. Ama bu barel sayesinde alarm çalınca hırsız daha fazla uğraşamıyor ve kaçıyor. Öyle bir güzelliği var yani ürünün, fiyatı yüksek gelmezse bence kesin alın.


    http://www.hirdavatfirsati.com/p-4411-Bareller-Kapi-gobegi-silindir-Kale-164-ASM-mandalli-tuzakli-alarmli-barel-silindir-kilit-gobegi-164ASM-.html



    Kale tüpten şifreli barel : İşte en son çıkan ve en pahalı barel. Anahtarı kopyalanamıyor, en önemli özelliği bu. Ayrıca hırsızların maymuncukla bu ürünü açması da mümkün değil, piyasadaki ürünlerin aksine 3 taraflı şifre sistemi kullanıldığı için. İçinden 5 anahtar çıkıyor ve alt tarafındaki çelik parça sayesinde kırılmaya karşı da güçlendirilmiş durumda. Yok yok yani, paranız varsa bu ürünü de kesinlikle tavsiye ederim.


    http://www.hirdavatfirsati.com/p-4458-Bareller-Kapi-gobegi-silindir-Kale-tupten-sifreli-anahtari-kopyalanamaz-yuksek-guvenlikli-silindir-barel-kapi-gobegi-164CEC-.html




    2) Dış Kapınıza emniyet kelepçesi takın :

    Bu da son derece basit bir işlemdir. Üstten takacağınız bir emniyet kelepçesi ile içerideyken daha rahat uyuyabilirsiniz. Tabi çelik kapıcıların taktığı dandik olanlardan bahsetmiyorum, emniyet kelepçeleri arasında en sağlamı Marelli markalı emniyet kelepçeleridir. Bundan alırsanız hırsızların bunları kırması gibi sorunlarla karşılaşmazsınız. Yalnız burada bir tavsiyem olacak, kasa ile kapınızın arasında yükseklik farkı olmamasına dikkat edin. Eğer yükseklik farkı olursa emniyet kelepçesi tabanı gerekir ve normal kelepçeleri takamazsınız.

    http://www.hirdavatfirsati.com/p-3581-Celik-Kapi-Aksesuarlari-Marelli-saten-emniyet-kelepcesi-MSTEK-.html



    3) Dış kapınıza çelik rozet takın :
    Çelik rozet zaten yeni yapılan çelik kapılarda standart oldu. Ama eski kapılarda bulunmuyor. Bu çelik rozet barele dışarıdan müdahalede bulunulmasını engellemek amacıyla kullanılıyor. Normal yale kapağa oranla çok daha güvenlidir, tabi hırsızlar bunları da bertaraf etmenin yollarını buluyorlar ama en azından işlerini zorlaştırırsınız. Bu ürünü takabilmek için kapınızda ve kilidinizde 2 delik olması gerekir (çelik rozet vidalarının geçmesi için, üstten vidalı değildir çünkü çelik rozetler). Kale 2000 tipi kilitlerde hali hazırda bu delik olur, ki kapınız eskiyse bu kilidin bulunma olasılığı fazladır. Siz yine de bir kontrol edin kilidinizi. Bu kilit varsa yapmanız gereken tek şey çelik rozetin deliklerine denk gelecek şekilde kapıda 2 tane delik açmaktır. Göründüğü kadar zor bir işlem değildir, eliniz matkap tutuyorsa rahatlıkla yapabilirsiniz. Ama çilingire giderseniz 40,00 tl den başlarlar kapıyı açmaya.

    http://www.hirdavatfirsati.com/p-3587-Celik-Kapi-Aksesuarlari-Sari-celik-rozet-SCR-.html

    4) Alüminyum, PVC pencerelerinize ve kapılarınıza Pencere güvenlik kilidi takın :

    Alüminyum kapılarınız ve pencereleriniz hırsızlara karşı evinizin en zayıf noktasıdır. Genelde çok dandik malzeme kullanırlar bunları satanlar ve dışarıdan bir tornavida ile bunları rahatlıkla açabilir herkes. Bunu zorlaştırmak için yapmanız gereken en kolay şey Pencere güvenlik mandalı satın almak ve üstten bunları bağlamaktır. Evdeki tüm pencerelere ve kapılara bunları kesin uygulayın bence. Hatta kritik yerlere ve kapılara 2 ya da 3 tane takarsanız çok iyi olur. Çok büyük maliyetlere katlanmadan çok önemli bir güvenlik açığını kapatmış olursunuz.

    http://www.hirdavatfirsati.com/p-3870-Diger-Urunler-Pimapen-emniyet-mandali-(pencere-guvenlik-kilidi)-MANDAL-.html

    Bunun alarmlısı da çıktı, çok süper olmuş, en azından kritik yerlere bunu takmanız çok daha mantıklı :

    http://www.hirdavatfirsati.com/p-4510-Alarmli-pimapen-emniyet-kilidi-pencere-kapi-guvenlik-kilidi.html



    5) Çelik kapılarınızdaki kilitleri değiştirin :
    Yenilerden bir çelik kapınız varsa üstünde muhtemelen Kale monoblok tipi çelik kapı kilidi vardır. Bu kilitleri yerinden çıkararak Kale kancalı monoblok çelik kapı kilidi ve Kale döner sürgülü çelik kapı kilidi kullanabilirsiniz. Aynı şekilde üst tarafta Kale plus tipi çelik kapı emniyet kilidi bulunmaktadır, onları da Kale kancalı plus çelik kapı emniyet kilidi ve Kale döner sürgülü plus çelik kapı emniyet kilidi ile rahatlıkla değiştirebilirsiniz. Bunların sadece karşılık kısımlarında ufak oynamalar yaparak bu kilitleri değiştirebilirsiniz, diğer tüm ölçüleri birbirleriyle aynıdır. Bu yeni kilitler kapıya daha iyi tutunduğu için hırsızların levye veya benzeri bir araçla kapıyı açmaları imkansıza yakındır.


    http://www.hirdavatfirsati.com/p-3433-Celik-Kapi-Kilitleri-Kale-262-R-kancali-monoblok-celik-kapi-kilidi-sistem-barelli-262-R-.html

    http://www.hirdavatfirsati.com/p-3435-Celik-Kapi-Kilitleri-Kale-287D-doner-surgulu-plus-celik-kapi-emniyet-kilidi-mandalli-german-barelli-287-D-.html



    6) Evinize kasa alın :

    Kasa almak hırsızların eve girmesini önleyen bir sistem değil, malınızı korumanızı sağlayan bir önlemdir. Hepimizin evimizde hizmetliler çalışıyor ve evi onlara emanet edip gidiyoruz. Değerli eşyalarınızı çalıp kaçsalar kimsenin bir şey diyebileceği bir durum yok. Bence alın bir kasa koyun dolabınızın gizli bir yerine, en azından aklınız rahat olsun. Değerli eşyalarınızı saklayacağınız bir yeriniz olur. Artık çok pahalı da değil bu kasalar herkesin alabileceği düzeyde fiyatları var. Yapmazlar demeyin siz işinizi sağlama bağlayın.

    http://www.hirdavatfirsati.com/c-226-Kilitler-(Kale-Kilit-vb.)-Dijital-sifreli-kasalar.html

    7) Yale kablosuz alarm sistemini kurun :

    Tüm bunlar evinizi daha güvenli hale getirir, fakat bunları desteklemenin en iyi yolu bir alarm sistemidir. Peki niye Yale kablosuz alarm sistemini tercih etmelisiniz? :

    * 3 numara tanımlayabiliyorsunuz ve alarmın çalması halinde sırayla bu 3 numarayı arıyor ki çok önemli bir özellik bu. Yoksa alarm çalar çalar durur, sizin ruhunuz duymaz.

    * Kablosuzdur ve evinize bir dünya kablo çekmenize gerek kalmaz.

    * Yale güvencesiyle satıldığı için çok kalitelidir. Ayrıca kapınızın üzerinde ve balkonunuzun dış kısmında olan yale amblemli siren hırsızları kaçırmak için yeterlidir.

    * Kablosuz olduğu için montajını kendi başınıza yapabilirsiniz.

    http://www.hirdavatfirsati.com/p-4414-Alarm-ve-guvenlik-sistemleri-Yale-kablosuz-alarm-seti-sistemi-PREMIUM-B-HSA-6400-.html

    Evinizin dışarı açılan tüm noktalarını bu şekilde daha güvenli hale getirebilirsiniz. Bunların maliyetleri çok fazla değildir ve siz rahatlıkla kendi başınıza bunları yapabilirsiniz. Unutmayın ertelediğimiz bu güvenlik önlemleri bize çok daha ağır olarak geri dönebilir, aman diyeyim. Bu ürünlerin tümünü evden çıkmanıza bile gerek kalmadanwww.hirdavatfirsati.com online satış mağazasından en uygun fiyatlarla alabilirsiniz. Evinize 2-3 günde gelir ve hemen uygulamaya geçersiniz. Daha fazla beklemeyin, harekete geçin..


    Reklamlar yakiyo




  • kapının girişine fare kapanı kur 5-10 tane evin bütün giriş kapılarına koy
  • mimarin M kullanıcısına yanıt
    Güzel rehber olmuş teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • QuattroFR kullanıcısına yanıt
    blog yazımdı aynen kopyaladım, aslında resimler var daha güzel görünüyor öyle, ama kopyalanmadı resimler direk, ondan linkleri koydum resimleri vs için. böyle ful reklam gibi olmuş özellikle son paragraf dur en azından onu düzelteyim. ;)
  • son 2 aydır apartmanda 4 daireyi soydular bende eski tarz olan celik kapı bareli yerine tuzaklı barel taktım üstte civi gibi anahtarı olanlardan var birde ve gectiğimiz cuma saat akşam 8de evden cıktım 100metre ilerdeki kuzenime gittik saat 10 civarı komşumuz aradı kapının kilitlerinin krılmış olduğunu söyledi zaten eve nasıl gittim bilmiyorum geldiğimde kapının altkısmında bikac cmlik bi aralık vardı ama neyseki aslında güvenmediğim üst civi anahtarlı kilidi acamamış tuzaklı barelin bi yolunu yine bulmuşlar cünkü yerinde yeller esiyodu bu sefer ucuz atlattık ama asıl önemli olan işin diğer boyutuda var oda karakol sokagın basında biz sonunda 1bucuk saat polisin gelmesini bekledik karakolun önünden 155i arar olduk nihayet geldiler cilingiri aradık oda acemisinemi denk geldik yoksa gercekten kilitmi sağlamdı 1 saate yakın matkapla uğraştı polisle iceri girdik dediğim gibi hırsız girememişti ve polisin dediği şu girememiş yakalarsanız hemen bize vermeyin önce iyice dövün ne şikayetcimisiniz diye sordu nede başka bişey polis ne görevi ne artık biz niye polis cağırmıştık anlam veremedim.silahı sevmem ve korkarım silahın kendisinden korkmam ben kendimden korkarım ama asayiş bitmiş arkadaşlar herkes alsın önlemini apartmanda eski komşu ilişkileri yok komşularınızla tanışın tavsiyem gercekten ne kadar doğru demişler ev alma komşu al diye sabaha kadar bizimle evde beklediler




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.