Şimdi Ara

HD tune programlı ile harddisk testi resimli anlatım (35. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
717
Cevap
26
Favori
250.096
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 5400 rpm disk durum nedir anlamam bu istatistiklerden  HD tune programlı ile harddisk testi resimli anlatım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yunus Eren 41 -- 14 Temmuz 2017; 11:22:43 >
  • ARKADAŞLAR BU İSTATİSTİKLERDEN ANLAYANLAR BANA ANLATABİLİRMİ 5400 RPM BUARADA VE PC (LAPTOP) SÜREKLİ MAVİ EKRAN HATASI VERİYO SORUNUN BUNDAN OLABİLECEĞİNİ VİDEODA GÖRDÜM LÜTFEN DURUMU SÖYLERMİSİNİZ ŞUAN EROR SCAN DE YAPIYORUM AMA UZUN SÜRECEK BELKİ DE YAPAMICAM MAVİ EKRAN HATASI VEREBİLİR ÇÜNKÜ ÇOK SIK GELİYO VE BİLGİSAYAR SÜREKLİ YÜKSEK ISILARDA ÇALIŞTI
    İŞLETİM SİSTEMİM:WİNDOWS 10 HOME SİNGLE LANGUAGE
     HD tune programlı ile harddisk testi resimli anlatım HD tune programlı ile harddisk testi resimli anlatım




  • ŞİMDİ AKLIMA GELDİ BİDE ANAKART YANMIŞTI VE GARANTİSİ OLMADIĞI İÇİN TAMİRCİ YE VERDİK VE HERALDE 2.EL ANAKART TAKTI 350 TL YE AMA KAZIK YEDİK HERALDE ÇÜNKÜ SIFIR ALİEXPRESS FİYATI 34$ İNTEL İN SÖYLEDİĞİ FİYAT İSE 43$ SATIŞ FİYATI
  • Ahmet Ekrem kullanıcısına yanıt
    "2.000 Çıkan" derken hangi veriyi kast etmişiniz acaba ? "Her updataye bastığınızda artan şey" nedir ?
  • Yunus Eren 41 kullanıcısına yanıt
    Çok derinlere inip, ince ayrıntısına kadar anlatmanın gereksiz olduğunu düşündüğüm için kısa ve basit geçeceğim. Diskinizdeki önemli verilerinizin yedeğini alıp, uygun bir yerden yeni bir tane temin etmenin yollarına bakın. Yakınızda disk onarımı ile uğraşan tanıdıklarınızda varsa bu diski kendilerine vakit geçirmeleri için verebilirsiniz, yada diskten yapılan çeşitli icatlar için youtube'ye bakıp sizde vaktinizi bu tür yeni icatlar ile kıymetlendirebilirsiniz. Geçmiş olsun, kolay gelsin.
  • dopac34 kullanıcısına yanıt
    PC Yİ ZATEN 10 DKKA KULLANAMIYOM MAVİ EKRAN HATASI VERİYO BUNDAN MI ACABAA
  • Yunus Eren 41 kullanıcısına yanıt
    Benchmark testinde diskin sıkıntılı olduğu görülüyor. 225 Gb seviyesine kadar düz bir çizgi halinde ilerliyor. Bu çizgi bozuk okuyucu kafayı anımsattı ancak ona has düz eğriden ziyade inişli çıkışlı ama belirli bir mertebeyi geçmeden ilerleyen bir grafik sergilemesi bu ihtimalin olamayacağını düşündürüyor (belki ömrünü tammalamış okuyucu kafa ve bozuk sektör ilişkisi birlikte olabilir ancak tek başına olması düşük ihtimal). Muhtemelen disk yüzeyindeki bozukluk ve okuyucu kafanın ömrünün sonuna gelmesi nedeni ile diye düşünüyorum. Belki Speed Map haritası daha çok yardımcı olurdu anlamakta ancak çokda gerekli olmadığını düşünüyorum, tabi takdir size ait. Yerlerde sürünen okuma hızları diskin yolun sonuna oldukça yakın olduğunu gösteriyor. Muhtemelen disk yüzeyindeki bozukluklar nedeni ile (fiziki çizikler). SArı nokta dağılımı 35 ms ile rekora koşmuş, buda disk yüzeyindeki fiziki hasar ihtimalini ve bu hasarın ileri boyutlarda olduğu tezini destekliyor. Cpu muhtaçlığı %34 civarında, buda bilgisayarın yavaş çalıştığını gösteriyor (işlemci kendi görevinden ziyade disk içerisindeki bilgileri adam etmekle meşgul, buda yavaşlığın nedeninin sorunlu disk olduğunu gösteriyor). Burst rate değerinin testteki değerler ile muntazam ilişkisi testlerde olası bir yanlışlık ihtimalinin düşük olduğunu söylüyor (health verileri ilede karşılaştırıp sağlamasını yapmak yinede uygun olur)

    Errorscan testini göremedim, sanırım eklemediniz.

    Health sekmesinin başınıda görmek iyi olurdu ama eklememişsiniz. GÖrünen şu hali ile sorunun sıcaklık ile ilintili olduğu görüşü ağır basıyor. Health verilerine göre bilgisayarı sıcak bir ortamda çalıştırmış olmanız disk yüzeyindeki fiziksel hasarın sorumlusu gibi görünmekte. Aslında diskler (hard dirive içerisindeki silikondna imâl cd benzeri veri yazılan diskleri kast ediyorum) sıcaklığa son derece dayanıklıdırlar ancak sizde işlerin bir nedenden ötürü yolunda gitmediği anlaşılıyor. Isınan disk beraberinden genleşen kompanentleri getirir. Mikron düzeyinde hassasiyet ile üretilen bu kompanentler genleşip hassasiyet sınırlarını aşınca diskinizdeki gibi fiziksel hasar meydana getirmeye başlarlar.

    Yeni bir hard disk satın aldığınızda hem kasanın içini temizletin hemde kasa içi sıcaklığın uygun konuma gelmesi için gerekli olacak önlemleri alın ki sıradaki diskinizin ömrü daha uzun olabilsin. Disk yazılımındaki sorun nedeni ile diskte bad sektör oluşumu başlangıç aşamasındaymış gibi algılanmış ancak ciddi bir tarama ile diskin çok daha ileri boyutta ve ciddi disk yüzeyi hasarı olduğu ortaya çıkacaktır diye tahmin ediyorum. Bana kalırsa diski onarmak gereksiz bir çaba olacaktır. Mümkün olduğunca kısa zamanda disk içerisindeki kıymetli verilerinizi yedekleyip sağlıklı yeni bir disk satın alıp yolunuza devam etmenizi öneririm. Tabi takdir size ait, vaktim bol derseniz onarımda düşünülebilir ancak vantilatör yapmak onarmaktan daha mantıklı ve kısa sürecektir.

    Diskin şu hali ile; ağır çalışan, donan, kilitlenen, mavi ekran hatası veren bilgisayar portresine uygun olduğunu söyleyebiliriz. Bilgisayarın yapaılacak diğer testler ile başkaca bir sorunu olmadığı tespit edilirse mavi ekran hatasının %100 olarak bu disk kaynaklı olduğunu söyleyebiliriz ancak şu hali ile "çok yüksek bir olasılık" olarak belirtmek benim açımdan uygun olur. Geçmiş olsun, kolay gelsin.


    EDIT: MEsajı yazdıktan sonra benchmark testine baktım ancak okuyucu kafanın sağlam olduğu görüşü daha ağır bastı. Belki disk yüzeyi onarımı yapılırsa sonrasında yapılacak benchmark testi ile (diskin işletim sistemi yüklenmeden, ikincil disk ve tamamen boş olarak bağlanması şartı ile) okuyucu kafanın durumu daha doğruya yakın değerlendirilebilir diye düşünüyorum ama bu diskten umudum olmadığı için onarım bence vakit kaybı olur. Yedek parça olarak kullanılabilir.

    Disklerin ideal çalışma sıcaklıkları 0'a yakındır. Tabi pratikte bu sıcaklığı yaklamak imkânsız olduğu için ulaşılabilecek en düşük sıcaklık en ideali olacaktır demek daha doğru olur. Yine 50 dereceyi geçen disklerde fiziksel hasarın olma olasılığının çok yüksek olduğunu, bu sıcaklığa erişmiş disklerde başkaca donanımsal arızanında olma ihtimalinin çok yüksek olacağını belirtmek isterim. Kasa içi bakımları zamanında yaptırmaya gayret edin, fanlarınızı uygun devirde çalıştırın ve temiz tutun, termal macunların kullanım sürelerine riayet etmeye çalışın, uygun kalitede, bilgisayarınızın ihtiyacına yönelik harici bir soğutucu alın, havalandırma alıklarını kullanım esnasında tıkamadığınızdan emin olun. Benim başkaca ekleyebileceğim bir şey şu hali ile görünmüyor. Health sekmesinini gerisinide gönderirseniz bakarım ancak çok farklı bir sonuç çıkacağını zannetmem.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dopac34 -- 22 Temmuz 2017; 3:34:46 >




  • Bugun taşınabilir hdd aldım 3tb

    HD tune ile test ettim.
    Sonuçlar bunlar
     HD tune programlı ile harddisk testi resimli anlatım HD tune programlı ile harddisk testi resimli anlatım HD tune programlı ile harddisk testi resimli anlatım
     HD tune programlı ile harddisk testi resimli anlatım

    3.resimde gördüğünüz üzere disk 3tb ama 2.72 kullanıbailir yazıyor bunu nedeni nedir?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi söny -- 1 Ağustos 2017; 14:18:22 >




  • Merhaba arkadaşlar, benim 3tb lik taşınabilir diskimde +Health bölümünde iki kırmızı hata şeridi var.
    Biri (B8) End To End error detection - failed
    Diğeri (BE) Airflow Temperature - failed

    Tarama da kırmızı bad sector görünmüyor. Hepsi yeşil sağlıklı hücreler halinde.
    Bu diski alalı 5 sene oldu. Yedeği yok ve hep içinde çektiğim aile fotoğrafları videoları var. Bir anda disk ölürse çok üzülürüm doğrusu . Bu kırmızı şerit hatalarının anlamını bilmediğim için az korktum.

    Yeni bir disk almalı mıyım ve değiştirmemi onarıyorsanız uzun ömürlü bir disk tavsiyesinde bulunur musunuz? Teşekkürler şimdiden

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Orgeneral kullanıcısına yanıt
    benim 5 seneyi aşan bi çok diskim heba oldu.kimi verilerim bi anda gitti.bence hemen bi usb hdd alıp fotolarını vb yedekle.ve mümkünse fotoların olduğu hddyi kasa içi sürekli çalışır durumda kullanma.
  • ONY86 kullanıcısına yanıt
    Yorumunuzu okur okumaz acilen disk almam lazım o halde diyerek girdim internet mağazalarından birisine ve seagate'in 2,5" 5TB modelini sepete ekledim ama sonra baktım ki bu diskin normali var slimi var? Yorumlarda memnun kalmayanları olmuş... Bana 900TL ye kadar bir disk tavsiye edebilir misiniz. 3,5" alsam daha mı uzun ömürlü olur acaba?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Orgeneral kullanıcısına yanıt
    her marka diski kullandım ve memnun kaldım.ancak bana en çok dayanan seagate oldu.kimse mekanik bi cihaza daha doğrusu elektronik bi cihaza öyle güvence veremez.yorumlara bakarak almanı tavsiye ederim.uuzn ömürlülük için güvenlik kamerası diski diye tanıtılan diskleri alabilirsin.wd de var sanırım.hem hdd üstünde hem dvd üstünde çift olarak tutabilirsin.

    örnek http://www.hepsiburada.com/wd-6tb-purple-3-5-64mb-sata-3-7-24-disk-wd60purx-p-HBV0000065UBU



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ONY86 -- 4 Ağustos 2017; 8:25:10 >
  • ONY86 kullanıcısına yanıt
    Hocam bana en çok dayanan seagate oldu dermişsiniz. Seagate'in şöyle bir diski var 8TB fiyat olarakta daha uygun oluyor ne dersiniz?

    http://www.hepsiburada.com/seagate-backup-plus-3-5-8tb-usb-hub-3-0-tasinabilir-disk-stel8000200-p-HBV000001IELJ

    Bu arada, "hem hdd üstünde hem dvd üstünde çift olarak tutabilirsin." Derken neyi kastettiginizi anlayamadım..

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Orgeneral kullanıcısına yanıt
    büyük hdd arızalandığında tüm verin gider.uğraştırır.o yüzden bi kaç tane hdd alıp çifter olarak depola.örneğin aynı dosyayı 2 hdd de tutarsın.bir hdd bozulursa verin diğerinde güvende olur.aynı şekilde dvdlere depolamayı yedek olarak önerdim.ama saklama yeri bakımından biraz sıkıntılı dvdler.
  • ONY86 kullanıcısına yanıt
    Çok mantıklı hocam, ben 2 tane disk alıp birisini sadece yedek amaçlı kullanayim. DVD olayını şimdi anladım ama hem zahmetli hem de daha önce pekçok DVD diskim bozuldu. Çift hdd kesin çözüm sagolun.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • dopac34 kullanıcısına yanıt
    oncelikle bana yardım ettiğin için çok teşekkür ederim. cihaz masaüstü değil dizüstü vededigine gore yeni bir harddisk gerekiyor benim cihazima uygun harddisk nasil bulabilirim yani hangileri uyar bilmiyorum. Bu konuda da yardım ederseniz çok sevinirim
  • söny kullanıcısına yanıt
    Diskiniz son derece güzel sonuçlara erişmiş görünüyor. Benchmark grafiği oldukça temiz bir yüzeye sahip olduğunu gösteriyor. Okuma hızı biraz düşük diye düşünüyorum ancak diskin modeline bakıp kaç diskli, kaç işlemcili olduğuna bakıp, yüzey yoğunluğunun/sıkıştırmasının ne kadar olduğunu görmek gerekir ki şu an için vakit ayıramayacağım için detaylı oalrak arıştıramayacağım. Muhtemelen Green modellerinden diye tahmin ediyorum, o da devir hızında ki düşüklük nedeni ile okuma maksimum hızına yansıyor diye tahmin ediyorum yoksa anlık erişim hızı mükemmel görünüyor. Disk için söylenebilecek kötü bir durum yok. Muhtemelen enerji tasarrufu saçmalığına bulaşmış bir model olduğu için modelin maksimum beklentileri düşük olsada harici disk olarak değerlendirileceğinden bu durumun eksi bir oluşum getireceğini hiç zannetmiyorum. Harici disk olarak gerekli maksimum performans değerlerini sağlayacaktır.


    Sözünü ettiğiniz durum byte hesaplamasından ileri geliyor. İnternete bakarsanız daha detaylı bulabilirsiniz ben kısaca dilim döndüğünce size anlatmaya çalışayım. Disk kapasiteleri byte üzerinden yazılırlar ancak ortada kesin ve sabit bir byte değeri yok. Değeri matematiksel olarak yazılan 2 çeşit byte söz konusu.

    Diskin kapasitesini:

    -Satıcıya soruyorsanız 1 MB 1.000 byte,
    -işletim sistemi yazılımcılarına soruyorsanız 1 MB = 1.048.576 byte

    almanız gerekir.

    (Minicikmiş gibi görünen aradaki 48.76 byte rakam büyüdükçe çoğalır, 3 TB yani 3.000.000.000.000 haneye erişince devleşir ve kabaca 272.8125 GB ulaşır)

    İşte, diski disk üreticilerinin rakamına göre 3 TB alıp, eve geldiğinizde de bilgisayarınıza, yani işletim sistemi yazılımcılarına sorarsanız size farklı bir rakam telaffuz ederler. Aslında basit bir satış aldatmacasından öte değildir. Tıpkı 9,99 TL gibi, ama bu onun tam tersi.




  • Orgeneral kullanıcısına yanıt
    Diskinizin benchmark, errorscan, speed map ve health sonuçlarının ekran görüntülerini gönderirseniz ilgilenen kişiler değerlendirilebilir.
  • Yunus Eren 41 kullanıcısına yanıt
    Alacağınız disk 2.5" (iki buçuk inç) modellerinden olacaktır. 2.5 " olan her disk gerekli şartlar mevcut ise bilgisayarınız için uygun olacaktır. Her işin uzmanı ayrı olmalı diye düşünüyorum ki günümüzde teknolojiye yetişmek nerede ise imkânsız. Bu nedenle size marka-model önerisi sunamıyorum ancak izlemeniz gereken sürece dair biraz uzunca oalcak bir yazı yazabiliyorum.

    Burada dikkat etmeniz gereken bir kaç nokta olacaktır:

    1- Yeni satın almayı düşündüğünüz disk 2 TB boyutunu aşmıyor ise diskin 2.5" olması dışında dikkat edeceğiniz hiç bir teknik noktası yoktur. Temel nokta 2.5" olan her disk bilgisayarınıza uygun olacaktır.

    2- Ola ki 2 TB üzeri (3 TB, 4 TB vs gibi, [2 TB dahil değildir]) kapasiteli bir disk alacak iseniz bu durumda işler biraz karışır. Bunun çiin ayrıca geniş çaplı bir değerlendirme yapmak gerekir.


    Şayet 1 numaralı seçenek sizin için geçerli ise bu durumda diski satın alacağınız yere göre marka model bilgisi değişecektir. Şayet bir teknoloji mağazasından satın alacaksanız mağazadaki satıcı size hangi modeli kakalayacak ise mecburen o modeli alacaksınızdır (Çok istisnai durumlar harici bu işler böyle olur. Mağaza hangi distribitör ile çalışıyor ise, o mal tedariki periyodunda hangi modelden stoklanmış ise satıcıda size mağaza yönetimi tarafından dikte edilmiş olan, bilgisayarınıza uygun olan o modeli kakalar çok fazla kafanıza takmaya gerek yoktur). Hatta çoğu mağazada diskinizi ücretsiz olarak taktırabilirsiniz (hani olaki "benim vaktim yok" yada "ben beceremem öyle işleri" yada "alet edevatım yok nereden söküp takayım şimdi bu zımbırtıları" derseniz).

    Şayet internet üzerinden satın alacak iseniz bu durumda tedarik sürecine dair soruların cevaplarını vermeniz gerekir.

    1- "Halim vaktim yerinde, şu cihazda çalışsın da nasıl çalışırsa çalışsın" diyorsanızwww.Google.com.tr'ye 2.5" formatında, bütçenize, düşüncenizdeki disk kapasitesine uygun herhangi bir diski satın alabilirsiniz.

    2- "Tamam, halimiz vaktimiz yerinde de madem para dökeceğiz o zaman adam gibi bir model olsun, çalıştımı fişek gibi olsun, yıllarca benide rahatsız etmeden işine baksın" diyorsanız bu durumda forumun "donanım önerileri" kısmına gidip durumunuzu anlaşılır şekilde belirten bir konu açıp disk modelleri üzerine tecrübesi, bilgisi olan forum sakinlerinden yardım almanız yerinde olacaktır.

    3- "Richie Rich değiliz ama bizde insanız, çalışan bir cihazı bende hak ediyorum" diyorsanız bu durumda forumun 2. el bölümüne, olmadı ww.sahibinden.com/gittigidiyor.com gibi uygun sitelere bakıp bütçenize en uygun 2.5 " formatındaki cihazı satın alabilirsiniz.

    4- "Richie Rich değiliz ama bizde insanız, çalışan bir cihazı bende hak ediyorum ama madem bir miktar "money" dökeceğim birazda eli yüzü düzgün bir şey olsun" diyorsanız önce forumun "donanım önerileri" bölümünde durumunuzu özetleyen bir konu açıp akabinde gelecek öneriler doğrultusunda yine belirli olan web sitelerin 2. el bölümünden uygun modeli arama sürecine girebilirsiniz. Tabi bu durumda cihazı arayıp bulmak bir süre zaman alabilir diye belirteyim.


    Gelelim 2 TB üzeri disk durumuna. Şayet böyle bir durum söz konusu ise işler biraz karışık olacaktır. Yine donanım önerileri bölümünde bu özel durumunuzu belirten ayraç ile birlikte yeni diskiniz ile kullanacağınız işletim sistemini, bilgisayarınızın marka-model bilgisinide yazarak uygun bir model arayışı içerisine girebilirsiniz.


    Belirttiğim seçenekler size uymuyor ise, size uygun seçeenk içlerinde yok ise ya da bu seçeneklerden bir sonuca ulaşamamış iseniz, aklınıza takılan, anlayamadığınız bir nokta olursa mesaj atıp durumu belirtin. Geçmiş olsun, kolay gelsin.




  • 2. el wd blue 5400 rpm harddisk aldım hd tune değerlerini yorumlarmısınız?? HD tune programlı ile harddisk testi resimli anlatım HD tune programlı ile harddisk testi resimli anlatım HD tune programlı ile harddisk testi resimli anlatım HD tune programlı ile harddisk testi resimli anlatım HD tune programlı ile harddisk testi resimli anlatım HD tune programlı ile harddisk testi resimli anlatım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mst1903 -- 5 Kasım 2017; 12:59:14 >




  • 
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.