Şimdi Ara

354.DÖNEM TOPCU ASTEGMEN ADAYLARI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
4.747
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar öncelikle askerliğiniz hayırlı olsun ben 353.dönem topcu astegmen adayıyım bu yazıyı yazarken astegmen rutbesını takmıstım tabi :)

    Polatlı topcu ve füze okulu hakkında bilgiler vermek için bu yazıyı yazıyorum.

    Topcu ve füze okulu Polatlı dakurulu Ankaraya 70 km uzaklıkta burdan hızlı trenle eskişehire 50 dk minibus ıle ankaraya 1 saatte ulasım mumkun hemen carsı ızınlerımızde ozaman gıderız demeyın polatlı garnizonunu terk etmek yasak hee bız gıtmedık mı gıttık ama yakalanırsanız bölük komutanının odasında bıraz vakıt gecırırsınız mutlaka.

    burda meslek kurası ve takım komutanı olmak uzere ıkı tıp atgm adayları var meslekcıler 1 ay tk k. 2.5 ay egitim alıyor.meslek kurası olan arkadaslar 1 ay boyunca askerlik adına hıc bıse yapmıyorlar sadece temel saga sola don tekmıl fılan hatta atıslarını bıle gıtmelerıne 5 gun kala yapıyorlar.

    Ama tk k. arkadasları gercek bır egıtım beklıyor cakıl dokulmus bır egıtım sahası surunme sıcrama emekleme tum bunlarla bırlıkte eksiksiz bir yanasık duzen egitimi için sizi bekliyor.biz yagmur fılan yagınca bıraz yırtmıstık ama havalar sımdı normale donuo sız daha cok egıtım yaparsınız.Nerden astegmen olduk bıle dıyeceksınız emınım hatta burdan snra kısa donem dewam etme hakkımız olsa ederdım dıyenlerde olacak.--ben dedım mesela-- bu egıtımlerın bıtısı meslekcı arkadasların gıdısı yanı yemın torenı ıle son bulacak bu sızın için 28 subat 2014 bu tarıhten sonra bına sadece tk k. larına kalıyor.bu asamadan sonra alan derslerınız baslıyor bayaga unıversıte ortamı seklınde sınıflar var derslere albaylar gelıyor ve derslerınız baslıyor.sabah aksam zorunlu etutlerınız olacak uykuya hasret kalacaksınız.
    Burda; ADESTİM, ATEŞ İDARE SB, ÇEKİLİ OBÜS, KUNDAĞI MOTORLU OBÜS,YER ÖLÇME ve ÇNRA olmak üzere bölümler var ateş idare dısındaki arkadasların derslerinin %90ı egıtım sahasında yanı dısarda kısın bu cok zordu ama sızın daha kolay olacaktır.ateş idare için yatış idare derler ama alakası yok sadece derslerı sınıfta oldugu ıcın soylenmıstır ama en baba bölumdur bayaga matematık ıle tanısırsınız topculuk matematıgı.

    Derslerden kalanlar 12 ay er olur derler buyuk yalandır BÜTe kalıpta sonucu acıklanmadan dıplomaları verılenler var ama sız yınede derslerı boslamayın gerı besleme dıye bıse var mıllet odada uyurken sız gerı beslemeye katılırsınız.derece durumu var bide her alan kendı ıcınde %10 luk dılımde basarı gosterenler yani 1. 2. 3. genelde kendı istediği yerı secer ve gıder bu kendı ıstedıgınden kasıtta bır lıste acıklanır ve ordan secerler. ben ates idare 1.siydim ve tdağ sectim mesela istanbula yakın diye malesef istanbul yoktu.genellde iller degısmez cok az degısıklık olur. EDIRNE KIRKLARELI TDAG BALIKESIR CANKIRI IZMIR DENIZLI MARDIN HATAY DIYARBAKIR MUS AGRI KARS ANTEP URFA KIBRIS ISTANBUL TUNCELI buralar kuralarda olur ama bazı bolumlerde fazla olur bazılarında az.

    gelelım burdakı ortama sakın olakı bot kılıdı gıbı bıse almayın burda herkes bırbırını tanır asla hırsızlık gıbı bıse olmaz ufak tefek dısmacunu kaybolması dısında :)
    2.bölük komutanları cok cok ıyı ınsanlardır tabı onların canlarını sıkmazsanız :) odanızı duzenlı tutun yeter
    1.bölük bıraz daha sıkıntı dısıplınlı
    3.boluk meslekcı arkdaslarındır onlara pek bıse yapmazlar ama tk k. cok dısıplınlıdır dger boluklerde olsa bayaga sıkıntı olurdu.

    banyo havlusu vermıyorlar mutlaka getırın onun dısında hersyı verıolar ama sız dıs fırcası macunu tras malzemesı getırın boxerınızın rendının ne oldugu hıc onemlı dııl gıdıpte yesıl almayın ama ustten gıydıgınız onemlı cunku gozukuo o mutlaka yeşil olmalı yada haki renk :)

    çorap getırın bolca iç çamasırıda getırın yıkama ımkanı var her hafta camasırhane verıosnuz yıkıolar çamasır fılesını cok ıyı baglayın ılk yıkayısta tecrube etmeden soylıyım sıze yoksa camasırlar yalan olur.terlık spor ayakkabı esortman pıjama 2 çift çorap tsort sort bunlar verılıo cokta malzeme getırmeyın cunku dolaba bıse koymak yasak kırmızı bır canta var sadece ona koymaya ızın var oda buyuk bı canta degıl dolap ustunde duruor.

    ben 31 ocakta burdan gıdıorum meslekcı arkadaslarla 5 gun bırlıkte olcaz yatakları bıle hazırlandır ama dger takım k. geldgınde halıyle olmıcaz herkese hayırlı askerlık dılıyorum tekrar psıkolojık olarak hemen alısırsanız ıyı bır askerlık gecırırsınız. sorusu olan varsa buraya yazsın yardımcı olmaya calısırım.







  • başlık çok faydalı olmuş asteğmenim çok sağol. derslerden bahsetmişsin de hızlı geçmişsin orayı biraz. ne gibi konular var hani ezber midir matematiksel şeyler midir?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hosurtu

    başlık çok faydalı olmuş asteğmenim çok sağol. derslerden bahsetmişsin de hızlı geçmişsin orayı biraz. ne gibi konular var hani ezber midir matematiksel şeyler midir?

    meslekcıler ıcın dersler sıkıntı degıl onların gordugu dersler askeri işlemler nelerdır adli işlemler filan liderlik ıvır zıvır seyler yanı 1 tane kıtap verıolar ondan sınava gırıosunuz bıraz ezberdır ama herkes gecer.

    tk k. derslerı cıddı derstır 8 kıtap verırler unı kıtabı kalınlıgında yıne herkes gecer ama atıs gunu geldgınde ogretılenlerı ısterler ates idare 2.5 ayda 2 kes atısa gıttı. kundagı motorlu nerdeyse hergun acıkır denen atıs bolgesındedır çnra da kendı bataryasında yer ölçmeciler dagda tepede ölçme yaparlar adestimcilerde gözetleme için dısardalardır.
  • Yazdıklarınız çok açıklayıcı. Teşekkür ederim. Benim e-devlet te açıklananlara göre branş no : 71. Bu ne anlama geliyor? Bir bilginiz var mı?

    Benim teslim tarihim 10-14 şubat yazıyor. Sanırım TK olacağım. 1. ayın sonunda meslek kurası çekimi var mı? Ben bu kuraya dahil olabiliyor muyum?

    6 çeşit eğitim olduğunu söylemişsiniz(atış idare, obüs... filan). Bunları kendimiz mi seçiyoruz yoksa komutanlar mı belirliyor?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hobo06

    Yazdıklarınız çok açıklayıcı. Teşekkür ederim. Benim e-devlet te açıklananlara göre branş no : 71. Bu ne anlama geliyor? Bir bilginiz var mı?

    Benim teslim tarihim 10-14 şubat yazıyor. Sanırım TK olacağım. 1. ayın sonunda meslek kurası çekimi var mı? Ben bu kuraya dahil olabiliyor muyum?

    6 çeşit eğitim olduğunu söylemişsiniz(atış idare, obüs... filan). Bunları kendimiz mi seçiyoruz yoksa komutanlar mı belirliyor?



    sen tk k. olacaksın bız gıttıkten sonra geleceksın buraya..alanını sen secmıyorsun buraya geldıgınde senı bı alana vermıs oluyorlar ve ogrenıyorsun sende...meslekçıler 1.ayın sonunda kuralarını cekıo dıplomalarını alıyor ve gıdıyor onların dıploma torenı sızın ıcın yemın torenı oluyor bu tarıhte 28 subat bu tarıhten sonra haftasonu ıkı gun sabah9 aksam9 carsı ızınlerınız baslıyor.

    brans numarası unıde okudugunuz bolume gore verılıyor cok onemlı bıse degıl o.




  • Selam Asteğmenim. Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Ben de 354. dönem Hava Kuvvetleri meslekçi asteğmen kursiyeri olarak Polatlı'da bulunacağım inşallah.

    Benim size sormak istediğim, aklıma takılan bir kaç sorum var. Öncelikle dolapların kullanılmadığını, eşyaların küçük bir çantaya koyulduğunu söylemişsiniz. Kalınan koğuşlarda dolap olduğunu önceki dönem giden tanıdıklarımdan duydum fakat kullanılmadığını söylememişlerdi. Bunun bir nedeni var mı size söylenen?

    Diğer bir sorum ise koğuş şartları hakkında. Kaçar kişilik olur, yataklar neye göre belirlenir (bir arkadaş ile birlikte aynı yere düştük, aynı koğuşta kalmak için ne yapmamız lazım ), ısınma durumu ne şekildedir gece ve gündüz? ( malum şubat ayında soğuk olur diye düşünüyorum )

    Meslekçi olduğum için pek eğitim görmeyeceğim söylendi, fakat yine de botların gün boyu ayağımızda olmasından dolayı sorunla karşılaşır mıyız? (silikon taban vb şeyler getirmeli miyiz? )

    Atlet ve boxer renkleri hakkında bahsetmişsiniz. Rengi de haki ve yeşil demişsiniz. Acaba Hava Kuvvetlerinde olanlar da haki ve yeşil renk atlet mi giyiyorlar yoksa farklı (mavi gibi) bir renk mi?

    Aklıma takılan çok soru var fakat şu an bunlar geldi aklıma, yardımınız için şimdiden teşekkürler. :D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Grommash571 -- 26 Ocak 2014; 23:56:54 >




  • AsTeğmenim bir konuda kafam karıştı bir yıl önce Polatlı'da t.k. Olarak Polatlı'da acemiliğini yapan arkadaşım kamuflajın içine giymeye tshort veya içlik rengi için yeşil alma çöl rengi olacak dedi. Sizin bilgileriniz tabiki daha güncel ama bir karışıklık olmasın diye soruyorum. Yeşil mi olacak çöl rengi mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Srknakdgn

    AsTeğmenim bir konuda kafam karıştı bir yıl önce Polatlı'da t.k. Olarak Polatlı'da acemiliğini yapan arkadaşım kamuflajın içine giymeye tshort veya içlik rengi için yeşil alma çöl rengi olacak dedi. Sizin bilgileriniz tabiki daha güncel ama bir karışıklık olmasın diye soruyorum. Yeşil mi olacak çöl rengi mi?

    bende bir yıl önce takım komutanı olarak polatlıdaydım yok öyle bir şart
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MonsterKill88

    quote:

    Orijinalden alıntı: Srknakdgn

    AsTeğmenim bir konuda kafam karıştı bir yıl önce Polatlı'da t.k. Olarak Polatlı'da acemiliğini yapan arkadaşım kamuflajın içine giymeye tshort veya içlik rengi için yeşil alma çöl rengi olacak dedi. Sizin bilgileriniz tabiki daha güncel ama bir karışıklık olmasın diye soruyorum. Yeşil mi olacak çöl rengi mi?

    bende bir yıl önce takım komutanı olarak polatlıdaydım yok öyle bir şart

    Boxerin sekli rengi onemli degil ustten giyeceginiz camasir gomlek yakasindan gozuktugu icin yesil olsun diyorlar koyu yesil yafa col rengi filan sana kalmis

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mustakbel astegmenler kurs nasil gidiyor.kitalara cikis tariniz ne zaman. Kura yerleriniz belli oldugunda buradan ulasin ozellikle tekirdag 8. Mknz piyade tugayi icin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2,5 aylık eğitim bitip de tk. k. olarak görev yerine giden topçu astegmenler orada ne yapar? Görevleri nelerdir?
    Teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ilkerGx

    2,5 aylık eğitim bitip de tk. k. olarak görev yerine giden topçu astegmenler orada ne yapar? Görevleri nelerdir?
    Teşekkürler

    Komutanlik adina hersey yaparsn orda aldgin dersleri unutma yanasik duzene kadar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hobo06

    Yazdıklarınız çok açıklayıcı. Teşekkür ederim. Benim e-devlet te açıklananlara göre branş no : 71. Bu ne anlama geliyor? Bir bilginiz var mı?

    Benim teslim tarihim 10-14 şubat yazıyor. Sanırım TK olacağım. 1. ayın sonunda meslek kurası çekimi var mı? Ben bu kuraya dahil olabiliyor muyum?

    6 çeşit eğitim olduğunu söylemişsiniz(atış idare, obüs... filan). Bunları kendimiz mi seçiyoruz yoksa komutanlar mı belirliyor?



    Polatli bitmistr herhslde nerde kitaya cikiosunuz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba benim size bir sorum olacak da ben endustri muhendisligi okuyorum bir kac ay icinde de mezun olucam acaba astegmen olarak askerligimi yapma sansim nedir ya da sansim yuksek midir şimdiden teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: burky1905


    quote:

    Orijinalden alıntı: hobo06

    Yazdıklarınız çok açıklayıcı. Teşekkür ederim. Benim e-devlet te açıklananlara göre branş no : 71. Bu ne anlama geliyor? Bir bilginiz var mı?

    Benim teslim tarihim 10-14 şubat yazıyor. Sanırım TK olacağım. 1. ayın sonunda meslek kurası çekimi var mı? Ben bu kuraya dahil olabiliyor muyum?

    6 çeşit eğitim olduğunu söylemişsiniz(atış idare, obüs... filan). Bunları kendimiz mi seçiyoruz yoksa komutanlar mı belirliyor?



    Polatli bitmistr herhslde nerde kitaya cikiosunuz?

    Evet polatlı 30 nisan itibariyle benim için bitti. Dereceye girdim ve KKTC 39. tümen 1. taburu seçtim. Hayırlısıyla 15 mayısta göreve başlayacağım. Ancak birsürü soru işareti var kafamda. İlk ne olacak? Eğitim,tatbikat,denetleme,spor,bakım bunlar beni korkutuyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: hobo06

    quote:

    Orijinalden alıntı: burky1905


    quote:

    Orijinalden alıntı: hobo06

    Yazdıklarınız çok açıklayıcı. Teşekkür ederim. Benim e-devlet te açıklananlara göre branş no : 71. Bu ne anlama geliyor? Bir bilginiz var mı?

    Benim teslim tarihim 10-14 şubat yazıyor. Sanırım TK olacağım. 1. ayın sonunda meslek kurası çekimi var mı? Ben bu kuraya dahil olabiliyor muyum?

    6 çeşit eğitim olduğunu söylemişsiniz(atış idare, obüs... filan). Bunları kendimiz mi seçiyoruz yoksa komutanlar mı belirliyor?



    Polatli bitmistr herhslde nerde kitaya cikiosunuz?

    Evet polatlı 30 nisan itibariyle benim için bitti. Dereceye girdim ve KKTC 39. tümen 1. taburu seçtim. Hayırlısıyla 15 mayısta göreve başlayacağım. Ancak birsürü soru işareti var kafamda. İlk ne olacak? Eğitim,tatbikat,denetleme,spor,bakım bunlar beni korkutuyor.

    Keske kibris secmeseydin..kndini yogunlugun icine attin.orda tatbikat denetleme hic bitmez sadece yazi kolay gecirirsn snrasi hep caliscaksn.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kime sorduysam rahat yer yoktur, rahat ettiren komutan vardır dedi. bende madem her yer aynı bildiğim yer olsun dedim. zaten fazla seçecek yerde yoktu. 56 kadronun 32 si kıbrıstı. hayırlısıyla bitircez artık.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hobo06

    Kime sorduysam rahat yer yoktur, rahat ettiren komutan vardır dedi. bende madem her yer aynı bildiğim yer olsun dedim. zaten fazla seçecek yerde yoktu. 56 kadronun 32 si kıbrıstı. hayırlısıyla bitircez artık.

    Orasida oyle tabi ama faaliyeti cok olan birlikler var bide az olan var bunlar bir olmaz smdi. Polatlida hic solemediler mi size kibrista bi ateskes anlasmasi oldgu icin heran savas ihtimaline gore hazirlikli ordaki birlikler bundan dolayi faaliyet fazla oluo

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eğitim elbisesi yani kamuflaj ve atlet şu renk:
     354.DÖNEM TOPCU ASTEGMEN ADAYLARI



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yossi Kohler -- 8 Mart 2015; 18:28:40 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.