Şimdi Ara

KABLOSUZ GENERAL ODA TERMOSTATI TAVSİYE EDER MİSİNİZ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
2
Favori
4.972
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kullanan arkadaslardan yorum alabilir miyim.

    Kullanimi ve calismasi guvenli mi?

    Kombi cikisini belli sicakliga ayarladigimizda ve termostata belli bir sicaklik girdigimizde hassas calisiyor mu?

    Hangi modelini onerirsiniz?

    Siemens rev24rf ile kiyaslamaya calisiyorum. Gercekten bu fiyat farkina gerek var mi? Ne gibi farklar var?

    Tesekkurler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yarbay -- 17 Ocak 2014; 13:55:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Yarbay kullanıcısına yanıt
    Fark sadece hassasiyet farki.rev24 harici modellerde hassasiyet fazla olduğu için konfor dusuyor ve üşüme hissi oluyor kombinin beklemesi esnasinda.para sorun değilse rev24 al.ayrıca senin kombin nitromix sanirim neden SD 7000 modelini arasturmiyirsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • meddah58 kullanıcısına yanıt
    Sd 7000 modelinde hassasiyet nedir ve ayarlanabiliyor mu biliyormusunuz hicbir yerde bulamadim ve fiyat olarak en uygun nerede bulabilirim bi kac siteye baktim 400 tl civarinda yani rev24 ile ayni. Ben eger ayni ozelliklerdeyse ve ayni isi goruyorsa fiyati uygun diye general diye sormustum. 0.5 derece hassasiyette bence yeterli gelir gibi gorunuyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yarbay kullanıcısına yanıt
    Fiyatini bilmiyordum.bulunduğunuz ildeki dd servisine bi fiyat sorun isterseniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peki general markanin kablosuz modelleri nasildir? Ya da siemens muadili 0.5 derece hassasiyetli baska bir termostat var midir?
  • Arkadaslar suan icin 4 termostat arasindayim. Birini alicam, gonul siemensi istiyor ama malum fiyat farki da var.

    General ABR320 Set

    http://www.kombi.com/general-abr320-set-kablosuz-haftalik-program-saatli-dokunmatik-oda-termostati-10644.html

    Demirdokum SD7000

    http://www.kombi.com/demirdokum-sd-7000-kablosuz-haftalik-program-saatli-oda-termostati-10077.html

    Salus RT500

    http://www.sanalpazar.com/Salus-Kablosuz-Programlanabilir-Oda-Termostati-Rt-500rf__isp7873858

    Ya da Siemens Rev24

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yarbay kullanıcısına yanıt
    Siemens veya Salus alırdım.
  • Aslında temel problem su:0.2 ya da 0.1 hassasiyetle calisan cihazlar daha konforlu ancak fiyatları pahali.ister istemez bu sebeple hepimiz 0.5 hassasiyetle calisan cihazlara yoneliyoruz.keşke fiyatlar biraz daha ucuzlasa.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 0.1 hassasiyetle calisan cihazlarda cok sik devreye girip cikar aslinda iyimi kotumu bilemiyorum. Tamam konforsa tartisilmaz bile ama insan vucududa o kadar dusuk sicaklik degisimlerini hissetmez. Yani 0.5 derece hassasiyet yeterli bence. Toplamda 1 derecelik degisim o kadar da onemli degil bana kalirsa. Yani sizden ogrendiklerim de yanima kar kalir bu durumda. Hersey icin cok tesekkurler. Sanirim salus alicam zebza yi dinleyip. Sonuc olarak arada 200 tl fark var siemensle. Bu farkla da petek arkasi izolasyon, peteklere capraz baglanti gibi islemleri yapabilirim. Hatta param artarsa bazi odalara termostatik vana bile alirim yani. Sonucta salus ta siemens te ayni isi yapicak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • piyasada satılan çoğu termostat +/- 1 derece ile çalışır. hatta 0,5 derece diye satılanlar da aynı toleransla çalışır. 0,5 derece denilen şey ısıyı buçuklu olarak ayarlayabilmek anlamındadır. şöyle ki 21,5 dereceye ayarladığınız termostat 20,5 derecede çalış komutu verir, 22,5dereceye gelince dur komutu verir. böyle bir termostat alırsanız pişman olursunuz benden söylemesi.
  • Evet ya dediginiz mantigi dusununce simdi anladim ve kafam iyice karisti. Hersey basa dondu simdi, salus marka termostatlar acaba dediginiz mantikta mi calisiyor yani 0.5 denilen hassasiyet 20.0 - 20.5 - 21.0 gibi ayarlaramak ixin mi yoksa 20 ye ayarlandiginda 20.5 ta devreden cikip 19.5 ta devrete girmesi icin midir acaba? Cunku bende suanda bagli olan dandik rf6001 modeli 1 derece hassasiyet deniyor cihaz birer derece atlayarak setleniyor. Yani bu setleme hassasiyeti mi devreye girip cikma hassasiyeti mi acaba? Salus nasil acaba kafam iyice karisti bu olaya ya

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yarbay kullanıcısına yanıt
    Salus RT 500 0.5°C veya 1°C hassasiyetle çalışıyor, kendiniz ayarlıyorsunuz.

    http://www.salus-tech.com/cache/filelibrary/2133/library/fileLibrary/2013/9/RT500-Manual-006.pdf
  • salus rt500 nitromix kmbi icin uyumlu mudur? Eger uygunsa suanda bende bulunan 6001 modelinin ayni kablolarini bunun icin kullanabilir miyim?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yarbay kullanıcısına yanıt
    Sende modelle salusun bir farki yok ki...ben hala rev24 yada sd7000 diyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yarbay

    0.1 hassasiyetle calisan cihazlarda cok sik devreye girip cikar aslinda iyimi kotumu bilemiyorum. Tamam konforsa tartisilmaz bile ama insan vucududa o kadar dusuk sicaklik degisimlerini hissetmez. Yani 0.5 derece hassasiyet yeterli bence. Toplamda 1 derecelik degisim o kadar da onemli degil bana kalirsa. Yani sizden ogrendiklerim de yanima kar kalir bu durumda. Hersey icin cok tesekkurler. Sanirim salus alicam zebza yi dinleyip. Sonuc olarak arada 200 tl fark var siemensle. Bu farkla da petek arkasi izolasyon, peteklere capraz baglanti gibi islemleri yapabilirim. Hatta param artarsa bazi odalara termostatik vana bile alirim yani. Sonucta salus ta siemens te ayni isi yapicak.

    arkadaşım bence çok düşünme...eğer evinin ısı kaybı çok çok fazla değilse , evde çok üşüyen birileri varsa kesinlikle rev 24 al derim...ben de senin gibi düşündüm taşındım 0.5 hassasiyetli bir termostat alacakken son anda kablolu rev 24 aldım...0.1 , 0.2 ve 0.5 hassasiyetlerde kullanılıyor...ben 0.1 hassasiyet tercih ediyorum ve kesinlikle çok sık devreye girip çıkma olmuyor..(bu durum benim evim için geçerli(ılıman bir bölgedeyim ve evim güneş görüyor))...siz evinizin durumunu daha iyi bilirsiniz , termometreyle bunu takip edebilirsiniz..

    bu arada termostatlar için yazılan hassasiyetler devreye girip çıkma aralıklarıdır...örneğin 0.5 hassasiyetli o.t toplam 1 derece aralığında çalışıp kapanır....0.5 hassasiyet bile çok geniş bir aralık olabilir , paranız boşa gitmesin...kablolu rev 24 ün fiyatı da gayet uygun....kablosuzu pahalı tabi , ama kablolu için evinizin durumunu bir daha gözden geçirin,,belki güzel birşeyler yapabilirsiniz.......




  • general diye bir marka yoktur izmirde bir firma ithal ediyor üstüne markasını basıyor mal çin malıdır parasına göre iyi maldır hassasiyetleri düşüktür iş yapar kombin uzakta el altında değilse boşuna verilen paradır
     KABLOSUZ GENERAL ODA TERMOSTATI TAVSİYE EDER MİSİNİZ



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kombiustası -- 19 Ocak 2014; 23:33:53 >




  • SD 7000'i piyasada bulabilmek şu anda imkansız çünkü D e m i r d ö k ü m depolarında bile bulunmuyor,zaten böyle bir ürünü satış sonrası hizmet/müşteri memnuniyeti adına stokta tutma kabiliyeti bile gösteremeyen bir firma...Müşteri menuniyeti,satış sonrası hizmet...Bu kavramlar onları pek ilgilendirmiyor...

    Geçen kış taktırdığım SD 7000 harika bir cihazdı ve 0.2 hassasiyeti vardı.Vardı diyorum çünkü birkaç ay önce arızalanan SD 7000 için ne değişim ne de ürün bedeli iadesini ilgili firmadan alamadım.Tüketici hakem heyetiyle işimi görmeye çalışacağım ve yeni bir termostat arayışındayım.

    SD 7000 Fransız Saunier Duval üretimi , ürün Fransız malı Çin montajı değil.Firma Vaillant Grup altında faaliyet gösteriyor.
  • meddah58

    Salus un bendekiyle farki yok demissiniz bu noktayi anlayamadim. Benim cihazim haftalik programlama yapmiyor ve 1 derece hassasiyeti var yani 23 e setlenirse 24 te devreden cikip 22 de devreye giriyor. Ama salus 500 haftalik programlama ozelligine sahip ve 0.5 derece hassasiyeti var yani 23 e setlenirse 23.5 ta devreden cikar 22.5 te devreye girer. Yanlis biliyorsam duzeltin lutfen ve ayrica bendeki 6001 modeli dogru oda sicakligi bile olcemiyor.

    astrafe

    Aslinda rev24 dusunuyorum ama kablolu modeli kullanabilecegim gibi bir konumda degil o yuzden kablosuz dusunebiliyorum ancak o da salus veya general ile olabilir cunku rev24 digerlerinin 2 kati fiyatli. 0.5 derece hassasiyet bana yeterli geliyor. Yani tamamen duygusal.

    kobi ustasi

    General i biliyorum sonucta garantili ve programlama yapiyor. Benim icin onemli olan oda sicakligini dogru olcup kombiyi bu a gore acip kapasinyeterli. Bunu yapabiliyorsa sorun yok. Zaten 0.5 derece hassasiyet bana yetiyor.

    blakey

    Ben de 6001 e guvenmedigim icin degistiricem ama kombi ve petekler gercekten iyi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bende general ht320 set kullanıyorum ilk kullanım günlerinde memnun kalmadım.Sebebi termostatın takılacak yerini konumunu iyi ayarlayamadım. Şu anda benim için en uygun konumda ve gayet kullanışlı viessmann vitodens 100-w ile uyumlu çalışıyor.
    Bu kombiyi kullananlar bilirler panel üzerinde Modilasyon denilen alev miktarını görebiliyorsunuz. Isınma ayar düğmesi 4 rakkamının üzerinde ben Modilasyon yaptığına inanıyorum ilk yanmada alev sona vuruyor iç sıcaklık istenilen dereceye yaklaştığında alev göstergesi 1. çizgiye düşüyor.
    Son olarakta oturduğum dairemin kuzeye bakan kısmını 25 m2( karadeniz kıyısında oturuyorum) 4cm köpükle sıvasına filesine varıncaya kadar mantolama yaptım. Forumlarda çok araştırdım kısmi mantolama işe yaramaz diye yazılmış bence işe yarıyor. Elimi mantolama yaptığım duvara tutuyorum ılık mantolama olmayan duvar buz gibi iyiki de yapmışım.
    25 m2 malzemeye 4 cm köpük, yapıştırıcısı, filesi, sıvası, dekoratif sıvası malzemesi 360 tl tuttu. Bu işi yapacak usta getirdim 300 tl işçilik istedi. İnat ettim sıvacı malzemelerinide aldım youtube den yapılış şeklini izledim ve uyguladım. Çok da güzel oldu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.