Şimdi Ara

Vadeli mevduat hesabı. (Döviz)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
884
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar.

    Şu an elimde 800 € bulunmakta ve bu parayı aylık faize yatırmayı düşünüyorum. Ayrıca her ay sonunda faizden aldığım paranın üstüne 100 € koyarak bunu 48 ay gerçekleştirmeyi düşünüyorum fakat bunun getirisi ne olur? Bilgisi olanlar yardımcı olabilirse sevinirim.



  • Enparanın sitesinden hesaplayabilirsin. 800 Euro ayda 1.98 Euro getiriyor. Faiz oranı %3.45. Türk lirasının faiz oranı daha yüksek. Mesela yine enparanın birikim hesabı ile ayda 300tl 5 yıl sonunda 21.687 TL yapıyormuş. Tabii o zaman 25.000 lira ne kadar değerli olur kestirmek zor.
  • ing turuncu hesaba at bence, ihtiyacın olursa çekersin. daha avantajlı
  • @berfu2 türk lirasına bu dönemde güvenemiyorum, özellikle şu dönemdeki döviz kuru artışlarından sonra, € daha makul geliyor...
    @byob paraya hiç dokunmayacağım.
    @Morgue buradaki oranlar, bazı bankaların kendi sitelerinde verdiği oranlar ile uyuşmuyor. Ya da ben yanlış yere baktım.

    Ayrıca ben bu işi nasıl yapabilirim, bilen biri anlatabilirse çok iyi olur...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nucléar -- 5 Ocak 2014; 21:55:10 >
  • Haklısınız. Uzun bir süre biriktirecekseniz döviz daha mantıklı olabilir. Türk lirası her sene değer kaybediyor çünkü.

    Ben enpara kullanıyorum. Halkbank hesabım var ama vadeli TL hesabı için internet üzerinden işlem yapamadım. Her ay bankaya da gidemem o yüzden internet üzerinden enpara hesabı açtırmıştım. Güvenilir olduğunu umuyorum. Bunu araştırabilirsiniz.
  • Neredeyse ''Hiç bir şey'' olur getirisi para biriktirmek gibi bir şeydir daha doğrusu, tabi TL'nin değer kaybıyla ilintili olarak durum değişir fakat iki sene içerisinde döviz kuru ile ilgili bir şey söylemek zor..Belki zarar bile edebilirsin TL bazında, banka faizi bile eriyebilir.
  • @berfu2 araştırdım fakat her ay düzenli olarak bankaya gidip bu işle ilgilenebilirim. Araştıracağım, teşekkürler.
    @Derin Mavi Elimde kalsın istemiyorum, mutlaka harcanıyor. Şu ana kadar vadesiz hesapta topluyordum parayı. Fakat dövizi yurt dışında kullanmayı düşünüyorum. Erasmus durumu söz konusu, buna bağlı olarak döviz işime yarayabilir diye düşünmüştüm.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.