Şimdi Ara

Ygs Matta Kafamın Basmadığı Yer :D

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
265
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yazdan beri hala anlamadim şu alisveris problemlerinde hile yapan (süte su falan katan) adamlarin yüzde kar hesaplamasında. Niye elde edilen karı lira olarak değil de alis fiyati üzerinden oranliyoruz? Mesela şu soruda:

    Litresini 40 kuruştan aldiği süte %20 su katarak litresini 50 kuruştan satıyor. Bu şekilde elde edilen 17 L süt sattiginda yüzde kaç kâr eder?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Yanlis çünkü 17 üzerinden oranlamissin alis fiyati üzerinden oranlaniyor bu sorularda. Demek istediğim de buydu yani en basta ben de boyle yapiyordum ama niye alis fiyati uzerinden yapmaliyiz ki sacma geliyor bilmiyorum anlatabildim mi
  • bu yüzdenin temelidir. kar = kazanç demek yani sen 50 ye aldığın bir şeyi 70 e satıyorsan 20 kazancın var demektir. -50+70 sonuçta 20 kazancın oldu ilk başta 50 vermiştin 20 kazandın %40 kazancın olur. soruya gelirsek üstteki arkadaş doğru gitmiş ama en son 8.50 yazacağına 8.55 yazmış ve karı satış fiyatı üzerinden hesaplamış.
  • Beyler lütfen a yerine â kullanın yanlış anlaşılıyor

    Şaka bir yana başta ödediğin paraya göre hesaplarsın bu soruda. Pratik bir yöntem olarak

    (satış/alış)-1

    işlemiyle kâr kesrini bulabilirsiniz. Daha sonra paydayı 100 olacak şekilde genisletirseniz size kâr zarar yüzdesini verir. Negatif sonuç elde ediyorsanız zarar etmissinizdir. Pozitifse kâr.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.