Şimdi Ara

Gribe karşı önlem

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
120
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kış mevsimyle birlikte soğuk havalar üst solunum yolu hastalıklarına davetiye çıkarıyor. Bursa Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Resul Özbek, kışın enfeksiyonlardan korunmanın zor olduğunu belirterek, hasta olan insana 1,5 metreden fazla yaklaşmamak gerektiğini söyledi.

    Kış aylarında üst solunum enfeksiyonları olan grip ve nezle gibi hastalıkların görülmeye başladığını ifade eden Dr. Resul Özbek, şu uyarılarda bulundu: “Toplu taşıma araçları, alışveriş merkezleri, kalabalık iş yerlerinde birçok insan ile temas oluyor. Bu temas sonrasında mikrop alabiliyoruz. Normalde bu tür hastalıklar aksırmak, öksürmek ve solunum yoluyla 1 buçuk metre kadar alana yayılırlar. Direk bu havayı soluyanlar ve damlacıkların temas ettiği yerlerden herhangi bir şey yiyip içenler bu virüsleri alabilirler.”

    “HASTA İNSANA 1,5 METREDEN FAZLA YAKLAŞMAYIN”

    Giyim konusunda tedbirli olunması gerektiğini belirten Dr. Özbek, tavsiyelerine şöyle devam etti: “Kış mevsimine göre giyinmekte fayda var. Aşırıya kaçıp çok terlemek ne kadar yanlış olacaksa vücudu soğuktan korumayacak şekilde giyinmekte o kadar yanlış olur. Daha çok kalabalık ortamlar otobüsler, kalabalık alışveriş ortamları hastalanmak için uygun alanlar. İşyerleri de mikropların bulaşmasına vesile oluyor. Özellikle soğuk havaların devam ettiği içinde bulunduğumuz Aralık ayı ve Ocak ayı üst solunum yolu hastalıkları yoğun yaşanır. Boğaz ağrısı hafif ateşle belirir. Çok hastalanmak kalabalık ortamlarda insanlarla iç içe olmak tekrarlamasına neden olur. Her seferinde başka bir virüs alındığı için hastalık nükseder. En iyi korunma yolu solunum yolu ile bulaştığı için tedbir alınabilir. Hasta olana bir buçuk metreden fazla yaklaşmamak lazım. Hasta olan kişiler çevreyi korumalıdır. Öksürürken ağzımızı yüzümüzü tam kapatmak tedbir olur.”

    Kaynak:http://www.projevip.com/grip-olana-yaklasmayin/



  • 3 gündür yataktayım ateşim var burnum akıyor of of
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AvriL<3

    3 gündür yataktayım ateşim var burnum akıyor of of

    gribe karşı önlem almamız gerek grip çok kötü bir illet size de geçmiş olsun
  • Hocam o kadar uzun yazmışsınız anlatılan tek önlem bir buçuk metreden fazla yaklasmamak. Bu da bilinen bişey zaten mümkün olsa yaparız. Meyve yiyip vücut direncini artirarak bu dönemi rahat geçirmeye bakın, ozellikle nar yemek kış döneminde önemli derecede direnç sağlar. Hastalanmadan atlatmak çok zor bu yüzden az etkiyle atlatmak lazım. İhlamur tarzı şeyler ile de bu sürece katkı sağlayabilirsiniz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: projevip

    quote:

    Orijinalden alıntı: AvriL<3

    3 gündür yataktayım ateşim var burnum akıyor of of

    gribe karşı önlem almamız gerek grip çok kötü bir illet size de geçmiş olsun

    Saolasın
  • 2 ay içinde ikinci kez grip oldum. lanet olsun böyle hastalığa :(
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.