Şimdi Ara

102 yıl sonra İngilizler ilk kez yayınladı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
289
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Günümüzde British Pathe olarak bilinen Pathe News’in arşivinden alınarak yayınlanan görüntüler, savaşın acımasızlığını bir kez daha ortaya koyuyor.

    İngiliz Daily Mail gazetesinde yayınlanan infaz fotoğraflarında, 1911 – 12 yıllarında Osmanlı İmparatorluğu ile İtalya arasında meydana gelen Trablusgarp Savaşı’ndaki bir görüntüye de yer verildi. Libya’da Osmanlı İmparatorluğu’na karşı savaşan İtalyan askerleri, sokak ortasında bir infaz gerçekleştiriyor. Onlarca kişinin sokak ortasında idam edilecek asıldığı görüntülerle ilgili kesin bir bilgi yer almıyor. Ancak İtalyan askerlerin savaş yıllarında çok acımasız yöntemler kullandıkları vurgulanıyor.

    Pathe News’in hiç yayınlamadan arşivine kaldırdığı görüntülerden biri de 1945 yılında İkinci Dünya Savaşı’nda Almanya’nın Braunschweig kasabasında kaydedilmiş. Bir Alman casusluk yaptığı gerekçesiyle Amerikan askerleri tarafından kurşuna diziliyor. Görüntüde birçok tabutun yer alması da dikkat çekiyor. http://www.haberand.com/fotogaleri/102-yil-sonra-ingilizler-ilk-kez-yayinladi-g-24634



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Croche -- 28 Aralık 2013; 11:12:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Link i göremedim dostum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Grant Imahara

    Link i göremedim dostum.

    linke ne lüzum varki Croche diyorsa doğrudur
  • Koydum linki
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.