Şimdi Ara

Taksimde olaylı Gece Başladı (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
118
Cevap
0
Favori
2.579
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Drazy

    Ben kelimenin çarpıtılmasına takmış durumdayım. O kadar kirlilik varki yani dayanamıyorum artık bu çarpıtmalara. Vardır yoktur bilemem yolsuzluk. Ama lütfen bilmeyen insanlara dürüst davranalım yazıları çarpıtmayalım. O çarpıtır bu çarpıtırsa ne olur bu işin sonu?

    Ben dürüst adamım. Benim İslam adına bu forumda ettiğim kavgaları bilmeyen yoktur. AK Parti'ye bugüne kadar çok şükür 1 tane bile oy vermedim. Allah şaşırtmasın vermem de.

    Erdoğan Bayraktarın azından yazılmış, fakat fake bir hesap üzerinden atılan ne kadar tweet var ise, hepsine müdahale ettim. Bak Allah için diyorum, hani büyük konuşmak iyi değildir ama Rabbim günahını ver dese AK Parti içinde belirli bir kesime onu bile vermem. Ama ben hukuk ve ahlak üzere olmam gerektiği için müdahale ettim.

    Recep Tayyip Erdoğan toptan kötüdür demiyorum. Yaptığı iyi şeyleri de göz ardı etmemek lazım. Ancak ben okumayı seven birisiyim. Sosyal Medya'da nasıl birisinin azından birileri çıkıp yazıyor ise ve ben zaman harcayıp dönüp doğruluğunu teyit etmek için uğraşıyorsam başka şeyler için de uğraşıyorum.

    İstediğim şey şu. Sen babandan daha fazla sevebilirsin bu veya başka bir adamı. Bu ayrı şey. Yaptığı bazı şeyleri sevebilir takdir edebilirsin, bu da ayrı bir şey. Ancak bir bakanın kolunda 700 Bin TL lik saat varken ve Türkiye'de kanser hastası bir kadın, simit satarak yalnız başına üstelik 80 yaşında bir annesi ile beraber namusu ile yaşamaya çalışması demek ne demek bilir misin ?


    Bak, annem rahmetli de kanserdi. Yaklaşık 1 sene gözünün içine baktık kadının. Çektiğimiz çileyi ve kadının çektiği çile ve acıyı bir biz biliyoruz bir Rabbim biliyor. Üstelik evde çalışanlar olmasına ve iki tane de emekli maaşı girmesine ve de evimiz kendimizin olmasına rağmen.

    Düşün ki, gerçekten İmam Hatip okulu yapılacak. Bağış toplamışsın. Gider bu para temizse bankaya koyarsın. Veya parayı sahibine ulaştırırsın. Parayı kutunun içine koyup evde tutmazsın. Eğer üstüne bu adam banka müdürü ise bunu hiç yapamazsın. Ben bilgisayar tamir ettiğimde arızalı parçayı kasa ile beraber sahibine teslim ederdim. Bozuk parçasını dahi verirdim. İslam bunu gerektirir.

    Sen hem paraları evde saklayacaksın. Hem kirli ilişkiler içinde olacaksın. Sonra Başbakan çıkacak ben bu adamı yedirtmem diyecek. Bu adamın evinde 4.5 Milyon Dolar para yatacak, sonra aynı ülkede bir kanser hastası kadın üstelik kirada ve 1 senedir kirasını ödememiş olduğu halde geçinecek mi, ilaç mı alacak, yoksa diri diri ölmeyi mi bekleyecek ?


    Soruyorum size Ey Müslümanlar, Neredesiniz ?
    Sakal bıraktınız Peygamberin sünnetini yerine mi getirdiniz ? Hacılar, Hocalar, Alimler, İmamlar, Din Adamları ? Neredesiniz ?

    Bu memlekette bu kadar Müslüman varsa, açlıktan kedi, kuş bile ölmemesi lazım, sene 2013 - 2014 oluyor, soğuktan 40 günlük bebekler ölüyor.

    Neredesiniz EY AK Partili Müslümanlar. Yandaşlara dağıtılan kömürlerden bir kaç torba da olsa vermeyi akıl edemediniz mi ?

    Evlerinize giren hırsızdan malınızı korurken, Devletin paraları çalınıyor, sizin paralarınız çalınıyor Ey Müslümanlar neredesiniz ? Niye sesiniz çıkmıyor ?


    Mülk / 2
    Hayat bir imtihanlar dizisidir. Allah için yaşamak, başkaları için yaşamanın diğer adıdır. Kim kendisini, zamanını ve herşeyini başkalarının mutluluğuna adarsa, o Allah için yaşayan kişidir. En güzel amel, hayatta iken gerçekleşebilir. Allah bunun için hayatı ve ölümü yaratmıştır.

    Ey Müslüman sen hiç Kuran okumaz mısın ?
  • ornitolog kullanıcısına yanıt
    Ayranla denedim ama olmadı bu kafa.

    Kim ne oluyor görüyor kafanizi yormayın. Bende yormayacam.
  • tkp,sol örgütler falan girer şimdi işin içine gezide ki gibi mıçarlar için işine :)
  • Hiçbir siyasi partinin çıkar sağlamadan bu ülkede iktidar olacağını zaten düşünmüyorum.

    Hükümet dediğimiz şey iş yapan harcayan toplayan konumda. Yani bugün adalet dediğimiz sistemin eline ülkenin bütçesini verelim illaki birşeyler olacaktır. Kaldıki bir iş yapılacaksa bu işi yapanda zengin olabiliyor. Yani bir ihale açılıyor.Kamu ihale kanununa uygun herkes başvurabilir. Benim çalıştığım kurumda kantin ihalesi oldu. İstanbuldan biri geldi yüksek fiyat verdi aldı. Yarı fiyat veren elemanlar başladı yok bu hükümetin adamı bilmem ne. Zengin hükümetten yana duruyorsa, takipçi tapunun önünden ayrılmıyorsa, daktilocu adliyenin, dilencide cami önünden mezarlıktan ayrılmıyor. Burada önemli olan taviz verilip verilmediğidir. Kamu ihale kanununa aykırı iş yapılıp yapılmadığıdır.

    Şimdi imar planı yapmak yada bir işe girişmek hükümetin zaten görevidir. Kanuna uygunsuzluk varsa şikayet edilir hakim kararını verir.

    Elma ile armudu karıştırmamak lazım.
  • Başınız Sağolsun.

    Referans olarak dini hükümler bir toplum için argüman olmamalı bence. Yani istismara açık bir konu.

    Devlet cami yapmış imam var. İbadet etmek isteyen eder. Onun dışında insan evinde tefekkür eder. Allah a yaklaşmanın en kolay yolu yalnız kalmaktır.

    Bazı kişiler bu cemaat olayını sosyal etkinlik, dayanışma, muhabbet, ileriye giderse örgüt düzeyine ulaştırmışlar. Amacı ibadet olan bir cemaat acaba neden bu kadar zengin 1 tane fakir okutanınıda görmedim. Alayı para para para.

    Yani dindarlık bir şekilde parayla paralel gider olmuş.

    Aslında gerçek dindar benim gözümde işinde gücünde helal çalışıp ibadetinide yapıyorsa odur.

    Banka müdürünüğn evindeki para elbette şaibedir. Ben buna itiraz etmem. Ama bana dersenki 4.5 değil 15 bulunmuş üstelik rüşvet olduğunu itiraf etti dersen ona kızıyorum ben. Yani bilgi kirliliğinden muzdaribiz ülke olarak.

    Ben bir yazı okuyorum ya diyorum bak ne güel yolsuzluğu buluyolar. Sonra bakıyorumsatır aralarında üfürmeler sallamalar. E ben sana şimdi nasıl inanayım.

    Yani yolsuzlu7ğu eleştirirken bile dürüst olamıyorsak bu virüs hepimizde masum görünen biz halktadır.

    8 sene maliyede dış görev yaptım. 1 tane vergi vermek isteyen vatandaşa rastlamış değilim. Hakkıyla fiş keseninide görmedim. Herkes çalıyorsa sende çalman gerekmez ama büyükğü küçüğü yok bu işin işte. Çaldınmı çalmışsındır.
  • X Files kullanıcısına yanıt
    Ağzına sağlık, Annen için Allah Rahmet eylesin ve Yazdıklarına gelince ben bir Deist olarak her noktasına sonuna kadar katılırım benim inancım Allahadır Tanrıyadır, dinlere inanmam ama inancımı gerektiği gibi yaşarım, tıpkı senin gibi sen bir Müslümansın ve inancını gerektiği gibi yaşıyorsun doğru olanda budur , orada müslümanım diye geçinenlerin yapması gerektiklerini söylemişsin noktasından virgülüne kadar da katılıyorum bir inanca mensup isek layıkıyla yerine getirmemiz gerekir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 1881

    quote:

    Orijinalden alıntı: ornitolog

    vay arkadaş,bu kafaları neyle yapıyorsunuz
    sahaya taraftar girer rakip takımın adamı derler
    sokakta taşlar,molotoflar atılır sivil polis derler
    hep bir ezilen hep bir masum edebiyatı hep bir biz şahaneyiz pislik yapanlar onların ajanları senaryoları.
    toplanan o gruplar uzman göstericilerdir,kendi aralarına bırak grubu 1kişiyi bile sokmazlar.
    ya duyduklarınıza kanan saf kişilersiniz yada gerçeği bilip demagoji yapan profesyoneller.

    Ben başbakanımın konuşmalarıyla bu kafaya ulaşıyorum.
    Misal o kadar etkilendim ki kendisinden, kaç ay geçti halen camide içki içilen görüntüleri bekliyorum.

    yahu az sabredin madem bu kadar istenmiyor madem tüm türkiye ondan rahatsız nasılsa seçimde çekip gidecek.
    sen sokağa çıkar hükümete şunu şunu yanlış yaptın diyebilirsin ama etrafa saldırıp organize olup hükümet istifa diyemezsin.
    istenmeyen adamı adam gibi seçimde yollarsın.
    ha eğer demokrasi bana ters diyorsan,seçimi iplemem istediğim zaman dışarı çıkarım olay çıkartırım hükümet düşürürüm diyorsan o zaman sana hem askeri yönetim haktır hem ayda bir değişen koalisyonlar haktır hem de amerikan mandalığı haktır.
    madem öyle tüm kanunları kuralları seçimleri kaldıralım herkes sokağa dökülsün kimin gücü kime yeterse o yönetsin.
  • X Files arkadaşım. Bu ülkede balık hem baştan hem sondan kokuyor. Belkide olması greken mi hayatın kuralımı bu diyorum bazen. Yani bazen farkında olmadan bizde dürüst değiliz.

    Örneğin;

    Bilgisayar tamir ediyorum diyorsun. Her tamir ettiğinde fiş fatura kesiyormusun? Yani faturalı parçanın dışında el emeğin için bunu yapıyormusun?

    Bak mesela 20 tl lik iş yapıp fiş kesmezsen ne olur biliyomusun?

    %20 gider düş kalanın %15 i vergi olsun kdv vs...2 tl yapar. Yani 2 tl devletten kaçırmışsındır.

    Bu şu demektir.

    40 milyon dolarlık bir iş yapmış olsan 4 milyon dolar çalmış oluyorsun.

    Küçük büyük yok bu işte hepimizde var bu virüs.

    Belkide doğanın kanunu bu yada genlerimizdendir.

    Bu işin çözümü lider cemaat inanç değildir. Bunlar suistimale açıktır.

    Bilakis sağlam bir si,stem kurmak gerekir.
  • ornitolog kullanıcısına yanıt
    Sandık dediğin olay tamamen psikolojik seçip barajı ve medya olduğu sürece bu ülkede demokrasi olmaz, seçim zamanı alıntılarsın bak gör anardan sonarına kırk tane anketçi türeyecek hepside akepe %40 çıkacak %60 çıkacak diye söyleyecek bizim insanımızda inanıp gene akepeye atacak, zaten meclis dışındaki partiler hazineden yardım alamıyor.. Nerde kaldı eşit rekabet nerde kaldı demokrasi ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ornitolog

    yahu az sabredin madem bu kadar istenmiyor madem tüm türkiye ondan rahatsız nasılsa seçimde çekip gidecek.
    sen sokağa çıkar hükümete şunu şunu yanlış yaptın diyebilirsin ama etrafa saldırıp organize olup hükümet istifa diyemezsin.
    istenmeyen adamı adam gibi seçimde yollarsın.
    ha eğer demokrasi bana ters diyorsan,seçimi iplemem istediğim zaman dışarı çıkarım olay çıkartırım hükümet düşürürüm diyorsan o zaman sana hem askeri yönetim haktır hem ayda bir değişen koalisyonlar haktır hem de amerikan mandalığı haktır.
    madem öyle tüm kanunları kuralları seçimleri kaldıralım herkes sokağa dökülsün kimin gücü kime yeterse o yönetsin.

    Ne demek hükümet istifa diyemem yahu? Hayırdır Eritre ya da Zimbabve'de falan mı yaşıyoruz? Kırıp dökenlerin de hangi cins olduklarını hepimiz biliyoruz. Gezi direnişinde neredeyse her gün Taksim'deydim, bir allahın kulunu görmedim sağa sola saldıran, camları kıran.
    Ne güzel düzen yahu, 4 sene 5 sene seçim gelene kadar her türlü hırsızlık, yolsuzluk, adaletsizlik yapılsın ama halk sesini çıkaramasın öyle mi? Sen ana akım medyayı dilediğin gibi yönet, saatlerce senin propagandan yapılsın, devletin tüm ulaşım hizmetlerinden komik rakamlar karşılığı faydalan ve ondan sonra da sandık? Aylardır yolsuzluk yapıldı diye yırtınan vekillerden kaçımızın haberi var? Akşam ana haber bültenlerinde sokaklarda patlayan su borularının haberi verilir ama bunlar verilmez. Ama yok efendim sandık öyle mi?
    Geçiniz bu basmakalıp lafları. Eşit, adil mücadele olduğu sürece sandık adildir. Ötesi insanları şuursuzlaştırıp tek seçenek olduğuna inandırmaktır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EmAySiks

    Sandık dediğin olay tamamen psikolojik seçip barajı ve medya olduğu sürece bu ülkede demokrasi olmaz, seçim zamanı alıntılarsın bak gör anardan sonarına kırk tane anketçi türeyecek hepside akepe %40 çıkacak %60 çıkacak diye söyleyecek bizim insanımızda inanıp gene akepeye atacak, zaten meclis dışındaki partiler hazineden yardım alamıyor.. Nerde kaldı eşit rekabet nerde kaldı demokrasi ?

    ülkede 100tane parti olursa bu olur ne bekliyorsun, 2 en fazla 3 parti olmalı herkes adam gibi kimin neci olduğunu bilmeli ona göre oy vermeli.
    demokrat libarel,koyu solcu,orta milliyetçi,dindar sağcı,az dinci,çok insancı... vs. bunca parti bölünmesi varken insanların birleşmesi mümkün değil.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ornitolog


    ülkede 100tane parti olursa bu olur ne bekliyorsun, 2 en fazla 3 parti olmalı herkes adam gibi kimin neci olduğunu bilmeli ona göre oy vermeli.
    demokrat libarel,koyu solcu,orta milliyetçi,dindar sağcı,az dinci,çok insancı... vs. bunca parti bölünmesi varken insanların birleşmesi mümkün değil.

    Bunlar ciddi anlamda tehlikeli düşünceler, şu zamanda dünyanın hiç bir yerinde olmayan bir tek tip düşünce dayatması resmen. Bu şekilde yazılıp yazılmadığına emin olmak için iki kere okudum. Çok tuhaf.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EmAySiks

    Beklenen oldu Taksim Dayanışması Platformunun çağrısıyla binlerce genç gene istiklale çıktı gene polis müdahalesi ..

    Haklıyken haksız duruma düşmese bari ordaki gençler..

    Bu olaylar maalesef AKP'nin can simidi olacak gibi duruyor.
    Hadi biraz düşünelim.
    Haziran'daki gezi olarlarından önce konuşulan tek şey ne idi; Tayyip'in akilleri, pkk ile pazarlıkları vs. Anadolu'da en çok oy aldığı yerlerde bile akilleri binlerce insan kovaladı.
    Kendi vekillerinin deyimiyle ''SOKAĞA ÇIKACAK YÜZLERİ KALMAMIŞTI''.
    Sonra gezi olayları patlak verdi. Başlarda spontane bir halk hareketiydi. Apolitik dediğimiz, kızdığımız 90 kuşağı(bizler) sokağa indi
    Beklenmedik olaylar yaşandı, ezberler bozuldu.
    Sonrasında hareket yönlendirildi, adeta manipüle edildi. Ve halk bizatihi Başbakan tarafından cepheleştirildi. O güne kadar Kandil'in sözünden çıkmayan başbakan birden bire ''TEK BAYRAK TEK MİLLET'' naraları atmaya başladı. Ve sonuçta kim karşı çıktı; Yine "O"!
    İşte yarına dair endişelerimizin tek kaynağı belleğimize kazınan bu acı tecrübe.
    Bu sefer hırsızın kaçacak yeri kalmadı!
    Elbette protesto edelim fakat, O'nun kaçmasına, olaylardan yırtmasına, bahane bulmasına fırsat verecek kaos planına istemeden figüran olmayalım.
    LÜTFEN YARIN DİKKATLİ OLALIM.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 1881

    quote:

    Orijinalden alıntı: ornitolog

    yahu az sabredin madem bu kadar istenmiyor madem tüm türkiye ondan rahatsız nasılsa seçimde çekip gidecek.
    sen sokağa çıkar hükümete şunu şunu yanlış yaptın diyebilirsin ama etrafa saldırıp organize olup hükümet istifa diyemezsin.
    istenmeyen adamı adam gibi seçimde yollarsın.
    ha eğer demokrasi bana ters diyorsan,seçimi iplemem istediğim zaman dışarı çıkarım olay çıkartırım hükümet düşürürüm diyorsan o zaman sana hem askeri yönetim haktır hem ayda bir değişen koalisyonlar haktır hem de amerikan mandalığı haktır.
    madem öyle tüm kanunları kuralları seçimleri kaldıralım herkes sokağa dökülsün kimin gücü kime yeterse o yönetsin.

    Ne demek hükümet istifa diyemem yahu? Hayırdır Eritre ya da Zimbabve'de falan mı yaşıyoruz? Kırıp dökenlerin de hangi cins olduklarını hepimiz biliyoruz. Gezi direnişinde neredeyse her gün Taksim'deydim, bir allahın kulunu görmedim sağa sola saldıran, camları kıran.
    Ne güzel düzen yahu, 4 sene 5 sene seçim gelene kadar her türlü hırsızlık, yolsuzluk, adaletsizlik yapılsın ama halk sesini çıkaramasın öyle mi? Sen ana akım medyayı dilediğin gibi yönet, saatlerce senin propagandan yapılsın, devletin tüm ulaşım hizmetlerinden komik rakamlar karşılığı faydalan ve ondan sonra da sandık? Aylardır yolsuzluk yapıldı diye yırtınan vekillerden kaçımızın haberi var? Akşam ana haber bültenlerinde sokaklarda patlayan su borularının haberi verilir ama bunlar verilmez. Ama yok efendim sandık öyle mi?
    Geçiniz bu basmakalıp lafları. Eşit, adil mücadele olduğu sürece sandık adildir. Ötesi insanları şuursuzlaştırıp tek seçenek olduğuna inandırmaktır.



    tamam yarın chp seçilsin öteki gün halk toplanıp onu devirsin sonra mhp gelsin sokakta onuda devirsinler böyle geçinip gidelim.
    mesela chp kurulduğunda da onu istemeyenler sokaklara dökülüp özgürce protesto etmiş ve burunları bile kanamamıştı.öyle müstesna bir hükümet lazım şimdiki gösterilerede.
  • Drazy kullanıcısına yanıt
    tayyeban uygulaması.

    bir bardak bira iç, haram. 76 milyon insanın hakkına gir; yine haram.

    Allah Teala niyete bakar umarım. çalanı, çarpar. af kapısının da hükümdarı... badem bıyığa, sıkmabaşa ne kadar ehemmiyet verecek, bilmem. mahşerde göreceğiz.
  • El Fuego kullanıcısına yanıt
    Sağ elle, Bismillah çekerek yapılan hırsızlık helaldir.
  • haddini aşma. tasvir ve gerçekleri ayırdedebildiğin zaman cevap ver.

    ikile! bir daha da gözükme!
  • El Fuego kullanıcısına yanıt
    İşin aslı bu işler veballi işler hocam. Şahsen kamu parasını harcamak için gönüllü olmaktansa başka bir iş yaparım daha iyi. O yüzden siyasilere hep şüpheyle bakmışımdır.

    Duanız için amin diyorum. Kul hakkıyla gitmek istemem. Ömür dediğin geldi geçiyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Johan Hegg

    İnsanlar güzel güzel direndiler. yalnız bu sefer cemaatçi polisler yok muydu neydi polislerin sayıları azdı.

    Çok sayıda polis vardı. Hatta kısım kısım sivil sayısından fazlaydı..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: paardon


    quote:

    Orijinalden alıntı: Johan Hegg

    İnsanlar güzel güzel direndiler. yalnız bu sefer cemaatçi polisler yok muydu neydi polislerin sayıları azdı.

    Çok sayıda polis vardı. Hatta kısım kısım sivil sayısından fazlaydı..

    Gezi direnişindeki kadar kalabalık gelmediler bana.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.