Şimdi Ara

DSLR Video Enstantane hızı ve Frame rate ilişkisi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.489
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar yeni ikinci el eos 550d makine aldım. Yeni yeni çözmeye çalışıyorum aleti. Size sormak istediğim soru şu;
    video çekerken 1920*1080 30 fps( ntsc) enstantane hızı 1/50 ve 1/100 iken sorun yok fakat diğer enstantane değerlerinde siyah şeritler hareket ediyor ekranda, sanki eski crt monitörleri videoda çekiyormuşsunuz gibi. Pal yayına aldığımda yani 25 fpsde ise herhangi bir sorun gözükmüyor. Bilmediğim bir şeyden dolayı mı böyle yoksa benim aldığım makinede mi sorun var? Yardımcı olursanız sevinirim.



  • Makinanızda sorun yok, farklı yayın standartlarının farklı fps temellerini kabul etmesinden dolayı bu tip sonuçlar ortaya çıkıyor. TV'de izleme, işleme vb. nedenlerden dolayı PAL seçeneğini seçip keyfinize bakın.
  • Teşekkürler bilgi için. Peki ileride farklı ortamlarda hangi fpsyi seçmemiz bizim için daha iyi olurun cevabını verecek bir kaynak var mı? İngilizce veya türkçe farketmez. Pal yayında yani 25fpsde hiç bir sorun yok herhangi bir enstantene hızında. Videoda keskinlik veya blurluk almak istediğim zaman enstane hızı ile oynuyorum. Bu yüzden 30fpsde de aynı özgürlüğü kullanmak istiyorum.
  • Öncelikle söyliyeyim video ortamıyla fazla ilgim/bilgim yok. Ama bildiğim kadarını aktarmam gerekirse; 25fps ile 30fps arasındaki özgürlüğü anlıyamadım, yüksek fps neler getirir ( mesela 60 veya daha fazla fps de slow motion teknikleri ile bişeyler ortaya çıkarılabilir, bunu anlarım ama 25 ile 30 fps de bir fark göremedim) ? Kaldı ki standart film sektöründe ve şuanki popüler video film yayımcılığında 24 fps standartlaşmış gibi birşey. Boyut / fps olarak bence 1080p / 24fps idealdir. Keskinlik ve alan derinliği için enstantaneyi değil diyaframı oynamanız gerekir sanırım burda bir yanlış anlaşılma oldu?! Netlik - blurluktan kastınız çok hareketli nesnelerin neden olduğu iz gözükmesi (ghost) ise 25fps te olan 30 fps te de hemen hemen aynı olur. Farklı ortamlarda hangi fps sorunuzu burda biraz açmanız gerekir tekrar sormam gerekirse burda kasıt slow motion da gereken 60 ve daha yukarısı fps ler mi? Bir de makinanızı sizin değiminizle daha özgür kılmak isterseniz MagicLantern yazılımını (daha doğrusu firmware) bi araştırın derim (tabi önce yazılımın güvenli kullanımı hakkında bilgi edinerek). Belki de aradığınız "ayar seçeneği zenginliği" bu yazılımla halledebilirsiniz. Kolay gelsin.

    Umarım bölümdeki video konusunda deneyimli arkadaşlar sizi daha rahat anlar ve yardımcı olurlar




  • Bu olayin temek sebebi sebeke elektriklerindeki frekans farkina kadar gidiyor bildigim kadariyla. Amerikanya da 60hz olan sebeke frekansi avrupada 50Hz. Bu yuzden siz 25fps olani secip cekimlerinizi yaparsaniz daha kaliteli sonuc alirsiniz. Sokak lambalarinin bile pirpir ettigini gisteren videolar var yutup'da.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.