Şimdi Ara

İddia : Tim Cook Şubat ayında FATİH Projesi için Türkiye'ye geliyor (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
91
Cevap
1
Favori
1.732
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Öğrencilere kilitli ve sadece eğitim amaçlı içeriğe erişimi olan tablet verecekler. Seneye açılacak başlıkları görebiliyorum; fatih tablet jailbreak, fatih tablet ders dışı içerik aktifleştirme, fatih tablet uygulama içi alım, fatih tablet filmlere altyazı ekliyemiyorum, fatih tablet jb ile sarı ekran giderme, fatih tablete nasıl oyun yüklerim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Okullarda kaloriferler daha dogru duzgun calismiyo :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: The Rolling Stones

    Sin, cos , alfa ve mavi ekran...



    Selam,

    Ekonomi bültenlerine düşen özet metin:

    "Apple, Fatih Projesi’nden elendi-Hürriyet
    IPAD’lerle kullanıcıların hayatına ‘tablet’ kavramını kazandıran
    Apple, 10.6 milyon adet tablet bilgisayarın alınacağı FATİH
    Projesi’nden elendi.
    Hürriyet Gazetesinden Ahmet Can'ın haberine göre, Teknoloji devinin
    elenmesinin sebebi ise ‘mali yetersizlik’ olarak açıklanıyor.
    Haberin tam metni:

    http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/25443994.asp

    Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
    http://www.foreks.com
    http://twitter.com/ForeksTurkey"

    Yukarıdaki bağlantıda olan habere gidiyorsunuz ve çıkan metin:

    "....
    TEKNİK İNCELENECEK

    Yaklaşık 2 aydan uzun bir zamandan beri süren incelemeler geçen hafta tamamlandı ve ihalenin üçüncü fazına Samsung, Vestel, Casper-Exper-Probil, Apple, Telpa, Microsoft ve Arçelik ile devam edileceği açıklandı. Cuma gününden itibaren üçüncü faz için görüşmelere başlanacak. Söz konusu fazda şirketlerin tablet bilgisayarlar üreticilerinin FATİH Projesi için sundukları modellerin teknik yeterlilikleri ele alınacak. Bundan sonraki süreçte şirketler Ankara’daki temaslarını sürdürecek. Buna ek olarak yapılan hesaplamalara göre 10.6 milyon adet olan tablet bilgisayar ihalesinin toplamda 4 milyar dolarlık bir hacme sahip olduğu belirtiliyor.
    ....
    "

    Hadi şimdi buyur burdan yak.

    Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lincoln.

    Başından beri desteklediğim bir proje. Eğitimde oldukça fazla yararını göreceğimizi düşünüyorum. Temennim yerli bir firmanın bu ihaleyi alması.

    İngiltere'nin bile deneyip başaramadığı, öngörülen faydanın sağlanmasından uzak olduğu sonucuna vardığı,

    Pakistan'da da denenmiş,
    Birilerinin cebine milyon dolarlar akıtıldıktan sonra iptal edilmiş bir projenin
    Kesinlikle başarısız olacağı ortadayken 4-5 milyar dolar gibi çok ciddi bir paranın çar-çur edileceği aşikarken devam ettirilmesi, desteklenmesi hiç akıllıca değil.

    Hele ortada ihaleyi casper'ın kazanma tehlikesi var. Allah'ım sen koru Yarabbi :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: web101

    Benim anlamadığım konu 4 milyar $ gibi bir paraya neden kendimiz üretmiyoruz üretemiyoruz.Neden bu ülkenin parasını batı firmalarına bağışlıyoruz.Bu paraya şirket kurulur fabrikalar kurulur marka yaratılır.Binlerce kişi çalışır katma değer sağlar.Ben bu işi anlamıyorum yazık bu millete.
    Edit:İmla

    Hocam bizde ne yazık ki know-how yok. Çünkü biz sanayi devrimini ve teknoloji devrimini kaçırmış bir milletiz. FATİH projesindeki elektronik tahtaları Vestel yaptı. Ancak şu elimdeki cihazın onda biri kadar hassas çalışmıyor. Telim 600 lira elektronik tahta 2000 küsür keşke bu para ülkede kalsa ama peki kötü olan yerli diye mi tercih edilecek. T40 denen teli herkes gördü işte. Turkcell'in sözümona geliştirdiği telefon... Vestelin Turkcellin elinde maddi imkan yok mu? Çinde hangi ölçekteki firmalar ortaya hangi ürünleri çıkarıyor. Bizim kopyacı diye güldüğümüz millet. İnşAllah bundan sonra bu gidişatı tersine çevirecek insanlar çıkar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • @Ciddiyetsiz

    Telpa'nın Türkiye'de üretim yaptığına emin misiniz? General Mobile Çinli telefonları getirip kendi adıyla satıyor. Telpa 3. İhaleyi aldı.

    @GrAy

    10 milyon tablet, 4 milyar dolar. Tablet başına 4000$ yapmaz, 400$ yapar. 3. ihalede tablet fiyatı 605TL'ye geliyor. 290$ desek, 3. ihaleyi baz alırsak projenin neredeyse 4'de 3'ünü tablet masrafları oluşturuyor.

    Telpa'nın tablet özelliklerini görmek lazım, ama teknik şartnamede aranan minimum özellikler ile ihale fiyatı pek bağdaşmıyor bence. Hiç ihale yapmayıp Google'dan 675.000 tane Nexus 7 sipariş edilse bunun belki yarısı kadar bir fiyat alınırdı. (Veya başka bir tablet üreticisinden.)

    Bu 10 milyonla da kalmaz. Zaten birkaç senede bir yenilenmesi gerekir bunların. Devlet tek başına böyle bir talep yaratacakken Türkiye'ye başka yönden katkılarını da düşünmeli.

    TF/X ile hayalet savaş uçağı yapılmaya girişiliyor. Helikopter, tank geliştirilmeye çalışılıyor.

    Belli başlı parçaları ithal ederek tablet üretmek o kadar da zor olmasa gerek. 2007'de kurulmuş Allwinner diye bir Çinli firma 500 çalışanıyla tabletler için 8 çekirdekli işlemciler üretiyor. En iyisini yapmak şart değil, iş görecek kadarını yap. Çekirdeklerini zaten ARM sağlıyor.

    Çocukları tabletle eğiteceksin, ama o çocuklar büyüyüp mühendis olduğunda Türkiye'de bu işler hala yapılamıyor olacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guaire -- 26 Aralık 2013; 20:20:11 >




  • fatih projesi, tablet, apple store, tim cook, abdullah gül, zorlu center çorba gibi haber olmuş.

  • Pilot denemelerde olumlu sonuç alınamamasına rağmen sırf milletin gözünü boyayıp oy toplamak için milletin parasını çöpe atan bir proje. İlk önce okul yap altyapıyı düzenle, hala 90 a ulaşan sınıflar var, acıyorum ülkekimizin haline.
  • Yıllar sonra ülkeyi soydukları anlatılacak bugün bunu destekleyenler tarafından
  • Guaire kullanıcısına yanıt
    şimdi "yerli üretim" denilince ne aklınıza geldiğine bağlı konu değişir ama kabaca biz "montaj" türkiye içerisinde diyelim. kaldı ki sanırım bu ihale şartlarına uyulduğunu gösteriyor. sonuç olarak bi şekilde türkiye içinde bir fabrika var ister üretim ister montaj olsun belli başlı bir işgücü sağladığını yok sayamayız. hatta yanlış hatırlamıyorsam general mobile e-tab adıyla bir de tablet ürettiğini (montajını yaptığını) çok önce duyurmuştu. tabi bu adımlar aslında fatih projesi içindi ve şimdi bi şekilde 2-3 yıl içinde meyvesini almış görünüyor GM açısından.

    burada aslında olayı tablet boyutuna indirgemek bence sakıncalı. ama bunu malesef bu işi yapan adamların kendisi bu hale getiriyor. başbakan çıkıp "biiiiz çocuklara dablet dagıtacağık. çocuklarınız über zeki olacaaaak" deyince tabiki "tablet dağıtmakla olmaz" denilir. yoksa aslında -kağıt üstünde- çok güzel bir proje. ama malesef okullarımızın fiziki yetersizliklerini geçtim bunları sağlasanız bile 25-30 yaşlarında öğretmen olmuş (aralarında bilişim öğretmenleri var) arkadaşlarım dahi akıllı tahta-tablet kullanmamış iken bunları ne derece etkili kullanarak ders verecek bunlar da ayrı tartışma konusu.

    sonuç olarak herkesin temennisi eğitim sistemimizin daha iyi olması. ancak ben bu projeyi sonuna kadar desteklesem de bununla paralel gitmesi bile yavaş sayılabilecek bir çok eksiklik var. öncelikle bina yetersizliği. ama yeni yapılan her okul bu projeye uygun olarak altyapısı sağlanırsa belli bir yol alınabilir. nihayetinde fatih projesine baktığımızda akıllı tahta, sunum cihazları, döküman kamera, tarayıcı-yazıcı, anında oylama sistemleri, internet altyapısı ve etkileşimli ders materyalleri gibi bir çok eğitimi faydalı kılacak etkenler var.

    ben gerçekten bunlara kimsenin karşı çıkacağını sanmıyorum ama nitelik olarak nedir ne değildir bunu elbette tartışacağız. sonuç olarak bizim vergilerimizle yapılıyor olması bir yana eğer bundan fayda/zarar sağlanacaksa bizim çocuklarımız etkilenecek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ciddiyetsiz -- 29 Aralık 2013; 22:24:36 >




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.