Şimdi Ara

faks makinası hakkında bilgisi olanlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
3.594
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • beyler faks makinası almayı dusunuyorıum.Azcık arastırdım.Therma ve baskı faks makinaları arasındaki fark nedir ban tavsiye edebileceginiz uygun fiyatlı bir makina warmı.Aklımda panasonic weya brother markaları war.Ancak modellerin nasıl oldugunu bilmediğim icin tıkandım.Ayrıca fotokopide cekmek istiyorum



  • arkadaşım.

    günde en az 5 sayfa faks alan bir işyerimiz ar.

    3 yıl önce lexmark x125 model numaralı scanner/inkjet printer/bilgisayardan bağımsız faks/fotokopi özelliği olan bir cihaz aldık çok da memnunuz. tavsiye ederim. bunun bir üst modeli var teknosa/vatan bilgisayar vb gibi yerlerde bulabilirsin. onda ahize de var. 30 sayfa faks hafızası var kağıt veya mürekebi yoksa. a4 fotokopi kağıdı kullanmakta.


    bilgisayarımızada bağlı scanner olarak kullnıyoruz. ayrıca üzerinde numerik keypad var. bir üst modelinde ahize de var. malum termal fakslar üzerinden zaman geçince üzerindeki yazılanlar uçuyor. mesela bir evrak gelmiş fakstan sizde bazı yerleri sarı fosforlu kalemle işaretlemiş olun. 3 ay sonra bakın sadece sarı fosfor kalmış sizin işaretlediğiniz yazıdan eser yok.termal faks bence çok kötü bir icat. işinizin biraz resmi yerlerle ilgisi varsa hele.

    demek istediğim bu dediğim modeli almasanız bile inkjet bir faks almanız evraklarınızını korumanız açısından daha faydalı olacaktır.

    hayırlı günler.

    gerçekten iyi bir cihaz istiyorsanız bütçenizde müsaitse samsungun gene hem yazıcı hem scaner hem fotokopi hemde bağımsız faks olan bir cihazı var. biraz da büyük küçük bi fotokopi makinasına benziyor. bunun özelliği inkjet değil laser baskı teknolojisini kullanması. ben bu cihazı aldığımda piyasada bu dediğim samsung olsaydı tereddütsüz onu alırım. fiyatı 600 ytl civarı. ama ekonomik olması kendini zamanla amorti ettir. laser olduğu için mürekkepli faks sözgelimi 500 faks yazabiliyorsa laser baskı teknolojili faks aynı paraya 2500 faks basabilir.

    hayırlı günler.
  • Bu seçimi yapmak için bazı kriterler var;

    1. Günde kaç sayfa fax alacaksın,
    2. Reklam faxları gelecek mi,
    3. Yazıcı, tarayıcı vs ihtiyacın varmı ...

    Yani özetle fazla fax gelecek ve yazıcı ihtiyacın yoksa termal al.
    Kartuşlu (baskı) alırsan unutma ki 1 kartuş şu anda bir yazıcı fiyatı...
  • termal fax. güvenli değil.

    çok fax almakla alakası yok bence aldığın faksı yırtıp atacakmısın yoksa dosyalayacakmısın bu önemli. termal fax dosyalanamaz. 3 ay sonra yeğyeni bembeyaz sayfallarınız olur elinizde.

    hayırlı günler.
  • Düşüncen belki doğru belki değil :)

    Ben canon fax fotokopi servisinde 3 yılını harcamış biri olarak şunu çok rahat söyleyebilirim ki ;

    1. alınan faxların %80'i (istisna yerler olabilir ki ben termali çok fax alan yerler için önermiştim) 3 gün içinde atılır. -teknik bilgidir. servislerden teyid edebilirsiniz. -

    2. kalan %20 lik kısmın da sadece %10 u (yani toplamın sadece %2 si 1 yıl saklanır.)

    Bu nedenle termal faxların ( ki şu anda hala kullanılan faxların yarısı termaldir. ) kullanılması uygun değil düşüncesi bence çok doğru değil. Sonuçta bu kadar kullanan kaldırıp atmadığına göre

    Basit bir maaliyet hesabıyla termal fax rulosu 30m yani 100 sy. (Otomatik kesme yoksa 100-120 sf) fiyatı 2 YTL. Yani kaba hesapla 1 sf fax 2 YKr.
    Baskılı (inkjet) faxlarda 1 kartuş yaklaşık 500 sf = 55-60 ytl. 1 top (500 adet) kağıt 4 ytl dersek; 50 YTL / 500 = 1 Sf fax 10 YKr.

    Genede renkler ve zevkler tartışılmaz. Saygı duyarım...
  • arkadaşımız doğru söyler,
    yıllar önce işyerimizde a4 e baskı yapan panasonic fax vardı 3 günde bir 1 top a4 kağıt biterdi, malum ıvır zıvıra fax geliyor, ayrıca toner ide pahalıydı..........
    bence basit bir termal al.............
    fotokopi işini 3-1 lazer printer la hallet bende samsung 4100 var yetiyor...........
    lazer de toner harcama daha ekonomik, püskürtmeli 3-1 alma derim...........

    selamlar
  • InterFAX, faks makinesine gerek kalmadan ayda sadece 18 YTL'ye 150 sayfa faksı alabilmenizi sağlıyor. Böylece faks kağıtı bitti, ofiste değilim tarzı şikayetlerden kurtuluyorsunuz. E-posta adresinize ulaşabildiğiniz her yerden size gelen faksları görebilirsiniz. Detay için 0 216 450 24 16 veyawww.InterFAX.net/tr

    InterFAX TR
  • Interfax çözümüne katılıyorum. Böylelikle gerçekten klase'ye değer olanları bastırıp saklayabilir, geri kalanı da bilgisini edindikten sonra siler ya da başka bir klasör altında elektronik nüshasını saklayabilirsiniz. Günde en az 100 sayfa aldığımız kullanmakta olduğumuz fax, bir panasonic. Termal değil, interfax harici bir çözümde de bence Panasonic'ten şaşma, servisi memnun edici.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.