Şimdi Ara

Corolla Premium benzinli 62.900.Focus Titanyum dizel 61.875.BU NASIL İŞ...? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
120
Cevap
0
Favori
4.043
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hunter06

    Bu iki araçtan biri mi tercih edilecek , yoksa piyasada toyotadan baska arabami kalmamis alacak, yada cihanair geri mi döndü hangisini anlayalim bu konudan ona gore cevap verelim ...

    cihanair hala forumda mı acaba

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nicknick

    ......... fren pabuçları kolay kolay aşınmıyor, yakıt tüketimi fabrika verisi kadar,

    2010 model 1.4 dizel corollam vardı. 2011 yılında 20.000 kmde bakıma götürdüm. fren pabuçlarının değişmesi gerektiği, aksi taktirde disklerin zarar görebileceği söylendi. ben de sazan gibi atladım. tamam değiştirin dedim. 20.000 bakımı ve fren balataları değişti, 540 lira girdi kol gibi.
    Fabrika verilerine gelince;
    Küçük bir İlçede yaşıyordum. Çoğu uzun yol olmak üzere yakıt tüketimim 5.6 lt idi. Hiç de ekonomik değildi. Sonra şehir merkezine taşındık. 1 hafta dayanabildim. Neden mi? Şehir içinde dur kalklarda çok sorun çıkardı. 1. viteste bağırıyordu. 2. viteste ise stop ediyordu. Sattım kurtuldu. Bidaha tövbe corollanın dizeline yanaşmam. Bodrum kattaki bir Kapalı otoparktan çıkamadım(Eskişehirde Taşbaşı işhanının altındaki otopark). İçinde 5 kişiydik.stop etti. araba resmen çekmedi. Ben de herkesi arabadan indirdim. Yürüyerek dışarı çıktılar. Dışarıda bindiler. Eğer boşken de çıkmasaydı utanmadan arkadan ittirin de çıkalım diyecektim. :)




  • ben de yeni insigniadan önce focus 2.5 titanium hb vardı. her yönüyle çok iyi bir araçtı. bence focusun makyajlısı beklenmeli. çünkü ford makyajı çok iyi yapıyor.
  • entelbamya kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım siz cvt corolla kullandınızmı?
  • PetrovaFire kullanıcısına yanıt
    El insaf artık focus un iç mekanı ile corollanın iç mekanınıda mukaye etmeye kaktınızya bravo size focusun iç mekanı b sınıfı araç gibi yafu 4 kişi uzun yolda 2 saat yol gittimi ne kadar kaldı ne zaman varacağız demeye başlıyor yafu corolla yayla focusun yanında bu kadarda olmaz yani.
  • coskunserce kullanıcısına yanıt
    Aha buyrun burdan yakın kızım 2 yıl yaris kullandı bende 2-3 kez uzun yol yaptım araçla külliyen dedikodu asla böyle birsey yok yaris sınıfının en binilesi aracıdır hele hele 1.3 ise tadından yenmez.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vedat61

    Aha buyrun burdan yakın kızım 2 yıl yaris kullandı bende 2-3 kez uzun yol yaptım araçla külliyen dedikodu asla böyle birsey yok yaris sınıfının en binilesi aracıdır hele hele 1.3 ise tadından yenmez.

    Kesinlikle katılıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Corolla sorunsuz ve sağlam kaliteli bir araç Ona bir diyeceğim yok. Neden çünkü bir yıldır yakın bir arkadaşım Corolla Elegant 1.4 90hp dizel kullanıyor. Arabayı bende kullandım ara ara. Fakat eleştirdiğim en önemli noktası C segmentinde premium araç yapacaksın ve bu araca 1.4 90hp dizel motor koyacaksın. Aracın ağırlığı 1.400 küsür kğ. Rakiplerin bu segment de 1.6 105 ve 130 hp aracı motor kullanırken geçtiğimiz aylarda aracı yenileyeceksin ve yine aynı motor üstelik 75.000TL. Ayıp yahu hiç değilse beygirini arttır motoru 1.6 yap çekmiyor bu motor bu kasayı. Bu akşam dik bir rampayı çıkamadık araçta 4 kişiydik lastikleri de 10 gün evvel almıştı araç 52bin de bastığı zaman 200 yapıyor düz yolda ama rampada çekmiyor kardeşim motor bu kasaya yetersiz. Yepyeni lastikleri yaktı rampada. Benim 1.9 caddy'im ile oynaya oynaya çıktığım rampaları arkadaşımın aracıyla zorlaya zorlaya çıkıyoruz.. tek eleştirdiğim noktası bu yoksa araç kalite tamam ona ne şüphe ama dizel motor ve fiyat politikası resmen kazığın adana kol börekli versiyonu.




  • Toyota Yaris Candır. Bu kadar keyifli, sağlam, ekonomik ve hoş bir araç daha yok.
  • Emekli tayfanın aklı işte sorunsuzluk ulan sanki öteki araçlar döküntü.komşumda fluance business var sıfır olarak aldı adam afedersiniz arabayı öldüresiye sürer şuan 135 binde yağ su koyup devam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • focus un kokpit coralladan kat kat ustun corallanin on konsol hic uyumlu deyil arabayla..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: müMKÜNsüz

    Corolla sorunsuz ve sağlam kaliteli bir araç Ona bir diyeceğim yok. Neden çünkü bir yıldır yakın bir arkadaşım Corolla Elegant 1.4 90hp dizel kullanıyor. Arabayı bende kullandım ara ara. Fakat eleştirdiğim en önemli noktası C segmentinde premium araç yapacaksın ve bu araca 1.4 90hp dizel motor koyacaksın. Aracın ağırlığı 1.400 küsür kğ. Rakiplerin bu segment de 1.6 105 ve 130 hp aracı motor kullanırken geçtiğimiz aylarda aracı yenileyeceksin ve yine aynı motor üstelik 75.000TL. Ayıp yahu hiç değilse beygirini arttır motoru 1.6 yap çekmiyor bu motor bu kasayı. Bu akşam dik bir rampayı çıkamadık araçta 4 kişiydik lastikleri de 10 gün evvel almıştı araç 52bin de bastığı zaman 200 yapıyor düz yolda ama rampada çekmiyor kardeşim motor bu kasaya yetersiz. Yepyeni lastikleri yaktı rampada. Benim 1.9 caddy'im ile oynaya oynaya çıktığım rampaları arkadaşımın aracıyla zorlaya zorlaya çıkıyoruz.. tek eleştirdiğim noktası bu yoksa araç kalite tamam ona ne şüphe ama dizel motor ve fiyat politikası resmen kazığın adana kol börekli versiyonu.

    Corolla dizel helede otomatik olanının kesinlikle parasını hakketmediğini bende defalarca savundum katiyen o araca 70 bin tl veremem ben sahsen sadece ona değil c sınıfı içinde hiçbir dizel araca o paralar verilmez ve cvt corolla sahibiyim ve bu aracı cok cok severek kullanıyorum aracın sürüş keyfi cvt nin konforu yalıtımı sessizliği aracın ferahlığı beni memnun ediyor haaaa araçta memnun olmadığım yönler yokmu tabikide var ama ayni sınıfta başka birçok araç kullandım ve şunu gördüm cvt corolla bu araçlara göre cok alınası ve kullanılası bir araç c sınıfı içinde corolla hariçi bir araç almak zorunda kalsaydın ne alırdın diye soararsanız cevabım yeni octavia olurdu büyük ihtimal aracın 2 el değer kaybını sineye ceker alırdım o racı ama focusun yanından bile geçmem yahu ben aracımı genelde uzun yolda kullanıyorum arkadaşlar içinizde 4-5 saat 4-5 kişiyle yeni focus la uzun yol gittiyseniz anlarsınız beni bu kadarmı insanı yorar kasvetlendirir darlandırır aram ya inanılmaz bişey.




  • corolla yenı cıktıgı için piyasaya yetiştiremiyorlar ve fiyat şişiriyorlar ulkemizde
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vedat61

    Aha buyrun burdan yakın kızım 2 yıl yaris kullandı bende 2-3 kez uzun yol yaptım araçla külliyen dedikodu asla böyle birsey yok yaris sınıfının en binilesi aracıdır hele hele 1.3 ise tadından yenmez.

    Dedikodu değil bizzat başımıza gelen olayı anlatıyoruz. 50 tane sınav aracı varsa, sadece 1 tanesi Yaris'ti. Zaten kullanımı kolay olsa tercih edilirdi. Ayrıca Yarislerin yarı otomatiklerinden de pek iyi bahsetmiyolar, yanlış mıyım? Vites sistemi genel olarak sorunlu. Bu bilgiler son kasa hakkında değil. Belki düzeltmişlerdir.
  • Dedikodu değil bizzat başımıza gelen olayı anlatıyoruz. 50 tane sınav aracı varsa, sadece 1 tanesi Yaris'ti. Zaten kullanımı kolay olsa tercih edilirdi. Ayrıca Yarislerin yarı otomatiklerinden de pek iyi bahsetmiyolar, yanlış mıyım? Demek ki vites sisteminin genel olarak kullanımı zor. Bu bilgiler son kasa hakkında değil. Belki düzeltmişlerdir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coskunserce -- 28 Aralık 2013; 10:40:03 >
  • Mesele
    Manuel benzinli de avensis yerine corolla tercih edilmesidir.
    .
    Not. 2010 da full corolla dizel 42500 tl ye alınmıştı.
    Avensis e.extra 49 bin tl civarıydi.
  • toyota hakkaten kırbaçlık araba. hem fiyat hem dayanıklılık olarak. 1999 ve 2006 model ikisi de sıfır iki jenerasyondur corolla kullanıyoruz, toplam 14 sene etmiş ve 2006 modelde harbiden "0" sorun, 99 olanda ise basit bi cam otomatiği sorunu oldu bir iki kere o da düzeltildi.

    aracın sağlamlığını bir kere kardeşimin son model citroen c3 otomatiğini kullandığımda anladım, tek yaptığım ışıklarda tam gaz kalkmak oldu daha 60'a çıkmadan arabadan dııt dıt sesler eşliğinde "Motor Arızası" uyarısı belirdi! O an dedim ki corolla harbiden sağlam eşşekmiş.

    Yalnız tabii ki sürüşü keyifsiz, süspansiyon ayarları focusa göre fazla zıplatan cinsten ve aşırı pahalı. Keşke "Focus 1.6 vvti 132bg CVT" diye bir model olsaymış
  • Sorun ne anlamıyorum? Ben corolla severim, param vardır gider alırım, firma istediği fiyata araç satar alan alır almayan almaz, ford alanında vardır bi bildiği. Alır severek kullanır. Ben Yaris kullanıyorum benzinli cvt, benim aracın fiyatına dizel bir sürü full fransız var, gelip bana niye bunu aldın diyene gösteriyorum. Herkesin kendi tercihi kimse size zorla araba satmıyor. Yok osu var yok busu var.. Ayrıca sorunsuzluk önemli bir kriterdir. Değil diyenin parası vakti çoktur ona da saygı duyarım ama marka karalamak için açılmış başlıklar aklıma: Yaş kaç? sorunu getiriyor.
  • Corolla bencede pahalı ve iç dizaynı dışına göre basit kalmış. elbette sorunsuz cvt şanzımanı ve focusa göre yakıt tüketimi artılarından.
    ancak focus özellikle fiyatı ve corollaya göre daha iyi kalitedeki malzemesiyle daha tercih edilebilir geliyor bana.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.