Şimdi Ara

Steam Machines Prototipleri 13'ünde Dağıtılacak

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
321
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  •     Valve'ın PC'leri oturma odasına taşıma projesi Steam Machines'i oyuncuların test edeceği daha önce açıklanmıştı. Valve, 300 kişiyle sınırlı test ekibi için yeni açıklamalar yaptı.
     
        Belirtilenlere göre seçilen 300 şanslı kişi, maillerini bugün itibariyle aldılar. Valve son anda yaptığı bir karar değişikliğiyle 300 kişilik listeyi sadece Amerika sınırları içerisinde tutmak zorunda kalmış. Yapılan açıklamaya göre seçilen kişilere, 13 Aralık tarihi itibariyle Steam Machines ve Steam Controller prototiplerinin yer aldığı paketler dağıtılmaya başlanacak. Bu oyunculara, test etmeleri için SteamOS'i doğal yollarla destekleyen bütün oyunlar hediye olarak sunulacak.
     
    Steam Machines hakkında daha fazla bilgi, 6 Ocak tarihinde CES'te paylaşılacak.
     








  • Valve'den beklentilerim fazla. Oyunculuk tarihini değiştirip gerçekten konsolu bitirebilecek bir proje bu.

    En azından konsol ve pc farkının kalkmasını sağlayabilecek bir atılım olur. Tabi bu sadece steam machineslerle değil kullanılan linux ve programlarla olacaksa olur.

    Umarım bir an önce Windows'tan şu oyunların kurtulacağı gün gelirde biz oyuncular için yeni bir çağ başlar.

    PC'lerde artık konsol gibi satılır. Sony'de linux'a geçer belki ilerde.

    Ama beklentim bu Linux'un bir devrim olacağı, umarım gerçekleşir.

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Aynen katılıyorum eğer öyle olursa Oyun endüstirisinin 1 numarası olur.

    Sürekli güncellenen PC üstelik bu konsol gibi oturma odasın da Joystik le kullanılailicek. + Steam servisi Sürekli indirimli oyunlar. + Dediğin gibi Linux işletim sistemi sayesin de Windows dan tamamen kurtulma.

    Bir oyuncunun istediği herşeyi tek bir kutunun içine koymaya çalışıyor sanki öyle değilmi?
  • bu projeyi ben hala anlamadım. adamlar bi joistik yapmış o tamam. bi de bi sistim tplamışlar iyi de kardeşim bu sistemi ben atıyorum 1000 dolara alırken sen 600 dolara mı verecen? nasıl olacak. ha yok aynı paraya vereceksen niye alayım. pc toplar xbox joistiği ile steam dan zaten oyun alırım. ek olarak sattığın sistem oyunları ne kadar açabilecek. konsol cephesi 6-7 yıl iyi bi performansta oynatıyor 2005 te çıkan cihaz gta 5 oynatıyor. şimdi senin makineyi alınca ben 5 yıl sonra diyelim gta 7 yi oynayabilecem mi tatminkar bi derecede. ben bu işi hala çözemedim. her yerde bahsediiyo. rakip makip nasıl olacak anlamadım. ya kutuyu sabit tutacaz deseler bileşenlere göre yapımcıyla anlaşıp optumuze edecekler diyim ama o da değil upgrade filan deniyo. bilen biri yazsın da öğrenek neymiş bu iş. joistikleri ise başından bi garip görünüyo zaten ama hadi denemeden bişe demicem. şans vermek lazım.

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • wustti W kullanıcısına yanıt
    Hocam altarnetif sunuyorlar. Sen gidip Pc toplayabilirsin ama bunu yapmayan insanlar gidip bu hazır pc satın alabilecekler. Yani burdaki amaç konsol oyuncuları çekmek. Asıl en önemli kilit nokta bence işletim sistemi oluacak. Eğer valve yapımcılara süper bir işletim sistemi verirse yapımcılar Pc daha ağırlık gösterebilirler Amaçları bu

    Yani valvenin burdaki ama Konsol oyuncularını Pc kazandırmak gibi birşey görüyorum ben.
  • @aykut291
    aynen öyle kardeşim. Yeterki Linux'a verilen destek artsın ve Linux'un oyunlar için özel bir platform olması sağlansın. Bunu da sağlayabilecek tek şey ve görev oyun yapımcıları ve programcılara bağlı.
    Windows yüzünden çekmediği şey kalmadı pc oyuncularının. Şuan konsolların sağladığı gibi bir şeyi lünux pc'ler için sağlarsa Valve'nin başlattığı bu proje Atari'nin yapmış olduğu şey gibi olacaktır


    @wustti
    Joystick'e çok takılma. O sadece bir çalışma, sen istersen yine usb yolundan xbox veya ds kontrolcüleri bağlayabileceksin. Kaldı ki bunun yanında fare ve klavye :)
    Bu Steam Machines'ler konsol gibi küçük fakat bildiğin bir pc olacak. Yani upgrade'leri bir pc gibi işleyecek. Sen gidip daha güçlü bir ekran kartı takıp kendi pc konsolunu güçlendirebileceksin. ve dahası

    Fakat en önemli nokta burda Linux olacaktır şüphesiz. Windows gibi sistemin çoğu yükünü çalan ve kullanan bir yapıda olmaması lazım.
    Şuan ki konsolların yaptığı gibi bir yapıda olursa 780 yada r9 gibi bir kart yani en fazla 1000 dolarlık bir sistem bizi 2k oyunları 60fps'de oynamamızı ve 5 sene götürmesini sağlar. Tabi bu linux'a bağlı. Optimizesi sadece oyunlar için olmalı ama bir yandan da pc gibi kullanacağı için farklı bir yapıda olacaktır.
    Fakat her halularda Windows'tan daha başarılı olacağını umuyorum.

    Linux oyunculuk için önemli bir software olma yolunda. Dileyelim ki programcılardan ve yapımcılardan bu destek artsın. Microsoft'a oturup şapkasını önüne koymak zorunda kalsın.




  • aykut291

    bence o mantık tutmaz. tamam steam de oyun ucuz herkes orijinal kullanır vs. ama yeni oyunlar da pc için donanım canavarı. kaldı ki bi forza ya da gt6 tadında oyun yok. forza horizon var mesela pc de ne oynayacan nfs mi? bi mantık yok. dediğim gibi 2005 te aldığı makine ile adam gta5 oynuyo. fiyat filan derseniz de 1 tane orijinal alıyosa 5 tane korsan alıp dengeliyor işi. kaldı ki kardeşlik olayı gelince konsol oyyunları da pc oyunlarına yaklaştı. y.dışından 140 tl ye oyun alsan arkadaşınla adam başı 70 düşer. o da pc fiyatı zaten. ve 5 yıl sonra bu adam atıyorum gta7 yi de performans kaybı olmadan oynayacak. ha gönül ister ki tutsun proje. xbox kullanıyorum adam gibi bağlayacağım direksiyon yok makineye olanlar da konsol parası kadar hatta daha pahalı. keşke olabilecek cazip bi proje olsa da geçsek. bence donanımı sabit tutup. bi makine çıkarıp. yapımcılardan pc cephesinde oraya optimizasyon isteseler daha mantıklı olr o zaman millet alır ama şu haliyle zor. 3 yıl sonra adam 1200 e aldığı konsolda full detay oynamaya devam edecek. ben upgrade ile uğraşacam.

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >




  • @wustti
    Hocam düşüncelerini yanlış yoldan değerlendiriyorsun.
    Demek istediğim ve istediğimiz şey şu. Linux oyunlara özel bir software olmak istiyor. Yani Windows'un yaptığını yapmamak ve donanımdan harcadığı yükü sadece oyunlar için kullanmak.
    Windows gerçekten optimizasyon ve oyunlar için açık bir platform değil. Tamam günümüze kadar hep ordan gitti ve oynadık ama artık Windows ilerlemiyor kaldıki yerinde sayıyor hatta geriliyor.
    Valve'de bir atılım yapıp Linux'a desteğini açıkladıktan sonra PC'deki oyuncuları oraya çekmek istiyor. Çünkü windows gerçekten senin titanının veya r9'un yada gtx'in hakkını veremiyor.
    Bak kendin demişsin adamlar ps3'te xbox360'ta gta v oynuyor ve bu konsollar gta v'i oynatıyor diye. Bunu 9800gt ilede yapabilirdin. düşünsene ps3'te veya 360'ta 9800gt'nin olduğunu

    Yada şuan ki PS4 veya Xbox One'da bir gtx780'nin yada r9 bir ekran kartı olduğunu. Neler olabileceğini nasıl grafiklerde oyun yapılacağını sana anlatamam sen hayal et

    İşte Linux bize belki bunu sağlayacak. Çünkü tek amacı olacak oyunlar için özel bir platform tıpkı konsolların yaptığı gibi.

    Eğer sizin verdiğiniz örnekler steam machineslerin çıkıp windows la devam etmesi olsaydı gerçek olurdu.

    Fakat işte oyuncuların burda heyecanlı olması gereken nokta bu. neden mi?

    Eğer konsolların sağlamış olduğu bir oyun platforumu gibi olursa Linux 10 tane konsol veya farklı platform olmak zorunda değil.

    Forza oynayabilmek için benim gibi gidip xbox one almak zorunda değilsiniz. ve bunun yanında TX racing wheel. Ben şimdi 1 sene sonra GT7 çıkınca PS4 almayı düşünüyorum ve bunuda oynamak için direksiyon. Yani xbox one + xbox one ile uyumlu direksiyon ve Forza almamın bana maliyeti 3000 lira.
    PS4+ ps4 ile uyumlu direksiyon ve GT7 almam yine 2500 - 3000 lira.

    Fakat PC'ninde konsollarında bir yerde toplandığı bir platform olsa ve buna STEAM öncülük etse Yılda konsollara aldığımız 10 oyun parasına bu platformda belki 50 oyun alabileceğiz. Ve oyunların farklı yerlerde değil bir yerde toplanmasına neden olacak.

    Belki bu önümüzde ki nesil için geçerli değil ama benim tahminim belki 2020'den sonra ortak bir oyun platformun olması yönünde. Bu yüzden linux'un tutmasını ve başarılı olmasını çok istiyorum.

    GT7 ve Forza için iki tane konsol almak değil oyunları oynamak istiyorum. The Last of Us oynamak için gidip sattığım ps3'ü yeniden satın almak değil.

    Biraz uzun oldu ama umarım anlatabilmişimdir




  • Yani kısaca Linux konsolları ve pc'yi bir yere toplayabilecek bir Platform olma durumunda, olmalıda!

    Buda biz oyunculara yarar sağlayacaktır. Düşünsenize üretilen tüm pc'ler ve konsollar linux'u kullandığını.

    O zaman ister gidip Steam Machines, isterseniz PS5 veya adı ne olursa ondan alacaksınız.

    Bize kalan bütçemiz doğrultusunda belirlenmiş konsollardan birini almak olacak. Parası olan 780'li veya r9'lu alacak. Bütçesi daha makul olanlar 760ti'li veya r8'li alacak gibi.

    Ve en önemlisi tüm oyunlar aynı platformda toplanacağı için the last of us, god of war veya halo gibi ayrı konsol oyunları belkide bir yere toplanacak.
    Yani gta 6 için pc'ye gelecek mi yada şu oyun şu konsola çıkacak mı gibi bir dert olmayacak. İNŞALLAH!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi - The Stig - -- 11 Aralık 2013; 21:46:29 >




  • wustti W kullanıcısına yanıt
    Evet o konuda haklısın GT5 Uncharted Sony özel oyunları oynayamayız ama iler de çok daha fazlası olabilir.
  • Valve un yerinde olsam hic bu ise bulasmadan direk konsol cikartirim.Madem Titan li makine suruyorlar bunu sabit donanimda tut.Sabit donanim olacagindan maddi olarak komponentleri cok daha ucuza mal edeceklerdir.Daya Titan i veya R9 u,guzel bir islemci,daya HL3 u,yap oyun firmalariyla anlasmani.Koy ustune 800$ fiyat etiketini bak nasil peynir ekmek gibi gidiyor o cihaz.

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Buradaki yorumlarda herkes isletim sisteminin ne kadar iyi olacaginin basariyi direk etkileyecegine dikkat cekmis. Kesinlikle katiliyorum ve bence basarili olmayi basaracaklar.

    Linux acik kaynak kodlu olmasiyla cok guzel bir platform sagliyor. Cunku isletim sistemine mudahele edip daha oyuna musait hale getirebilirler. Bu konuda deneyim ise dunyada kac tane firmada var derseniz Microsoft bile Valve'i gosterecektir. Gabe zaten Microsoft'tan cikma ve ekipleri programlama konusunda deneyimli ve basarili.

    Sirf stream ozelligi bile konsollari benim icin bitirir cunku konsol alsam da hep oyun oynatacak bir bilgisayar da topluyorum. Salona da konsol yerine steam OSli bir bilgisayar kurarim. Terminali ac Valve'in koymadigi her turlu medya oynatici, Samba protokolu vs. eklerim. Ister .mkv izle, ister dosya indir, ister oyun oyna, ister Blu-Ray izle. Eskiyince de yapacak bir seyler bulursun bilgisayar bu. Her zaman bir islevligi vardir. Konsol eskiyince koleksiyon urunu oluyor.

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.