Şimdi Ara

Honda cbr 250 veya ninja 250r (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
1.901
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pr0gedys

    Hondanın piyasası fazla düşmez araştırın ama belli miktarda bi düşüklük varsa fiyatta kesinlikle güvendiğiniz bi ustaya gösterin. Temiz olması imkansız gibi bişeydir.

    8-9 Bine ikinci el almak yerine biraz daha biriktirip 11 bin tl'ye sıfır almak daha mantıklı geldi bana öyle yapacağım hocam
  • pcexpertt kullanıcısına yanıt
    Hocam senin için 2. el daha iyi olur nedeni ise ilk 1.000 kmlik rodaj olayı bilmediğin için rodajı yanlış yapabilirsin. Bu motorun ömründen tut yakıtına hızına kadar herşeyi etkiler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pr0gedys

    Hocam senin için 2. el daha iyi olur nedeni ise ilk 1.000 kmlik rodaj olayı bilmediğin için rodajı yanlış yapabilirsin. Bu motorun ömründen tut yakıtına hızına kadar herşeyi etkiler.

    Hocam motordan pek anlamıyorum motor iyimi kötümü bilemem. yani kötü motor alıpta 9 bin tl vermek kötü olur diye düşünüyorum.
  • pcexpertt kullanıcısına yanıt
    Kullanan veya bilen birisiyle git olmazsa bi tane usta bulup git 0 araç ayrı bi olay başlı başına
  • Kardeşim bnde ninja derdim ama okula gtmk içinse cbr 250 R al

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bunu tartışmaya bile gerek yok, cbr tabiki.
  • Ninja 250r :)
  • Honda al ama 250cc zor gelebilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: urunguu

    quote:

    Orijinalden alıntı: pcexpertt

    quote:

    Orijinalden alıntı: urunguu

    Yaklaşık 20 bin km Honda CBR 250 kullandım ve kışa girmeden sattım motorumu.
    İlk motorumdu ve başlangıç motoru olarak çok uygun bir motor.

    İlk zamanlarda 5000-6000 km dolmadan tam gaz açmamak lazım, 250cc diye düşünmeyin gazı açınca çok iyi uzuyor ve yeni başlayanlar için tehlikeli olabilir. Onun için size tavsiyem ilk 1000 km çok sakin kullanın, dönüşlere çalışın, frenlemeyi iyice oturtun. Her iki frenide hangi durumlarda nasıl kullanacağınızı test edin. Bol bol forumlarda falan okuyun yazıları. Viraj teknikleri, fren teknikleri falan.

    Ninjanın yetkili servisi ve yedek parçası hondaya göre zayıf. O yüzden bile Honda seçilmeli. Ayırca hondanın oturuşu daha kullanıcı dostu (touring tarzı racingden cok) ve şehir içi daha kıvrak motor. Sonuçta her ikisi de çok kaliteli ve birbirine yakın motorlar ama ben Honda tavsiye ederim. 2. eli de daha hareketli ve çabuk alınır ve satılır.

    Yakıt konusunda şehirlerarası 3lt/100 km yakar 100km civarı ortalama hızla falan takılırsanız. Şehiriçi sakin kullanımda 3,5lt/100km biraz agresifte 4lt/100km yakar. 4 litreden çok fazla yukarı cıkmaz tabi eğer dip gaz falan gitmezseniz. Zaten gitmeyin de motora iyice alışana kadar.

    Standart bakımları 80 lira civarı tutar. Sadece yağ-yağ filtresi değişimi, zincir temizleme, yağlama, hava filtresi falan. Esas para balatalar değişirse 150 lira civarı ön-arka balata toplamda. Orjinal lastikleri çok kötü onları değiştirmek lazım michelin pilot active olabilir mesela. Ya da 2. el alırsanız lastiklere mutlaka bakın eğer eski ve yıpranmış ise mutlaka değiştirin 500-600 lira masraftan kaçınmayın bir düşüp grenajları,sinyalleri falan kırarsanız o kadar masraf çıkar zaten. Zincir ve dişli takımı falan da 300 TL civarı olması lazım.

    Hocam çok sağolun uzun uzun yazmışsınız elleriniz dert görmesin çok iyi bir açıklama oldu benim için

    hocam ben öğrenciyim. okula hergün gidip gelmem zor oluyor biraz birikmiş param ve birazda babamın desteği ile 10 bin tl bütçe var şuanda. aslında motorda hız çok önemli değil benim için. Zaten motorla nerdeyse yeni tanışacağım en azından bir racing motorla. yüksek hızlara çıkacağımı sanmıyorum bulunduğum şehirde buna müsait değil zaten. Sadece istediğim ara sırada olsa hızlanmalarda beni üzmesin yakıt açısından iyi olursun. Birde en önemlisi görüntü olarak biraz daha heybetli ve sesi güzel olsun. bu açıdan 10 bin tl'ye en iyi motor hangisi onu seçmeye çalışıyorum. Aslına bakarsanız bende honda düşünüyorum fakat bir arkadaşın ninja tavsiyesi üzerine biraz araştırdım vs. görüntü olarak vs oda güzel tabiki diğer özelliklerini pek bilmiyorum. birde bu zamana kadar hep araba kullandım motora geçmem kolay olacak mı onuda bilmiyorum.

    Birde hocam Honda cbr 125 ile 250 arasında görüntü açısından fark var mı. İnternetten baktığım kadarıyla pek fark görünmüyor. Birde 125 cc ve 250cc arasından hangisini önerirsiniz.

    Rica ederim. Oncelikle hiz onemli degil demissiniz cok dogru bir yaklasim. Hiz zamanla kullandikca geliyor zaten kullandikca motorun cogu arabadan cok daha atak olacagini goreceksiniz. 0-100 u 8,5 saniye olmasi lazim. Internetten bakin bmwnin 1 serisinde 1600cc 136 bg 220 torklu benzinli aracin 0-100u 8,7 saniye.

    O yuzden iciniz rahat olsun sehirici trafikte falan 250cc hic uzmez sizi. Mesela bir taksi sikistirdi diyelim arkadan ufak bi gaz acmayla aninda kacarsiniz sorun olmaz tabi eger dogru viteste iseniz. Neden cunku tek silindir oldugu icin alet, vites onemli torku belli devir araliklarinda verdigi icin oralarda seyretmek gerekiyor fazla baymamak lazim motoru. Kullandikca zaten alisilan seyler bunlar ben sadece fikir vermesi acisindan yaziyorum.

    Hiz konusunda ninjanin son hizi daha yuksektir yani 160km/s falan gorebilir tabi agirliginiza, yola falan bagli. Hondanin son hizi daha az ama torku yuksek oldugu icin esas sizin kullanacaginiz sehir ici hizlarda (60-100km/s arasi mesela) daha canlidir. Bu cok onemli bir etken bence.

    Ninjanin yesil rengi yakiyor ortaligi orasi oyle. Mesela onemli olan servis agidir. Mesela benim grenaj kirilmisti siparis verdiler tayvandan 2 hafta geldi ve takildi, kawanin da servis ve yedek parca sorunlari oldugunu duymustum. Bir de 250cc lerde ses aramayin ayrica oyle egzoz falan isine de girmeyin derim birakin ses cikmasin sorun degil yeter ki siz kullanmayi ogrenin, viraja girmeyi, durmayi (en onemlisi), trafikte konumlanmayi bunlar onemli birakin ses olmasin.

    Araba tecrubesi tabiki faydali olur ama motor kullanmak ayri bir dunya. Imkaniniz var ise egitim alin mutlaka. Gelin istanbula 300 tl ye falan hondanin guvenli surus 1 egitimini alin 2 gun boyunca. Motor neymis ne degilmis ogrenin. Egitim cok onemli ozellikle vurguluyorum duzgun bir yerlerden en az tam 1 gun olmak kosulu ile egitim alin. Sakaya gelmez bu motor ise 250cc deyip gecmeyin yanlislikla bir cukura girip yanlislikla gaz acarsaniz acemilikle tutamazsiniz motoru atar sizi uzerinizden o yuzden egitim mutlaka alin ve cok okuyun sabah aksam okuyun forumlarda bir suru forum blog var. Altin elbiseli adamin tum ogretici videolarini izleyin youtubedan.


    125cc nin neredeyse yari gucunde 250ccnin ve gorunus olarakta arka tekeri daha ince. Arka teker kalin olunca virajlarda kolaylik saglar ve frenleme iyilesir, dengesi daha iyi olur motorun. 250cc alirsaniz sikilmadan 20bin km falan yapabilirsiniz sizde ama 125cc belli bir sure sonra yetmemeye baslar. Ayrica 125cc otobanda falan biraz tehlike yaratabilir tabi sehiricinde de az yakar sorun cikarmaz. Mesela ben 250cc ile istanbuldan antalya yaptim bir arkadasla her hangi bir sorun cikmadi.

    Gelelim koruma isine, mutlaka kask, mont ve eldiven, dizlik lazim bunlar olmadan sakin ha sakin motora binmeyin. Yazin kavurucu sicagida olsa thsirtle falan sakin binmeyin. Eger butceniz var ise motosiklet pantolonu ve motosiklet botu da edinin. Eger kararli iseniz ilk once ekipman alin sonra geri kalan para ile sifir olmazda ikinci el bir cbr falan bakarsiniz. Ekipman paranizi ayirin ona gore butcenizi ayarlayin.
    Ekipman bu isin en onemli kurali, ekipmansiz motora binilmez bakkala bile gidilmez. Allah korusun herhangi bir kazada birseyde zarar goren malin yenisi alinir birseyler ayarlanir ama zarar goren uzuv geri gelmez. Parcalanan sinirler, kopan parmaklar, kirilan kemikler eskisi gibi olmaz. Bunlarda bu isin diger yuzu yazmak zorundayim. Kendinize motor uzerinde guvenmeyin hicbirzaman her zaman korkarak binin, her zaman kotuyu dusunun ama her aninda tadini cikarin boyle birsey motor kullanmak bir kere o seleyi oturdunuz mu bir daha gecmis olsun birakmaz adami





    Hocam hadi kışın neyse insanı sıcak tutar bir şey olmazda yazın şehir içinde kask,mont takıyor musunuz?Eğer takıyorsanız cidden helal olsun derim.Yani tamam hızlı gittin mi serin serin hava gelir serinlersin de şehir içinde pişirmez mi kask ve mont yazın?
  • urunguu kullanıcısına yanıt
    Hacım R6 ile ilk defa motor süren biri bir zahmet kaza yapsin artık okadar akıl vardır heralde millette.

    250'lik ile başlamak risk bence ama madem kararlısın ekipman unutma sadece mont ile eldiven demişssin birde dizlik eklemeni öneririm bir kere yan yattın mı anlıyacaksın dizliğin önemini pantolon vs rahat olmaz bulaşma zaten dizlik gayet yeterlidir.


    kolay gele,tekerin düz bassın.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.