Şimdi Ara

................

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
635
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ...............................................



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nothingnesss -- 8 Mart 2014; 5:26:31 >



  • elde avuçta bişi yokmu. araba ev vs ? borçtan kurtulursanız ayda 2-3 bin tl kazandırsa şimdilik şükret bence(bende ticaret yapıyorum)
  • hocam tefeci felan hikayesi varsa direk polise bildir valla iplerini cekmeye bahane arıyorlar. allah sabır versın bırader.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BlackWindow

    hocam tefeci felan hikayesi varsa direk polise bildir valla iplerini cekmeye bahane arıyorlar. allah sabır versın bırader.

    iyide başlarında zaten tefeci gibi banka var
  • Çiğköfte bayiliği falan mı?
    Ne yazık ki hiçbir yasal hakkınız yok şu anda.
  • Allah yardımcınız olsun, anne baba çok iyi niyetli ve sizin geleceğini düşünmüşler. Ama işte önemli olan ticarettede doğru insanlara denk gelebilmek. Günümüzde herşey maddiyat olmuş. Umarım düzlüğe çıkarsınız. Tekrar geçmiş olsun.
  • Ailenizin önüne koyup imzalattıkları sözleşmeyi dikkatlice okuyun. Ana firmayı koruyan inanılmaz maddeler göreceksiniz.

    Ablam da bir ara bir işletme kurmuştu, franchising sistemi ile çalışan.
    Ana firma bir sözleşme taslağı getirdi, saçmasapan.
    Başta parasını ödeyip aldığınız herşeyi, dükkanı kapatırken firmaya teslim ediyorsunuz.
    Dedik, bu ne. "Reklam malzemeleri, kırtasiye malzemeleri, broşürler vs" dediler. Dedik, "o zaman detaylıca o şekilde yazalım"
    Diğer şube açanlar okumadan imzalamış, ablam kabul etmedi, maddeler değiştirildi.

    Devrederken, yeni sahibi aynı markayla çalışmak istemedi, ana firma aletleri geri istedi. Ama "sözleşmeyi tekrar okuyun" dedik, hiçbirşey alamadılar.
    Diğer kapatan kişiler bütün aletleri geri vermek zorunda kaldı, baştan parasını ödedikleriyle kaldılar. Ablam aletleri başkasına satıp, verdiği paranın az da olsa bir kısmını geri alabildi.

    Dolandıran dediğiniz kişi dekorasyonu yapan kişi ise, eğer aranızda yapılacak işler ile ilgili detaylı bir sözleşme yoksa, bu sözleşmeye aykırı uygulama yoksa, ortada her detayın fiyatını gösteren bir fatura yok ise, kanuni olarak hiçbirşey yapamazsınız. Ne yazık ki durum bu. Eğer fatura vermediyse/düşük kestiyse ve ödemeleri kanıtlayabiliyorsanız, maliyeye şikayet edebilirsiniz. Size maddi bir getirisi olmaz, ama adamın canını yakmış olursunuz.

    Bayiliğini yaptığınız firma ile ilgili olarak da, imzalanan sözleşmeyi dikkatlice okuyun, sonra karar verin. Göreceksiniz ki, her konuda kendilerini garantiye almışlardır.

    Özetle, tecrübe dediğimiz olay, hayatta yediğimiz kazıkların toplamıdır. Geçmiş olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bal974 -- 11 Aralık 2013; 9:21:53 >
  • Siz bu kafayla daha çok sıkıntı çekersiniz söyleyeyim, alınmaca kırılmaca yok.Sana diyebileceğim tek şey hatalarınızı iyi analiz edip bir daha ona göre hareket etmelisiniz.Elde avuçta bir şey yokken, borçla, bilmediğin bir işe, bilmediğin bir iş kolunda girersen sonuca şaşırmamak gerek.

    Borç ne kadar yarım milyon var mı?Hiç bir şey yazmadan yardım istemişsin, açıkla durum nedir?
  • Söyleyeceklerimi ister ciddiye al ister alma. Şu vurup kırma meselesini kafandan sil. Bizde ailece 2000 krizinde ne var ne yok kaybettik. Neredeyse Her akşam dışarıda yemek yiyen bir aile iken yemin ediyorum sana günde 3 öğün sabah öğlen ve akşam ucuz makarna yiyerek geçirdik 4 yıla yakın. Ama pes etmedik. Yuvamızı ailemizi dağıtmadık. Herkes 4 elle işine gücüne sarıldı. 0 dan başladık tırnaklarımız ile kazıyarak o batakların içinden çıktık. Evet psikolojik olarak çok zedelendik ama Allah ın izni ile çıktık. Bol bol dua et Allah a sığın umarım inancın vardır. Ve çalış kardeşim. Allaha dua etki seni para ve maddiat ile sınıyor. Ya hastalık ile sınasa idi ne yapacaktın. Bunları düşün. Allah sabır versin.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • banka ayrı tefeci ayrı kardesım. banka gelır maksımum evını haczeder. tefecinin yapacagını hayal bıle edemessın. o yuzden soyledım. emnıyet bu ısı artık sıkı tutuyor.
  • tam olarak neyin franchasingi bu kardeşim.bide ltd olarakmı kurdunuz şirketi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Derin Mavi

    Siz bu kafayla daha çok sıkıntı çekersiniz söyleyeyim, alınmaca kırılmaca yok.Sana diyebileceğim tek şey hatalarınızı iyi analiz edip bir daha ona göre hareket etmelisiniz.Elde avuçta bir şey yokken, borçla, bilmediğin bir işe, bilmediğin bir iş kolunda girersen sonuca şaşırmamak gerek.

    Borç ne kadar yarım milyon var mı?Hiç bir şey yazmadan yardım istemişsin, açıkla durum nedir?


    Hocam haklısın bu iş tamamen saçma cahilce bir girişim benim ise hiçbir katkım yok askerdeydim ama dolandırıcının hiçmi suçu yok.Ben geldiğimde aile büyüklerimiz olaya dahil olduğunda iş işten geçmişti zaten
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nothingnesss

    quote:

    Orijinalden alıntı: Derin Mavi

    Siz bu kafayla daha çok sıkıntı çekersiniz söyleyeyim, alınmaca kırılmaca yok.Sana diyebileceğim tek şey hatalarınızı iyi analiz edip bir daha ona göre hareket etmelisiniz.Elde avuçta bir şey yokken, borçla, bilmediğin bir işe, bilmediğin bir iş kolunda girersen sonuca şaşırmamak gerek.

    Borç ne kadar yarım milyon var mı?Hiç bir şey yazmadan yardım istemişsin, açıkla durum nedir?


    Hocam haklısın bu iş tamamen saçma cahilce bir girişim benim ise hiçbir katkım yok askerdeydim ama dolandırıcının hiçmi suçu yok.Ben geldiğimde aile büyüklerimiz olaya dahil olduğunda iş işten geçmişti zaten

    Dolandırıcının elbette suçu var...Fakat dünya haline bu açıyla bakarsanız zarar gören siz olursunuz.Hele ki ticarette.Pür realist bir yaklaşım ancak bir şirketin kalıcılığını veya ne bileyim insanın hayatının istikrarını sağlayabilir.Duygulara yer olmamalı, bunları söylerken elbette ben de kendime soruyorum sen böyle yapıyor musun diye..Benim cevabım en azından yaklaşabildiğim kadar bu safhaya yaklaşmaya çalıştığım.

    Benim duygusal olarak hassas olduğum bir çok nokta var.Senin olayın üzerinden gidersek haksızlık, adaletsizlik benim bir çok insandan çok daha zor kaldırabileceğim bir mesele, hele ki bu işin içinde minnet, sevgi ve aidiyet duyduğum insanlar varsa.Herkes bir şekilde bir şeyler, bu tür şeyler yaşıyor.Önce bunları sindirebilmeyi öğrenmek gerekiyor bu durumdan çıkabilmek için ve şirketi ileri götürebilmek için.

    Kafamdaki realist yaklaşımın tanımı şudur, size bunu yapan adam zaten avcı edasıyla sizinkilerin açıklarını görüp tepenize çökmüştür.Suçu tamamen ona yüklemek yersiz olur, eğer bir anne yavrusunu tehlikeli bir ortamda tek başına bırakırsa yavrusunu aldıklarında kızması gereken tek kişi kendisidir.Eğer önceki zamanlarda bunu yaşamış olsaydın git hiç düşünmeden canını al diyebilirdim.Zaman değiştikçe duygular da değişmeye zorlanıyor, kökende bunları hiç yitirmesek de bastırmayı öğrenmek gerek.Zamanı geldiğince usulünde içindeki intikam duygusunu dindirebilirsin, tamamen kenara at demiyorum.Ben eskiden hiç kinci biri değildim, hoş bir şey de değil kincilik fakat ben gerçekten ciddi biçimde bu tür şeyleri içine sindiremez biri olduğum için bu duruma geldim ve bunun bedelini yaşadığım olaylarda senin gibi fazla öfkelenerek ödüyorum ki bunu yukarıda yazdığım biçimde yönlendirebilmek işin püf noktası, bedel ödememenin püf noktası.

    Savunmasız kalırsanız ticarette belinizi büken, çelme takan her zaman olacaktır.Esas kural bu...Bu şekilde olayları kabullenip realist yaklaşmayı kendine kazandırabilirsen kazanan sen olursun.Yaşın daha ufak, bunları yaşaman da normal.Sadece tecrübe olmalı akılda kalan.

    Genç bir birey olarak ailene destek olacak olan sensin, işleri toparlayacak olan da sensin.Her şey para demek değildir bunu klişeyi çok duymuşsundur, evlenmek alel acele veya çabuk olması gereken bir şey değil.Şartlar seni buna zorluyor olabilir fakat eğer sevdiğin sana değer veriyorsa ileride yaşayacağın sıkıntılarının teminatı olacaktır bu zamanlar.Bu da bir kazanımdır.Biraz daha sabredip evlenebilirsin elbette..Anlı şanlı bir şey olmasına gerek yok, içinde bulunduğunuz durumu elbette herkes görüyordur.Kimse de niye şatafatlı bir düğün yapmıyorsunuz deme hakkını kendinde bulamaz bu durumda, diyen zaten değersiz insandır.Aynı şekilde evlenmeye fazla değer yüklemek gereksizdir.Artık gösteriş unsuru haline gelmiş düğünler esasında devlete evli olduğunuzu bildirmekten başka bir şey değil.Tabi ki usulünce eğlence maksadı olması normaldir fakat size illa en pahalı düğünü tertip edeceksiniz diyen olmamalı.Bundan da eziklik hissi duymak basit insanların yapacağı şeydir.
  • Hocam , öncelikle Allah sana sabır versin. Bu işleri iyi bilen bir avukat bulabilirsen belki sana yardımcı olabilir gibi geliyor. Maddi sıkıntı nedir iyi bilirim. Maddi sıkıntıyla alakalı benimde konum vardı.

    http://forum.donanimhaber.com/m_84288491/f_//tm.htm#84288491
  • çıraklığını yapmadığın işin patronu olamazsın derler.. sizinki kötü ve pahalı bir tecrübe olmuş malesef..
    intikam almayı unutun.. başınıza daha fazla iş açmayın.. yapacağınız en mantıklı şey sabit maaşlı bir işe girip borçları ödemek..

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam acaba nasil bir kazik oldu bu ? 3 liraya yapilmasi gereken bir is 5 liraya mi yapildi yoksa fazla mi sune ucreti alindi ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dolandıranlar kimler? akraba falan mı yoksa arkadaş çevresi mi?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.