Şimdi Ara

Sigarayı Bıraktım (6 yıllık Bağımlı) [1 Yıl Sonra Edit]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
712
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 14 yaşında başlamıştım. Heves-merak-şekil üçlüsü sigaranın tutsağı etmişti. 3-4 gün önce konu dışında bir link gördüm sigara bıraktırmayla alakalı 1 saat 6 dakika idi ve gelen yorumlarda iddaalıydı.


    Oturdum videoyu izledim izlerken 2 sigara içtim. Adamın anlattıkları çok mantıklı geldi. Beni en etkileyenide "Sigara içmediğiniz için sinir ve stres oluyor,normale dönmek için sigara içiyorsunuz. Peki sigara faktörü ortadan kalsa bu sinir ve stres için neden kalmaz."



    Sigarayı bırakmak isteyenler bence bulup izlesinler sakin bir kafayla. 3 gündür sigara içmiyorum ve hiç aramıyorum acı çekmiyorum. Bu aralar biraz uyuşuğum oda geçecek inşallah.


    Yediğim yemeğin tadını alır oldum. Uykumdan stresli uyanmadım ve burnum koku almaya başladı. En kısa yoldan bırakmaya bakın dostlar ve video yu bulup izleyin.

    1 Sene Sonra Edit :

    Bir seneden fazla oldu sigara kullanmıyorum arkadaşlar . 1 sene içinde ne oldu kısaca gelişmelerden bahsetmek istiyorum umarım bırakmayı düşünen arkadaşlara yardımcı olur.

    -Sigarayı bıraktıktan sonra kilo almaya başladım 70 kilo dan 80 e çıktım. Sonra spora başladım 11 ay zayıflamaya yönelik çalıştım 14 kilo verdim şuan 66 kiloyum , artık ağırlık yapmaya başladım.

    -Spora ilk başladığım zamanlar koşu bandında 3 dakika 8 ile koşamazken şuan 10 dakika 12-14 koşuyorum. 10 dakikada 9 ile koşabiliyorum.

    -Sigara kullanırken ayın 2 haftası kesin hasta geçerdi sürekli öksürürdüm. Ağustostan bu yana sadece 1 kere grip oldum oda çok hafif geçti maşallah deyim 1 haftaya finaller başlıyor.

    -Benim için önemli diyebileceğim şeylerden biride. Derste kafam sigaraya gitmiyor. Sınav yılı hatırlıyorum ders bitsede sigara içsem diyordum dersin sonlarına doğru kopma oluyordu ve bu belkide daha iyi bir üniversiteyi kazanmama engel oldu ama olsun şuan kazandığım üniversiteyide seviyorum. Hocaların blok koyduğu zamanlar dersler 2-3 saate kadar uzuyor ve kafamda sigara olmadığı için çok verimli geçiyor.

    -Yatağa yattığımda burnum tıkalı olmuyor ve çok rahat uyku uyuyabiliyorum sabah dinç uyanabiliyorum.

    -Normalde günde iki kere dişlerimi fırçalamama rağmen dişlerdeki sarılar belli oluyordu artık bembeyaz dişlere sahibim.

    -Şehir dışında okuyorum ve daha burs/kredi açıklanmamasına rağmen ailemden gelen para fazlasıyla yetiyor sigara içerken günde 1 paket içerdim şuan sigaraya devam etseydim günde 8 tl veriyor olacaktım. Ayda 240 tl öğrenci için az olmayan bir miktar sırf sigaraya gidecekti.

    Vee kesinlikle sigaraya başlamayı düşünmüyorum hatta yeşilay a üye olup daha çok sigara,alkol,uyuşturucu bıraktırma faaliyetlerinde etkin olacağım. Yeterki isteyin sigara ne ki siz hayatın o kadar zorluklarına rağmen yaşayan insanlarsınız isteseniz çokta rahat bırakırsınız herşey size bağlı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BayGold -- 31 Aralık 2014; 1:18:13 >







  • helal olsun
  • Tebrik ederim hocam,darısı başıma.
  • Hangi video bu
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Johan Hegg

    Hangi video bu

    Allen Carr yöntemini anlatan bir video çok samimi ve doğru noktalara değiniyor.

  • bende 8 yıllık tiryakiyim 15 yaşında başladım heral lise 1 ne zamana denk geliyorsa bende bırakaı düşüyünorum
  • O videoyu izledim 5 ay önce felan forumda denk gelmiştim gece full sigara paketini kırdım çöpe attım ertesi gün akşam yine sigara aldım İradaniz biraz sağlamsa ve gerçekden bırakmak istiyorsunuz video yu izleyin garanti bırakırsınız
  • 7 yıl içtim 2 ay bıraktım çok rahattım canım istemiyordu sonra mallık yapıp tekrar başladım herkes tekrar başlar

    çok az istisnası var adam 10 yıl sonra bile başlıyor.bunları seni yıldırmak için söylemiyorum,aksine canının istemediğini ve kesin bıraktığına inanma.eğer başlamak istemiyorsan ömür boyu her an tekrar başlayabileceğine inan ve bununla mücadele et.

    bana gelince ''Sigarayı bıraksam diyorum, tamamen sana başlasam. Sen daha çabuk bitirirsin işimi, böyle çok yavaş ölüyorum'' modundayım.

    ekleme aynı video yu ve aynı konu başlığından etkilenerek bende bırakmıştım

    http://forum.donanimhaber.com/m_38787811/f_//tm.htm#38787811



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fx_57,5 -- 11 Aralık 2013; 3:24:29 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ev Terliği

    O videoyu izledim 5 ay önce felan forumda denk gelmiştim gece full sigara paketini kırdım çöpe attım ertesi gün akşam yine sigara aldım İradaniz biraz sağlamsa ve gerçekden bırakmak istiyorsunuz video yu izleyin garanti bırakırsınız

    Hocam içmenin bir mantığı yoktu bunuda biliyordum ve öksürmeler gece yatağa yattığımda nefeste zorlanmalar başlamıştı. Sabah kalkar kalkmaz direk sigaraya koşuyordum hatta gece yatağa girerken sabah şu saatte kalkar bi sigara içerim diye plan yapıyordum. Ama şuan mutluyum ufak bir durgunluk var. İş yerimde sigara uzatan oluyor yok diyorum siz için ben sizin yanınızda durur size muhabbetimle eşlik ederim diyorum. Canım sigara istemiyo ama bağımlılıktan gelen bir durgunluk var oda geçer büyük ihtimal.




  • Ben defalarca izledim o videoyu hala bırakamadım.
  • Su an onun kitabini okuyorum. Kitaptan sonra da filme gecicem x2kat etkili

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tekrar başlamazsın umarım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • helal olsun böyle devcam et
  • simdi bi marlboro touch yakma zamanı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Subsie

    Ben defalarca izledim o videoyu hala bırakamadım.

    hocam istemek önemli bahane arıyodum ve sürekli neden ben bunu içime çekiyorum tadı yok zevki yok içmek için bir neden yok diyordum sonra video yu izledim şuan çok mutluyum.

    5. gün sanırım bugün pek takmadığım için saymıyorum :

    Sürekli halsizlik vardı işte ve evde geçti daha aktifim.

    Sürekli sinirliydim pscafeye sorunlu tipler gelince sert bir mizaçla bakardım daha ılımlı oldum.

    Sabah uyandığımda yataktan çıkmak istemezdim sürekli yataktan halsiz kalkardım. 2-3 gündür dinç uyanıyorum ve önceden yetmeyen 7 saat uyku şuan artıyor bile.

    Sigara kokmuyorum 4 yaşında kardeşim var öpmek istediğimde kaçardı bugün şaşırtıcıdır ki geldi yemek yerken kendi öptü.

    Artık çakmak isteyenlere göğüsümü gere gere "KULLANMIYORUM" diyebiliyorum




  • upp
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.