Şimdi Ara

Bir şirket arabası hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
362
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 2010 Model bi fluence(business) bulduk.Araba galeride,galerici tanıdık.Araç 80 binde ve 33 bin lira fiyat cekili onu biraz kırabiliyoruz.Ama az önce konuşurken söyledi babam araba şirket arabasıymış.Benim hevesim kırıldı tabi.Cok inanasım gelmedi.Sizce böyle bişey olma ihtimali var mı 3 senede sadece 80 bin yapacak bi şirket arabası.İlgilenmeli miyim,koşarak uzaklaşmalı mıyım.Yarın sabaha kadar karar vermem gerekiyo...



  • Temiz kullanilmis bir sirket arabasini diger 2.ellere tercih ederim.bu araclarim genelde bakimlari eksiksiz yapilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • **Fenafillah** kullanıcısına yanıt
    Sirket aracim 3 yilini devirdi 81 km de

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eski işyerimde müdürlerde vardı fluence... diğer şirket arabaları gibi her dakika dışarda olmazlardı, genelde evle iş arası kullanılırdı ve hafta sonu... km doğru olabilir
  • olabilir diyosunuz yani.Peki sizce alınır mi 2010 model fluence business 30-33 arasında çekebildiğimiz bi fiyata.
  • Çok yerde böyle cevaplar var. Ben de ekleyim, benim de tanıdığım kendilerine araç tahsis edilmiş düzgün insanlar var. Öyle bir araçsa alınır.

    Ancak şirket aracına binen tanıdıklarımın %80i maalesef yukarıda verdiğim tanıma uymayanlar. Hor kullanırlar, aşırı yüksek devirlere çıkarlar. Tümseklerden ve çukurlardan herkese göre daha hızlı geçerler. Hata kabul edilebilir kısımları neyse (koltukta kül izi vs.) bu saydıklarım önemli problemler. Motoru, yürüyeni aşırı zorlanmış veya sorunlu fakat tamir edilmiş olur, dikişi tutar mı bilinmez.

    Ayrıca yollarda şirket araçları belli oluyor. Onların nasıl kullanıldığını da gözümüzle görüyoruz.
  • Peki şirket arabası olmasını da göz önünde bulundurarak.80 binde 2010 model fluence'a 30-33 arasında bi para verir alır mıydınız?
  • Geliriniz iyiyse ve en kotu senaryo dusunuldugunde bile araci yaptirip binecek kadar kazanciniz varsa bahsettiginiz fiyat iyi. Ancak ayirdiginiz butce 0km araclara bile yetebilecek bir butce

    Edit: sirket araclari genelde bakima girmeden once ekspertiz yapilir. Bu ekspartiz sonucunda bakimini yaptirmak mi avantajlidir elden cikarmak mi avantajlidir diye biraz kada yorulur. Sonrasinda bakim yaptirip kiralamaya devam etmek kurtarmadigi durumlarda arac elden cikarilir.
    Muhtemelen 90 bin bakimi agiridr veya aracta 4000 5000 tl civarinda bir bakim eksigi olmasini goze alin. Lastik triger filtreler hidrolik yaglari vs.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kaygerya -- 11 Aralık 2013; 0:11:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam galericinin tanıdık olması gerçekten önemli değil.
    Kilometre ise orijinal ise, serviste anlama şansınız olduğu gibi, sözleşmeye "80 bin KM deki Renault Fluence markalı araç için" ibaresi hayat kurtarıcı olabilir.
  • quote:

    Kaygerya

    quote:

    goodorevil


    Ekspertiz ben de düşündüm ama 400 küsür lira fiyat çektiler hevesim kactı,yine de sıcak bakıyorum hala.
    Kilometreyi yarın ustaya göstercez o anlamaz zaten cok büyük ihtimalle ama o sözleşmeye eklememi önerdiğiniz madde gayet mantıklı duruyo.Atıyorum yarın bi ekspertizde kilometre farklı cıktığında benim aracı iade etmek için hakkım doğar değil mi?
  • Hocam sözleşmeye o maddeyi eklettiğiniz zaman aracın size satışında belirtilen durumu belgelersiniz.
    "Bana aracı 80 binde diye sattı, gerçek kilometresi şu çıktı"
    Dediğiniz zaman "Hayır, ben şu km de diye sattım. KM yi kendisinin oynamadığı ne malum" durumu olmaz. Sözleşmeyi koyarsınız önüne.
  • Fiyat konusunda yardımcı olması için söylüyorum;

    Eylül ayında, 26.000 km'de Fluance 2012 1.5 DCİ (business modeli - duman grisi - manuel) aracı, kullanıcıdan 35.500 TL'ye aldım. Araçtan çok memnunum. Özellikle yakıt konusunda.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.