Şimdi Ara

Ankara'da Ucuz Lastik Değişimi (58. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
1.700
Cevap
113
Favori
178.868
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5657585960
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Lastik değişiminde aracın altına koyulan direkleri unutup krikoyu indiren veya , lastikçide aracına hasar verilen oldu mu ?
    Bu durumlarda nasıl hareket etmeliyiz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • tonythetonguc kullanıcısına yanıt
    Bunun tam Karşılığı FIRSATCILIK , vaktim olsaydı kesinlikle değiştirirdim bu zamana kalmadan orası kesin . Ama normalde 40 liraya değiştiren yer eli mahkum diye 80 çekerse kimse kusura bakmasın bu esnaflık felan değil . Bu adamlar esnafım diye geçinen tayfa . Sorsan ondan alası yok.
    Bir yer olur sadece bu zamanlarda açılır vurgunu yapar kapatır istediği fiyatı çeker lafım yok. Ama sen mahalle de esnaflık yapıyorsan ve ikiye katlıyorsan bunun yok karı kışı yok bilmemneyi olmaz bir gün ekmek yemiyorsun o işten . Ha ne olur ben kendi bireysel tepkimi koyar bir daha gitmem kimseyi de göndermem oraya gördüğüm tanıdığım o kadar .

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • iso0606 kullanıcısına yanıt
    Sizin anlattığınızda yapılan aslında daha büyük fırsatçılık. Lastikleri sökmüşsün işin yarısı bitmiş, sibop değişimine tanesine 4 kat fiyat çekiyorsun. Bu hem çakallık hem fırsatçılık. Vaktim yoktu diye düşünerek bence kendinizin içini rahatlatıyorsunuz Cumartesi akşama kadar hatta pazar da açık bir sürü lastikçi var. Hatta millet pazar açık olduğunu bilmediği için gitmiyor bomboş oluyorlar. Benim olayı gördüğüm yerde eski lastikçim bana yapmadı (ben lastik patladı diye gitmiştim o sıra), değişim için gitmiş olsaydımda yapmazdı ama Gittiğim saat 6 ya gelmişti. Park edilecek yer kalmamıştı full dolu sıra vardı müşteriler yetiştirebilecek misiniz diyordu adamda 9 a kadar sürebilir beklerseniz yetişir diyordu millette bekliyordu. E şimdi adamın haklı olduğu noktada var. Lastik değiştirmek işçilik işi, o adam işçisine mesai verecek mi bilmiyorum ama (dediğine göre verecek) ki işçide o saate kadar çalışsın. Bu esnaflığa sığar veya sığmaz, fırsatçılık mı değil mi tartışılır. Kar erken yağmış olsa (bazen ekimde kasım başında yağıyor) yine 100% fırsatçılık derim ama lastikçinin tepkisi de karın aralık ayında yağmasına rağmen lastik değişimlerini aralığa kadar erteleyen müşteri ve bunun sonucunda oluşan kalabalık ve işçilerin mesai isteyecek olması. Ama adam en azından siboptan sahtekarlık yapmıyordu veya lastik söktükten sonra birşey demiyordu. Gelen müşteriye baştan söylüyor du fiyat 80 TL, sırada çok en az saat 9-10 a kadar sarkar bitirmemiz, sonuçta müşterinin gideceğini bile bile söylüyor ki arada gidende oluyordu. Adam hiç gitmediyse 5-6 araç fiyatı veya süreyi beğenmeyip gitti 60 desem düşün burda oluşacak kuyruğu diyordu. 5-6 araç eksilmesi demek aslında iyi bir kayıp ama okadar doluki o adaöda o kayıbı göze almış.
    Bu da bir nevi serbest piyasa sonuçta ve arz talep kuralınvırada da işliyor. Fırsatçılık bence lastik söktükten sonra tutmuşken öpeyim diye düşünen esnafta.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • tonythetonguc kullanıcısına yanıt
    Diğer yandan bugün baktım bir bijonum düşmüş , diğerinide ben elimle bildiğin düşecekmiş ucundan tutyordu hemde farklı tekerler den söktüm . Ne denir ??

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • iso0606 kullanıcısına yanıt
    Sizinkinin yeni adı cinayete teşebbüs. Bari isim adres vs. Verinde gitmeyelim. Bijon sıkmayı unutmak nedir? Geçmiş olsun iyi ki farketmişsiniz...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lastik yönleri önemli midir misal sağ ön lastiği sağ arkaya takılır mı yada sol ön sol arkaya

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba beyler, aracım reno clio 4 touch . üstünde 195 55 16 jant kapaklı lastik mevcut. 16 jant üzerinden her ebat takabilirmiyiz bu boy biraz pahalı kaçıyor gibi hem yol tutuş hem fiyat bakımından ne önerirsiniz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Haftasonu Çayyolu Sarnıç AVM altında lastikçiye gittim.
    Tek fiyat 50 tl.
    Sıra yoktu. 2 araç vardı sadece.
    Yaklaşık 1 saat sürdü.Muhabbet ettik.
    İyi bir esnaf. Sabah çayını esirgemedi.
    Gel gelelim benim araca taktırdığım yan basamaklar sıkıntı oldu.
    Yani değişim yapamadılar.
    Risk alırız isterseniz dediler.
    Olmadı maalesef.
    Sonrasında çayyolu köy içindeki lastikçi halleder deyip yolladılar.
    Gidip Ne kadar diye sorayım dedim.
    Hııım çok da araç var 18 inç mi 100 tl değişim dedi.
    Esnaf gibi esnaf bu dedim içimden (!)

    Sözün özü Çayyolu Sarnıç AVM altında lastikçiyi tavsiye ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umityasar -- 9 Aralık 2019; 23:9:36 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: azrail__30

    keçiören atapark ta 4 teker 35 lira. sibop değişimi tane 5 lira. üç tane genç arkadaş ben memnun kaldım. tavsiye ederim. çay bile ikram ettiler :)
    Ataparkin neresinde bahsettiğiniz yer ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nlsun

    merhaba beyler, aracım reno clio 4 touch . üstünde 195 55 16 jant kapaklı lastik mevcut. 16 jant üzerinden her ebat takabilirmiyiz bu boy biraz pahalı kaçıyor gibi hem yol tutuş hem fiyat bakımından ne önerirsiniz
    16 jant olduktan sonra hepsi yakın fiyat. Orjinal ebat devam edin derim. En yaygın 205 55 16 dir. Adette 10-15 tl ucuz olur belki. Ama iyi olmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tonythetonguc

    Kar yağınca aklınıza geliyorsa lastik değiştirmek hata sizde kesinlikle. Böyle günlerde aynı lastikçinin fazla fiyat söylediğini de bizzat şahit oldum. Yani 60 olanı 80 dediğini bizzat gördüm. Sordum sahibine, adamda millet kendini düşünmezse ben niye düşüneyim diyor, fırsatçılık gibi belki ama abi gelmesinler ozaman diyor. Zaten gitsinler diye yüksek söylüyorum görmüyomusun kaç araba sırada burada çalışanda insan, çalışan çocuk yetiştermek için mesaiye kalacak hepsi, mesai isteyecek benden, mesai ücreti normal saat ücretinin 1,5 katı, e lastik değişimife öyle işlerine geliyorsa beğenmeyen gidebilir dedi, haksızda değil aslında.

    Bende anlamıyorum kar yapınca lastikçiye gidenleri, hem kazık yiyorsun, hem okadar sıra bekliyorsun o soğukta, ayrıca kışlıkları geç takmak hem kaza riski anlamına geliyor hemde kışlık lastiklerin aşınmadan değilde yaştan eskimesine sebep oluyor. Ben özellikle erken takıyorum kışlıkları yoksa 5-6 sene içinde yazlıklar dümdüz oluyor kışlıklar erimemiş ama yaştan dolayı yavaş yavaş sertleşmeye başlamış oluyor.

    Alıntıları Göster
    Yazlik lastiginiz 5-6 yilda her turlu eskir zaten. Depoda bile dursa eskir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: azrail__30

    keçiören atapark ta 4 teker 35 lira. sibop değişimi tane 5 lira. üç tane genç arkadaş ben memnun kaldım. tavsiye ederim. çay bile ikram ettiler :)
    tam olarak neresi hocam
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ali222

    Yazlik lastiginiz 5-6 yilda her turlu eskir zaten. Depoda bile dursa eskir

    Alıntıları Göster
    Yazdıklarıma dikkat ederseniz bende aynısını diyorum zaten. Yazlıklar yaş ve KM ömrünü beraber tamamlıyor ama kışlıkların hamuru yumuşak olması gerektiği için 5-6 yıl sonra kullanışsız olmaya başlıyor ve km ömrü tamamlanmamış oluyor. Özel kullanıma yönelik bir aracınız var ise kışlık lastikler geç takmak demek:

    1- Kaza riskini arttırmak
    2- Kışlık lastiklerin aşınma değildeyaş ömründen dolayı ölmesi anlamına geliyor.

    Ben yılda yaklaşık 15bin Km yapıyorum. Bunun 9-10bini yazlık 5-6bini kışlıkla oluyor yaklaşık olarak. Kayağa gittiğim için kışında KM yapıyorum ama çoğu insan kışın pek seyahat yapmıyor. Kışlığı kullandığı sürede 3-4 ay olunca yaptığı km nin %20 sini ancak kışlıkla yapıyor. İkinci elde görüyorum 6-7mm diş kalınlığına sahip yepyeni lastikler satışta tarih soruyorsun 5-6 yaşında lastikler... Ben bile kışları ortalamaya göre daha fazla KM yapmama rağmen üzerine birde genele göre daha erken takmama rağmen bitiremiyorum kışlıkları. En fazladan kullandığım oranda 6binden 5 yılda 30bin KM yapıyor.

    Ankara-İstanbul da zaten artık kışlar çok zayıfladı, ben kayağa gittiğim için kullanıyorum kışlığı. Kayak olayım olmasa kışlık mışlık uğraşılmaz al 4 mevsimi rahatına bak, hava çok kötü olduğunda da taksiye biniver daha ucuza gelir. Ne sök tak derdi var ne yaşı geçti lastik sertleşti derdi var. Çok sağlam KM yapanlar hariç (ki özel araçları olan insanlarda çok yapmıyor) birde çok soğuk memlekette yaşayanlar (veya gidip gelenler) hariç bence kışlık + yazlık biraz israf gibi geliyor. Eskiden kışlık lastik mi varmış babam şark görevini Erzurumda yapmış neler anlatıyor.. Birde ozamanki teknoloji lastiklerle...

    Evet lastik üreticileride işin çakallığına kaçtı kışlık lastik denen şey icat olduktan sonra (ayrı set satacaklar ya) yazlık lastikleri bildiğin sertleştirdiler, o yüzden büyük ihtiyaçmış gibi gösterildi. Evet ihtiyaç güzel vs. de dikkat edersen hergün arabayla geziyim demezsen önlemini alırsan (yanında zincir taşırsan) onsuzda yaşanır. En azından 4 mevsimle Ankara istanbul gibi yerlerde yaşanır.

    Hatta kayak olsa bile bazen düşünüyorum 4 mevsim takayım kaya giderken dağa çıkmadan hemen önce zincir veya kar çorabı takarım diyorum ama şehilrer arası yolda da kar yağışı oluyor buzlanma oluyor o korkutuyor beni. Birde şehirde yaptığın kaza ufak kaza uzun yolda Allah Korusun işin şakası olmuyor. Bu konuda tavsiyesi, önerisi olan varsa açığım.. En son kışlıkların son senesinde (yani kışlıklar 5 yaşındayken) yazın da kışlık kullanayım en azından KM si dolsun dedim (Ankarada görüyroum öyle yapanlar var). Lastikçimde olabilir ama 10% fazla yakıtı göze al çünkü kışın soğukta gibi olmayacak yazın sıcakta lastik iyice yumuşayacak ve sürtünmesi artacak dedi. 10bin Km de 10% yakıtı düşündüm oda hatrı sayılır bir mebla yapıyor. 350-400TL gibi bir sarfiyatı oluyordu yanlış hatıramıyorsam 10bin KM de.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tonythetonguc -- 12 Aralık 2019; 15:44:44 >




  • Merhaba, buradan bir çok arkadaşın iyi kötü tecrübe ve tavsiyesinden faydalanmış biri olarak ben de yaşadığım kötü bir tecrübemi ve buna bağlı tavsiyemi paylaşmak istedim.

    Eryamanda, yıkama lastik ve hafif bakım işleri yapan city car firmasına, kasım 2019 da değişim yaptırdığım lastikleri 3 ay kullandıktan sonra sol ön lastikten ses gelmesi şikayetiyle servise götürdüm.
    Bir bijon montajda kopmuş üzerine tutturulmuş, iki bijon gevşek kaldığı için kesmiş, bir bijon gevşek, bir bijon sıkılı halde idi. Yani üç bijon kesmiş bir bijon gevşek. Tornada zorla çıkarılan bijon saplamaları sonrası Servis, Allah korumuş sizi 70 km/h üstünde bu lastik fırlasa takla atarak dururdunuz dedi.(hayati risk yanında önemli değil ama 4-5 saat zaman kaybıyla birlikte torna ve işçilik olarak 250 tl ödedim) Bir kaza yaşamadığıma şükrettim.

    Lastik montajını yapan firma yetkilisiyle görüştüğümde fotoğraflar ve kesik bijonları gösterdim. Kendi hataları haricinde her türlü sebebi saydılar. Fakat diğer üç lastiğimde bir sorun olmadığını sadece sol ön lastiğimde gevşek veya kastırarak sıkıldığı için sorun oluştuğunu bildirmeme rağmen, hakkını helal et sonra bir güzellik yaparız şeklinde tavır sergilendi.

    Sık sık şehir dışı seyehat eden biri olarak, bu duruma bağlı bir kaza yapsam sebebi bile bilinmeyecekti.
    Gevşek bırakılan bijonlar yük taşımadığından bunlara binecek yük diğer sağlam bijonlara kesme yönünde kuvvet olarak etki ediyor. Zamanla titreşimlerle ilave gevşeme ve kopmalar oluşabiliyor.

    Acizane tavsiyem kurumsal firmalarda lastik değişimi yaptırın.

    Lastik değişim sonrası bir sorun görünmese bile bir hafta sonra bijon kontrolü yapın yaptırın.

    Değişim ile ilgili açıklamalı fatura mutlaka alın. (Bu fatura elinizde olursa yasal işlem yaptırma durumu sözkonusu olabilir.)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seferii -- 11 Mart 2020; 12:32:52 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: seferii

    Merhaba, buradan bir çok arkadaşın iyi kötü tecrübe ve tavsiyesinden faydalanmış biri olarak ben de yaşadığım kötü bir tecrübemi ve buna bağlı tavsiyemi paylaşmak istedim.

    Eryamanda, yıkama lastik ve hafif bakım işleri yapan city car firmasına, kasım 2019 da değişim yaptırdığım lastikleri 3 ay kullandıktan sonra sol ön lastikten ses gelmesi şikayetiyle servise götürdüm.
    Bir bijon montajda kopmuş üzerine tutturulmuş, iki bijon gevşek kaldığı için kesmiş, bir bijon gevşek, bir bijon sıkılı halde idi. Yani üç bijon kesmiş bir bijon gevşek. Tornada zorla çıkarılan bijon saplamaları sonrası Servis, Allah korumuş sizi 70 km/h üstünde bu lastik fırlasa takla atarak dururdunuz dedi.(hayati risk yanında önemli değil ama 4-5 saat zaman kaybıyla birlikte torna ve işçilik olarak 250 tl ödedim) Bir kaza yaşamadığıma şükrettim.

    Lastik montajını yapan firma yetkilisiyle görüştüğümde fotoğraflar ve kesik bijonları gösterdim. Kendi hataları haricinde her türlü sebebi saydılar. Fakat diğer üç lastiğimde bir sorun olmadığını sadece sol ön lastiğimde gevşek veya kastırarak sıkıldığı için sorun oluştuğunu bildirmeme rağmen, hakkını helal et sonra bir güzellik yaparız şeklinde tavır sergilendi.

    Sık sık şehir dışı seyehat eden biri olarak, bu duruma bağlı bir kaza yapsam sebebi bile bilinmeyecekti.
    Gevşek bırakılan bijonlar yük taşımadığından bunlara binecek yük diğer sağlam bijonlara kesme yönünde kuvvet olarak etki ediyor. Zamanla titreşimlerle ilave gevşeme ve kopmalar oluşabiliyor.

    Acizane tavsiyem kurumsal firmalarda lastik değişimi yaptırın.

    Lastik değişim sonrası bir sorun görünmese bile bir hafta sonra bijon kontrolü yapın yaptırın.

    Değişim ile ilgili açıklamalı fatura mutlaka alın. (Bu fatura elinizde olursa yasal işlem yaptırma durumu sözkonusu olabilir.)
    Mesajınız için teşekkürler.

    Gözle kontrol için, lastik değişimi esnasında değişimi yapan personeli takip etmek lazım diye düşünüyorum.

    Ben kurumsal firmada değiştirdim, bir bijon düzgün şekilde sıkılmadı, jant kapağını kapatıyordu, ikaz ettikten sonra sonra yüzünü ekşiterek düzeltti. İş ahlakı yoksa kurumsallık da fayda etmiyor.




  • keçiören günsazak caddesinde ayyıldız otokuaförte lastikleri kışa girerken değiştirdim.50tl diye lastikler söküldü.Adam siboblar eskimiş değişmesi gerek dedi 30 tl diye tamam dedim eyvallah değiştir.Toplam 80tl para verdim. Daha sonra arabayı aldım çıktım evin önünde 1 hafta yattı bi baktım arka lastik yere yapışmış gidip benzinlikte hava bastım.1 gün bekledim yine az indi Geri aynı lastikçiye gittim adama dedim taktığınız lastik kaçıyor adam bakalım dedi.
    Lastiği söktü hava kaçıran yer lastik ile jant arasından kaçırıyor yani o sürdüğü yapıştırıcı düzgün sürmemiş (yani lastik patlak değil)ben hallediyorum abi dedi söktü jant lastiği halletti.Sonra ne dese beğenirsiniz janttan olmuş abi borcunuz 20 tl dedi.Yani anlayacağız ucuz diye gittiğim yer 100tl ye geldi.
  • bu sene hiç kar görmedi araç sökme takma derdinden kurtulduk yaz geldi bile ;)
  • Konuyu güncelleyelim Keçiören tarafı kışlık lastik söktüren var mı ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet arkadaşlar gören duyan varsa ucuz lastik değişimi paylaşalım lütfen.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • keçiören ata tuning 40 tl sadece nakit
  • 
Sayfa: önceki 5657585960
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.