Şimdi Ara

Yargıtay kararını verdi Cama siyah film çekene kötü haber (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
134
Cevap
3
Favori
6.752
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • başka şey kalmadı uğraşacak bunu buldular. cam filmiymiş...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 355GTS

    sislere xenon takan apaçilere de sarsınlar biraz. tek bildikleri şey cam filmi.

    Aynen katılıyorum...
  • Ön kapı camlarında koyu cam filminin tehlikeleri de vardır.

    Trafikte sürücüler göz teması kurabilmelidirler.
    Sağınızdaki yoldan bir aracın çıktığını düşünün.
    Karşı araçtaki şöförün sizi görüp görmediğini anlayabilmenizin tek yolu göz teması kurabilmektir.
    Adam karşıya geçecek, size baktı mı? görmedi mi? ya son anda önünüze atlarsa vs.
    Böyle durumlarda göz teması faydalıdır.

    Bütün dünyada filmin koyuluğuna ve bölgenin sıcaklık durumunda göre kurallar konmuş.
    Amerika'nın bazı eyaletlerinde ön kapı camlarına hiçbir film çekemiyorsunuz, bazı eyaletlerde belli geçirgenliğe kadar izin veriyorlar, bazı sıcak eyaletlerde herşey serbest.
    Ama ülkemizde "Yassak kardeşim" denmiş ve öyle kalmış.

    Bence kaliteli cam filmlerinde ön kapı camlarında %45-52 geçirgenliğe kadar izin verilebilir.
    Arka kapı camlarında daha koyu filmler kullanılabilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lotus_dh

    Devletin oluşturan sonuçta bireyler. Devlet elbette kendi güvenliğini düşünürken otomatik olarak bireyleri düşünüyor. İstese de, istemese de !.

    Teknolojiyi verimli kullanırsanız bahsedilen bu cam filmlerinden devlet gözünde minimum düzeyde zarar görürsünüz. Yalnız cam filmi olmasa da, araç içinde bulunan insanlar isterlerse kendilerini kamufle etmesini iyi bilir.

    Söylediğiniz gibi, devletlerde bireylerin farklı fikirleri pek hoş karşılanmıyor. Fikirler aşırıya kaçıyorsa, ne olduğunu anlamıyorsun bile.

    Peki ya fabrika çıkışlı araçların karartmalı camları ? Devlet pekala bunlara dur diyelim değil mi ? Demez ya da diyemez...

    Da işte bu bireyleri de iyi öğütüyor sistem. Kendine uyduruyor. Uymayanın yolu açık değil zaten, yükselemiyor. Neticede bir işleyiş var. Kademelerdeki insanlar da bu işleyişten tırsıyor ve buna göre hareket ediyor. Bireylerin de ne kadar bireysel davrandığı tartışılır kısaca.

    Bir dönemin ülkü ocakları takılan adamları şimdi orta üst yöneticiler oldular. Hepsi cemaatle ilişki kurmaya baktı. Şimdi cemaatten nasıl kurtulacaklarını düşünüyorlar. Rüzgar çok pis ters esti. Çok şaklaban bir hayat düşününce. Üzülüyorum baya baya...

    Ben bu kara cam olayının şu anda önemsendiğini sanmıyorum. Anglosakson bir hukuk sistemimiz olmadığı için sorun oluyor. Geçmişten kalma bir kural, kimse de değiştirmeye uğraşmıyor. Aracın içini net görmek eskiden önemliydi, çat diye koymuşlar kanunu. Yasada yazıyor. Yasada yazan yasama tarafından değiştirilmediği sürece mahkemenin kararı üç aşağı beş yukarı belli. Yasa konduğu dönem kendinden kara cam çok nadirmiş Allah'tan. Onu da engelleyecek bir düzenleme olacağını hiç sanmam. Aksine cam filmi olayını düzeltirler de, ne zaman olur bilmem. Bir koyuluğa kadar uygundur derler bir ara.
  • Ha şimdi ha şimdi film taktırıcam derken 4.5 yıl olmuş bu saaten sonrada taktırmam gayri
  • benimki koyumu acaba ,bütün araçlarım böyledir devamlı,hatırlıyorumda ilk 94 yılında yaptırmaya başlamıştım, o yılarda yeni çıkmıştı kimse bilmezdi
     Yargıtay kararını verdi Cama siyah film çekene kötü haber Yargıtay kararını verdi Cama siyah film çekene kötü haber
  • Keşke önce yolda stop lambaları dahi yanmayan araçlarla ilgilenseler
  • 3 tane aracım var bir tanesi komple ayna film içerisi görünmüyor kesinlikle diğer ikiside 4 numara dedikleri en koyusundan yine içerisi görünmüyor. Bunun nedeni ise iş yerimin bulunduğu bölge, hırsızlık çok olduğu için aracın içerisinin görünmesini istemiyorum. haa bugüne kadar ceza yemedim yersemde umrumda değil güvenliğim daha önemli.
  • Ceza yazmak için bahane aranıyor.. Madem vatandaşın güvenliği düşünülüyor, önce yoldaki apaçileri takipe alsınlar. Geceleri neredeyse gözümüzü kör edecek kadar yanan çakma zenonları yada ayarsız farları kontrol etsinler sıkı bir denetim ile.
  • Polisler de araçlarında cam filmi kullanmasınlar o zaman. Onlara kim ceza yazacak?
  • CarlBenz kullanıcısına yanıt
    Hocam ulkeye degilde ulkeyi bu hale getirenlere lanet etsek daha yerinde olur .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rubinstein

    quote:

    Orijinalden alıntı: cmakx

    Karartilmis cam da ayni cezayi yer demi


    aracın orijinali karartılmış camlıysa ceza yemez. bu araçlar uygunluk belgesi alıyor sonra satışa çıkıyor çünkü. kötü niyetli polis memuru karartılmış camlı araçlara filmli muamelesi yapabilir tabi.

    İyi niyetli bir polis falanda yok hepsi deccalin askerleri pkk ve polisten nefret ediyorum onlar Türk halkından uzak allah ayakın olsunlar hatta allah a bile yakın olmasınlar kendi hallerinde yaşasınlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CarlBenz

    Yahu anlamıyorum alt tarafı bir cam filmi, ben aracımın içi görülmesin istiyorum.
    Bundan daha dogal ne olabilir.
    Ulan nasıl bir ülke burası ya, nasıl bir ülke bi anlamadıgım gitti arkadaş.
    Lanet gelsin böyle ülkeye.

    Son yazdığın cümle dahil hepsine katılıyorum .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zotacing kullanıcısına yanıt
    Hafriyat kamyonları,tırlar,kapalı kasalı kamyonetler,servis araçları... Bunların arkasında arasında sağınızda solunuzda önünüzde iken trafik akışını takip edebiliyorsanız cam filmi size sıkıntı vermez.Ayrıca trafik akışı takip mesafesi ve gerektiği kadar kullanılan şerit dahilinde çaprazlama giderek görüş açısı kazanılır.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araçlarımız özel alanımızdır,ruhsatlarda hususi diye sınıflandırılır yani kişiye özeldir! 3. Şahısların benim özelimi görmesini istememem hakkımdır zaten uygulamalarda polis gereken kontrolleri yapmasına mani birşey yok camlar açılılıp yüzyüze diyaloğa giriyoruz değil mi? Trafik de kurallara uyarak giden cam filmli bir aracın kimseye zararı yoktur

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hem dünyanın en pahalı benzinini kullan;hemde cam filmi bile yasak olsun.Bunların hepsi hikaye.Ben böyle para göz hükümet görmedim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kaptan69

    benimki koyumu acaba ,bütün araçlarım böyledir devamlı,hatırlıyorumda ilk 94 yılında yaptırmaya başlamıştım, o yılarda yeni çıkmıştı kimse bilmezdi
     Yargıtay kararını verdi Cama siyah film çekene kötü haber Yargıtay kararını verdi Cama siyah film çekene kötü haber

    bullshit camları siyaha boyamış...
  • arka camda ve arka kapıların kelebek cam mı deniyor ne orda varsa ceza yiyor muyuz çok kara değil filmler.
  • Otomobilin içinde kim var ? kaç kişi ? Kadınmı erkekmi ? Görünmesi şart...Koyu film çektirmeyin..Er geç sökülecek birde ceza yemeyin.. Çevremde görüyorum...Otomobilde yanlarda sadece siyah bir renk görünüyor.Sedece..parlak bir cam..Ben polis olsam anında sağa çekip bağlarım.. Otomobilin içinde ne taşıyorsun ? Kim var ? Ne yapıyorsun ? Belli değil..Açık açık yasak...Durumlar böyle böyle....Rüzgara karşı şey edersen er geç üzerin ıslanır....İşin en basit açıklaması bu....Saygılarımla...
  • zotacing kullanıcısına yanıt
    Cam filmi türk icadı değil,dünya kullanıyor biz onlardan alıp kullanıyoruz.Ayrıca belli olan standartlarda üretiliyor kullanılıyor en koyusu bile içerisini gerektiği ölçüde ışığada bağlı olarak gösterir.Camın yansıtma özelliği olduğundan filmsiz camlar bile ışığın açısına durumuna göre filmli gibi arkasını göstermeyecek durumlar yaşatır.Fabrika çıkışı araçlarda koyu renk cam kullanılması maliyet ve uzun ömürlülük sorunsuzluk bakımındandır ve üst segment veya donanımlarda koyu arka camlar standart olarak gelir ve çoğu markanın ki film camlardan daha koyudur ve içeriyi görmek imkansızdır cama yapışmadan.Koyu renkli camlar ve filmler ihtiyaçlar için kullanılmakta olan donanım ekipmanları arasında olup,uzun yol konforu için yolcuların,park halindeki araçların hırsızlara olan caydırıcılığından tutunda klima kullanımını azaltmaktan yakıt giderlerinin düşmesine kadar yararı olan birşeye karşı duruyorsanız başka nedenleriniz var herhalde.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.