Şimdi Ara

Yargıtay kararını verdi Cama siyah film çekene kötü haber

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
134
Cevap
3
Favori
6.753
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Haber olarak verilmiş.
    Gerekçeli kararın tamamını vermeden yine de emin olmamak gerek.

    http://www.zaman.com.tr/gundem_cama-siyah-film-cekene-kotu-haber_2172311.html



  • T.C.
    YARGITAY
    7. Ceza Dairesi

    Esas No : 2013/3383
    Karar No : 2013/16529

    ....Trafik idari para cezası karar tutanağına yönelik itirazın kabulü ile idari yaptırım kararının kaldırılmasına ilişkin Sakarya 4. Sulh Ceza Mahkemesinin 07/09/2012 tarihli ve 2012/457-457 değişik iş sayılı kararı aleyhine Yüksek Adalet Bakanlığından verilen 23.01.2013 gün ve 6109 sayılı kanun yararına bozma istemini içeren dava dosyası Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının 19.02.2013 gün ve KYB. 2013-37141 sayılı ihbarnamesi ile daireye verilmekle okundu.

    2918 Karayolları Trafik Kanununun "Araçların Teknik Şartlara Uygunluğu" başlıklı 30. maddesindeki " Araçların, esasları yönetmelikte belirtilen şekilde ve tarzda teknik şartlara uygun durumda bulundurulması zorunludur. Servis freni, lastikleri, dış ışık donanımından yakını ve uzağı gösteren ışıklar ile park, fren ve dönüş ışıkları noksan, bozuk veya teknik şartlara aykırı olan araçları kullanan sürücüler 1 800 000 lira para cezası, diğer eksiklik ve bozuklukları bulunan araçlarla, görüşü engelleyecek veya bir kaza halinde içindekiler için tehlikeli olabilecek süs aksesuar eşya ve çıkıntıları olan araçları kullananlarla, karayolunu kullananlar için tehlike yaratacak şekilde olan veya görüşü engelleyecek ve çevredekileri rahatsız edecek derecede duman veya gürültü çıkaran araçları kullanan sürücüler 3 600 000 lira para cezası ile cezalandırılırlar."

    Karayolları Trafik Yönetmeliğinin "Araçlara ait Teknik Şartlar ve Araçların Karayoluna Uygunluğu" başlıklı 63. maddesindeki "Araçların; yapım, kullanma, karayoluna uygunluk ve trafik güvenliği bakımından Bayındırlık ve İskan Bakanlığının görüşü alınarak, Sanayi ve Ticaret Bakanlığınca çıkarılan "Motorlu Araçlar ve Römorkları Tip Onay Yönetmeliği, Araçların İmal, Tadil ve Montajı Hakkındaki Yönetmelik" ve buna paralel olarak çıkarılacak diğer yönetmelik hükümlerine uygun durumda olması mecburidir. Karayolu uygunluk belgesi olmayan araçların tescili yapılamaz. Ayrıca, taşıtların camlarının görüntüyü değiştirecek seviyede renkli kullanımı veya camların üzerine renkli film tabakaları yapıştırılması yasaktır."

    Hükümleri birlikte değerlendirildiğinde, kaza hali veya dışında görüşü engelleyecek, araç içinde bulunanları tehlike altına sokacak, kanun ile hukuka aykırı olduğu kabul edilmiş, taşıt camının renk seviyesinin renkli film tabakası ile örtülmesi eyleminde kabahatliye uygulanan idari yaptırımın yerinde olduğu cihetle, itirazın reddi yerine yazılı şekilde karar verilmesinde isabet görülmemiş ve 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanununun 309. maddesi uyarınca anılan kararın bozulması lüzumu kanun yararına bozmaya atfen ihbar olunmuş bulunmakla Türk Milleti adına gereği görüşülüp düşünüldü;

    Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının kanun yararına bozma istemine dayanan ihbarname içeriği yerinde görüldüğünden Sakarya 4. Sulh Ceza Mahkemesinin 07.09.2012 gün ve 2012/457 değişik iş sayılı kararının CMK.nın 309/4-c maddesi uyarınca BOZULMASINA, 09.07.2013 günü oybirliğiyle karar verildi.

    ÖZET: Taşıt camının renk seviyesinin renkli film tabakası ile örtülmesi eyleminde, ilgilisinin trafik cezasına yaptığı itirazı kabul eden yerel mahkemenin kararı hukuka uygun değildir. İdari para cezası yerindedir.

    NOT : Ceza miktarı yasada ifade edilen miktardır. Güncel değildir. Ceza, eylem tarihine göre yeniden değerlendirme oranlarına göre güncelleştirilir.




  • Bu karardan sonra polis affetmez. Cam filmi olanlar dikkatli olsunlar her an ceza yazılabilir.
  • Ne cam filmiymiş arkadaş.Koskoca tc devletinin derdi olmuş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu karar koyu camları etkilemiyor sanırım. Sadece filmli camlar için geçerli.
  • Güncel ceza ücretleri ne kadar acaba siyah film ile yakalanıldığında?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: !sTaNbLuE

    Ne cam filmiymiş arkadaş.Koskoca tc devletinin derdi olmuş.

    İstanbul'da her 5 otomobilden 2 tanesinde cam filmi var, bu konunun tamamen yasal bir düzene oturtulması ve mevcut sisteme entegre edilmesi durumunda, devletin bu konu üzerinden çok sağlam gelir elde etmek gibi bir imkanı doğmuş olacak.
  • sislere xenon takan apaçilere de sarsınlar biraz. tek bildikleri şey cam filmi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Stand Alone

    quote:

    Orijinalden alıntı: !sTaNbLuE

    Ne cam filmiymiş arkadaş.Koskoca tc devletinin derdi olmuş.

    İstanbul'da her 5 otomobilden 2 tanesinde cam filmi var, bu konunun tamamen yasal bir düzene oturtulması ve mevcut sisteme entegre edilmesi durumunda, devletin bu konu üzerinden çok sağlam gelir elde etmek gibi bir imkanı doğmuş olacak.

    Kendi vatandaşını yolmayı cok seven , kendi vatandaşından bu kadar cok nefret eden bir hükümet yok dünya üzerinde.


    Yazın 30-40 derecede arabanın içinde cayır cayır yanan , klimanın bile etki etmediği ancak ve ancak cam filmi ile bu durumdan kurtulan vatandaştan ne istiyorsun ?

    O zaman kışın yasak koy yazın serbest bırak ki insanlar eziyet cekmesin sıcakta.güvenlik falan yalan kimse kandırmasın kendini.Polis o kadar düşünüyorsa vatandaşı çakma zenonla gezenleri , abart egzos takanları , trafikte makas atanlara ceza kes.

    Sen muayene de hafif kusurlu geçir ama trafkte gördüğünde ceza kes 2. De men et.bu ne perhiz bu ne lahana turşusu derler adama.kendileriyle celişiyorlar haberleri yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: 355GTS

    sislere xenon takan apaçilere de sarsınlar biraz. tek bildikleri şey cam filmi.

    +
  • 2 numara filim var memnunuz halimizden daha hic cevirmeye denk gelmedim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Karartilmis cam da ayni cezayi yer demi
  • Antalya gibi yerde cam filmi yaptırmamak, yazın klimasız arabaya camları kapalı binmek gibi bir şeydir...
  • Yahu, güvenlik güvenlik diye tutturmuşlar. Yasak yasak.

    Önce, şu gittiğimiz bozuk yollar için güvenlik önlemi alsınlar. Yok rögar kapağı çıkan yerler, yok 10-15 cm çukur bölgeler, yok aşırı yüksek kasisler.

    Ehh şu sıralar yollarda epey bi çalışma var. Normal olsa gerek. Seçim yaklaşıyor ya !.
  • Cam filmi vergisi alsa hökümet herkes razı olur diye düşünüyorum...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • açık renkli cam filmleri neyse de, bazıları simsiyah film takıyor.. içeride in mi var cin mi var belli değil.. bu tarz filmlere bence de ceza yazılmalı..
  • Yahu anlamıyorum alt tarafı bir cam filmi, ben aracımın içi görülmesin istiyorum.
    Bundan daha dogal ne olabilir.
    Ulan nasıl bir ülke burası ya, nasıl bir ülke bi anlamadıgım gitti arkadaş.
    Lanet gelsin böyle ülkeye.
  • Ankara Atatürk Bulvarında at arabasıyla giden adama polis bişey demiyor ve kırmızı ışıkta 1 metre ileri duran araca para cezası veriyorsa bu memleketten birşey olmaz...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gökhan And Jetta -- 25 Kasım 2013; 12:14:35 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CarlBenz

    Yahu anlamıyorum alt tarafı bir cam filmi, ben aracımın içi görülmesin istiyorum.
    Bundan daha dogal ne olabilir.
    Ulan nasıl bir ülke burası ya, nasıl bir ülke bi anlamadıgım gitti arkadaş.
    Lanet gelsin böyle ülkeye.

    Son yazdığın cümle hariç, diğer cümlelerine katılıyorum. Tuhaf bir ülkede yaşıyoruz.
  • Vergi demişken, dolar ve petrol düştü. Bakalım yakıta kaç kuruşçuk indirim gelecek
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.