Şimdi Ara

Playstation 4 vs Xbox One [ Ortak Tartışma Alanı ] (204. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7.827
Cevap
39
Favori
193.730
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 202203204205206
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: d3vstator

    Yahu bir defa "çamurlandırma" nedir, önce Türkçe'de olmayan ve sanırım sizin dilimize kazandırdığınız şu cümleyi bir açıklayın. Ve müsaade ederseniz neye alınıp, neye alınmayacağıma da bırakın kendim karar vereyim. Live'ı resmen şehir efsanesi haline getirdiniz, ne bulunmaz, ne müthiş, ne elit bir deneyimmiş, yıllarca kullandık ama sizin gördüğünüz özelliklerin farkına varamadık.

    Şu yaklaşım tarzınızla zaten mümkünse benimle tartışmayın, hatta bana tek kelime bile etmeyin. Yazdıklarınızı ve sözde verdiğiniz "hakkı" da tüm forum görüyor...

    Öncelikle bu bir cümle değil kelime. Madem Türkçeyi çok iyi biliyorsunuz bunu öğrenin. Kelimenin kökü çamur , çamurlamak olarak söyleyecektim aslında ama ortada bir ürün var siz bu ürüne çamur katıyorsunuz çamurlandırıyorsunuz demek istedim. Bunu anlamayacak kadar Türkçeniz yoksa zor tabiki, sıfırdan harf nedir kelime nedir cümle nedir size öğretecek değilim kendiniz öğrenin. Neye alınırsanızda alını biri bana çamur atma derse ben alınmam ;).

    Live bu işte zirvedir geriye kalanlarıda şuanda takipçi. Bakın süreki ''bence'' , ''şuanda'', ''şimdilik'' diyorum zaman ne gösterir onu bilemem.

    Kime cevap vereceğimide siz belirlemeyeceksiniz. Söylediğiniz şey yanlış, doğrusu bu demiyorum, sizin düşünceniz yanlış benim düşüncemde bu diyorum. Forumun ne görüp ne görmeyeceği söylediklerimden ne alıp ne almayacağı okadar önemli değil. Sonuçta live kendini kanıtlamış bir sistem.




  • Arada bakıyorum karsılastırmalı ozellıklerın yorumları olur kıyaslama degerlendırme vs olur dıye gelıyorum gıdıyorum mıllet sadece bırbırıyle tartısıyor sankı mıllette sony,mıcrosoft hıssesı var babasının oglu gıbı savunuyor kavga edıyor tahammul edemıyor. Hepınız bu duzende kucucuk bırer pıyonsunuz, adam bası topu topu bın tl verıp sırketın kar oranını yukselten mılyonlarca ınsandan bırısınız. Yazık edıyorsunuz sınırlerınıze , ruh saglıgınıza
  • previlla kullanıcısına yanıt
    Bence bu işin zevki tartışarak çıkar. Ama abartmadan. Tartışmakla kavga etmek aynı şey değil.
  • dayımın oğlunun bozuldu, arkadaşımın bozuldu o zaman hepsi bozuluyor diye mantık mı olur.

    resmi açıklanan rakamlar var ve firmalar bunu yalan yanlış bir şekilde açıklayamaz.

     Playstation 4 vs Xbox One [ Ortak Tartışma Alanı ]


    3 aletinin de ilk çıkan modellerinin hata oranları.

    xbox %23.7

    ps 3 % 10

    wii % 4

    tabii daha sonra bu hata oranları %4'ün altına düştü.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GT_55

    quote:

    Orijinalden alıntı: bluelabel

    quote:

    Orijinalden alıntı: GT_55

    Bu konuda 480p çıksa ona laf dokundartmayanlar var.O yüzden bu tartışma böyle adamlar varken bir yere varamaz.

    GT 7 720p, Forza 6 da 1080p çıksa, PS4'ü satıp, One alır mıydın?



    Öyle bir şey olması imkansız ama şöyle söylim.Tam tersi olsaydı yani, ps4 zayıf donanım, xo şimdiki ps4 gibi olsaydı, kesinlikle ps4 falan almazdım.Belki xo alırdım ama büyük ihtimal pc'den devam ederdim.Hem 500 dolar para verecem hem de 2014 yılında bana ancak 720p yapabilen konsol verecen, asla almam.Bir bakıma bu müşteriyi keriz yerine koymaktır.Tepki koymazsan, daha da beterini verirler.Hadi tek bir konsol olsa neyse, ama rakibin senden 400 dolara 2 kat güçlü bir konsol yapıyorsa ben orada dur derim.Alana mani olmam, saygı duyarım ama kimse bana o donanımdaki konsolu aldıramaz.Elbette oyunları çözünürlükden dolayı yargılayacak değilim.Ama bir konsol bana aynı oyunu iki kat çözünürlükde, daha iyi grafikler ile 100 dolar daha ucuza sunuyorsa gider onu alırım.Maceraya aramaya gerek yok.Yok live şöyle, yok gamepad şöyle, onlar mazide kaldı artık.Artık psn'de iyi, arayüzde iyi, gamepad'de iyi.Artık xboxone'a 500 dolar para verecek tek bir sebep bile göremiyorum.Xbox360 almıştım, çünkü o parasını haketmişti.Ps3 ile aşağı yukarı denk güçte bir konsoldu.Şimdi ki, gibi uçuk farklar yoktu.

    Yani 720p GT 7 oynayacağına, 1080p Forza 6 oynardın. Ya da 1080p çıkmadı diye PC'den devam ederdin. Peki benim gibi PC'de oyun oynamayan biri olsan ne yapardın?

    One alanları/alacakları keriz yerine koymana gelince;

    Sony 2010 yılına kadar kullanıcılarını keriz yerine mi koydu acaba? Herşeyden önce 600 dolarlık aleti, "destek" bahanesi ile 1100 dolara satarken alanları keriz yerine koymadı mı? Rakibine oranla berbat multiplatform oyunlar, sayıca çok daha az Exc. oyunlar. God of War, GT 5, Last of Us gibi Exc. oyunlar da yoktu ki çoğu PS3 kullanıcısının her karşılaştırma mesajında kullandığı oyunlardır bunlar. Live ile kıyas bile kabul etmeyecek PSN. "Rakibinde olan" ama kendinde olmayan cross-chat. 2010 yılına kadar Exc. oyun bakımından 360 ile hemen hemen eşitti PS3. Hatta Halo, Gears of War, Forza gibi oyunlarla, son dönemlerin popüler terimi olan "hardcore" oyuncularına daha çok hitap ediyordu Xbox 360. En azından multiplayer Exc. konusunda 360 ile yarışamıyordu bile. Çıktığı dönem zar zor 1 milyon satmış Killzone 2, Uncharted 2'den başka adam gibi Exc. oyun yoktu o zamanlar. Benim çok sevdiğim LBP de vardı ama, malum konumuz "hardcore oyunculuk" :)

    Tekrar sorayım, 2006-2010 yılları arası PS3 kullananlar keriz miydi?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: bluelabel

    Live'da partiden atma, bağlantı vb. sorunların %99'u Nat Type ile alakalı. Moderate ise bu tip sorunlar yaşarsınız ve düzeltmesi de çok kolaydır. Live ile değil, bağlantınız ile ilgili bir sorun yani. Biz de yıllardır kullanıyoruz, 2-3 parti halinde oyun oynadığımız da çok oldu ve bahsettiğiniz sorunların "kronik" halde olmadığını çok iyi biliyorum.

    Sürekli Reach ve Anniversary örneklerini veriyorsunuz ama, Gears of War, Gears of War 3, Judgment co-op oynadınız mı? Oynadıysanız bağlantı hakkında yorumlarınızı alabilir miyim? Bahsettiğiniz sorunlar "Live" ile alakalı olsa, bu oyunları nasıl single akıcılığı ile bitirdik acaba?



    Hocam zaten 3 oyunu yoğun olarak oynadım. Reach, Anniversary, bir de GEOW 2 Bunlarda hep sorun yaşadım. Zaten sizin bir üst mesajda arkadaş çok güzel açıklamış; önemli olan dünya geneli teknik altyapı değil, ülkemizde Karşımıza çıkan durumdur.

    Bir de yaygın olarak yanlış bilinen durum ise Live'da serverlar P2P'dir, PSN'de ise genellikle dedicated'tır. Arayüzün hantallığı, trophy senkronizasyonu gibi online oynanışı etkilemeyen özelliklere bakıp, bunları hep bahane edip Live'ı Türkiye şartlarından en iyi ilan etmek hatadır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • GT_55 kullanıcısına yanıt
    O zaman senin için oynadığın serilerin, oyunların hiçbir manası yok. Tek önemli olan pikseller.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Reus Vox

    quote:

    Orijinalden alıntı: BlacK_TowerR

    Adamlar 3K nın çözümünü yıllar sonra buldu bumudur m ühendislik :)

    Korsancı xbox cular one de korsan olayı olmayınca ps4'e geçmeye başladılar.

    Eee biraz elinizi cebinize atın artık 7-8 yıl boyunca bütün oyunları beleşe oynadınız yeter gari :) hele gidin bir orjinal oyun alın bakayım nasıl oluyormuş o tad :)



    Fat kasa PS3'ü olup da bozulmayanı kaldı mı?

    Tüm fat kasa PS3'ler bozuluyor, aynı 3k gibi. Hiçbir farkı yok.

    2009 Kasım da aldığım cihazı 2013 Aralık ayında elimden çıkardım 80 gb son seri fat üretimiydi. Hiçde tornavida yüzü görmedi çok şükür. Umarım üretilen ps4 lerde onun gibi vefakar çıkar.




  • bluelabel kullanıcısına yanıt
    İlk mesajı tabletten yazınca doğal olarak kısa yazdım, bir iki şey daha ekleyeyim...

    Öncelikle 360'ınız varsa muhakkak buna uyumlu, kardeş geçinen bir modeminizin olması gerekiyor. NAT type 2'yi yakalamak için ayar yapmak gerekiyor. Diyelim ki bir partiye girdiniz, partideki herkesin bağlantısının NT2 olması lazım, değilse illaki biri ile çakışır ya ses kesilir ya birisi partiye giremez ya da biri partiden düşer. Aslında ülkemiz şartlarında doğal şeyler bunlar, benim Live'ın övülmesinde karşı çıktığım husus bu kadar zor kullanım şartları altında ülkemiz oyuncuları tarafında sürekli övülmesi. Halbuki PSN daha iyi şartlar sunuyor online oyun için. Bu şartları ülkemde olmayan hizmetlere ve başka iletişim imkanları ile ikame edilebilecek XChat ile olduğundan iyi göstermek hatadır.

    GeoW'a gelince, evet tüm oyunlarını arkadaşlarımla coop olarak bitirdim, gayette keyifli ve güzeldi. Ancak GeoW 2'de online horde olayına dediğim sorunlar yüzünden bir türlü bağlanamadım. Ama PSN'de online olamadığım tek bir oyun bile yok.

    Sorunların kronik olmadığı konusunda kesinlikle haklısınız, bunlar sık karşılaşılan problemler değil. Ancak 2011'den sonra parti ile ilgili sorunlar kesinlikle kronik hale geldi. Son dönemde partiden düşülmediği tek bir online deneyimim olmadı desem yalan söylemiş olurum.




  • Senelerce Pc'de de,Ps' tede,Xbox'tada online deneyimler yasadim. Yurt disinda yasiyorum.
    Ayrica meslegim geregi online/Hardware vs gibi konularin kitabini okuyup hatmettim.

    Ve isin aci kismina gelelim;
    Ne zaman Turkiye'den biriyle oynasam 3 platformda da sorunlari karsi taraf yuzunden yasadim.
    Ne hikmetse buna ragmen yukardaki bir arkadasin aksine en az sorunu da Xbox Live'da yasadim. (Hatta abartmiyorum lag haricinde ulkem insaniyla oynadigim hic bir oyunda baglanti kopmasi gibi bir soruna rastlamadim)
    Sirf ulkenin veya oturdugunuz bolgenin altyapisi kotu diye yada ayarlarla ilgili her seyi yapamadiginizdan dolayi birseylere bahane bulunmasini hic anlayabilmis degilim. Cok sukur ki ulkemin alt yapisi son yillarda baya bir yol katletti. Su anda eski sorunlari eskisi gibi yasamiyoruz. En azindan bolgesel olarak alt yapisi iyi yerler var
    Ayrica bir sorunun sentezi ilk olarak modem degistirmekle cozulmez!
    Bunun yaninda bir cok etken vardir. 5 modem degistireceksin,ama sorun hala Xbox Live'da diyeceksin. Bu iste bir anormallik var oyleyse. Hemen sorun Live'da demeyeceksin. Ha herkes Live'da sorun yasar anlarim. Ama herkesin aksine bir durumu yasiyorsan sorunu baska yerlerde arayacaksin.
    Peki aldigin modemlerin port uyumlulugu nedir? Upnp destegi nasil? Konsol dostu mu? Oturdugun yerin DSLAM mesafesi nedir? Altyapi iyi midir? Wifi uzerindense Kanal sorunu yasiyor olabilir misin? Frekans degerlerinde uyumsuzluk olabilir mi? Gerekli portlarin tumu acik yada kapali mi? Modemde ve alette Firmware update yapildi mi? Firewall ne durumda? Eminmisin tum ayarlari yapabildiginden? Daha sorulabilecek bir suru soru var.. Ha ps'te iyi deneyimin olduysa sorun demek ki alt yapida degil baska yerlerde..
    Xbox'u ve Ps'i koydugun yerden 5-10 cm'lik yer degisiminden bile baglanti sorunu yasayabilirsin. Bunun yuzunden Nat'mis cartmis curtmus bahanesi olmaz dostum. Nat2'lik bir modeme ihtiyacin varsa ve aldiysan ve sorun yine cozulmediyse problem direk Xbox Live'da demek degildir.. Kusura bakma ama oyleyse sorunu ya Xbox'ta,yada kendinde arayacaksin..

    Pc,PS2,PS3,Xbox360,PS4 hepsinde deneyim yasadim. Kusura bakilmasin ama PSN Xbox Live'dan iyi demek verilen senelerin emegi e saygisizliktir. Adamlar senelerce bu isten para aldiysa bosuna degilmis demek ki..

    Dipnot:Ozur dilerim yanlislikla oha smileyina basmisim. Isteyerek olmadi okuyan olduysa..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TurQich -- 11 Ocak 2014; 17:49:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • GT_55 kullanıcısına yanıt
    kanka neden öyle diyon kırılınca alırız ayıpsın :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bluelabel

    One alanları/alacakları keriz yerine koymana gelince;

    Sony 2010 yılına kadar kullanıcılarını keriz yerine mi koydu acaba? Herşeyden önce 600 dolarlık aleti, "destek" bahanesi ile 1100 dolara satarken alanları keriz yerine koymadı mı? Rakibine oranla berbat multiplatform oyunlar, sayıca çok daha az Exc. oyunlar. God of War, GT 5, Last of Us gibi Exc. oyunlar da yoktu ki çoğu PS3 kullanıcısının her karşılaştırma mesajında kullandığı oyunlardır bunlar. Live ile kıyas bile kabul etmeyecek PSN. "Rakibinde olan" ama kendinde olmayan cross-chat. 2010 yılına kadar Exc. oyun bakımından 360 ile hemen hemen eşitti PS3. Hatta Halo, Gears of War, Forza gibi oyunlarla, son dönemlerin popüler terimi olan "hardcore" oyuncularına daha çok hitap ediyordu Xbox 360. En azından multiplayer Exc. konusunda 360 ile yarışamıyordu bile. Çıktığı dönem zar zor 1 milyon satmış Killzone 2, Uncharted 2'den başka adam gibi Exc. oyun yoktu o zamanlar. Benim çok sevdiğim LBP de vardı ama, malum konumuz "hardcore oyunculuk" :)

    Tekrar sorayım, 2006-2010 yılları arası PS3 kullananlar keriz miydi?



    Kalemine sağlık...Çok güzel özetlemişsin...




  • adamlar 3 tane 4k tv ile oyun oynuyolar siz daha burda 720p 1080p tartışmasını yapın.

    http://forum.donanimhaber.com/m_86378198/tm.htm

    ahanda gaynak.

    gonsollar geride kaldı çok bu nesilde bunu inkar edecek adam zır cahildir.

    kötünün iyiside şuan ps4 dür.

    noktayı koydum konu kapana bilir
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bluelabel

    quote:

    Orijinalden alıntı: GT_55

    quote:

    Orijinalden alıntı: bluelabel

    quote:

    Orijinalden alıntı: GT_55

    Bu konuda 480p çıksa ona laf dokundartmayanlar var.O yüzden bu tartışma böyle adamlar varken bir yere varamaz.

    GT 7 720p, Forza 6 da 1080p çıksa, PS4'ü satıp, One alır mıydın?



    Öyle bir şey olması imkansız ama şöyle söylim.Tam tersi olsaydı yani, ps4 zayıf donanım, xo şimdiki ps4 gibi olsaydı, kesinlikle ps4 falan almazdım.Belki xo alırdım ama büyük ihtimal pc'den devam ederdim.Hem 500 dolar para verecem hem de 2014 yılında bana ancak 720p yapabilen konsol verecen, asla almam.Bir bakıma bu müşteriyi keriz yerine koymaktır.Tepki koymazsan, daha da beterini verirler.Hadi tek bir konsol olsa neyse, ama rakibin senden 400 dolara 2 kat güçlü bir konsol yapıyorsa ben orada dur derim.Alana mani olmam, saygı duyarım ama kimse bana o donanımdaki konsolu aldıramaz.Elbette oyunları çözünürlükden dolayı yargılayacak değilim.Ama bir konsol bana aynı oyunu iki kat çözünürlükde, daha iyi grafikler ile 100 dolar daha ucuza sunuyorsa gider onu alırım.Maceraya aramaya gerek yok.Yok live şöyle, yok gamepad şöyle, onlar mazide kaldı artık.Artık psn'de iyi, arayüzde iyi, gamepad'de iyi.Artık xboxone'a 500 dolar para verecek tek bir sebep bile göremiyorum.Xbox360 almıştım, çünkü o parasını haketmişti.Ps3 ile aşağı yukarı denk güçte bir konsoldu.Şimdi ki, gibi uçuk farklar yoktu.

    Yani 720p GT 7 oynayacağına, 1080p Forza 6 oynardın. Ya da 1080p çıkmadı diye PC'den devam ederdin. Peki benim gibi PC'de oyun oynamayan biri olsan ne yapardın?

    One alanları/alacakları keriz yerine koymana gelince;

    Sony 2010 yılına kadar kullanıcılarını keriz yerine mi koydu acaba? Herşeyden önce 600 dolarlık aleti, "destek" bahanesi ile 1100 dolara satarken alanları keriz yerine koymadı mı? Rakibine oranla berbat multiplatform oyunlar, sayıca çok daha az Exc. oyunlar. God of War, GT 5, Last of Us gibi Exc. oyunlar da yoktu ki çoğu PS3 kullanıcısının her karşılaştırma mesajında kullandığı oyunlardır bunlar. Live ile kıyas bile kabul etmeyecek PSN. "Rakibinde olan" ama kendinde olmayan cross-chat. 2010 yılına kadar Exc. oyun bakımından 360 ile hemen hemen eşitti PS3. Hatta Halo, Gears of War, Forza gibi oyunlarla, son dönemlerin popüler terimi olan "hardcore" oyuncularına daha çok hitap ediyordu Xbox 360. En azından multiplayer Exc. konusunda 360 ile yarışamıyordu bile. Çıktığı dönem zar zor 1 milyon satmış Killzone 2, Uncharted 2'den başka adam gibi Exc. oyun yoktu o zamanlar. Benim çok sevdiğim LBP de vardı ama, malum konumuz "hardcore oyunculuk" :)

    Tekrar sorayım, 2006-2010 yılları arası PS3 kullananlar keriz miydi?



    2006-2010 arasında bazılarına göre gelmiş geçmiş en iyi oyun olan mgs 4 çıktı, bir çok site tarafından yılın rpg'si seçilen demon's souls çıktı, uncharted 2 çıktı ve killzone 2 çıktı.Daha çıkanlar vardır da bunlar yeterli herhalde.Yani sorunun cevabı hayır, değildir.Ex konusunda yarışa girmeyin her zaman fail olursunuz.

    Not:Yazmayı unutmuşum, bana göre gow 3'ten bile çok daha iyi bir oyun olan Heavenly Sword çıktı birde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rai-gy -- 11 Ocak 2014; 17:53:42 >




  • Yine yazmayı unutmuşum Siren:Blood Curse'de çıktı.Bu nesilde alternatifi yok denecek kadar az olan bir korku oyunu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gamerasi

    quote:

    Orijinalden alıntı: Reus Vox

    quote:

    Orijinalden alıntı: BlacK_TowerR

    Adamlar 3K nın çözümünü yıllar sonra buldu bumudur m ühendislik :)

    Korsancı xbox cular one de korsan olayı olmayınca ps4'e geçmeye başladılar.

    Eee biraz elinizi cebinize atın artık 7-8 yıl boyunca bütün oyunları beleşe oynadınız yeter gari :) hele gidin bir orjinal oyun alın bakayım nasıl oluyormuş o tad :)



    Fat kasa PS3'ü olup da bozulmayanı kaldı mı?

    Tüm fat kasa PS3'ler bozuluyor, aynı 3k gibi. Hiçbir farkı yok.

    6 yıldır fat kasa ps3 kullanıyorum. Sadece bluray sürücüsünün kafasını değiştirdim.

    7 yıldır ilk seri xbox 360 kullanıyorum. hiç bir şeysini değiştirmedim. senin benim konsolumuzun sorunsuz olması bir sorun olmadığı anlamına gelmez.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: jamez

    o değil de xbox 360 da sürekli orjinal oyun oynayıp korsan kullananlara çemkiren tipler büyük hazımsızlık çekiyor şimdi. sen o kadar her oyunu orjinal oyna microsoft'a resmen tap ama adamlar seni iplemesin. microsoft resmen 3. dünya ülkelerinde yaşayan bu tiplere kullanılmış tuvalet kağıdı muamalesi yapıp bir kenara attı.

    bu durum feci rahatsız etmiş bu arkadaşları halen ps3'e giydirmeye çalışıyorlar :)

    +1

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jamez

    o değil de xbox 360 da sürekli orjinal oyun oynayıp korsan kullananlara çemkiren tipler büyük hazımsızlık çekiyor şimdi. sen o kadar her oyunu orjinal oyna microsoft'a resmen tap ama adamlar seni iplemesin. microsoft resmen 3. dünya ülkelerinde yaşayan bu tiplere kullanılmış tuvalet kağıdı muamalesi yapıp bir kenara attı.

    bu durum feci rahatsız etmiş bu arkadaşları halen ps3'e giydirmeye çalışıyorlar :)

    Kalemine sağlık...Çok güzel özetlemişsin...




  • bluelabel kullanıcısına yanıt
    Evet keriz yerine koydu. Hatta sayıyım

    1. Sırf remake bile olamayan bilemem hd bilmemene collection hd diye ps2 oyunlarını satabilsinler diye bas bas bağırdıkları geri uyumluluğu konsol piyasyaa çıktıktan sonra işinize gelirse beğenmiyosanız kullanmayın diyerek geri çektiler.

    2. Aynı şekilde linux desteği kopya mopya ayağına geri çekildi ama kırılamaz denilen sistem casio hesap makinesi ile kırıldı neticede orası ayrı

    3. Geleceğin kontrolcüsü sixaxsis olarak lanse edildi reklamları yapıldı satıldı ama gel gör ki lair hevenly sword gibi ilk ve ikinci parti exclerde kullanıldı sonra fısss. Sixasisler milletin elinde patladı

    4. Konsolun çıktığı yıllar içinde beklenen Gt5 10 kere ertelenip 5 sene sonra yarım yamalak çıktı... (1000 Cars)

    5. Bedava online bedava online bizde online oynamak free free diye lanse ettikleri sistemin hali içler acısıydı. Onun üstüne fazla konuşmıycam zaten herşey ortada...

    6. Süper güçlü cell über performslı cell diye lanse ettiklei sistem kullanılması zor bi mimari olduğu için multiplatform oyunlarda grafik çözünürlük ve performans olarak kendinden daha düşük donanımlı rakibinden açık ara kötü kalması.

    Bu p3ün kötü yanları değil, sadece neyin reklamını yaptılar, bize ne diyip ne saatılar, ne çıktı durumu... Yani keriz yerine koyulduğumuz kısım. Yoksa afilli afilli yumurtalı reklamlar yerine sixasisin işe yaramayan bişey olduğunu, free free demek yerine psnin 2000li ylların ortalarına yakışmayacak dercede kötü bi sistem olduğunu söyleselrdi alıp keriz yerine konmazdıken basitinden...

    Bi firmanın kullanıcısnı keriz yerine koyması için ken kutaraginin evinize gelip ps3ünüze el koyacak hali yok. Bu şekilde yeterince keriz yerine koydular ki ben çıktığı gibi ps3 alıp, ne umduk ne bulduk misali keriz yerine koyulmamı sindiremeyince xbox360a geçmiştim iyikide geçmişim...


    Edit : beleş mezar bulsa içine girecek karekterdeki tipler, beleş oynıycam diye livedan ban yiyyen, akabinde 600 700 TL değerindeki makine, tuvalet kağıdını sürdüğü yerinde patlayınca, orjinal kullananlara çok içerlemişlerdi. Görülüyoki hala hazım problemi yaşanıyor. Talcid öneriyorum o yanmayı alır :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leingrad -- 11 Ocak 2014; 18:50:36 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: TurQich

    Senelerce Pc'de de,Ps' tede,Xbox'tada online deneyimler yasadim. Yurt disinda yasiyorum.
    Ayrica meslegim geregi online/Hardware vs gibi konularin kitabini okuyup hatmettim.

    Ve isin aci kismina gelelim;
    Ne zaman Turkiye'den biriyle oynasam 3 platformda da sorunlari karsi taraf yuzunden yasadim.
    Ne hikmetse buna ragmen yukardaki bir arkadasin aksine en az sorunu da Xbox Live'da yasadim. (Hatta abartmiyorum lag haricinde ulkem insaniyla oynadigim hic bir oyunda baglanti kopmasi gibi bir soruna rastlamadim)
    Sirf ulkenin veya oturdugunuz bolgenin altyapisi kotu diye yada ayarlarla ilgili her seyi yapamadiginizdan dolayi birseylere bahane bulunmasini hic anlayabilmis degilim. Cok sukur ki ulkemin alt yapisi son yillarda baya bir yol katletti. Su anda eski sorunlari eskisi gibi yasamiyoruz. En azindan bolgesel olarak alt yapisi iyi yerler var
    Ayrica bir sorunun sentezi ilk olarak modem degistirmekle cozulmez!
    Bunun yaninda bir cok etken vardir. 5 modem degistireceksin,ama sorun hala Xbox Live'da diyeceksin. Bu iste bir anormallik var oyleyse. Hemen sorun Live'da demeyeceksin. Ha herkes Live'da sorun yasar anlarim. Ama herkesin aksine bir durumu yasiyorsan sorunu baska yerlerde arayacaksin.
    Peki aldigin modemlerin port uyumlulugu nedir? Upnp destegi nasil? Konsol dostu mu? Oturdugun yerin DSLAM mesafesi nedir? Altyapi iyi midir? Wifi uzerindense Kanal sorunu yasiyor olabilir misin? Frekans degerlerinde uyumsuzluk olabilir mi? Gerekli portlarin tumu acik yada kapali mi? Modemde ve alette Firmware update yapildi mi? Firewall ne durumda? Eminmisin tum ayarlari yapabildiginden? Daha sorulabilecek bir soru var..
    Xbox'u ve Ps'i koydugun yerden 5-10 cm'lik yer degisiminden bile baglanti sorunu yasayabilirsin. Bunun yuzunden Nat'mis cartmis curtmus bahanesi olmaz dostum. Nat2'lik bir modeme ihtiyacin varsa ve aldiysan ve sorun yine cozulmediyse problem direk Xbox Live'da demek degildir.. Kusura bakma ama oyleyse sorunu ya Xbox'ta,yada kendinde arayacaksin..

    Pc,PS2,PS3,Xbox360,PS4 hepsinde deneyim yasadim. Kusura bakilmasin ama PSN Xbox Live'dan demek verilen emege saygisizliktir.

    5 modemlede oyun oynayabildim,ben optimum performans dedim kötünün iyisi değil.Zira benim için kullandığım cihazlardan maximum verim almak herşeydir.

    Bütün port ayarları düzgün yapıldığı halde,MTU paket kaybı olmadığı halde,DMZ açık veya kapalı olarak test edildiğinden,dağıtım santralının 100m dibinde Acıbadem yurtdışı çıkış santralına 7km uzaklıkta olduğum halde,bulunduğum mahallenin altyapısı DLS,Uydunet,Fiber olarak sürekli güncellendiğinden(Ataşehir/Istanbul),wifi ile asla oyun oynamadığımdan,aldığım bütün modemleri kurulumun hemen ardından fw güncellemesi yaptığımdan,firewallı ve UPnP'yi aç kapa suretiyle test ettiğimden,kullandığım konsolların etrafında TV'den başka elektronik cihaz olmadığından;Sorunu kendimde aramam pek.

    Benimde anlatmaya çalıştığım genelde sorunların karşı taraftan kaynaklandığıydı,NAT3 tipi parti üyeleri varken chat sorunu,davet kabul edememe,partiyi kuran kişi NAT3 ise partinin papatya yaprağı gibi dağılması Zaten Live'ı kötülediğimde yok,parti içinde co-op olarak TR'den arkadaşlarımla oynadığım oyunlarda Halo4 co-op hariç pek sıkıntı yaşamadım,sık olarak CoD,Fifa oynadığımdan ve bu oyunlarının matchmakinglerinin beni kıtalar arası eşleştirmesinden bahsettim.Dolayısıyla ciddi lag problemleri paket kayıpları yaşıyorsunuz.Live çok iyi bir hizmet olabilir Türkiye için ideal olmadığını düşünüyorum sadece.


    Modem listesi;

    AirTies RT 205(forumda birçok kişinin sorunsuz kullandığı bir model)
    AirTies 5440(AirTies'ın benim gözümde bittiği seridir)
    TP-Link 8961ND(ortalama bir modem,ara ara NAT değişir kendiliğinden)
    Cisco Linksys X2000(bu modemde NAT problemi yaşamadım ara ara partiden düşmeler ses kesintileri oluyordu,diğer cihazlar için wireless kalitesi düşük olduğundan değişitirdim)
    Zyxel HNU-F1(Live için en ideal modemlerden biri,Live'ın kendinden kaynaklanan problemler haricinde sorunsuz kullandım)

    Bunlar ADSL kullanırken tecrübe ettiğim modeller,bağlantım 16mbit'di.

    Uydunette 50mbit bağlantı ile Netmaster kullandım Zyxel'e benzer performans aldım.

    Şu an Superonline fiber 50mbit kullanıyorum modem Tilgin,malesef Live'da etraflıca test etme şansım olmadı,henüz kullanmaya başlayalı 1 ay olmadı.PSN'de son derece sorunsuz performans veriyor.Bir çok PS4 kullanan arkadaşımın aksine download,store da gezinme, davet atma,arkadaş listesi,trophy görüntüleme ışık hızında gerçekleşiyor.

    Uzun sözün kısası,Live'ın daha iyi bir online tecrübe sunması için gereken parametreler PSN'e göre daha komplike.ülkemizde pek yaygın olmayan ve desteği limitli olan bu hizmete herkes benim gibi en ideal seviyede erişemiyor.Live'ı 5 senedir kullanan arkadaşlarımın bazıları basit bir port açma işlemini,modem uyumluluğunu bilmiyorlar.Aynı kişi aynı modemle PS4'de bu sorunları yaşamıyor.BF4,CoD,Fifa oynarken terör estiriyorum oyun kalitem arttı,K/D oranım tavan yaptı diyorlar.Placebo'mu? Zaten PS ve Xbox forumları karşılaştırıldığında,genelde modem ve NAT şikayetlerinin daha çok Live üzerine olduğunu görüyoruz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shazam! -- 11 Ocak 2014; 18:35:30 >




  • 
Sayfa: önceki 202203204205206
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.