Şimdi Ara

Apple MacBook ve iMac Fırsatları (Tüm Modeller) [ANA KONU] (494. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
25.943
Cevap
898
Favori
1.751.130
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
88 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 492493494495496
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: acta

    Hayırlı olsun, güle güle kullanın. Teknosa %4 sepet indiriminin nasıl gerçekleştiğini merak ettim, üye girişi yaptım benim de sepetimde fakat böyle bir olmadı?

    Eyvallah hocam, kisiye ozel sanirim ben yakinda oradan birkac sey daha almistim yakin zamanda belki o yuzden vermistir, ama ara ara deneyin belki cikar. Bilgisayarlarda gecerli %4 indirim kuponuydu.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • FERROKROM kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler...

  • viper17 kullanıcısına yanıt
    apple ın bu iş için tamamen hazır olduğunu, windowstan izin veye uyumluluk tarzı bir şey beklediklerini okumuştum bir haberde.
  • heromert kullanıcısına yanıt

    windows arm windows lisansını son kullanıcıya satmıyor.

  • Vatan ve Mediamarkt tekrar yükseltmişler Macbook Air M1 Base fiyatları, Teknosa'da yükseltmişti tekrar 9499 TL'ye indirmiş fiyatı. PT fiyatları zincir mağazalara göre çok makul gözüküyor, kur yükselmeye başladı. PT'den Macbook Air M1 Base siparişi verdim ben de.

  • bende mediamarkt fiyatı yükseltince, teknosadan aldım 12 taksitle iyi bir fırsat oldu benim için.pt büyük ihtimal kur çok oynamazsa böyle kalır fiyatlarda ama taksit yapmıyor maalesef.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fatihcan34

    bende mediamarkt fiyatı yükseltince, teknosadan aldım 12 taksitle iyi bir fırsat oldu benim için.pt büyük ihtimal kur çok oynamazsa böyle kalır fiyatlarda ama taksit yapmıyor maalesef.

    Herkesin avantajı farklı Teknosa, mediamarkt ın taksit yaptığı kartlar da bizde yok, keşke her karta 12 taksit olsa, bende Pt den alıcam galiba ay sonu...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mixenon -- 1 Mart 2021; 13:56:8 >
  • PT sitesiyle ilgili bir şikayetimi sizlerle paylaşmak istiyorum ki bilgi sahibi olun, katılan olur - olmaz emin değilim tabiki ama ben şikayetvar'a yazdığım şikayeti buradan sizlere aktarıyorum. Sizlerde düşüncelerinizi paylaşın ki ön plana çıkarabilelim.



    Macbook Air'lerin genel indirime girmesiyle birlikte güvenilir gördüğüm Pozitif Teknoloji sitesi üzerinden Macbook siparişi verdim. Burada asıl dikkat edilmesi gereken yer; birçok sitede stoklu şekilde indirime girdi fakat ben pt'ye güvendiğim için siparişimi verdim. Daha önce de sipariş vermiştim ve sorun yaşamadan göndermişlerdi. Fakat bu seferkinde oldukça saçma bir durumda bıraktılar.

    İşim ve giderlerim gereği faturayı her alışverişimde adıma kestirmek zorundayım ki gider gösterebileyim. Zaten benim adıma olmadığında bunun benim açımdan hiçbir anlamı olmuyor. Herhangi bir yerden de alabilirim bu sağlanmazsa. Önceki siparişimde adıma kesilmişti ve öğrenci belgesini de göndermiştim. Bu sefer tekrar öğrenci belgesi talep edildi ve sisteme yüklediğimde herhangi bir hata ile karşılaşmaksızın ödememi yaparak siparişimi tamamladım. Siparişi tamamladığıma dair onay maili de aldım. Buraya kadar her şey normal.


    Ertesi gün Pozitif teknoloji sitesi ile bir konuşma yaptık. Bu konuşmada dediklerine göre aynı öğrenci belgesiyle aynı sene içerisinde Macbook alamayacağımı söylediler. Bende öyle bile olsa neden belgemin ilk etapta onaylandığını sordum, "bu sadece otomatik bir onay" şeklinde cevap verdiler. Öyleyse neden manuel olarak onaylanmadan paramın çekildiğini sordum "bu sadece standart bir prosedür" şeklinde cevap aldım. Peki dedim "sizinle aynı fiyattan satan sitede stoklar tükendi, ben sizi tercih ettiğim için ortada kaldım, bu durumda çözümünüz ne olacak? " dediğimde herhangi bir cevap alamadım. Yalnızca "Alırken buna dikkat etmeliydiniz, sitede her yerde yazıyor" tarzı cevaplar geldi.


    Burada dikkat etmek istediğim nokta şu; bir yandan diğer sitelerde stoklar bitiyor, Ben diyorum ki paramı iade edin ki diğerlerinde stok bitmeden sipariş vereyim ama ona da olmaz diyorlar çünkü 24 saat geçtiği için parayı aynı gün iade edemiyorlarmış 2-10 iş günü beklemem gerekiyormuş. İyi de o zaman 24 saat içinde bu belgeyi bir şekilde kontrol et yani.


    Şimdi arkadaş seni tercih ettiğim için indirimi kaçırdım. Senin sisteminin düzensizliği yüzünden diğer sitelerdeki uygun fiyatlı stoğu da kaçırdım. Benim (günümüz için hiçte cüzi olmayan miktardaki) parama da günlerce el koydun. Ama ben tüm bunlar olurken elim kolum bağlı şekilde senin saçma prosedürlerini beklemek mi zorundayım?

    Gerçekten tüm güvenim bu firmaya karşı bitmiş durumda. Her adımda Apple ile anlaşmalarının bu yönde olduğunu iddaa ediyorlar ama ben Apple dan almış olsam böyle bir sorun yaşamazdım eminim.


    Burada diğer bir konu ise benim paramın fırsat maliyeti tamamen ortadan yok olmuş oluyor. Nakit paramı kullanamıyor ve sözde yasal çerçeveyle siteye paramı kiralamış oluyorum. Ama bunun hiç bir dönüşü olmadan para günler sonra hesabıma geri yatırılıyor. Unutmayınız ki paranın fırsat maliyeti inanılmaz önemli. 9000 lira az bir para değil, doğru işlemlerle borsada birkaç günde rahatlıkla yükseltilebilir veya herhangi farklı bir ihtiyaç karşılanabilir. Eminim pek çok site veya firma sizlere bunu yaşatabilir pek çok farklı şekilde ama tepkimizi koymalıyız ki bunada bir kısıtlama getirilsin veya keyfi hamle yapılmasın pt gibi...


    Okuduğunuz için teşekkürler.





  • ozan_cakici O kullanıcısına yanıt
    Yıl içinde eğitim indirimli 1 mac ve 2 ipad alabilirsiniz. Sizin hatanız, pt'nin yapabileceği bir şey yok.
  • ozan_cakici O kullanıcısına yanıt
    Umarım para iadesi konusunda PT benim yaşadıklarımı size yaşatmaz. İadenizi sizi yormadan yaparlarsa halinize şükredin. İndirim ve fırsat her zaman olacaktır, kafanızı yormayın. PT hiçbir şikayetinize dönüş yapmayacaktır. Web sitesindeki iletişim numarasını aramanıza da gerek yok çünkü bant kaydını dinledikten sonra müşteri temsilcisine bağlanmayı beklerken telefon yüzünüze kapanacak. Maillerinizin bazılarına lütfedip cevap verecekler, işlerine gelmeyen sorular sorduğunuzda ise mailinize geri dönüş olmayacak.
    PT ile alışverişte sorun yaşamazsanız ne ala fakat sorun olduğunda iletişim sıfır.
    15 yıl önceki online alışveriş deneyimlerine benzer bir deneyim yaşıyorsunuz.
  • ozan_cakici O kullanıcısına yanıt

    Merhaba,


    Kredi kartlarına ait işlemlerde


    Satış - IPTAL --> bu işlem eğer çekilen tutarda provizyonda duruyor ise satış işlemi iptal eder Banka Provizyonu iptal eder ve tutar hesaba iade olur- Limit tekrardan açılır ( aslında burada para ne firmada be kullanıcıda tahsil edilen para bankadadır )

    Satış - İade --> Provizyon onaylanmıştır, Para kart sahibinden sirket hesabına geçmiştir, sirket iade yapar banka sirkette iade provizyonu açar, banka bu tutarı 7 güne kadar kart sahibin hesabına geçirir( burada süreç bankanın insiyatifindedir)


    Eğer aynı gün içinde iade ( iptal ) yapılmıyorsa ise iadeyi yapan yerden provizyon numarası isteyin provizyon numarası vermiyorsa iade yapılmamıştır.




    Not: 2019 da Macbook 16inclerin cıktığında sipariş verdim PT den cihaz 15-21 gün içinde gelecekti, tam o sıralar EV alma fırsattı geçti elime siparişi iptal ettim ama bilerek iade yapmayın 5 gün sonra iadeyi yapın dedim, kredi kartım kesimine 4 gün kalmıştı. 5.günü iade yaparlarsa iade ödeme gibi görüneceği için ve 5.günü iademi yaptılar aynı gün kredi kartıma yansıdı. yani PT 2019 da iadeler konusunda kesinti, acaba pandemi ve bilinirliği artığı için mi böyle işler yapıyorlar ...





  • Mixenon kullanıcısına yanıt

    evet katılıyorum, 6 taksite kadar pt den almak daha mantıklı.Kur biraz yükselince satıcılar malum bir anda çıkartıyor fiyatları,bende daha fazla beklememek adına aldım. Maalesef 8900 liraya bile Türkiye şartlarında güzel bir cihaz

  • @Androge0s İşte benim tepkimde sizin gibi düşünen PT sitesineydi. En başta parayı çekmese sorun yok, kontrol edilir edilmez para iade edilse yine sıkıntı yok. Ama hem parayı iade etmeyeyim, hem siparişi göndermeyeyim, hem ödemeyi onaylayayım. Ondan sonrada açıp telefonu baksaydınız diyeyim. Ne ala memleket.


    O zaman bende şirket açayım herkese satış yapayım ama sonra parayı kendi saçma sebeplerimle iptal edeyim 10 gün boyuncada bu parayı kullanayım. Buna okeyseniz Pt'yi haklı bulmakta serbestsiniz. Ama 2 gün sonra ben bunu yaptığımda gelip bana burda "çakal,tilki,dolandırıcı" tarzı sıfatlar takacaksanız görüşünüzde net bir çelişki mevcut, olayı tekrar değerlendirmenizi öneririm. Paranın fırsat maliyeti diye bir durum söz konusu, biri paramı belirli bir süreliğine kullanıyor veya barındırıyorsa bunun kirasını veya bedelini vermek zorundadır. Bu süreç içerisinde ben diğer fırsatları da kaçırıyorum.


    Bu arada size tepkim benimle aynı fikirde olmadığınız için değil hiç bir gerekçe olmaksızın PT'yi savunmanızla ilgili. Ek olarak PT'yi haklı bile bulsanız yaptığı şey Apple'ın asla yapmayacağı ve yapılmasına onay vermeyeceği tarzda bir durum, bunu kabul ettiğinizde bile olay zaten çözülüyor...


    @Mbaydar76 ve @bstsn değerli anlatımlarınız ve zamanınız için teşekkür ederim.





  • MacBook kullanlara bir sorum var, cihaz şarjdayken statik elektriklenme hissediyorum. Şarja takın ve kapağı kapatın sonrasında elinizin dışıyla kasayı elleyin, ileri geri yaptığınızda bir elektriklenme var gibi.


    Şarj dışında yaptığımda olmuyor ya da elimi normal koyduğumda pek bir şey hissetmiyorum ancak şarjdayken garip bir his oluşuyor özellikle sürtersem. Klavyenin olduğu tarafta pek bir şey yok ya da avuç içinizle elleyince ancak kasanın dışına elinizin dışıyla sürterseniz kesinlikle statik elektrik var hatta titreşimi ve oluşan sesi hissedebiliyorum.


    Rica etsem MacBook'u olanlar deneyebilir mi? Bana mı özel yoksa herkeste olan bir durum mu merak ediyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Androge0s -- 1 Mart 2021; 22:29:5 >
  • Androge0s kullanıcısına yanıt

    Hocam topraklayın bence, 2015 Pro'da şu ana kadar olmadı bende öyle bir şey.

  • Androge0s kullanıcısına yanıt
    İlk aldığımda farketmiştim ben de. Hem üst kasa hem trackpad etrafında oluyor bahsettiğiniz olay.
  • Camila8 C kullanıcısına yanıt
    Nasıl topraklanacak? Rica etsem anlatabilir misiniz?
  • PT.Zafer kullanıcısına yanıt
    Bende çok öncesinde fark etmiştim ancak şimdi olanlar bayağı kuvvetli, cihazın zarar göreceğinden ya da bana zarar vereceğinden korkmaya başladım.

    Normal bir şey mi acaba onu merak ediyorum, bir de cihaz çok kirlendiği için mikrofiber bezle siliyorum o da statiklenme yapıyor olabilir ancak çoğu zaman fişe takıyorum. Topraklamayı kendisi yapması lazım.
  • Androge0s kullanıcısına yanıt
    Topraklama falan bilmiyorum yani cihazı şarja takmanın dışında bişey yapılmaması taraftarıyım. Şarj olurken elinizi cihaza sürttüğünüzde titreşim gibi bir his oluyor. Stress atmak istediğim zamanlarda bu özelliği kullanıyorum. Ama elbette bir sorun teşkil eder mi veya hepsinde var mı bilsek ona göre araştırıp soralm biz de.
  • PT.Zafer kullanıcısına yanıt
    Ekstra bir topraklamadan bahsetmiyorum. Bildiğim kadarıyla zaten şarj kablolarında topraklama olur. Pc kablolarında var en azından laptop'larda da oluyor. Mac'lerde de vardır muhtemelen.
  • 
Sayfa: önceki 492493494495496
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.