Şimdi Ara

Bilgisayar çantanı tasarlamaya var mısın? Keyifli bir etkinlik sizi bekliyor. (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
230
Cevap
5
Favori
13.020
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Çantanın fazla kaba olmamasının yanında gerektiğinde Laptopu çantadan çıkartmadan açıp kullanabileceğimiz bir düzeneği olmalı...Yani laptopu çantaya sabitleyip içindeki laptop kapağının çantayla birlikte açılması ergonomik olurdu...
  • Sıvı, ısı gecirmezlik cok onemli bence.
    Ultrabook kullaniyoruz. Cok ince hafif ama bir o kadar hassas cihazlar. Dis katmanlarinda darbe emici ozellikleri olmali. Tabii ki kaba olmayacak ama cihaz icindeyken egilip bukulmeyi onleyen bir yapisi olmali. U300s imde ufak bir catlak olmustu sirf bu yuzden alt kasa artik yamuk ve kullanici hatasi oldugundan servisede veremiyorum.
    Korumali bir gozde 10" tablet cebi olmasi harika olur ek olarak. Omuz askiligi mesela gerektiginde sirt cantasina cevirebilecegimiz bir aparata sahip olabilir. 13" canta ise ve 10" gozu varsa hemen yanında sarj aleti icinde ufak bir goz olabilir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nohackmove -- 18 Aralık 2013; 0:46:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sıvı, ısı gecirmezlik cok onemli bence.

    Ultrabook kullaniyoruz. Cok ince hafif ama bir o kadar hassas cihazlar. Dis katmanlarinda darbe emici ozellikleri olmali. Tabii ki kaba olmayacak ama cihaz icindeyken egilip bukulmeyi onleyen bir yapisi olmali. U300s imde ufak bir catlak olmustu sirf bu yuzden alt kasa artik yamuk ve kullanici hatasi oldugundan servisede veremiyorum.

    Korumali bir gozde 10" tablet cebi olmasi harika olur ek olarak. Omuz askiligi mesela gerektiginde sirt cantasina cevirebilecegimiz bir aparata sahip olabilir. 13" canta ise ve 10" gozu varsa hemen yanında sarj aleti icinde ufak bir goz olabilir. genelde bu ayrıntı pek düşünülmüyor.

  • Speed-Step kullanıcısına yanıt
    Selam Mesut Hocam,

    ben şahsen hem tasarım yapıp hem her şeyini anlatıp + grafik vb. ile başvurmak istiyorum ödül derdim değil pek,

    zamanında laptop çantası ararken 6 ayda zar zor buldum ve lowepro compudaypack almıştım.


    Şimdi buda amacıma uygun değil ve amaca uygun bir ürünü tasarlayıp grafik ile tüm detaylarıyla nasıl başvurabilirim firmanın mail adresi vb. var mı şu anki başvuru sanki ssadece şöyle yapın böyle yapın gibisinden?

    veya yarışma mail adresi var mı? varsa göremedim teşekkürler.

    (bu arada gm discovery tanıtımında şöyle diyorsunuz ; '' şu an için 599 TL '' gerçekten süper bir öngörü telefonun fiyatı 649 tl oldu 4 gb için)
  • Bende Macbook 15" Retina için postman tarzı bir çanta arıyorum ne çok resmi siyah olmasını nede çok renkli olmasını istiyorum ama 3 aydır bulamadım :)

    tavsiye edebileceğiniz bir çanta varmı acaba. case logic sırt cantam var ama olmuyor öğrenci gibi taşıması

    saygılar
  • - ekran inch ine göre değiğşik özellik gösterebilmeli yani 13.3" , 14" , 15.6" e uyumlu olmalı.



    - cantanın kalınlıgı 10-8 cm aralıgında olmalı ,13"ler için 8 16"ler için 10 cm gibi.



    - 3 bölmeden olusmalı sırayla

    1. bölme: kucuk dosya kitap defter tarzı eşyaları koymak için bir bölme cırtcırt olabilir gözün dışa yakın tarafında kalemleri sokabilicegimiz bir bölge olabilir(yada cantanın dışında kalınlıgı belirlenen kısımada konulabilir) .

    2: bölme: laptopumuzu koyucagımız bir bölme olmalı bu bölgenin dışı düşmelere ve darbelere dayanabilicek süngerimsi yapı bulunursa laptopa daha fazla koruma saglar.

    3: bölme: makinamızın bataryasını koyabilicegimiz ve etrafına kabloyu dagıtmadan sarabilicegimiz ve ortasınada laptop adaptorunu koyabilecegimiz cırtcırtlı bir bölme . bu bölgede , cuzdan,anahtar kimlik pasaport tarzı koyabilicegimiz cırtcırtlı bir bölme mesela adaptoru cıkarmadan görülemeyecek şekilde. çalınan bir çantada ilk adaptarünün olup olmadıgına bakılmaz bu da aceleyle karıştırıldıgında bu bölgenin gerçekten işe yaramasını sağlar.



    -Çanta gorunus bakımından zarif durması için siyah rengi tercih edilebilir beyazda deri tarzı bir çanta olursa zarif durur. yada logoda bulununan renklerle bir görünüm kazandırılabilir.. çantanın dışa bakıcak kısmında sağ üst köşede firmanın logosu (tam ortada da olabilir buyuk bir tane ama bu yapı bazi insanları rahatsız edebilir kullanım bakımından ,iş içnden kullanım ihitmali var)



    -iş çantası gibi kullanılabilme ihtimali bakımından o havayı kazandırmak için elde taşınabilecek yumuşak bi sap , omuzda taşımak için uzunlugu ayarlana bilir omuza asılacak kısmın rahatsız etmemesi için sünger yapıda omuz askılığı.(omuz askılıgı çıkarılabilir olmalı)



    -çanta ağır olmamalı mumkun oldugu kadar hafif ve ince gözükmeli zaten notebooklar 2.5 kg ve ustu bide adaptopr var agırlık ediyor çantayı taşımak içinde eksta güç harcanmamalı.




  • Icinde çarpmaya karşı yeterince sünger vs olsun ve yeterli gözü olsun gerisi farketmez

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bence sırt çantası olmalı, nedenine gelince: bilgisayarı bir yerden bir yere taşırken çoğunlukla tek taşıdığımız şey bilgisayar değildir. eğer tek taşınılan şey bilgisayar ise piyasadaki çantalar tercih edilebilir zaten, burada özel birşey planlıyorsak piyasadakilerden farklı birşey ortaya çıkarmak gerekir. sırt çantası hem gerekli olan hacmi bize sağlayacaktır, hem bizi daha az yoracak hem de bilgisayarın güvenliği açısından sırt çantasının düşme, sağa sola çarpma gibi ihtimalleri el çantasına göre daha düşük olacaktır. M&W markasının BWS-15 modelinde olduğu gibi dönüşebilir bir şey de olabilir ancak hacim olarak daha geniş bir alan sağlamalı.

    tek ve standart bir model üretilecekse bilgisayarın boyutları ne olursa olsun herkesin kullanabileceği bir çanta olması gerektiğini düşünüyorum, 18,4 inch veya daha büyük bilgisayarlar olsada kullanımları pek yaygın olmadığı için 17,3 inchlik bir bilgisayarın sığabileceği bir çanta olmalı fikrimce. 15,6 boyutundaki bilgisayarlar en yaygın kullanıma sahip olsalar da 17.3lük bilgisayarlar da azımsanmayacak bir kullanıcı sayısına sahip, boyutun 17.3 inçlik bir bilgisayara göre ayarlanması aynı zamanda laptop soğutucusu da taşımak isteyen kullanıcılar açısından da kullanışlı olur görüşündeyim.

    Çantanın sırta yakın olan ve bilgisayar için özel darbe emicilere sahip bir bölmeye sahip olması gerektiği görüşündeyim, bu bölmeye sadece bilgisayar konulmalı, ne çok esnek ne de tamamen rijit olan cırtcırtla veya cırtcırtlarla sabitlenmeli, çantanın sırta dayanan dış kısmında sırtın rahat etmesi için bulunan süngerlerle beraber maximum korumaya sahip olacaktır. tabiiki cırtcırtlar da gerek 17,3 gerek 15,6 gerek 14 gerek 13,3 inch boyutunda olsun bütün bilgisayarları sabitleyebilmeli. bu bölme aynı zamanda öndeki bölmeden gelebilecek darbelere karşı da yeterince korunmalı.

    Bilgisayarın konulacağı bölmenin önünde dışarıdan fermuarla, seyahat çantalarında olduğu gibi genişletilebilir bir alan olabilir bu bölmenin kullanılmadığı zamanlarda çantanın daha ince olması için, bu bölme kişisel eşyaların taşınması için elverişli bir bölme olmalı ve laptop soğutucusu kullananlar yada harici klavye kullananlar ve taşımak isteyenler bu bölmede taşıyabilmeli. 1-2 günlük kıyafet, kişisel bakım eşyaları, kitaplar, kağıtlar, dosyalar gibi günlük hayatta taşıdığımız ve ya kısa seyahatlerde yanımızda bulundurmak isteyeceğimiz nesneleri başka bir çantaya ihtiyaç duymadan burada taşıyabilmeliyiz. (tabi taşıyacak çok şeyimiz varsa valiz kullanımı kaçınılmaz ancak 1-2 günlük hafta sonu seyahatlerine tek bir çantayla çıkmak ve yanımıza bilgisayarımızı da almak isteyebiliriz bu çanta bence bunun için yeterli olmalı.) ve başta da dediğim gibi bu bölme kullanılmadığı zamanlarda seyahat çantalarının genişletme fermuarı gibi birşeyle küçültülebilir olması iyi olabilir. toplu taşıma kullanırken büyük bir çanta kullanmak istemeyebiliriz.

    bu bölmenin de önünde aksesuarları, şarj cihazlarını koyacağımız içinde küçük küçük bölmeler olan bir bölme olmalı. Mouse, bilgisayarın şarj cihazı, cep telefonu için şarj cihazı, harici disk, usb bellek, belki tablet bilgisayar, belki çizim padi, mp3 çalar, kulaklık(kafa üstü kulaklıkların çantalarda hasar görme ihtimali olduğunu varsayarsak buna bir çözüm bulunmalı), hdmi kablosu, kalem(ler), gibi bilumum bilgisayar aksesuarı, belki çakı, çakmak gibi nerede ne zaman ihtiyacımızın olacağı belli olmayan kullanışlı şeylerin, küçük boyutlu ofis ve ders malzemelerinin içinde düzenli duracağı, kablo karmaşası yaratmayan, nesnelere zarar gelme ihtimalini en aza indirgeyen, kullanışlı ve yeterli bir bölme olmalı bu bölme. tek bir bölme yerine bir kaç bölme de olabilir tabi.

    Çantanın genel özelliklerine gelecek olursak suya, toza ve ısıya dayanıklı olmalı, fermuarlar kaliteli olmalı, ergonomik olmalı, içi boşken çok hacim kaplamayan ancak içini doldurmak istediğimiz zaman yeterli hacim sağlayabilen bir çanta olmalı. hem erkek hem dişi bireylerin kullanabileceği bir tasarıma sahip olmalı.




  • elim bayağı gerilemiş kusuruma bakmayın. 2 si bir arada ;)


    Bilgisayar çantanı tasarlamaya var mısın? Keyifli bir etkinlik sizi bekliyor.

    sonradan 2 çizimim oldu.

    Bilgisayar çantanı tasarlamaya var mısın? Keyifli bir etkinlik sizi bekliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-3E5F5BDEA -- 6 Ocak 2014; 0:43:29 >




  • bu dediğimi kullanırsanız o çanta satar,

    telefon, tablet, bilgisayar vs usb ve/veya başka standartlardaki çantaya ait girişe bağlansın, çanta herhangi bir prize bağlanabilir olsun. Siz çantanın fişini prize taktığınızda tüm aletleriniz birden şarj olabilmeye başlasın ;)

  • quote:

    Orijinalden alıntı: pozerank

    bu dediğimi kullanırsanız o çanta satar,

    telefon, tablet, bilgisayar vs usb ve/veya başka standartlardaki çantaya ait girişe bağlansın, çanta herhangi bir prize bağlanabilir olsun. Siz çantanın fişini prize taktığınızda tüm aletleriniz birden şarj olabilmeye başlasın ;)



    bu nasıl bir fikirdir.çok iyi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pozerank

    bu dediğimi kullanırsanız o çanta satar,

    telefon, tablet, bilgisayar vs usb ve/veya başka standartlardaki çantaya ait girişe bağlansın, çanta herhangi bir prize bağlanabilir olsun. Siz çantanın fişini prize taktığınızda tüm aletleriniz birden şarj olabilmeye başlasın ;)



    hocam mükemmel fikir ya cidden çok iyi helal olsun valla
  • Omuzdan kaymaması için askısında deri bir malzeme kullanılabilir.
  • Sırtımızda deve hörgücü gibi durmasın yeter

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sırt çantası için söylüyorum. Laptopu koyduğumuz yerin çevresini koruması iyi olmalı sert bir materyalin üstünün yumuşak bir materyalle kaplanması çok önemli.Belden destek önemli.Laptop harici kullanım için yapılmış bölüm en azından ortalamama kalınlıktaki 2 kitabın sığacağı büyüklükte olmalı ki 2 çanta taşımak zorunda kalmayalım.
  • hafif, su geçirmeyen, darbelere dayanikli olmasi ayrica bolme bakimindan zengin olmasi cantayi sattirir. tabi fiyatida uygun olacak tabi

  • 1. Su, toz geçirmemeli



    2. Fermuarı kaliteli olmalı



    3. 3 bölümden oluşmalı. En ön gözde not defteri, kalem, USB, gibi küçük şeyleri koyabilecek yer olmalı. 2. Bölümde şarj aletleri , hdd gibi şeyleri koyabilecek cırtcırt lı bölmeler olmalı. 3. Bölümde laptop, tablet koyulabilmeli tüm bölümler fermuarlı olmalı.



    4. Çarpma sırasında darbeyi en aza indirmek için sünger kullanılmalı.



    5. Omuz askıları hava yastıklı olabilir.



    6. 3. Bölüm çıkarılabilir olabilir. Fermuar sayesinde çıkarılıp takılabilir.

  • İç hacmi geniş ve kullanışlı olmalı. Bolca iç cep konulmalı.

  • Bana kalırsa bi çantada geniş bir bilgisayarımızı koyacagımız alan muhakak olmazsa olmazlardandır. ve bunun yanında bence pc nin sogutma sisteminide koyabileceği ikinci fermuar lı bi büyük alan daha olması lazım yani burada 2 büyük farmuarlı alan olmalı ve onlarında bir birlerine üstten kitleyecek yapıştırmalı kitlme kısmı olsun ki farmuarıda kapatıp ekstra bide o kapatma dagılma olasılıgını önlesin. ikincisi ise iç kısmında da fermuarı iç kısmı kadar bi içine maus heran gi aparatlarını koyabileceği yer de olması lazım bunun dışında da içeride bide telefonunu sabitliyebileceği veya tableti gibi alteleri varsa onlaıda koyabileceği bir gözenek olsa buada çok güzel olur ve diğer alan daki yani ikinci farmuarlı yere de yine aynı büyük bi fermuar koyulsa içine evrak herangi bi aparatlarını koyabileceği çünkü burada sadece tek bir kullancı değil herkese hitap eden bi çanta olması gerekmekte. gelelim dış kısmına ayrıca dış kısmında orta boy bir fermuar ekleyerek güzel de bi tasarım olabilir ve kullanıcı kendine ayit küçük aparatlarınıda oraya ekleyeblir. ve uzun boydan omzuna asacak şekilde askılık olması da çok yarar sağlar ve tabi bir de elde taşınması için iki saplı bi tutma yerinide birbirne birleştirecek yapıştımalı alan yapılması daha çok kolaylık sağlar ve elde taşındığı vakit agırlıgı yumuşatmış olacaktır. Fikirlerim bunlar Saygılarımla.. Teşekkür ederim





  • Tasarımcılar-Öğrenciler vs insanlar için hem 35 50 çizim çantası içinde bılgısayar bolumlu bır çanta muhteşem olur. iki çanta taşımaktan bıktık ....

  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.