Şimdi Ara

DH Tayland Kulübü [62 KİŞİ OLDUK]

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
444
Cevap
29
Favori
26.125
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • DH Tayland Kulübü [62 KİŞİ OLDUK]
    DH Tayland Kulübü [62 KİŞİ OLDUK]



    Tayland (Tayca: ), resmi adıyla Tayland Krallığı, eski adıyla Siyam, Hindiçin yarımadasının orta kısmında bulunan Güneydoğu Asya ülkesi. Sınırları batıda Burma (1.800 km), doğuda Kamboçya (803 km), kuzeyde Laos (1.754 km) ve güneyde Malezya (506 km) ülkeleri ile bulunmaktadır. Güney kısmında Tayland Körfezi, batı kısmında ise Andaman Denizi yer almaktadır.
    Tayland 513.120 km² yüzölçümü ile dünyanın en büyük 51. ülkesidir. Nüfusu ise yaklaşık 67 milyondur ve bu Tayland'ı dünyanın en kalabalık 20. ülkesi yapmaktadır. Etnik Tayların yanı sıra Çin, Khmer, Laos ve Malay kökenli halklar da Tayland'da yaşamaktadır.
    Ülkenin resmi dili Taycadır. Nüfusun % 95 lik bir bölümü Budizm dininin Theravada koluna mensuptur. Ayrıca animizm inanışı ve İslâm dîni de yaygındır.
    Tayland Krallığı Parlamenter Monarşi ile yönetilmektedir. 1946 yılından beri tahtta bulunan ve IX. Rama olarak da bilinen kral Bhumibol Adulyadej devlet başkanı ve silahlı kuvvetler başkanı unvanlarına sahiptir. Ülkenin başkenti ve en kalabalık şehri Bangkok'tur.


    Coğrafi Verileri:
    Konum: Güneydoğu Asya, Andaman Denizi ve Tayland Körfezi kıyısında, Burma'nın güneydoğusunda yer alır.
    Coğrafi konumu: 15 00 Kuzey enlemi, 100 00 Doğu boylamı
    Haritadaki konumu: Güneydoğu Asya
    Yüzölçümü: 514,000 km²
    Sınırları: toplam: 4,863 km
    sınır komşuları: Burma 1,800 km, Kamboçya 803 km, Laos 1,754 km, Malezya 506 km
    Sahil şeridi: 3,219 km
    İklimi: Tropikal.
    Arazi yapısı: Orta kısımlarda ovalar, doğuda Khorat Platosu, ülke genelinde dağlar yer alır.
    en alçak noktası: Tayland Körfezi 0 m
    en yüksek noktası: Doi Inthanon 2,576 m
    Doğal kaynakları: Kalay, kauçuk, doğal gaz, tungsten, tantal, kereste, kurşun, balık, alçıtaşı, linyit, işlenebilir topraklar
    Arazi kullanımı: tarıma uygun topraklar: %34
    daimi ekinler: %6
    otlaklar: %2
    ormanlık arazi: %26
    diğer: %32 (1993 verileri)
    Sulanan arazi: 44,000 km² (1993 verileri)
    Doğal afetler: Yer çökmeleri, kuraklıklar, tsunami


    Nüfus Verileri:
    Nüfus: 65,905,410 (Temmuz 2009 verileri)
    Nüfus artış oranı: %0.91 (2001 verileri)
    Mülteci oranı: 0 mülteci/1,000 nüfus (2001 tahmini)
    Bebek ölüm oranı: 30.49 ölüm/1,000 doğan bebek (2001 tahmini)
    Ortalama hayat süresi: Toplam nüfus: 68.86 yıl
    erkeklerde: 65.64 yıl
    kadınlarda: 72.24 yıl (2001 verileri)
    Ortalama çocuk sayısı: 1.87 çocuk/1 kadın (2001 tahmini)
    HIV/AIDS - hastalıklarına yakalanan yetişkin sayısı: %2.15 (1999 verileri)
    HIV/AIDS - hastalığı olan insan sayısı: 755,000 (1999 verileri)
    HIV/AIDS - hastalıklarından ölenlerin sayısı: 66,000 (1999 verileri)
    Ulus: Taylandlı
    Nüfusun etnik dağılımı: Tay %75, Çinli %14, diğer %11
    Din: Budizm %95, Müslüman %3.8, Hıristiyanlık %0.5, Hinduizm %0.1, diğer %0.6 (1991)
    Diller: Tay, İngilizce, etnik ve bölgesel lehçeler
    Okur yazar oranı: 15 yaş ve üzeri için veriler
    toplam nüfusta: %92.6
    erkekler: %94.9
    kadınlar: %90.5 (2000 verileri)


    Ulusal Marş:


    Kraliyet Marşı:


    Önemli Şehirleri:

    Bangkok
    Bangkok , Tayland'ın en büyük şehri ve başkentidir. Tayca Krung Thep olarak anılır. 2010 sayımına göre nüfusu 8,280,925'dur.

    Bangkok, 1782'de Kral I. Rama tarafından kurulmuştur. Güneydoğu Asya'nın en hızlı gelişen ve ekonomik açıdan en dinamik şehirlerdendir. Asya'nın en kozmopolit şehirlerinden biri olan Bangkok, Dünya Meteoroloji Örgütü (World Meteorological Organization, WMO) tarafından dünyanın en sıcak büyük şehri olarak tanımlanmıştır.

    Her yıl milyonlarca ziyaretçi ağırlayan Bangkok, Asya'nın en önemli turistik şehirlerinden birisidir. En çok ziyaret edilen yerlerin başında Budist tapınakları Wat Arun, Wat Phra Kaew, Wat Pho ile kraliyet sarayı Grand Palace gelmektedir. Şehirde çok sayıda tarihi eser ve müze bulunmaktadır.

    Turistler için çok sayıda konaklama seçeneği vardır. Lüks otellerin büyük bölümü Suhkumvit ve Silom gibi bölgelerde yer alırken, ünlü Khao San Road bölgesi sırt çantalı gezginler için ucuz konaklama seçeneklerine sahiptir. Khao San Road and Patpong gece hayatının yoğun olduğu bölgelerdir.

    Bangkok'ta iki adet uluslararası havaalanı bulunmaktadır. Suvarnabhumi Uluslararası Havaalanı ülkenin en büyük havaalanıdır. Eski havaalanı olan Don Mueang Havaalanı ise günümüzde iç hat seferleri için hizmet vermektedir.

    DH Tayland Kulübü [62 KİŞİ OLDUK]
    DH Tayland Kulübü [62 KİŞİ OLDUK]

    Pattaya

    Pattaya Tayland'ın önemli şehirlerinden biridir. Başkent Bangkok'un yaklaşık 165 km kadar güney doğusunda ve Tayland Körfezi kıyısında yer almaktadır. Şehir, idari bakımdan Chonburi iline bağlı olmasına rağmen, kendi kendini yöneten özel belediye statüsüne sahiptir. Kelime anlamı, "Güney Batı Munson Rüzgarı" anlamına gelmektedir.

    Pattaya, ismini daha sonraları Büyük Kral Taksin (King Taksin the Great) olarak anılacak Siyam Kralı Phraya Takdan gelmektedir. 18. Yüzyılın sonlarında (1767) eski Ayutthaya Krallığı, Burmalılar tarafından saldırı altındayken Phraya Tak (Kral Taksin) bu bölgede çok iyi bir savaş çıkartmış ve bölgenin adı bundan sonra Pattaya olarak kalmıştır.

    Pattaya, 1950lerin sonlarına kadar küçük bir balıkçı köyü olarak kalmıştır. 1964de belediyeye dönüşmüştür. Vietnam savaşına katılan Amerikan askerleri, Pattayayı bir dinlenme mekanı olarak kullanmaya başlayınca büyümeye başlamıştır. 1978de şehir olmuştur.

    Şehirde yaşayan, çalışan ve çoğunluğu Batı Avrupa ile Kuzey Amerika'dan gelen yabancıların talep doğurması sonucunda şehirdeki çok katlı yapıların sayısı artmıştır. Böylece şehir, yüksek katlı yapı sayısında, ülkenin başkenti Bangkok'tan sonra ikinci sıraya yerleşmiştir.

    Şehrin merkezi ve kalbi olarak Walking Street gösterilebilir. Walking Street şehrin gece hayatının merkezi niteliğindedir. Burada rock, pop, hard, striptiz, gay gibi her çok çeşitli eğlence mekanları bulunmaktadır.

    DH Tayland Kulübü [62 KİŞİ OLDUK]
    DH Tayland Kulübü [62 KİŞİ OLDUK]

    Phuket

    Phuket , eskiden batı dilinde Tha-Laang, Talang veya Junk Ceylon olarak bilinen Güneydoğu Asya ülkesi Tayland'ın Dünyaca ünlü Turizm adası. Başkenti Phuket City'dir. Phuket Uluslararası Havaalanına sahip olan Phuket'e Dünya'nın her yerinden özellikle Batılı Turistler akın etmektedir. Adanın en ünlü ve kalabalık plajı ise batı kıyısında bulunan Patong plajıdır.

    Phuket'de Thai stili Budist evlilikler yapılabilir. Aynı zamanda Phuket denizin içersindeki küçük klübeleri ve su altı sporları ile ünlüdür. Deniz suyu temiz olduğu için su altı görüşü çok uzun olmakla beraber dünyada ki en iyi 10 dalma mekanlarından birisidir.

    Phuket'de yerli halkın kullandığı Tayca erkekler için ayrı, kadınlar için ayrı selamlaşma kelimeleri vardır ve hatta Transeksüeller için de ayrı bir kelime kullanılır. Tuk-Tuk denilen küçük taşıtlarla adada kolayca istenilen yere ulaşılır.

    Bir James Bond filminde yer alan ünlü Ko Tapu adasının da bulunduğu Phang Nga Körfezine Phuket'ten tekne turları düzenlenmektedir. The Beach filminin çekildiği ünlü Phi Phi Adaları Phuket'ten günübirlik turlar düzenlenen diğer yerler arasındadır. Lost dizisinin üçüncü sezon, sekizinci bölümü de Phuket'te çekilmiştir.

    DH Tayland Kulübü [62 KİŞİ OLDUK]
    DH Tayland Kulübü [62 KİŞİ OLDUK]

    Chiang Mai

    Chiang Mai , bazen "Chiengmai" veya "Chiangmai", Kuzey Tayland'ın en büyük kentidir. Tayland'ın en önemli kültürel merkezlerinden biri olan şehir, Chiang Mai Eyaleti'nin başkentidir. Bangkok'un 700 km kuzeyinde olan Chiang Mai, ülkedeki en yüksek dağlara ev sahipliği yapar. Şehir, Bangkok'un da içerisinden geçen Chao Phraya Nehri'nin önemli bir kolu olan Ping Nehri kenarında kurulmuştur. Ping Nehri'ne yakınlığı ve stratejik ticaret yolları üzerinde olması nedeniyle Chiang Mai tarihsel bir önem kazanmıştır.

    Mayıs 2006'de, ASEAN ülkeleri ve "3" ülkeler (Çin, Japonya ve Güney Kore) arasında yapılan so-Chiang Mai Girişimi toplantısının burada yapılmasıyla şehir daha da bir önem kazanmıştır. Chiang Mai, World Expo 2020 için aday olan 3 Tayland şehrinden biridir, diğerleri Ayutthaya ve Chon Buri şehirleridir. Bununla birlikte, Tayland Parlementosu Expo 2020 için Ayutthaya şehrini aday göstermiştir.

    DH Tayland Kulübü [62 KİŞİ OLDUK]
    DH Tayland Kulübü [62 KİŞİ OLDUK]

    Kanchanaburi

    Kanchanaburi vilayeti Tayland'ın batısında bulunmaktadır. Toplam nüfusu 838,914'dür. Vilayetin merkezi Kanchanaburi Town isimli kasabadır.

    Kanchanaburi Tayland'ın ünlü turizm bölgelerindendir. II. Dünya Savaşı sırasında Japonya işgali altında olan bölgede bu dönemden kalma izler bulunmaktadır. Bunların en ünlüsü ise Kwai Köprüsü isimli film sayesinde meşhur olmuş olan çelik köprüdür. Kwai köprüsü Müttefik Devletler savaş esirleri tarafından inşa edilmiştir ve bu proje esnasında esirlerin yarıdan fazlası ölmüştür. Kwai köprüsünün yanı sıra kasabada ziyaret edilebilecek çeşitli Müttefik Devletler askeri mezarlıkları, müzeler ve anıtlar bulunmaktadır.

    Kanchaburi kasabasının dışında da çeşitli turistik yerler bulunmaktadır. Bunların en ünlülerinden birisi onlarca kaplana ev sahipliği yapan Kaplan Tapınağıdır. Aslında bir Budist tapınağı ve manastırının bulunduğu alan günümüzde kaplanların ve diğer hayvan türlerinin barındığı bir yere dönüştürülmüştür. Turistler burada kaplanlarla birlikte resimlerini çektirebilirler.

    Kanchanaburi dışındaki diğer bir önemli turisik bölge ise Erawan şelaleridir. Yedi kattan oluşan bu şelalelerin oluşturduğu havuzlarda yüzme imkanı da vardır.

    Bangkok'a yaklaşık 1 saatlik mesafede olan Kanchanaburi günübirlik turlarla ziyaret edilebilir.

    DH Tayland Kulübü [62 KİŞİ OLDUK]
    DH Tayland Kulübü [62 KİŞİ OLDUK]

    Hat Yai

    Hat Yai , Songkhla iline bağlı, Malezya sınırı yakınlarında bir şehir. Merkez nüfusu 155,585 (2005) olan şehir, il merkezi olan Songkhla şehrinden daha büyük olduğu için çoğu zaman il merkezi olarak karıştırılmaktadır.

    DH Tayland Kulübü [62 KİŞİ OLDUK]



    Görüntüler:

    DH Tayland Kulübü [62 KİŞİ OLDUK]
    DH Tayland Kulübü [62 KİŞİ OLDUK]
    DH Tayland Kulübü [62 KİŞİ OLDUK]
    DH Tayland Kulübü [62 KİŞİ OLDUK]
    DH Tayland Kulübü [62 KİŞİ OLDUK]
    DH Tayland Kulübü [62 KİŞİ OLDUK]

    Üye Listemiz:
    1-Thailand [Kurucu]
    2-kvadankpakal
    3-WhattaHell
    4-Kardanadam55
    5-serkanertekin
    6-Phoénix
    7-dogangoxel
    8-Olgi
    9-Flashover
    10-bextu
    11-TrMhMt
    12-UzakDoguMania
    13-isa2711
    14-berkaydogan
    15-mericx
    16-fastbela93
    17-Grimmjow Jaggerjack
    18-bbking
    19-asb35
    20-JohnnySins
    21-ekremx
    22-konifuji
    23-tufan2001
    24-ozanefe05
    25-mtasova
    26-Ottoman 1453
    27-altunozzz
    28-erenn.
    29-ismlunal
    30-ExxELaNc
    31-kkk77
    32-ahmet526
    33-KurotsuchiMayuri
    34-abarisa
    35-deveforum
    36-bordobereli27
    37-Anadolu Kartalı
    38-haydar6363
    39-Seradonin
    40-Turkuaz Prusa
    41-Benignand
    42-alpsf
    43-denizao
    44-dr.desalvo
    45-Art of Travel
    46-tunçmes
    47-trexrh
    48-AbusiveBoyz
    49-erenxx
    50-hysteria_
    51-alatrka
    52-nimras
    53-vuque
    54-muratbeler
    55-Contra07
    56-eminnarin
    57-celilbey
    58-gokayc
    59-xblacksonx
    60-vanini
    61-jetressive
    62-dickinson/b]
    63-Thevikings34
    64-sulak
    65-miraculous
    66-ozzyken
    67-Duratec
    68-aaguler
    69-ugurbalat
    70-serci_77
    71-jagermeistler
    72-sieve
    73-EMG1907
    74-Mark Valley
    75-onlyone
    İmzamız:

    DH Tayland Kulübü [62 KİŞİ OLDUK]

    [center][link=http://forum.donanimhaber.com/m_83453801/tm.htm][image]https://store.donanimhaber.com/14/0f/aa/140faa593c51c5631d2df3c6c378efe2.png[/image][/link][/center]
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • oha yaz hemen hocam yaz
  • ekledim hocam
  • @Quor

    Benide ekleyebilirsin. Uzun suredir Tayland'da yasiyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: WhattaHell

    @Quor

    Benide ekleyebilirsin. Uzun suredir Tayland'da yasiyorum.

    Ekliyorum hocam nerede yaşıyorsunuz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Quor

    quote:

    Orijinalden alıntı: WhattaHell

    @Quor

    Benide ekleyebilirsin. Uzun suredir Tayland'da yasiyorum.

    Ekliyorum hocam nerede yaşıyorsunuz?

    Normalde Bangsaen'de fakat suanlik Pattaya Naklua'dayim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: WhattaHell

    quote:

    Orijinalden alıntı: Quor

    quote:

    Orijinalden alıntı: WhattaHell

    @Quor

    Benide ekleyebilirsin. Uzun suredir Tayland'da yasiyorum.

    Ekliyorum hocam nerede yaşıyorsunuz?

    Normalde Bangsaen'de fakat suanlik Pattaya Naklua'dayim.

    hocam bende geldiğimde nong prue'de ev kiraladık orada kalıyorum evdemi oteldemi kalıyorsunuz bu aralar condoya geçmeyi planlıyoruzda
  • dokuzuncu ramaya saygımız sonsuz aynı zamanda zat-ı muhterem eşlerine tabii ki. beni de eklermisiniz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kardanadam55

    dokuzuncu ramaya saygımız sonsuz aynı zamanda zat-ı muhterem eşlerine tabii ki. beni de eklermisiniz?

    tabikide hocam buyrun :)
  • serkan ertekin de eklenmek ister.. mümkün mü? malum 19 kasımda tayland yolcusu
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Quor

    quote:

    Orijinalden alıntı: WhattaHell

    quote:

    Orijinalden alıntı: Quor

    quote:

    Orijinalden alıntı: WhattaHell

    @Quor

    Benide ekleyebilirsin. Uzun suredir Tayland'da yasiyorum.

    Ekliyorum hocam nerede yaşıyorsunuz?

    Normalde Bangsaen'de fakat suanlik Pattaya Naklua'dayim.

    hocam bende geldiğimde nong prue'de ev kiraladık orada kalıyorum evdemi oteldemi kalıyorsunuz bu aralar condoya geçmeyi planlıyoruzda

    Hocam simdi geldiginde nerede ve ne kadar sure kalacagina bagli. Eger aylarca kalacaksan tabi condominiumlar daha ucuza geliyor. Butce problemi olur dersen apartmanda kiralayabilirsin biraz daha ucuz olur. Ben suan kiradayim condominiumda. Fakat sende biliyosundur bu condominiumlar ufacik, daraliyorum ben :D 1-2 sene icinde falan ev alirim saniyorum. Naklua'da condo fiyatlari pahali biraz diger bolgelere gore. Birde bazilari en az 6 ay falan kontrat istiyolar, olduresim geliyor o zaman. Sanki bos durdukca para kazaniyolarmis gibi :D 4 ay burada kalmam gerekiyor benim, condoyu zor buldum iste. Nong Prue biraz daha arka kisimda kaliyor. Oranin fiyatlari daha ucuzdur saniyorum. Ingilizce sayfalarda falan bulamadiysan eger Tay sayfalarini arastirabilirim.
  • Kulübünüz hayırlı olsun arkadaşlar, böyle oluşumları desteklediğimi sizler zaten biliyorsunuz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: serkanertekin

    serkan ertekin de eklenmek ister.. mümkün mü? malum 19 kasımda tayland yolcusu


    ekliyorum hocam

    quote:

    Orijinalden alıntı: WhattaHell

    quote:

    Orijinalden alıntı: Quor

    quote:

    Orijinalden alıntı: WhattaHell

    quote:

    Orijinalden alıntı: Quor

    quote:

    Orijinalden alıntı: WhattaHell

    @Quor

    Benide ekleyebilirsin. Uzun suredir Tayland'da yasiyorum.

    Ekliyorum hocam nerede yaşıyorsunuz?

    Normalde Bangsaen'de fakat suanlik Pattaya Naklua'dayim.

    hocam bende geldiğimde nong prue'de ev kiraladık orada kalıyorum evdemi oteldemi kalıyorsunuz bu aralar condoya geçmeyi planlıyoruzda

    Hocam simdi geldiginde nerede ve ne kadar sure kalacagina bagli. Eger aylarca kalacaksan tabi condominiumlar daha ucuza geliyor. Butce problemi olur dersen apartmanda kiralayabilirsin biraz daha ucuz olur. Ben suan kiradayim condominiumda. Fakat sende biliyosundur bu condominiumlar ufacik, daraliyorum ben :D 1-2 sene icinde falan ev alirim saniyorum. Naklua'da condo fiyatlari pahali biraz diger bolgelere gore. Birde bazilari en az 6 ay falan kontrat istiyolar, olduresim geliyor o zaman. Sanki bos durdukca para kazaniyolarmis gibi :D 4 ay burada kalmam gerekiyor benim, condoyu zor buldum iste. Nong Prue biraz daha arka kisimda kaliyor. Oranin fiyatlari daha ucuzdur saniyorum. Ingilizce sayfalarda falan bulamadiysan eger Tay sayfalarini arastirabilirim.


    hocam biz direk emlakçıdan kiralıyoruz internetten değilde arka kısımda kalmasına kalıyor ama pek sorun oluşturmuyor araç oldugu için dediğiniz gibi condolar bizede dar geldi o yüzden nong prue'de 2 katlı 3 yatak odalı bir ev tuttuk rahatız yani

    quote:

    Orijinalden alıntı: Be Happy

    Kulübünüz hayırlı olsun arkadaşlar, böyle oluşumları desteklediğimi sizler zaten biliyorsunuz.


    Saolun Adminim sizide bekleriz grubumuza :)

    quote:

    Orijinalden alıntı: teacher47

    gana merkez 25 cm herkez grubu etkinliklerinizi bekliyoruz destek


    ekliyorum hocam :)
  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Thailand -- 12 Ekim 2018; 2:11:21 >
  • Benide yaz hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ekliyorum hocam
  • bir up çekelim o zaman
  • Benide ekle hocam.3-13 aralık oradayım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dogangoxel

    Benide ekle hocam.3-13 aralık oradayım

    Ekliyorum hocam :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar klubumuze özel bir logo tasarımı gerceklestirelim.. imzamızda olsun ne dersiniz?
    D.H.Thai team.. :) gibi vs..
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.