Şimdi Ara

Türkvizyon şarkı yarışması başlıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
256
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Türkvizyon şarkı yarışması başlıyor

    Türk Dünyası insanlarını ve sanatçılarını birbirlerine daha da yakınlaştırmak amacıyla bu yıl Aralık ayında 'Türkvizyon Şarkı Yarışması' düzenlenecek.

    Türk Dünyası Başkenti Eskişehir’de 21 Aralık tarihinde finali yapılacak olan Türkvizyon şarkı yarışmasında galipleri büyük ödüller bekliyor.Yarışmada büyük ödülün galibi 20 bin avro ve 150 gram ağırlığındaki altın heykelcikle ödüllendirilecek. Onun ardından sıralanacak olan 3 yarışmacı 10 bin Euro tutarında para ödülü alacak.

    Türkvizyon şarkı yarışmasının genel direktörü İsmet Zaatov, QHA’ya yaptığı açıklamada, en iyi yarışmacılar için müzik kliplerinin çekileceğini, albümlerin kaydedileceğini ve yarışmaya katılan ülkelerde turneler düzenleneceğini bildirdi.Oylama, yüzde 50 oranında seyircilerin SMS mesajlarıyla, yüzde 50’si ise jüri üyelerinin vereceği puanlarla yapılacak.Eurovizyon şarkı yarışmasında ülkeler kimin daha iyi olduğuna bakmadan komşuya yüksek puan vermesi nedeniyle oluşan sorun mevcut. İsmet Zaatov, Türkvizyon’da bunun problem olmayacağını öne sürerek “Eğer siyasetle ilişkisi yoksa bunda kötü bir şey görmüyorum, Türkvizyon şarkı yarışmasında bu iyi bir komşuluk, kardeşlik göstergesi olacaktır” dedi.

    İsmet Zaatov, QHA muhabirine yaptığı açıklamada 2014 yılında Türkvizyon şarkı yarışmasının Tataristan’ın başkenti Kazan’da düzenleneceğini bildirdi.

    Bu yıl Ukrayna’yı Şark Pazarı Festivali’nde Büyük Ödül’ü kazan Fazile İbraimova temsil edecek. Ayrıca Kırım’ı temsil edecek bir yarışmacı da 18 Ekim tarihinde belirlenecek.

    Eskişehir17-21 Aralık tarihlerinde Türkvizyon şarkı yarışmasına ev sahipliği yapacak. Yarışmaya 20 Türkçe konuşan ülke, özerk cumhuriyet ve topluluktan yarışmacılar katılacak.

    Türkiye, Azerbaycan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan, Gürcistan, Rusya Federasyonu, Tataristan, Başkurdistan, Moldova, Gagavuzya, Tuva, Hakasya, Kırım Özerk Cumhuriyeti, Ukrayna, Bosna Hersek, Makedonya, Saha-Yakutistan Cumhuriyeti, Altay Cumhuriyeti, Çuvaşistan, Sincan Uygur Özerk Bölgesi ve Belarus büyük ödül için yarışacak.

    Yarışma TÜRKSOY, Anadolu Üniversitesi ve Turkish Music Box televizyon kanalı desteği ile düzenlenecek.

    Kaynak: http://www.kibrisgenctv.com/Haberler/kibris/kuzey-kibris-turkvizyon-yarismasi-ile-dunyada-temsil-edilecek/5344



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Türkoğlu35 -- 31 Ekim 2013; 23:03:10 >







  • Türkvizyon Yarışması'yla Hedef 300 Milyon Seyirci

    Türk dili konuşan ülkeler arasında dostane ilişkilerin kurulması, ortak kültürlerin, gelenek ve göreneklerin ortaya çıkarılması ve geliştirilmesi amacıyla hayata geçirilecek Türk Dünyası Şarkı Yarışması'nın ayrıntıları belli oldu TÜRKSOY Genel Sekreteri Kaseinov: "Proje kapsamında Ortak Müzik Topluluğu oluşturularak Türk müzik dünyası arasında köprüler kurulacak. Her sene tekrarının yapılması istenilen yarışmayla Türk dünyası müzik sektörüne ve gençlerin bu alandaki gelişimine de katkı sağlanacak" "Yarışma katılımcı 20 ülkenin ulusal kanallarında canlı olarak yayınlanacak. Böylece 300 milyon insana ulaşılacak"

    ŞENAY ÜNAL - Türk dili konuşan ülkeler arasında dostane ilişkilerin kurulması, ortak kültürlerin, gelenek ve göreneklerin ortaya çıkarılması ve geliştirilmesi amacıyla hayata geçirilecek Türk Dünyası Şarkı Yarışması'nın (TÜRKVİZYON) ayrıntıları belli oldu.

    Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) Genel Sekreteri Düsen Kaseinov, AA muhabirine, 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinlikleri çerçevesinde kamuoyuyla paylaşılan TÜRKVİZYON yarışmasına ilişkin bilgi verdi.

    Kendisi de aslında bir sanatçı olan Kaseinov, uluslararası ilişkilerde yeni dengelerin kurulmasını göz önüne alarak, bölge ve Türk dünyası çapında yeni kültürel yapılaşmayı desteklemek üzere böyle bir bir yarışmanın planlandığını belirtti.

    Kaseinov, Türk Müzik Birliği Televizyonunca düzenlenecek yarışmayla Türk dünyası halklarının ortak geçmişinin, tarihinin, dil ve edebiyatının, kültür ve sanatının, gelenek ve göreneklerinin gelecek kuşaklara aktarılmasının hedeflendiğini söyledi.

    Aynı zamanda yarışmanın kültür sanat etkinliği olmasının yanı sıra Türk dünyasının müzisyen gençlerini bir araya getireceğine, onlar arasındaki diyaloğu artıracağına işaret eden Kaseinov, "Proje kapsamında Ortak Müzik Topluluğu oluşturularak Türk müzik dünyası arasında köprüler kurulacak. Her sene tekrarının yapılması istenilen yarışmayla Türk dünyası müzik sektörüne ve gençlerin bu alandaki gelişimine de katkı sağlanacak" dedi.

    -Yarışma 3 gün sürecek

    Kaseinov, TÜRKVİZYON yarışmasının diğer yarışmalardan farklı olarak üç gün süreceğini ve bu süre boyunca ülke temsilcisi sanatçı ve grupların, performanslarını kendi dillerinde ve Türkçe olarak seslendireceklerini anlattı.

    Eserlerin pop müziği formatında olacağına dikkati çeken Kaseinov, "Katılımcı sanatçılar üç gün boyunca her gün yeni bir şarkıyla sahneye çıkacak. Birinci yarı finalde Türkçe eser, ikinci yarı finalde kendi dillerinde, büyük finalde ise istedikleri dilde eser seçebilecekler" diye konuştu.

    -Türkiye'yi temsil edecek sanatçı ve şarkı

    Yarışmanın Aralık ayında Eskişehir'de düzenleneceğini dile getiren Kaseinov, finallere katılmaya hak kazanan sanatçıların 20 Ağustos'ta belirlendiğini söyledi.

    Özellikle gençlerin yarışmaya büyük ilgi göstermesini beklediklerini vurgulayan Kaseinov, şöyle devam etti:

    "Türk dili konuşan 20 ülkenin gençleri Eskişehir'de buluşarak kendi yeteneklerini uluslararası arenada sergileme fırsatı bulacak. Yarışma katılımcı 20 ülkenin ulusal kanallarında canlı olarak yayınlanacak. Böylece 300 milyon insana ulaşılacak. Aralarında Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan, Gürcistan, Rusya, Başkurdistan, Altay Cumhuriyeti, Çuvaş Cumhuriyeti, Sincan Uygur Özerk Cumhuriyeti, Tataristan, Moldova, Beyaz Rusya, Ukrayna, KKTC, Kırım, Bosna-Hersek, Makedonya ve Türkiye'nin de bulunduğu 20 ülkenin katılacağı yarışma üç aşamadan oluşacak. Yarı finalde 20 ülkenin 8'i elenecek, 12 ülkenin temsilcisi finallere kalacak. Yarı finaller 19-21 Aralık günü, final ise 23 Aralık'ta gerçekleştirilecek. Türkiye'yi temsil edecek sanatçı ve şarkı ise Anadolu Üniversitesi, Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı ve Kral Tv işbirliğiyle seçilecek."

    -Finalistlerin klipleri 20 ülkede yayınlanacak

    Yarışmada finale kalan sanatçıların müzik kliplerinin, söz konusu 20 ülkenin müzik kanallarında ve popüler programlarında yayınlanacağını da belirten Kaseinov, ilk yıl için Eskişehir'in bu kliplerde sık sık vurgulanacağını, böylece şehrin bir kültür sanat markası haline getirileceğini ifade etti.

    Kaseinov, bugün Ankara'da düzenlenecek ve 14 ülkenin kültür bakanlarının katılacağı "31. TÜRKSOY Daimi Konseyi Toplantısı"nda yarışmanın da gündeme geleceğini ve ayrıntılarının ele alınacağını sözlerine ekledi.

    Kaynak: http://www.haberler.com/turkvizyon-yarismasi-yla-hedef-300-milyon-seyirci-5133121-haberi/




  • Ozet?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eurovizyon'a katılmayacağımız kesinleşmişti. Şimdi Türk dünyası müzik yarışması olan ve ilk kez düzenlenecek olan "Türkvizyon"a katılacağız. Türk dünyası için olumlu bir gelişme.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Türkoğlu35

    Eurovizyon'a katılmayacağımız kesinleşmişti. Şimdi Türk dünyası müzik yarışması olan ve ilk kez düzenlenecek olan "Türkvizyon"a katılacağız. Türk dünyası için olumlu bir gelişme.

    Okudumda unluler degil amatorler icin sanirim?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Seçmeler yapılacak. Ben de yeni bilgi sahibi oldum. O yüzden emin olmamakla beraber amatörlerle birlikte ünlüler de olacağını düşünüyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.