Şimdi Ara

Saçlarda Kepek Nasıl Oluşur?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
204
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İnsan vücudunu kaplayan tüm deri sürekli yenilenir ve en üstteki ölü katman (stratum korneum) dökülür.Yenisiyle değişen bu ölü cilt tabakası açık veya elbiseyle kapalı alanlarda fark edilmeden vücuttan uzaklşır ancak saçlı deride küçük pulcuklar halinde görünür,iştu döküntüler kepek olarak adlandırılır.Kepek saçlı derinin en sık rastlanan sorunudur.

    Saçta Kepek daha çok kıllı alanlarda olur fark edilir çünkü kıllı alandan uzaklaşması daha zordur.Cildin yenilenme hızının arttığı dönemlerde kepeklenmede artar.Normalde hafif düzeyde kepek herkeste olur.Ancak bazen kişinin sosyal yaşamını bozacak kadar yoğun kepeklenme de olabilir.

    Aşırı kepek durumunda bu değişim süreci çok hızlanmıştır ve hücre atılımı hızlandığından, bu hücreler kümeler oluşturarak döküldüğünden gözle görülebilir hal alır ve daha büyük parçalar halinde dökülür.Aşırı kepeklenmede sıkça deri altında yerleşen malassezia furfur adlı mantar tespit edilir. Bu tarz mantarlarda mantarın tedavi edilmesi gerekir mantar tedavi edilmezse şampuanlarla kepek kısmen azalsa da kısa sürede yeniden rahatsız edici düzeylere gelir.

    Yoğun mantar şampuanlarla değil uygun solusyonlarla tedavi edilmelidir.Tedavi mantar ilacı içeren solusyonlarla yapılabileceği gibi daha az yan etkiye sebep olan TTO (Tea Tree Oil-çay ağacı yağı) içeren solusyonlarla da yapılabilir.
    Hafif düzeydeki kepek sıradan şampuanlardan kepeğe etkili olanlarla tedavi edilebilir ancak aşırı kepeklenmede daha etkili ürünler kullanılmalıdır.

    Kepeklenme yanı sıra yağlanma, kızarıklık, kaşıntı, ıslaklık hissi varsa bu durumda seboreik dermatit düşünülmelidir.Seboreik dermatit tedavisi için ya kortizonlu solusyonlar kullanımalı, kortizonun yan etkilerinden korunmak için bitkisel kortizon ve TTO içeren dermotto losyon kullanılmalıdır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yolcumustafa -- 31 Ekim 2013; 12:17:26 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.