Şimdi Ara

PC Yeniden Başlatma Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
356
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İyi forumlar.Kasamın güç tuşu çalışmayı bıraktığı için ön paneli açıp baktığımda kablolardan birinin koptuğunu gördüm.Ve basit birşey olduğu için kendim kabloları birbirine tutturdum.Ancak zaman zaman bilgisayarı yeniden başlat dediğimde bilgisayar kendini sanki bilgisayarı kapat komutu kullanmışım gibi normal şekilde kapatıp ve kendi kendine açıyordu.Güç tuşu sorunundan ve bunu sorunu çözdükten sonra bilgisayar her yeniden başlatışımda,bilgisayarı kapat komutunu kullanmışım gibi pc kendini kapatıyor ve yine normal bir şekilde kendine açılıyor.Yani yeniden başlıyor ama kafasına göre kapatıp açması ilginç geldi.Bu bir sorun mudur?İnternette araştıramadım çünkü ne aratacağımı bilemedim.



  • quote:

    Orijinalden alıntı: AC Kırıklar

    İyi forumlar.Kasamın güç tuşu çalışmayı bıraktığı için ön paneli açıp baktığımda kablolardan birinin koptuğunu gördüm.Ve basit birşey olduğu için kendim kabloları birbirine tutturdum.Ancak zaman zaman bilgisayarı yeniden başlat dediğimde bilgisayar kendini sanki bilgisayarı kapat komutu kullanmışım gibi normal şekilde kapatıp ve kendi kendine açıyordu.Güç tuşu sorunundan ve bunu sorunu çözdükten sonra bilgisayar her yeniden başlatışımda,bilgisayarı kapat komutunu kullanmışım gibi pc kendini kapatıyor ve yine normal bir şekilde kendine açılıyor.Yani yeniden başlıyor ama kafasına göre kapatıp açması ilginç geldi.Bu bir sorun mudur?İnternette araştıramadım çünkü ne aratacağımı bilemedim.

    Bağladığın kablo içinden kopuk olamaz mı kısa devre yapıyor.Tuşu tamamen değiştirmeni öneririm yada biliyorsan lehimlemeyle kablolarını yenile...




  • psu da sorun olabilir eğer power rest pinlerini yanlış takmadıysan
  • Power tuşu koptuysa, muhtemelen reset, hdd, usb, vs. gibi kablolarının da kopması, kısa devre olması muhtemeldir.
    Kötü işçilik ve kötü malzeme yüzünden zayıf kablolar lehim yerlerinden sökülebiliyor, ya da kablo az bir gerilimle içeriden kopabiliyor.

    Yerinde olsam, kasadan anakarta giden bu tür kabloları çıkartıp, anakart kullanım kılavuzundan bakıp, bir tornavida ya da makasın ucuyla ilgili anakart üzerineki soket pinlerini kısa devre ederek tek tek denerdim.

    Bu denemelerim sonrasında anakartın sağlam olduğunu öğrenince de, sorunun kablolarda olduğunu tespit etmiş olur ve tüm kabloları söküp atardım ve yerine yeni kablolar (bakır telefon teli) kullanırdım. Ve tabi ki lehimleri de yenilerdim.
  • Cevaplarınız için teşekkürler.Zalman Z11 Plus kasa için sadece power tuşu/power kabloları vs... sipariş verilebiliyor mu peki?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AC Kiriklar -- 31 Ekim 2013; 10:53:14 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.