Şimdi Ara

AMD Mantle Hakkında Her Şey

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.339
Cevap
19
Favori
63.598
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 7000 serisi ve uzeri kart gerekiyor.

    A Graphics Core Next-enabled graphics chip, such as the AMD Radeon™ R9 Series, R7 Series or HD 7000 Series GPUs.

    http://community.amd.com/community/amd-blogs/amd-gaming/blog/2013/10/17/the-four-core-principles-of-amd-s-mantle

    mantle oyunlara verilen bir destek degil oyun motoruna verilen destek yani o motorla yapilmis oyun GCN mimari kartlarda daha iyi calisiyor.frostbite3 motoruyla ve farkli motorlarla su anda hazirlanan 20 tane oyun var yeni oyunlar da aciklandi ve mantlenin islemci uzerinde de etkisi var.11 kasimda yapilan yazilim gelistiricileri konferansinda mantle ile bf4 demo render artik bir sey oturup oynamadilar ama 290x'e 2 ghz'ye dusurulmus 8350 yetmis yani islemcileri rahatlacak bir sey olacagi zaten bekleniyordu ama bu kadar fark beklemiyordum.


    Mantle surucu:

    http://support.amd.com/en-us/kb-articles/Pages/latest-catalyst-windows-beta.aspx


    24.06 güncelleme: thief ve bf4 oyunlarinin shaderlerinin dx11'den devsirme oldugunu ogrendim bu yuzden mantle secince grafik farki olmuyormus.ancak bu durumda bu oyunlar has mantle oyunu degil demektir.mantle icin ozel yapilan star swarm demo sonuclarini gostermek istiyorum sonicman nickli arkadasla beraber yaptigimiz.resimleri de gorelim derseniz 12-13. sayfada olmasi lazim.burada dikkat cekilen sey islemci hizi dustukce dx11 ile mantle arasindaki farkin artmasi.


    Star Swarm Demo

    .45 ACP

    14.1 sürücü

    7970+8320@4.4 ghz

    Directx 24.24 fps

    Mantle 51.72 fps

    Fark Yüzdesi: %133

    _______________________


    7970+8320@2 ghz

    Directx 12.80 fps

    Mantle 43.81

    Fark Yüzdesi: %342



    Sonicman

    14.1 sürücü

    7950+2500K@5.3Ghz

    Directx 44.24 fps

    Mantle 64 fps

    Fark Yüzdesi: %44.67

    ________________________


    7950+2500K@3.3 ghz

    Directx 28.17

    Mantle 53.69

    Fark Yüzdesi: %90.59
    _________________________


    7950+2500K@1.6 ghz

    Directx: 17.19

    Mantle: 55.42

    Fark Yüzdesi: %222.4



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 24 Haziran 2014; 22:55:35 >



  • Bilmeyenler için, tek başlık altında toplanması ve diyelenin okuyabileceği güzel bir makale açısından;

    Mantle Nedir?
    Ne işe yarar?
    Faydaları nelerdir?
    Çalışma prensibi nasıldır?
    Hangi kartlarda ve oyunlarda kullanılacak?

    gibi detaylı ve açıklayıcı bir yazıda görmek isterim vaktiniz olursa. Hem konu başlığı ilede uyumlu olur.

    tşk.ler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: .45 ACP



    daveti gönderdim
  • Nasıl olacak yani şimdi bf 4'de 40 fps alırkene 60 fps'mi alıcaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşım görüyorum ki çok heyecanlanmışsın ama bu kadar umut bağlama bu tip olaylara. sonra göreceli yüzde 3-5 bişey kazandırsa üzülürsün. ha hepimiz isteriz ki işe yarar olsun parmak ısırtsın ama sonra hayal kırıklığı oluyor bazı şeyler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zero Limit

    arkadaşım görüyorum ki çok heyecanlanmışsın ama bu kadar umut bağlama bu tip olaylara. sonra göreceli yüzde 3-5 bişey kazandırsa üzülürsün. ha hepimiz isteriz ki işe yarar olsun parmak ısırtsın ama sonra hayal kırıklığı oluyor bazı şeyler.

    bana mi diyorsun bir usttekine mi diyorsun?6850 cf kullaniyorum 2015'e kadar da sistem degistirmeyecem beni ilgilendirmiyor bu olay simdilik yani gayet oturmus halini gorme imkanim var 1 sene.kasim 11 kongre sonrasi esas bir seye benzeyecek baslik.
  • Amaç PC'de GCN mimarisi kullanan kartlarda, düşük seviyeli (low-level) denilen bi API / oluşturmak. API dediğiniz şey DirectX, OpenGL gibi şeyler. Bunlar ne yapar? Yüksek seviyeli geliştirme ortamlarında, yüksek seviyeli kod yazıp (C++ gibi) GPU üstünden bişeyler yapmamızı sağlar. Yazdığımız programda yaptırmak istediğimiz şeyleri için yani GPU'yu kullanmak için iletişim kurmak için bu API denen şeylere ihtiyacımız var.

    Temelde 5 ana grup için sistemin (CPU/işletim sistemi) GPU ile iletişim kurması gerekir. Belli yapılacak işlemler için durum değişimleri (state change), yollanacak geometri detayı ve bununla ilgili işlemler için vs. için vertex ile ilgili işlemler ,geometri/texture/pixeller üstünde işlem yapmak için shader değişimleri, bu shaderların işlemesi gereken verilerde oluşan değişmden dolayı shader sabitlerinin değişmesi (shader constant), işlenilen render edilen parçalar için render target denilen parçalardaki değişimler.

    Bu işlemler yapılırken, "1 kere GPU'ya komut, geometri datası, bide texture'ları yolladım, baştan aşağı uğraşsın çizsin" diye bi durum malesef yok. Değişik aşamalarda GPU'nun geri bildirimde bulunması gerekiyor. "Ben şu işi bitirdim" demesi gerekiyor. Oyunda kafayı sağa sola çevirip durduktan sonra, GPU'nun "tamam render ettim" diyip CPU'nun da "hoop tamam daha fazla o tarafı işleme" demesi gerekiyor. Yani kafayı hareket ettirmeyi bıraktıktan sonra ekranda texturelar flan bi tarafa doğru kaymasın gibisinden mesela (hiç iyi örnek olmadı ama aklıma başka bişey hiç gelmedi kurusa bakmayın).

    Tamamen CPU ile ilgili işlemlerden bağımsız bi render sistemi olamaz mı peki? Olur ama dış dünya ile iletişim kuramaz bu sefer. Oyunda değişen herşey mutlaka CPU sayesinde olur çünkü. GPU'nun klavye/mouse/pad/stick'i kontrol etmesinin bi yolunu bulun, network üstünden iletişimine de çare bulun, bi yandan oyundaki patlama ile ilgili sesi de kontrol etsin bnları da çabucak yapsın vs. vs. bi ton şey var. Bunları GPU'ya yaptırabilmenin yolunu bulun, yani oyunu sadece GPU'da oynatabilmenin yolunu bulun o zman hiç CPU'ya ihtiyacı olmayan bi sistem yapabilirsiniz belki. Tabi bunu yaparken de işletim sisteminin yaptığı işleri de yapması gerekecek. Yani GPU işletim sistemini vs. de çalıştırabilir olmalı, CPU'dan bağımsız hale getirmek istiyorsanız. GPU bu kadar değişik birbiri ile alakasız işi yapamaz. O yüzden şimdiki gibi CPU 'nun çalıştırdığı işletim sistemine ve CPU---GPU diye bi ayrıma ihtiyacımız var.

    Yani bugün mutlaka CPU ve GPU'nun birbiri ile iletişim kurup, şu işi yap ben bu işi tamamladım gibisinden bi tür iletişim kurmasına ihtiyaç var.

    Şimdi sorun orda başlıo hemde büyük bi şekilde. PC'de Dx, güncellemesi düzeltilmesi faln olsa da yıllardan beri üst üste eklenen parçalardan oluşuyor. Bi sürü de donanım olduğu için, belli bi tür donanıma özel ayrıcalık göstermiyor. Bütün CPU-GPU iletişiminde, komut yollanmasında, geri besleme alımında, durum değişikliklerinde, bişeylerin değerlerinin değiştirilmesi gerektiğinde, faln yapılan bi sürü işlem var.

    Şimdi bu işlemler yapılırken saldım çayıra mevlam kayıra diye de olmuyor. Bunların işletim sistemiyle iletişim kurulması gereken, alt seviyede driver ile iletişim kurulması gereken kısımları lazım. İşletim sistemi çekirdeği ile (kernel moduna geçilip) yapılması gereken işlemler flan var.

    Bunların hepsi işlemciye yük getirdiği gibi, GPU'nun bazı işleri daha az yapabilmesine yol açıyor. Bunlar Dx'in PC'de Win altındaki sorunları. Bunları ifade etmek için "ağır yazılım yükü" diye bi tabir kullanıyoruz, yada nasıl bakılacaksa artık.

    Windows Dx, ağır yazılım yükü yüzünden, yapılacak işlemlerin implemente ediliş şekilleri faln açısından hantal yapısı var genelde.

    Low-level API olayı burada devreye giriyor. Bunu konsollarda gördük daha önce. Donanım ile işletim sistemi---CPU---GPU arasında bi sürü katmandan oluşmayan, yapılacak işlemler için donanım ile hızlıca iletişim kurulduğu bi yapı var.

    Mantle'ın ne olduğunu tam olarak bilmiyoruz. Amaç bu tarz bi Low-Level API geliştirmek onu biliyoruz ama. Dx'in ağır yükü olmadan GPU ile iletişimde bazı şeyleri hızlandırabilirsek CPU daha az yorulup GPU'yu daha fazla besleyebilir. CPU---GPU arasındaki her türlü iletişim için ilave yüke girilmeyebilir, yollanacak verilerin hazırlarnması textureların yüklenmesi geometri datasının iletimi, shaderlardaki değişim vs. her tür iş için daha az yük gereken bi yollar kurulabilir.

    Sonuç olarak bilmediğimiz şey Mantle'ın nasıl geliştirildiği + GCN üstünde çalıştırılması için ne yapıldığı. Neler yapıldığını ve nasıl geliştriildiğini bilmediğimz için ucunun ne noktalara kadar varabileceğini bilmiyoruz. O yüzden yabancı forumlarda faln çok uçuk yerlere kadar varsayımlarda bulunanlar var/vardı (3 konsolun da Mantel'ın altyapısına benzer bi altyapıyla ortak olduğuna getirenler faln bile. Ama mantıkları saçma değil. İyice karmaşıklaştıracak ama, AMD'nin AMD_IL diye bi tür ara-ortam dili/alt seviyeli sanal makina kodu gibi bi olayı var. Intermediate Representataion / Language'ın Türkçe karşılığı ne bilmiyorum ara-ortam dili, ara-ortam tanımlaması gibi karşılığı vardır belki. Bilen varsa Java bytecode gibi düşünebilirsiniz donanıma daha yakın hali ama. O varsayımda bulunanlar için hepten saçma değil yani konsollar ile altta Mantle'a benzer altyapı var dedikleri zaman. ama yanlış düşündükleri yerleri de var ).

    Mantle'ın yapacağı, detay ve şeklini bilmesek bile CPU-GPU iletişimini hızlandırmak, GPU üstünde yapılacak işlemler için , transferler için, geri-beslemeler için bi altyapı kurmak, kurallar dizisi hazırlamak. Dx'in ağır yazılım yükünden uzak ,donanım ile daha hızlı gerçekleşen kurallar dizisi faln hazırlamak. Detayı ve neyi nasıl yaptığı hakkında fikir olmadığı için herşey muğlak şimdilik.

    Pratik örnek, ne yapar diye. 6970 üstünde bildiğim değer olsun, bi frame'i render etmeden önce bufferların silinmesi / resetlenmesi gerekir mesela. "Bufferları resetle" diye bi komut yollamak ne kadar zaman alabilir ki dimi ? 6970 üstünde bu 1.5ms civarında bi zaman istiyor bu komutun işletilmesi. Bunu salt 6970'in veya AMD'nin beceriksizliği diye yorumlayacak olan otursun kendisi profiler araçlarıyla çok sevdiği herhangi bi kart üstünde deneyler yapsın önce. GPU üstünde daha hiçbişey yapmadan daha, boş bi ekran gibi düşünün bunu. Ekranı temizlemek için bi komut yolluyorz ve bize maliyeti 1.5ms oluyor. 1.5ms az gibi gelebilir. 60 fps hedefiniz varsa eğer, frame başına 16.6 ms zaman kalıyor. O zman 1.5 / 16.6 = hedef zamanımızın %9'u eder. Yani bi nevi ekranı silmek için, 60 fps hedefi için gereken zamanımızın %9 %10'a yakın bi kısmını harcamış oluyoruz. Sizce bu mantıklı mı?

    Nelerin nasıl implemente edildiğini bilmediğimiz için dediğim gibi neler olabilir ve nerelere kadar uzatılabilir tahmin etmek çok zor. Çünkü varsayımınızı biraz geniş tutarsanız, PC'de hızlı bi işlemci ve 7970 üstü GCN kart ile mesela PS4 / Xbox'ın yapabileceklerinden çok daha yukarılara kadar neler yaparım neler diye uzatabilirsiniz. Eğer varsayımı dar tutarsanız, Dx 'e göre en iyi durumda %20 ortalamadan %10 belki olur bile dersiniz. Neyi nereye kadar esnetebildiğini bilmiyoruz o yüzden sadece beklemek lazım.

    En başta, "Hiçbi cacık olmaz" dememek lazım. diğer taraftan da AMD GCN kartların (7xxx sonrası), bütün ekran kartları içindeki payının çok az olduğunu düşünüp bu kadar az sayıdaki kart sahibi için niye o kadar uğraşsınlar diyip, çok az oyun ile kısıtlı mı kalacak diye bi endişeyi de taşımaktan vazgeçmeyin.

    Biraz performans artışı, biraz görsel iyileştirme şimdilik en emin yol. Yoksa ucunu uzatabileceğiniz çok yer var.

    AMD CPU'ları en çok zorlyan işlerden biri Single-thread ile ilgili işler. Aynı sorun kısmen AMD ekran kartlarında da var, çünkü bunlar Dx 11'deki CPU>>> GPU'ya komut aktarımını driverda single-thread olarak yapıyor. Dx zaten ağır bi yük. AMD CPU single-thread benzeri bi mantık ile hem Dx'in yükü ile uğraşmak zorunda, hemde oyun ile uğraşmak zorunda.

    Mantle üstünden paralel komut yollama gibi şeyler olur ise(en başta olması gereken şeylerden biri, konsollardki gibi), oyunun kendisi yani iç simülasyonu çok iyi multi-thread desteği olmasa bile, GPU'ya paralel komut yollayabilir. Aynı zmanda Mantle Low-level bi API olup CPU'dan yükü azaltacağı için, AMD CPU + AMD GCN GPU'da single-thread / Dx yüküü azalacağı için, daha yüksek bi artış getirebilir. Atıyorum bi fx6300 + 7970, i5 + 7970'e göre daha fazla faydalanabilir. Veya bi 7870 belki 680 seviyesinde performans gösterebilir iyi durumlarda.

    Gerisi buna benzer şeyler ile türetebilirsiniz. NEyi nasıl yaptıkları ve GCN üstünde nelere izin verdikleri en önemli olan 2 soru. Eğer bi sürü şeyi kolaylaştırmışlar ise, esneklik fazla ise, direk donanıma erişme imkanı faln da veriyorlarsa ve resmi GCN Assembler desteği veriyorlarsa tek engel oyun geliştricilerinin bunu da kullanması kalıyor. O noktadan sonra kirli işlere el atanlar çok olur mu, neyi engellerler bilemem. Yada ne kadarlık bi geliştrici kitlesi ne tür oyunlar için Dx yanında Mantle'da kullanır bilmemem. Cryengine'i de yanlarına alabilirler ise, daha çok oyuna ulaşma imkanları olabilir. Ego Engine mesela çok farklı oyunlarda yok ama direk olarak buna uyarlanırsa baya bi getirisinin olabileceği motorlardan (Global Illumination ve ilave ışıklandırmayı compute shader üstünden yaptıkları için). Epic / Unreal Engine 'in %90 bulaşmayacağına inanıyorum mesela(isterseniz önyargı diyin). Kimse Nvidia'nın arka bahçelerinden birini bu işe girmesini istemez bana göre. Gerisi imkanlara ve nasıl geliştrildiğine bağlı hep.

    Nvidia da bu olaya girmek isterse "orda dur" demiyeceğiz diye açıklama yapmışlardı, sonrası ne olur ama bilemem.

    Ms'nin, ilerisi için bunu bi tür deney tahtası / bi tür out-source olayının ilk adımları olarak gördüğünden bahsedenler de var.

    Aklı başında olarak bakanların umduğu kadar şeyler getirebilirse PC'de baya baya gideri olan bi trend'e dönüştürebilir bi sürü şeyi. Olmazsa da çok yazık olur.

    drawcall vs. FPS değişimi için bu videoya bakın :
    DP yazan yer yapılan drawcall sayısı, FPS de belli zaten. Drawcall artışı ile FPS'nin nasıl çakıldığını gösteriyor.

    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=GrSpm2AZWVU




    Alakasız not: bi sürü yerde yazıp silmişliğim var orası teknik burası karmaşık denmesin diye. daha farklı nasıl yazabilirm bilmiyorum.
  • Elinize sağlık beyler.
  • Umarım birbirlerine çelme takmak yerine şu mantle [veya türevleri] düşüncesi altında bir şekilde birleşirler de, oyuncular olarak bizim de yüzümüz güler nihayet.
  • Rubisco kullanıcısına yanıt
    Oo kaliteli bir makale tadında. Teşekkürler .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rubisco kullanıcısına yanıt
    Ellerine sağlık farklı farklı yazılarda bekleriz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rubisco kullanıcısına yanıt
    Yine bir Rubisco klasiği Forumda yazdıklarından zevkle okuduğum 3-5 kişiden birisiniz. Umarım forumdaki aktiviteniz sürekli devam eder.
  • Epic / Unreal'ın şu an itibari ile Mantle ile hiçbi şekilde ilişkisi olmayacak gibi duruyor.

    idtech de aynı şekilde uzak duracak gibi.

    Crytek/CryEngine'i taraflarına çekerlerse daha çok oyun için ek kapı aralamış olurlar.

    Unity gerçi herkesin koşa koşa gittiği bi olay değil ama büyük yapımlar dışında kullanılan yerler var. Seveni kullanananı çok olduğu için bunu da dahil ederlerse güzel olur. İçinizde bilen varmı bilmiyorum aama Unity için satılan pluginler faln var 100$ gibi fiyatlardan başlayan, işte bu drawcall olayını adam etmek için sahneyi düzenleyip perf artışı yapan faln. Unity ile de uğraşan sayısı çok olduğundan tutulabilir(geliştrici sağlam oyun yapan demedim dikkat, amatör / yarı-pro uğraşan).

    Nvidia etkinliğinde Carmack/Sweeny'nin bakışını gördük. Gerçi o etkinikte oo harika diyemezler orası ayrı. Ama konuşma şekilleri NVida'yı olabildince kızdırmayacak gücendirmeyecek şeylr içeriyor. Baya bi uzun süredir başka şeylerle uğraşan Carmack'ın mesela 3 ordan 5 burdan gelebilecek her tür ilave performansa baştan kapıyı kapatması hiç hoş değil. "Yeni konsollar sayesinde GPGPU daha önemli bi alan olacak, özgün tasarımlar artık daha önemli" vs. demek yerine "Konsollar ile AMD bir akım yakaladı, bunu avantajlarına çevirmeye çalışacaklar" demek açıkcası iyi olmayan niyeti ortaya koyuyor zaten.

    290x için AMD, 1080p için MAntle'a güveniyor da olabilir. 780/Titan'a göre çok çok fark olmayacak ise 1080p için, Mantle Belli oyunlara adapte edildikten sonra yine 1080p'de mesela %20 ilave perf verdirtebilrse yine bi ilave değer olur bu.


    Edit: Direk alakası yok ama Konsollarda UE4 temelli oyunlar ne kadar çok olursa PC'ye aktarması o kadar kolay olabilir ama oyunun özgün tasarımını da o derece kısıtlayabilir. Epic'in mantle olayından uzak duracağını da düşünürsek pek hoş olmaz bu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rubisco -- 21 Ekim 2013; 14:21:35 >
  • 1080p'de %20 performans verirse iyi diyince baslik ikinci sayfaya dusmus. 7000 ve sonrasi kartlara surucu icinde filan da gelince sadece karta az biraz ilave performans katan bir sey olarak gormemek lazim(konsol+pc ortak cikacak oyunlarda gelistiricilere kolaylik-konsol port oyun kabusu- daha iyi grafik daha az islemci kullanimi sonra fps artisi...vs) yine yanlis anlamalari onlemek adina bir not.
  • Mantle hakkinda karar vermek icin yapmaniz gereken: beklemek.

    Destekleyen oyun motoruna sahip oyun ciksin (BF4), Mantle acip kapatmak mumkun ise driver'dan veya OpenGL/DirectX'e gecerek, etkisini karsilastiralim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rubisco

    Veya bi 7870 belki 680 seviyesinde performans gösterebilir iyi durumlarda.


    Bu zaten karşılanıyor kimi oyun şartları altında. Bioşok'ta bakarsanız 270x & 7870 gtx 670'in ensesinde, 270x ve 7870 ortalamada gtx 760 performansına sahip.
    http://www.ocaholic.ch/modules/smartsection/item.php?itemid=1122&page=21
    İncelemedeki kart hız aşırtılmış diye sitem etmeyin, karşılaştırılacağı hiçbir Nvidia kart 1150 mhz'den yavaş çalışmıyor gpuboost sebebiyle.
    Bakarsanız 7870'in 80 doku birimi, 760'ın ise 96 doku birimi mevcut. AMD, yeni mimarisine çok iyi yazılım desteği sağlayabilmeye başladı ve gddr5'e ilk geçtiği HD4890 zamanlarındaki gibi küçük gpu'dan yüksek performans alabiliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mete Can Karahasan -- 22 Ekim 2013; 13:12:19 >
  • Son günlerde iki önemli konu bence kartların çıkışından daha önde.

    1.Mantle
    2.g sycn

    İkiside adam edildiğinde kullanıcının kazancağı uygulamalardır



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H.E.B Sup -- 22 Ekim 2013; 13:05:52 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

    quote:

    Orijinalden alıntı: Rubisco

    Veya bi 7870 belki 680 seviyesinde performans gösterebilir iyi durumlarda.


    Bu zaten karşılanıyor kimi oyun şartları altında. Bioşok'ta bakarsanız 270x & 7870 gtx 670'in ensesinde, 270x ve 7870 ortalamada gtx 760 performansına sahip.
    http://www.ocaholic.ch/modules/smartsection/item.php?itemid=1122&page=21
    İncelemedeki kart hız aşırtılmış diye sitem etmeyin, karşılaştırılacağı hiçbir Nvidia kart 1150 mhz'den yavaş çalışmıyor gpuboost sebebiyle.
    Bakarsanız 7870'in 80 doku birimi, 760'ın ise 96 doku birimi mevcut. AMD, yeni mimarisine çok iyi yazılım desteği sağlayabilmeye başladı ve gddr5'e ilk geçtiği HD4890 zamanlarındaki gibi küçük gpu'dan yüksek performans alabiliyor.

    İyide 680 Hawk'dan %30 fln daha iyi o bioshock testinde, dof kapalı hemde. dof amd'ye çok yaramıyor bioshock'da. Bende diyorum ki Mantle 'ın faydasının baya dokunup o 270x'i testteki 680'e çok yakın yere getirebilir iyi kısmından bakılırsa.

    İlk yazdığımı yazarken mantle BF4 için ilk olarak geleceği için, BF4 için de bahsettiğim kartlar arasında yeterli fark olabildiği için benzetme yaptım. Direk AMD'nin açık ara önde olmadığı yerden örnek vererek. Yoksa Ego Engine global illumination / adv. lightining olayları için 7870 680'i zorlayabiliyor.
  • Güzel ve bilgilendirici bir konu olmuş, teşekkürler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: karamelemre

    quote:

    Orijinalden alıntı: EMRES754

    Son günlerde iki önemli konu bence kartların çıkışından daha önde.

    1.Mantle
    2.g sycn

    İkiside adam edildiğinde kullanıcının kazancağı uygulamalardır

    İkisini de aynı anda kullanamamak çok kötü ne yazık ki...

    AMD ve Nvidia, yaptıkları geliştirmeleri kendilerine has kılmaya başlıyor. Yarın bir G-Sync istediğinde, Nvidia için özel olarak üretilmiş monitörlerden alman gerekecek ve fiyatlarının 1000 liradan aşağı olacağını zannetmiyorum ne yazık ki...

    Mantle yazılımsal olduğu için böyle bir külfeti yok ama kaç oyundan kaçının Mantle ile birlikte çalışacağını kestirmek güç. Yeni çıkacak oyunların yarısı bile desteklese çok iyi aslında. Şu anlık elimizde Frostbite 3'ten başka bir şey yok ne yazık ki.

    Mantle'ın en büyük artısı FPS'i artırmak değil, CPU kullanımını düşürmek olacak. Bunu da özellikle FX-8350 gibi çok çekirdekli ama düşük IPC'li işlemcilerinin darboğaz yapmaması için yaptıklarını düşünüyorum.

    Mantle sadece amd için doğru fakat diğeri bi cihaz olcağı için amd ilede kullanılcağını düşünüyorum
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.